Doel:€250.00
Donaties:€88.00

Per saldo:€-162.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 03-06-2025

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 20:52:06
Nederland jaren 50 op basis van mijn roots door basjuh1981
Vandaag om 20:37:40
loc rijdt niet met multimaus. door Ronald69
Vandaag om 20:34:43
Wegfrezen ballastgewicht t.b.v. ruimte voor decoder door Jeronimos
Vandaag om 20:13:22
Microstepper motoren voor armseinpalen door Eric v C
Vandaag om 20:09:45
No Poirot needed. door defender
Vandaag om 19:58:41
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 19:27:53
Trix DXI van DC naar AC door Ben
Vandaag om 18:58:23
De bouw van “Bahnstrecke Lahr” door Peter.v.L
Vandaag om 18:42:26
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door BartvD
Vandaag om 18:31:55
Module vliegveld Jan van Mourik door MOVisser
Vandaag om 18:29:38
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door sncf231e
Vandaag om 18:19:18
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door RetroJack
Vandaag om 18:12:56
Vijfhuis (v.h. Frotterdam) door Ben
Vandaag om 17:52:29
Roco 2025 door hmmglaser
Vandaag om 17:30:38
Het einde van de RhB- Chiavenna Stazione Merci door Josephes
Vandaag om 16:45:31
Dönsdorfer Bauberichte door wob
Vandaag om 16:45:11
Da's Daz 2 door spoorijzer
Vandaag om 15:53:09
RTM in 0m door Sven
Vandaag om 15:48:08
"Ein kleines Kalkwerk", een nieuwe tentoonstellingsbaan door Martin Welberg
Vandaag om 15:36:13
Veevervoer ss/ ns door AB 7216
Vandaag om 15:05:27
Een nieuw begin door dreezy
Vandaag om 14:37:32
De overeenkomst tussen een Ovaalramer en een Motorpost. door 1795
Vandaag om 14:36:25
Albert Modell 2025 door Maarten.T
Vandaag om 13:43:54
Wat spoor 1 brouwsels door Jelmer
Vandaag om 13:42:25
23 augustus modelspoorbeurs Houten door KNed
Vandaag om 13:10:42
De Projecten van RetroJack door RetroJack
Vandaag om 12:29:23
Rheinburg, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 12:14:28
The Summer of 69 door Besselspoor
Vandaag om 12:02:02
Arlbergbahn.. ? door spoorijzer
Vandaag om 11:40:46
  

Auteur Topic: Faller pasta wordt zeer snel keihard.  (gelezen 1420 keer)

Berttrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 274
Faller pasta wordt zeer snel keihard.
« Gepost op: 23 March 2020, 19:36:53 »
Hallo allemaal,

Ik heb Faller pasta nr 500 gekocht. Ik heb bij het mengen de aanbeveling op de verpakking gevolgd. 1 deel water en 2 delen poeder.  Nu wilde ik beginnen met het aanbrengen van een dun laagje. Bij de 1e poging was het materiaal na 2 minuten al keihard.
Bij het 2e pakje 250ml water en vervolgens 500gram pasta geroerd. Hetzelfde verhaal: pasta wed keihard in de kom en viel niet meer te bewerken.

Heeft iemand ervaring met dit poeder en een tip hoe ik de resterende twee doosjes goed kan gebruiken?
Alvast bedankt!
Groet Bert

Ronald Halma

  • Organisator US Convention Nederland
  • Offline Offline
  • Berichten: 17997
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Faller pasta wordt zeer snel keihard.
« Reactie #1 Gepost op: 23 March 2020, 19:44:57 »
Ik zie geen 500.... kun je een link geven van welke je bedoelt?
Greetz, Ronald

Mijn US Convention Aalten

Mijn modules!:

Micromodule


Ronald Halma

  • Organisator US Convention Nederland
  • Offline Offline
  • Berichten: 17997
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Faller pasta wordt zeer snel keihard.
« Reactie #3 Gepost op: 23 March 2020, 20:11:52 »
92% cellulose.... : https://www.faller.de/xs_db/DOKUMENT_DB/www/allgemeines/FALLER_SDB_180500_DE.pdf     De laatste 8% is wss het hechtmiddel. Ik zou het gewoon meer verdunnen, als het aandeel water hoger is wordt het geheel als massa dunner en zal langzamer drogen.
Greetz, Ronald

Mijn US Convention Aalten

Mijn modules!:

Micromodule

Berttrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 274
Re: Faller pasta wordt zeer snel keihard.
« Reactie #4 Gepost op: 23 March 2020, 22:12:47 »
Hallo,
Dank voor jullie reacties. Het is idd deze pasta maar dan ouder. Zitten bij de pakketten van het faller car system in de doos. De oplossing is dus meer water gebruiken dan op de verpakking staat. Ik ga nog een poging wagen.....

Groeten Bert