Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Proxxon soldeerbrander en andere merken door roadster36
Vandaag om 03:02:40
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 02:53:30
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door roadster36
Vandaag om 02:46:52
De fabriek - Spoor 0 door roadster36
Vandaag om 02:39:03
NTM goederenwagens in Spoor-0 door roadster36
Vandaag om 02:28:41
Treinongeval Rijnstrecke door Thom
Vandaag om 01:33:52
Probleem: ramen 'beslaan' door Duikeend
Vandaag om 01:13:13
[H0] De Spoorstraat door Joren
Vandaag om 01:02:00
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:04:19
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door sdz1976
Vandaag om 00:00:31
Bouwen van modellen bestaande uit gips door MOVisser
02 april 2020, 23:53:40
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
02 april 2020, 23:50:03
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
02 april 2020, 23:32:04
Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd. door Silvolde
02 april 2020, 23:18:31
Frans loodsje et cetera door Piet Groot
02 april 2020, 23:14:47
Projekt 083-338 door 44
02 april 2020, 23:13:59
Wie levert schroefterminals, voor op printplaten? door dennie
02 april 2020, 23:12:09
Old England door sdz1976
02 april 2020, 23:05:20
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
02 april 2020, 22:35:04
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door St00mboy
02 april 2020, 22:32:11
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
02 april 2020, 22:31:00
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door bosje77
02 april 2020, 22:22:17
Tram valt stil op wissel door Marc tramt
02 april 2020, 22:02:11
Doornvliet door cor_b
02 april 2020, 22:01:52
Digikeijs DR4018, bij schakelen valt spanning op baan weg, knippert verlichting door GertW
02 april 2020, 21:49:46
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door jerrytrein
02 april 2020, 21:31:27
Waar kan ik een geluidsbestand vinden voor de Brawa 0201 / E 95 ? door Sandopie
02 april 2020, 21:25:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MathynK
02 april 2020, 21:20:18
Fleischmann Profi Engels wissel problemen door 72sonett
02 april 2020, 21:19:51
BRAWA 0210 /E 95.02 ombouw naar digitaal door Gerard
02 april 2020, 21:15:40
  

Auteur Topic: Fasedraad analoog  (gelezen 652 keer)

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Fasedraad analoog
« Gepost op: 20 februari 2020, 19:39:45 »
Op mijn baan in wording heb ik een ringleiding voor de spoorvoeding. Ik vraag me af of ik ook de zwarte fasedraad van de wissels kan combineren met deze al aanwezige ringleiding. Dat scheelt me het trekken van zwarte draden naar de trafo.
Ik heb twee ringleidingen voor dubbelspoor. Denk de wissels per spoor dan te kunnen combineren met de fase van het spoor.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #1 Gepost op: 20 februari 2020, 20:37:03 »
Zou kunnen indien de voeding van de wissels gescheiden is van die voor het rijden. MAAR, ik zou het niet doen. Al was het alleen al om dat je dan het schakelen van wissels misschien terug ziet in de (verlichting van je) treinen. En dat je makkelijk een verkeerde verbinding kunt maken. Daarnaast wil je denk ik ook verlichting op de baan? Dan moet je daarvoor ook nog twee draden voor trekken dus kan deze er ook wel bij  ;D


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18515
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #2 Gepost op: 20 februari 2020, 20:41:24 »
Ik heb twee ringleidingen voor dubbelspoor.
Het lijkt me veel handiger en ook overzichtelijker om één ringleiding voor de sporen te hebben en de andere voor de wissels.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #3 Gepost op: 21 februari 2020, 21:09:48 »
Dank voor jullie reacties. Ik ben overtuigd en maak een extra ring voor de wissels.
Nog een aanvullende vraag: kan ik alle wissels, 20 stuks, schakelen op één trafo? Ik gebruik vier MFZ trafo’s maar vier ringleidingen lijkt me niet nodig.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18515
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #4 Gepost op: 21 februari 2020, 21:28:38 »
Je gaat die 20 wissels toch niet allemaal tegelijk schakelen?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #5 Gepost op: 21 februari 2020, 22:11:22 »
Inderdaad niet, dus is het ook geen probleem dacht ik. Uit je reactie begrijp ik dat ik dit best zo kan aanleggen.
Dank voor je reactie. Ben technisch niet zo onderlegd, en weet het graag zeker voor ik alles heb aangelegd. Start na 45 jaar weer. Alles uitgepakt en t meest rijdt nog prima. Wel veel vergane anti slipbanden.
Analoog houd ik maar aan. Dat snap ik tenminste.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18515
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #6 Gepost op: 21 februari 2020, 22:47:44 »
Ik neem even aan dat je spoelenaandrijvingen hebt die met drukknoppen worden bediend. Normaal druk je dan 1 knop tegelijk in. Meestal schakelen die wissels zichzelf af, dus dat kost van de trafo een stroomstootje dat maar een tiende seconde duurt. Dat kan zo'n trafo makkelijk hebben, daar zijn ze voor gemaakt.
Het wordt wat anders als je rijwegen gaat schakelen waarbij meerdere wissels tegelijk worden aangestuurd. Dan is het de vraag hoeveel wissels de trafo tegelijk kan hebben.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.