Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

EPCargo limestone trein naar Oss door Arjan6511
Vandaag om 14:43:12
Automatische koppeling door Thom
Vandaag om 14:41:25
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 14:35:30
Verlichting in loc programmeren door Floris Dilz
Vandaag om 14:34:37
Fremo module - Boerderij van Meurs door Noordernet
Vandaag om 14:31:41
Projekt 083-338 door Basilicum
Vandaag om 14:16:48
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Patrick1975
Vandaag om 14:03:18
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Tomasso
Vandaag om 12:42:46
beginnen met digitaal door Ronald Halma
Vandaag om 11:58:53
Doornvliet door cor_b
Vandaag om 11:39:19
Baan in Los Angeles door Ronald Halma
Vandaag om 11:36:14
Nieuw cilinderblok voor DJH/Modelloco NS 3900 door MOVisser
Vandaag om 11:22:47
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door Edgy
Vandaag om 11:04:25
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Mitchell
Vandaag om 10:51:33
Zoldermeer H0 door Ronald Halma
Vandaag om 10:49:53
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 10:35:58
NS Stoomverwarmingswagen door FritsT
Vandaag om 10:19:59
Onshape cursus door Hans van de Burgt
Vandaag om 10:04:03
Bahnstrecke 5867 door spoorzeven
Vandaag om 10:02:11
waar is die stalen pin voor door Te 2/2
Vandaag om 09:59:43
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 09:45:31
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 09:35:14
Artitec 2020, nieuws van de fabrikant. door zuylen
Vandaag om 09:34:54
Reserve koppeling VIRM oud door flyerman
Vandaag om 09:27:08
Koploper treinbesturing 9.4: het spoor bijster door Eenerspoor
Vandaag om 08:25:22
Piko NS1100, materieelbespreking door Jeroen Water
Vandaag om 08:22:30
Een tweede trein van Los Angeles naar Las Vegas in 2021! door AndrevdG
Vandaag om 04:34:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door raymond erdtsieck
02 augustus 2020, 23:11:36
hoe lang bestaat het bordje "Bahnsteigende" in Duitsland al? door Wim Hesselink
02 augustus 2020, 22:38:25
RSU Stapje 2 een NS goederenwagen van MK: de 18 Luiker door Tulpendaal
02 augustus 2020, 22:16:55
  

Auteur Topic: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet  (gelezen 1809 keer)

Steef

  • Offline Offline
  • Berichten: 62
Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Gepost op: 08 februari 2020, 17:15:33 »
Dag allemaal,
Ik heb een nieuwe Multimaus (software versie 1.04) met z21 Start. Het programmeren van een cv lukt helaas niet. Ik heb meerdere cv’s geprobeerd (cv1, cv5) bij meerdere soorten decoders (Lokpilot V4, Lokpilot Standard). Uiteraard volgens de bedoelde methode zoals hier beschreven, met één loc op het spoor. De Multimaus toont netjes wat Roco in de handleiding laat zien. Toch werkt het niet.
Wat zie ik over het hoofd of wat doe ik verkeerd? Dank voor jullie hulp.
Groet,
Steef

Steef

  • Offline Offline
  • Berichten: 62
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #1 Gepost op: 08 februari 2020, 17:35:12 »
Ik heb het antwoord gevonden. De centrale was aangesloten op het spoor met een Piko 55270 aansluiting met ontstoorspoel. Die heb ik weggehaald, centrale direct aangesloten en nu werkt het gewoon. Topic mag dus weg.

Reinout van Rees

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 5582
  • Forummoderator
    • Persoonlijke website + weblog
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #2 Gepost op: 09 februari 2020, 17:47:38 »
We gaan er normaliter van uit dat de rare situatie die de ene meemaakt ook door de andere meegemaakt kan worden => gewoon laten staan, hoor :)

Reinout-als-moderator
Bouw v/d EifelBurgenBahn (h0, zijlijn in de Eifel)
Eifelgeschiedenis (verhalen en video's over de Eifelburgenbahn)

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #3 Gepost op: 10 juli 2020, 08:53:03 »
Hi,

Het probleem dat Steef heeft, heb ik ook.
Ik heb een Roco loc met een ??? decoder (er staat niets op). En een mulitMAUS (1.02).
Zoals de gebruiksaanwijzing, video's en forums aangeven, de loc in de database gedefinieerd en op CV1=9.
Daarna met Menu+1 de CV1 van de loc ook op 9 gezet. Daarna zou je verwachten dat de loc terug meldt met een beweging, licht of geluid, dat het gelukt is. Dat geberut niet. Zet ik CV1 in de loc database terug op 3, dan rijdt de loc en kan ik het licht uit en aan zetten. Dus in de loc is dan niets veranderd.
Ook het "hard" programmeren van CV1 maakt niets uit.

Ik heb geen tweede loc die digitaal is uitgerust, dus lastig te vergelijken.

Net als Steef heb ik problemen met spoelen en/of condensators uitgesloten door een losse rails te gebruiken. Gelukkig voor Steef werkt het bij hem wel.

Hebben jullie enig idee hoe dit op te lossen is?

