Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nieuwe baan: Dubbelspoor H0 door MS Modelbouw
Vandaag om 15:03:13
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 15:01:55
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door St00mboy
Vandaag om 14:50:26
The Summer of 69 door MarcNL
Vandaag om 14:46:51
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door basjuh1981
Vandaag om 14:42:40
NL baan: Frotterdam in h0 door Ben
Vandaag om 14:31:21
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 14:30:00
NL-baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 14:23:29
Kap van Shapeways + chassis van ACME = NS 2000? door AB 7216
Vandaag om 14:08:26
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door AB 7216
Vandaag om 14:06:15
SBB Vectron met Nederlandse bestickering: wie brengt hem uit? door Daan!
Vandaag om 13:47:54
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 13:46:42
Treinongeval Rijnstrecke door RICROO
Vandaag om 13:46:40
Bergzolder verbouwen tot hobbykamer door Daniels
Vandaag om 13:37:23
Flinke schade aan de fietsbrug Halve Zolenlijn door Marc tramt
Vandaag om 13:32:15
Zestiger jaren plastic lijmen? door bellejt
Vandaag om 13:03:01
Nieuwe trein toevoegen aan de ECoS door WillemdeNie
Vandaag om 12:51:05
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 12:46:58
Diorama in een Billykast door tothebeach
Vandaag om 12:33:58
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Wim Vink
Vandaag om 12:33:08
Spoorhumor door 44
Vandaag om 11:58:38
VERPLAATST: Fleischmann piccolo eindafschakeling wisselaandrijving verwijderen door 44
Vandaag om 11:55:47
VERPLAATST: Puntstuk Roco wissels door 44
Vandaag om 11:55:10
Old England door Marc tramt
Vandaag om 11:51:20
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 11:44:12
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
Vandaag om 11:17:06
Corona en modelbouw door Modellbahnwagen
Vandaag om 11:05:52
Frans loodsje et cetera door Scratchbuilt
Vandaag om 10:27:06
Dordt in Stoom door St00mboy
Vandaag om 10:14:59
Langlauf tender (Bayerische) ombouwen naar Kurztender. door puntenglijder
Vandaag om 10:10:42
  

Auteur Topic: Rocoline 3-wegwissel in iTrain  (gelezen 1166 keer)

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Gepost op: 17 februari 2020, 10:13:51 »
In mijn schaduwstation ligt een rocoline 3wegwissel met bedding (rubberen).
Daarin zitten 2 wisselspoelen.Deze zijn aangesloten op een DR4018 van digikeys.
Alles werkt perfekt met de mulitmaus en het omzetten van de wissels.
Adres 8 is links en Adres 9 is Wissel naar rechts.
Deze zit in het schaduwstation ook getekend in iTrain.
Ook daarin bij het klikken op de 3wegwissel werkt het goed, de tongen gaan correct om.
iTrain verbinden met de DR5000.Ook goed.
Dan wissels omzetten in iTrain.Linksaf prima, rechtsaf prima.Maar….gaat niet in de rechtdoorstand.
Wel in iTrain maar niet in het 3wegwissel op de baan.Rara hoe kan dat.
Hopelijk is er iemand die in iTrain ook een 3wegwissel heeft in iTrain en het wel goed doet en of wat is het probleem.

mvg Henk
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2020, 11:12:28 door Bert van Gelder »

Ton van W

  • Offline Offline
  • Berichten: 134
  • Als je het kan bedenken dan wordt het ook mogelijk
Re: Rocoline 3wegwissel in iTrain
« Reactie #1 Gepost op: 17 februari 2020, 10:17:57 »
Ik heb meerdere, Fleischmann profi, 3 weg wissels in combinatie met de DR4018, DR5000 en Itrain en dat werkt prima. Staan de verschillende instellingen voor recht of gebogen wisseltongen in Itrain goed ?
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2020, 10:23:32 door Ton van W »
iTrain - Digikeijs DR 5000, DR 4088(LN), DR 4018 - Ho - Fleischmann profi

