Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Concept en vragen voor eenvoudig bloksysteem met transistors door Joost O
Vandaag om 01:30:25
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door laurent
Vandaag om 01:28:57
Het oude station Wageningen (versie 3) door Martin Hornis
Vandaag om 01:16:38
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Bram S
Vandaag om 00:58:34
Zonder fouten een Arduino programmeren door Martin Hornis
Vandaag om 00:58:27
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dennie
Vandaag om 00:42:43
SBB Vectron met Nederlandse bestickering: wie brengt hem uit? door Rondje_HO
Vandaag om 00:37:52
NS C-4704 coupérijtuig in messing. Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 00:15:44
Gemeentetram Eemstede door Willem1951
28 februari 2020, 23:55:46
Atlas NS1602, statisch model, kap over te zetten op bestaand onderstel? door Duikeend
28 februari 2020, 23:40:09
Coöperatie de Eendracht door Edsko Hekman
28 februari 2020, 23:26:51
Projekt 083-338 door DE-II
28 februari 2020, 23:24:28
Waterstoftrein als alternatief voor diesel door AK952
28 februari 2020, 23:22:37
Kuehn WD10 programmeren, hoe schakeltijd instellen? door jerrytrein
28 februari 2020, 23:05:25
Raadplaatje door Twinkie
28 februari 2020, 23:03:19
Falcons Baan-Zonder-Naam door Remco_Nzo
28 februari 2020, 22:58:33
Rheinburgh, TP V/VI door martijn v m
28 februari 2020, 22:46:21
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
28 februari 2020, 22:46:15
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
28 februari 2020, 22:39:09
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
28 februari 2020, 22:34:29
Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk, jullie komen toch ook? door MOVisser
28 februari 2020, 21:52:31
RAIL 2020 21, 22 en 23 februari, Houten. door iarnrod
28 februari 2020, 21:48:12
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Overet
28 februari 2020, 21:40:41
Helix teken in AnyRail door Frank 123
28 februari 2020, 21:34:38
Uhlenbrock 76320 decoder, kortsluiting? door heuvelbaan
28 februari 2020, 21:22:16
Schaduwstation Zevenheuvelenbaan door Wim Hesselink
28 februari 2020, 20:59:39
DR4018 eerste 4 outs zijn niet te gebruiken ondanks reset CV8=8 door Bert_Apd
28 februari 2020, 20:54:35
Mardec, optocouplers raken defect. Suggesties? door NL-modelspoor
28 februari 2020, 20:18:50
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
28 februari 2020, 20:12:01
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
28 februari 2020, 19:46:35
  

Auteur Topic: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.  (gelezen 1721 keer)

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 317
Goedemorgen,

Vraag mijn loc rijdt met hoge snelheid weg wanneer ik de loc via de program Track wil uitlezen!
Wanneer ik de loc wil testen op het testspoor snelheid 0 dan rijdt deze ook hard weg.
Wat zou dit kunnen zijn? Heb de centrale al gereset en opnieuw geïnstalleerd maar het blijft hetzelfde.

Met vriendelijke groeten Erwin

« Laatst bewerkt op: 27 januari 2020, 13:21:18 door Bert van Gelder »
Erwin

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3394
Re: Digikeijs DR5000, lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor.
« Reactie #1 Gepost op: 27 januari 2020, 11:36:40 »
De decoder schiet in de analoog stand?

Probeer eens analoog te rijden met een rijregelaar mits je die hebt. Dan is daarna de lok mogelijk weer benaderbaar op het programmeerspoor. En dan kun je analoog herkenning uitzetten in de decoder.

Gr, Ben.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6444
Re: Digikeijs DR5000, lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor.
« Reactie #2 Gepost op: 27 januari 2020, 13:04:18 »
Niet lullig bedoeld, maar weet je zeker dat er een decoder in de loc zit?
Gr.
Eric

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 317
Re: Digikeijs DR5000, lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor.
« Reactie #3 Gepost op: 27 januari 2020, 13:19:15 »
Hallo Ben,

Analoog rijden dat lukt langzaam en harder, alleen vooruit en niet achteruit! Daarna geprobeerd de decoder ( D+H ) te resetten. CV29 aanpassen lukt deels ik programmeer bijv 18 maar daarna geeft CV29 waarde 3 aan i.p.v. 18? Hierna blijft de loc steeds naar voren schieten als ik een CV waarde uitlees.

