Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Sound wissen van ESU LoSo 4.0 door Carel Ruysink
Vandaag om 15:36:06
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Suchet
Vandaag om 15:29:23
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Bart Zegers
Vandaag om 15:18:19
Dapol 2020 door HansQ
Vandaag om 15:10:50
Automatische koppeling door Thom
Vandaag om 15:05:38
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Ronald Halma
Vandaag om 14:53:42
Piko NS1100, materieelbespreking door Casmir
Vandaag om 14:46:02
Globale ruimteindeling nieuwe H0 NL baan door Frans Peeters
Vandaag om 14:34:20
Motor Liliput DB Br 71, nr L131174 door rvp
Vandaag om 14:18:21
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rick
Vandaag om 14:07:45
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door AlbertG
Vandaag om 14:02:30
Isoleerbussen voor H0 treinwielen. door Tjalling
Vandaag om 13:57:59
Nieuw cilinderblok voor DJH/Modelloco NS 3900 door MOVisser
Vandaag om 13:42:06
Fleischmann contact-pin, waar wordt deze voor gebruikt? door Bahn-AG
Vandaag om 13:10:23
ho baan 514 cm bij 262 door kimi07
Vandaag om 12:50:16
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door sncf231e
Vandaag om 12:42:35
RTM in 0m door Stainz
Vandaag om 12:34:01
Wissel die verkeerd staat door Wil uut Drenthe
Vandaag om 12:11:13
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door Ronald Halma
Vandaag om 11:35:38
Doornvliet door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 11:02:30
Modules van Kees Gorter door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 11:00:29
Zoldermeer H0 door MOVisser
Vandaag om 10:09:39
2-rail massa detectie en common ground, bestaat dit eigenlijk? door bask185
Vandaag om 10:08:07
Onshape cursus door MOVisser
Vandaag om 10:03:38
Baan in Los Angeles door Forever Rocofan
Vandaag om 10:01:53
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door tuurtje
Vandaag om 08:19:22
NS: NCS Kleuren toegepast door Forever Rocofan
Vandaag om 05:46:23
Benelux-forum Kalender 2021 door AndrevdG
Vandaag om 00:00:57
Bouwen van modellen bestaande uit gips door MOVisser
04 augustus 2020, 22:55:01
Projekt 083-338 door 44
04 augustus 2020, 22:31:24
  

Auteur Topic: Fasedraad analoog  (gelezen 802 keer)

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Fasedraad analoog
« Gepost op: 20 februari 2020, 19:39:45 »
Op mijn baan in wording heb ik een ringleiding voor de spoorvoeding. Ik vraag me af of ik ook de zwarte fasedraad van de wissels kan combineren met deze al aanwezige ringleiding. Dat scheelt me het trekken van zwarte draden naar de trafo.
Ik heb twee ringleidingen voor dubbelspoor. Denk de wissels per spoor dan te kunnen combineren met de fase van het spoor.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #1 Gepost op: 20 februari 2020, 20:37:03 »
Zou kunnen indien de voeding van de wissels gescheiden is van die voor het rijden. MAAR, ik zou het niet doen. Al was het alleen al om dat je dan het schakelen van wissels misschien terug ziet in de (verlichting van je) treinen. En dat je makkelijk een verkeerde verbinding kunt maken. Daarnaast wil je denk ik ook verlichting op de baan? Dan moet je daarvoor ook nog twee draden voor trekken dus kan deze er ook wel bij  ;D


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19283
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #2 Gepost op: 20 februari 2020, 20:41:24 »
Ik heb twee ringleidingen voor dubbelspoor.
Het lijkt me veel handiger en ook overzichtelijker om één ringleiding voor de sporen te hebben en de andere voor de wissels.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #3 Gepost op: 21 februari 2020, 21:09:48 »
Dank voor jullie reacties. Ik ben overtuigd en maak een extra ring voor de wissels.
Nog een aanvullende vraag: kan ik alle wissels, 20 stuks, schakelen op één trafo? Ik gebruik vier MFZ trafo’s maar vier ringleidingen lijkt me niet nodig.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19283
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #4 Gepost op: 21 februari 2020, 21:28:38 »
Je gaat die 20 wissels toch niet allemaal tegelijk schakelen?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #5 Gepost op: 21 februari 2020, 22:11:22 »
Inderdaad niet, dus is het ook geen probleem dacht ik. Uit je reactie begrijp ik dat ik dit best zo kan aanleggen.
Dank voor je reactie. Ben technisch niet zo onderlegd, en weet het graag zeker voor ik alles heb aangelegd. Start na 45 jaar weer. Alles uitgepakt en t meest rijdt nog prima. Wel veel vergane anti slipbanden.
Analoog houd ik maar aan. Dat snap ik tenminste.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19283
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #6 Gepost op: 21 februari 2020, 22:47:44 »
Ik neem even aan dat je spoelenaandrijvingen hebt die met drukknoppen worden bediend. Normaal druk je dan 1 knop tegelijk in. Meestal schakelen die wissels zichzelf af, dus dat kost van de trafo een stroomstootje dat maar een tiende seconde duurt. Dat kan zo'n trafo makkelijk hebben, daar zijn ze voor gemaakt.
Het wordt wat anders als je rijwegen gaat schakelen waarbij meerdere wissels tegelijk worden aangestuurd. Dan is het de vraag hoeveel wissels de trafo tegelijk kan hebben.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.