Bijgevoegd plaatjes van beide zijden van de decoder.



henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19086
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #4 Gepost op: 10 juli 2020, 10:08:17 »
Het is een oeroude Lenzdecoder die zich niet via cv laat programmeren. Wel via registers denk ik. Werd ook door Roco verkocht als 10741.
Nogal beperkte mogelijkheden.

https://www.manualslib.de/manual/510332/Lenz-Roco-10741.html
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #5 Gepost op: 10 juli 2020, 14:22:25 »
Dank je Henk.

Veel functies heb ik niet nodig. Rijden en licht is genoeg.
Het is wel lastig als deze op adres 3 blijft staan.

Ik heb de handleiding door gekeken en kan niet vinden hoe je de decoder via het register insteld.
Kan je daar iets meer over zeggen of eetip waar ik er meer over kan lezen.

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
  • Mientrien
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #6 Gepost op: 10 juli 2020, 14:54:12 »
Pagina 8 handleiding:
Adres te wijzigen onder Digital is Cool in 1 tm 8  (dus GEEN 9)
Onder Lenz Digital Plus 1 tm 99
Ik weet niet of de MultiMaus nog registerprogrammeren kent, zie daarvoor de handleiding MM.  Maar zo te zien aan jouw reactie staat dat daar niet in.  Zal dus wel niet kunnen.
Dus bij iemand anders (laten) programmeren, maar beter nog: verwijderen en andere gebruiken.
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

FHJ Seller

  • Offline Offline
  • Berichten: 144
    • TCM Opnieuw beginnen met een modelbaan
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #7 Gepost op: 10 juli 2020, 15:53:10 »
De multimaus kent geen register program optie.
De Lenz LH100 wel.
De lenz LH101  met een lagere versie nummer don 2.0 ook niet.

De lenz LH101 met v2.0 en hoger kent wel weer reg programmering

Gezien de foto met de decoder  betreft het hier een Roco lok 29 of 290 welke mischien geleverd
is in een Roco is Cool start set.

Probeer eens adres 8 te programmeren in CV1.

Probeer het op deze wijze

Menu + pijl (welke naast de 0 zit)
Kies met de wissel toetsen Programmeren
dan Oke
Kies in de optie mode
CV en niet Pom
dan oke
dan stop
display staat program
dan oke
display staat cv mode
dan oke
geef bij CV adres 1 in
geef de waarde nieuwe waarde 8 of 9, wat u wilt
en sluit af met ok
display staat cv modification
kies 2x stop
in display staat L met een getal zijn de decoder adres.
kies het nieuwe lok adres 8 of 9 met  up don toetsen naast de stop toets

Kijk dan of de lok nu wel reageert.

Ik neem aan dat u een handleiding heeft van de multimaus.
Hierin staat het bovengenoemde exact beschreven.

Het is mij niet bekent dat Roco start set heeft geleverd met Lenz decoders welke alleen
met register progammering geprogammeerd kunnen worden.

Alle mij bekende lenz decoders kan het lok adres in de cv mode geprogrammeerd worden.
De aan de winkeliers beschikbare gestelde programmeer apparaat ondersteunde Cv programmering
voor adres en nog een paar CV.
Deze was beschikbaar nagenoeg gelijk met de Digitaal Cool introductie van Roco.
eind 90 jaren.

Dat de eerste Roco centrale alleen even adressen accepteerde was een technisch beperking in gegeven door de bij geleverd Muis.

Als hij nu op adres 3 staat is het een decoder welke geprogrammeerd kan worden cv mode.

 
« Laatst bewerkt op: 11 juli 2020, 12:20:44 door FHJ Seller »
Mvg Frans
N spoor, HO spoor,
Lenz systeem, Roco systeem,
Roco Multimaus(Pro), Nanox-S88, Genli,
S88-XPress-NetLI, Software Koploper,
TCM modelbaan. Treinen Club Midden Nederland

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11247
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #8 Gepost op: 10 juli 2020, 16:33:03 »
Dank je Henk.

Veel functies heb ik niet nodig. Rijden en licht is genoeg.
Het is wel lastig als deze op adres 3 blijft staan.

Ik heb de handleiding door gekeken en kan niet vinden hoe je de decoder via het register insteld.
Kan je daar iets meer over zeggen of eetip waar ik er meer over kan lezen.

Je locatie? Als je wilt kan ik hem met mijn Lenz wel in register programmeren. Ik zit in het Oosten.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #9 Gepost op: 11 juli 2020, 09:43:57 »
Hallo VvKan

Pagina 8 handleiding:
Adres te wijzigen onder Digital is Cool in 1 tm 8  (dus GEEN 9)
Welke handleiding bedoel je? Ik heb alleen maar de handleiding van de MM.
Ook heb ik adres 4 en 8 geprobeerd. Met hetzelfde resultaat.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #10 Gepost op: 11 juli 2020, 09:52:24 »
Hallo FHJ Seller
De multimaus kent geen register program optie.
De Lenz LH100 wel.
De lenz LH101  met een lagere versie nummer don 2.0 ook niet.