@ Eric ja er zit een decoder in hij heeft ook gereden, maar sinds gisteren niet meer goed rijd als een raket digitaal dan.

Dit heeft niets te maken met de DR5000 ik heb het ook geprobeerd met een sprog met hetzelfde resultaat.

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

HansQ

  • Offline Offline
  • Berichten: 1913
  • Daar waar de rook is, is de kortsluiting...
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #4 Gepost op: 27 januari 2020, 13:38:13 »
Analoog optie uitzetten? Lok open, programmer rechtstreeks op de stroomafname punten zetten met krokodilklemmetjes?
« Laatst bewerkt op: 27 januari 2020, 13:39:44 door HansQ »
HansQ,
spoor N modulebouw, electronica, Selectrix,
RailClub Utrecht N-brigade

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 353
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #5 Gepost op: 27 januari 2020, 14:53:50 »
Ik heb ooit meegemaakt dat er een paar locs van me wegreden toen ik ze meenam naar de club waarop ik ze ging testen met een ms3.

Ik had ooit een MFX loco op een analoog stukje geset. Toen ik de spanning opschroefde, ging hij geluid maken en hij begon te rijden. Pas na het 24V spanningspulsje snapte hij dat hij analoog moest rijden.

Wat ik denk dat er toen aan de hand was. De laatste keer dat de loc spanning had, was hij aan het rijden. Dit heeft hij opgeslagen en dit voert hij uit wanneer hij weer spanning krijgt, totdat een centrale tegen hem vertelt dat hij kan stoppen met dmv een geldige digitale pakket.

Ik denk dat mijn perfect functionerende locs daar ook last van hadden. Ik had drie treinen die dit effect hadden. Ik zat eerst te vloeken op die MS3, was er van overtuigd dat dat ding niet 'spoorde'.

Het zou misschien zo kunnen zijn, dat dit bij jou ook aan de hand is ???

Bas

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6444
Re: Digikeijs DR5000, lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor.
« Reactie #6 Gepost op: 27 januari 2020, 15:24:01 »
@ Eric ja er zit een decoder in hij heeft ook gereden, maar sinds gisteren niet meer goed rijd als een raket digitaal dan.
Ok
Je zou de eerste niet zijn die dacht dat de brugstekker de decoder is  ;D

Check eens of ie goed ingeprikt zit. Misschien ergens een gebrekkig contact.
Gr.
Eric

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 317
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #7 Gepost op: 27 januari 2020, 15:58:16 »

Wat ik denk dat er toen aan de hand was. De laatste keer dat de loc spanning had, was hij aan het rijden. Dit heeft hij opgeslagen en dit voert hij uit wanneer hij weer spanning krijgt, totdat een centrale tegen hem vertelt dat hij kan stoppen met dmv een geldige digitale pakket.

Ik denk dat mijn perfect functionerende locs daar ook last van hadden. Ik had drie treinen die dit effect hadden. Ik zat eerst te vloeken op die MS3, was er van overtuigd dat dat ding niet 'spoorde'.

Het zou misschien zo kunnen zijn, dat dit bij jou ook aan de hand is ???

Bas

Hallo Bas,

En hoe zou ik dat op kunnen lossen? Ik heb een DR5000 en een Sprog! Wat is een geldig digitaal paket?

Kan natuurlijk ook een defecte decoder zijn?

Mvg Erwin
« Laatst bewerkt op: 27 januari 2020, 16:08:55 door ETH023 »
Erwin

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 353
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #8 Gepost op: 27 januari 2020, 16:50:37 »
Een zo'n pakket is een lange reeks nullen en enen.

Stel dat je een loc heb met dcc adres 6. Deze loc zet je op een nieuwe besturing die je net uit de doos haalt. Deze centrale stuurt nog geen loc adressen aan. En de loc gaat meteen rijden.

Dan moet de centrale aan de loc vertellen met digitale signalen dat de loc moet stoppen. Dan moet je je centrale inleren met dcc adres 6 en de snelheid op 0 zetten (hetgeen standaard al zou zijn). De centrale stuurt dan de digitale pakketten uit die geadresseerd zijn aan dcc adres 6.


Over wat voor lok (dus wat voor decoder) hebben we het eigenlijk?


Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10716
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #9 Gepost op: 27 januari 2020, 17:37:12 »
Centrale inleren? De meeste kennen een adres 6... daar valt niets aan in te leren. En je theorie klopt niet:

stel dat je een loc heb met dcc adres 6. Deze loc zet je op een nieuwe besturing die je net uit de doos haalt. Deze centrale stuurt nog geen loc adressen aan. En de loc gaat meteen rijden.

Dan moet de centrale aan de loc vertellen met digitale signalen dat de loc moet stoppen. Dan moet je je centrale inleren met dcc adres 6 en de snelheid op 0 zetten (hetgeen standaard al zou zijn). De centrale stuurt dan de digitale pakketten uit die geadresseerd zijn aan dcc adres 6.

Dat klopt niet. Die loc gaat om een andere reden zomaar rijden. Ik heb er 80 of 90 met verschillende merken decoders, en de enigste die uit zichzelf begonnen te rijden hadden of een defect of ergens een verbinding, of ze waren gewoon analoog.

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3394
Re: Digikeijs DR5000, lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor.
« Reactie #10 Gepost op: 27 januari 2020, 19:04:23 »

Analoog rijden dat lukt langzaam en harder, alleen vooruit en niet achteruit! Daarna geprobeerd de decoder ( D+H ) te resetten. CV29 aanpassen lukt deels ik programmeer bijv 18 maar daarna geeft CV29 waarde 3 aan i.p.v. 18? Hierna blijft de loc steeds naar voren schieten als ik een CV waarde uitlees.


Decoder overleden lijkt me. :(

Gr, Ben.

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 353
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #11 Gepost op: 27 januari 2020, 22:39:57 »
Centrale inleren? De meeste kennen een adres 6... daar valt niets aan in te leren.
Met inleren bedoelde ik 'toevoegen' aan de lijst.

De theorie klopte wel voor de mfx loc die dacht nog digitaal te zijn en hij onthield dat z'n geluid aan stond . Ik ben het trouwens wel met je eens dat de locs waarschijnlijk denken dat ze analoog rijden.

Maar dan zou een loc alsnog moeten reageren op zijn eigen adres, anders zou je de loc nooit uit analoge modus kunnen krijgen.

@ben als hij analoog nog wel rijdt, hoeft hij nog niet stuk te zijn. Waarschijnlijk doet hij het nog maar wacht hij op informatie voor zijn adres.

Weet je wat zijn adres is?

Ik las niet goed, als ik het nu wel goed lees, klinkt hij idd stuk :'(
« Laatst bewerkt op: 27 januari 2020, 22:54:08 door bask185 »

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6444
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #12 Gepost op: 28 januari 2020, 06:29:14 »
Met inleren bedoelde ik 'toevoegen' aan de lijst.
Een DR5000 kent geen lijst  :angel:
Gewoon op je handregelaar het locadres selecteren en je kunt de loc besturen.
In een MM kun je wel een loc bibliotheek aanleggen maar is ook niet noodzakelijk. Zonder werkt het ook gewoon.

Jouw verhaal gaat wel op voor mfx/M4 decoders.
Gr.
Eric

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5380
  • ***
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #13 Gepost op: 28 januari 2020, 09:09:54 »
Gebeurt hier regelmatig dat ik een lok op de baan zet die nog niet in de multimaus geprogrammeerd is en dat die er gelijk vandoor gaat. Nadat ik hem in MM geprogrammeerd heb, blijft hij wel staan en reageert dan op de gegeven commando's. Gebruik zelf een DR5000 met drie boosters en 2x Multimaus.
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 317
Re: Lok rijdt ongecontroleerd weg op programmeerspoor, meerdere centrales.
« Reactie #14 Gepost op: 28 januari 2020, 20:05:18 »
Goedenavond,

Ik heb het ook met de Multimaus geprobeerd en reageert dan enigszins voor en achteruit kan locadres aanpassen cv29 maar decoder wordt heet en lijkt overleden te zijn zie foto's.  Kan dit door kortsluiting komen? Zijn de instellingen in de DR5000 goed qua stroom zie afbeelding? Het gaat hierover een N-spoor loc van Trix met een D&H decoder. Ik reed met de DR5000 toen de loc in eens vooruit schoot.







Allen bedankt voor het meedenken en tips. (y)

Met vriendelijke groeten Erwin

Erwin