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Re: Rocoline 3wegwissel in iTrain
« Reactie #2 Gepost op: 17 februari 2020, 10:55:48 »
Dag Ton,

Kun je misschien in een PB doorgeven hoe die bij jou staan.
Mag ook hier hoor, net wat jij wil.
Nu bij mij groen 1=8, groen3=9, groen1=8 (linker rijtje) en rechts groen3=9, rood2=8,rood 4=9.

mvg Henk

Ton van W

  • Offline Offline
  • Berichten: 134
  • Als je het kan bedenken dan wordt het ook mogelijk
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #3 Gepost op: 17 februari 2020, 14:09:03 »
Henk lukt nu ff niet...ben niet thuis. Zie ook mijn PB
Mvg. Ton
iTrain - Digikeijs DR 5000, DR 4088(LN), DR 4018 - Ho - Fleischmann profi

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #4 Gepost op: 17 februari 2020, 20:09:04 »
Niemand anders een oplossing?

mvg Henk

thijs

  • Offline Offline
  • Berichten: 93
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #5 Gepost op: 17 februari 2020, 20:46:25 »
Schakelen je andere wissels wel en ook op het juiste adres?

Thijs

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7765
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #6 Gepost op: 17 februari 2020, 21:00:25 »
Hoe heb je de boel ingesteld? Ik heb in iTrain mijn baanplan gezet met daarin ook een 3wegwissel van Rocoline (zonder bedding), ook twee aandrijvingen (servo's). Dus 2 wisseladressen. Het werkt allemaal. Kan je wat schermafbeeldingen geven met de instellingen?

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #7 Gepost op: 17 februari 2020, 21:59:50 »
Thijs,
Andere wissels schakelen probleemloos.
Het is alleen met het 3wegwissel.

Ronald,
Zal kijken of dat lukt.

mvg Henk

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #8 Gepost op: 18 februari 2020, 10:27:54 »
Ronald,

Hierbij een schermafbeelding van het 3wegwissel in iTrain.
Weet wat je nog meer wil hebben.



mvg Henk

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 324
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #9 Gepost op: 18 februari 2020, 12:37:31 »
Henk,

Het belangrijkste scherm is het tabblad Toestandstoewijzing omdat daar geconfigureerd wordt hoe iTrain de beide wisselspoelen moet aansturen. Graag dus nog even een screenshot van dat tabblad plaatsen.

Groeten,
Bert

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #10 Gepost op: 18 februari 2020, 13:08:57 »
Ok, gaan we doen Bert.

Henk

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #11 Gepost op: 18 februari 2020, 16:38:42 »
Schermafbeelding iTrain toestandstoewijzing.



mvg Henk

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 324
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #12 Gepost op: 18 februari 2020, 16:59:20 »
Henk,

Wat gebeurt er als je met de MultiMaus de wissels 8 en 9 allebei rechtdoor schakelt? Komt het wissel dan wel in de rechtdoorstand? Zo niet, komt deze dan wel in de rechtdoorstand als je beide wissels afbuigend schakelt met de MultiMaus. Als dat het geval is moet je in het bovenste rijtje de beide uitgangen op Rood zitten ipv. groen.

Groeten,
Bert

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #13 Gepost op: 18 februari 2020, 19:11:02 »
Bert,

Met de multimaus worden de wissels correct geschakeld.
Wissel 8, linksaf (Linkerknop), rechtdoor (rechterknop).
Zo ook met wissel met adres 9.
Dus helemaal correct dus.

mvg  Henk

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 944
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #14 Gepost op: 18 februari 2020, 19:29:55 »
Bert,

Hetvolgende gebeurd er als ik verbinding maak via usb met de DR5000.
3wegwissel staat in rechtdoor stand.
Druk ik op linksafbuigend, wissel nr 8 gaat linksaf.Prima
Druk ik op rechtdoor gaat wissel 9 rechtsaf buigen.In iTrain staat ie rechtdoor.
Druk ik op rechtsafbuigend gaat wissel 8 rechtdoor.
Druk ik weer op rechtdoor gaat wissel 8 afbuigend!
Ra , ra hoe kan dat.

mvg Henk