De lenz LH101 met v2.0 en hoger kent wel weer reg programmering

Gezien de foto met de decoder  betreft het hier een Roco lok 29 of 290 welke mischien geleverd
is in een Roco is Cool start set.

Dat klopt, het is een 290. Ik heb deze bij een partij locs en wagons gekocht.

Probeer eens adres 8 te programmeren in CV1.

Probeer het op deze wijze

Menu + pijl (welke naast de 0 zit)
Kies met de wissel toetsen Programmeren
dan Oke
Kies in de optie mode
CV en niet Pom
geef bij CV adres 1 in
geef de waarde 8
en sluit af met ok
Kijk dan of de lok wel nu adres 8 heeft.

Ik neem aan dat u een handleiding heeft van de multimaus.
Hierin staat het bovengenoemde exact beschreven.
Zo heb ik het ook geprobeerd. In de database heb ik de loc dan hetzelfde adres gegeven.
Er komt geen foutmelding en geen reactie van de loc op wat voor een manier dan ook.
Wanneer ik het adres in de database terug verander in adres 3, werkt het weer. Mijn conclusie is dan, dat de loc niet geprogrammeerd is met het nieuwe adres.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 19
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #11 Gepost op: 11 juli 2020, 09:54:44 »
Je locatie? Als je wilt kan ik hem met mijn Lenz wel in register programmeren. Ik zit in het Oosten.
Hallo Ronald,
Dat is vriendelijk aangeboden.
Ik woon in Schoonhoven, in het midden van het land.
Ik zou eens langs kunnen rijden bij je.
Of de decoder opsturen met een gefranceerde retour envelope.

Groete, Ron

FHJ Seller

  • Offline Offline
  • Berichten: 144
    • TCM Opnieuw beginnen met een modelbaan
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #12 Gepost op: 11 juli 2020, 11:13:28 »
Hallo Ron,

Dan heeft Henk gelijk  en is deze decoder van de begin jaren 90.

Dan kan ik U nog maar eeen advies geven koop een nieuwe decoder.

Uit eigen ervaring weet ik dat deze lok uit die productie periode zeer prettige rij eigenschappen
heeft met een Uhlenbrock decoder 76420 / 76425 en de opvolger de 74120.
Deze decoder heeft de standaard uitgangen voor de verlichting en 2 extra uitgangen
en past precies op de plek van de oude decder.

Deze decoder wordt bv geleverd door MTE in vlaardingen.
Of TreintjeOost in Oosterwolde.
Er zullen ongetwijfeld meer winkeliers zijn.

Esu decoder zou ook kunnen, heb ik in dit type lok eind 90 jaren minder goede ervaringen mee.
 
Mvg Frans
N spoor, HO spoor,
Lenz systeem, Roco systeem,
Roco Multimaus(Pro), Nanox-S88, Genli,
S88-XPress-NetLI, Software Koploper,
TCM modelbaan. Treinen Club Midden Nederland

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
  • Mientrien
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #13 Gepost op: 11 juli 2020, 11:28:09 »
Welke handleiding bedoel je? Ik heb alleen maar de handleiding van de MM.
Die al eerder door Henk is aangekaart. https://www.manualslib.de/manual/510332/Lenz-Roco-10741.html

Maar ik zie dat mijn advies gedeeld wordt:  verwijderen en andere, moderne, gebruiken.  En om nog maar een merk en type te noemen:  Lenz Standard 10231-02.  Met 6 jaar fabrieksgarantie. Is voor 99% van de gevallen Standard prima.
« Laatst bewerkt op: 11 juli 2020, 11:34:44 door VvKan. Reden: toevoeging »
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

FHJ Seller

  • Offline Offline
  • Berichten: 144
    • TCM Opnieuw beginnen met een modelbaan
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #14 Gepost op: 11 juli 2020, 12:07:59 »
Ron  Geeft aan dat hij geen product nummer op de decoder kan vinden.
Waaarschijnlijk zal er wel iets staan onder de isolatie krimkous, iets in de transd va Lenz met een getal of LZ en getal.
 
Mits dit de correcte handleiding is voor de geplaatste decoder. (ROCO 10741 -Lenz ?)
Geef de handleiding niet aan hoe er geprogrammeerd kan worden.



of



Ondanks dat dit Ron niet verder help met zijn probleem.

Opgave van Lenz  oude type decoders Productie periode.



Decoders welke al zeker met Cv te programmeren zijn.



Bij Reg programmeren van de lenz decoderskan allen de volgende reg worden geprogrammeerd.



Ron ik blijf bij mijn advies koop een nieuwe decoder, geeft meer voldoening. 
De door mij aangehaalde handleiding is die van de MultiMaus.

* alle afbeeldingen komen uit eigen documentatie welke welke beschikbaar zijn gesteld door de betreffende producenten.
Mvg Frans
N spoor, HO spoor,
Lenz systeem, Roco systeem,
Roco Multimaus(Pro), Nanox-S88, Genli,
S88-XPress-NetLI, Software Koploper,
TCM modelbaan. Treinen Club Midden Nederland