Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

The Summer of 69 door Daniels
Vandaag om 12:59:04
Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel door Bert van Gelder
Vandaag om 12:51:59
Update: baan in de tropen door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 12:51:18
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door Hans van de Burgt
Vandaag om 12:51:07
De 2454 en andere BSH-projecten in model door spoorijzer
Vandaag om 12:46:34
De fabriek - Spoor 0 door Joop_L
Vandaag om 12:46:22
DR4018's verliezen adres door Bert_Apd
Vandaag om 12:41:15
BNLS-module: "Grasland" door nighttrain1
Vandaag om 12:39:14
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Albert.H0
Vandaag om 12:32:54
100x "Het is Weekend" foto's! door Albert.H0
Vandaag om 12:30:39
Projekt 083-338 door hervé
Vandaag om 12:19:25
NL baan: Frotterdam in h0 door Joran
Vandaag om 12:03:06
Roco BR 01 235 van 2-rail naar 3-rail ombouwen en digitaal maken. door puntenglijder
Vandaag om 12:01:40
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door spoorijzer
Vandaag om 12:01:21
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door thevandijks
Vandaag om 11:55:01
Terschellinger Spoor door FritsT
Vandaag om 11:51:31
Videoserie: Rocrail voor beginners door JohnT
Vandaag om 11:49:27
Afwrijftransfer aanbrengen, waarmee kun je dat doen? door henk
Vandaag om 11:15:02
Old England door sdz1976
Vandaag om 11:10:01
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 11:08:01
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 10:59:55
Artitec: DDM-1 door Martijn de Kuiper
Vandaag om 10:47:52
Aankomst grootste containerschip ter wereld door FritsT
Vandaag om 10:43:46
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door Gerco van Beelen
Vandaag om 10:13:05
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 09:56:05
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 09:32:41
Haarsem aan Zee H0 door sdz1976
Vandaag om 09:22:32
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door Pauldg
Vandaag om 08:35:20
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door sjoerd74
Vandaag om 06:12:37
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door Beached
Vandaag om 00:29:22
  

Auteur Topic: Fasedraad analoog  (gelezen 669 keer)

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Fasedraad analoog
« Gepost op: 20 februari 2020, 19:39:45 »
Op mijn baan in wording heb ik een ringleiding voor de spoorvoeding. Ik vraag me af of ik ook de zwarte fasedraad van de wissels kan combineren met deze al aanwezige ringleiding. Dat scheelt me het trekken van zwarte draden naar de trafo.
Ik heb twee ringleidingen voor dubbelspoor. Denk de wissels per spoor dan te kunnen combineren met de fase van het spoor.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4664
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #1 Gepost op: 20 februari 2020, 20:37:03 »
Zou kunnen indien de voeding van de wissels gescheiden is van die voor het rijden. MAAR, ik zou het niet doen. Al was het alleen al om dat je dan het schakelen van wissels misschien terug ziet in de (verlichting van je) treinen. En dat je makkelijk een verkeerde verbinding kunt maken. Daarnaast wil je denk ik ook verlichting op de baan? Dan moet je daarvoor ook nog twee draden voor trekken dus kan deze er ook wel bij  ;D


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18535
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #2 Gepost op: 20 februari 2020, 20:41:24 »
Ik heb twee ringleidingen voor dubbelspoor.
Het lijkt me veel handiger en ook overzichtelijker om één ringleiding voor de sporen te hebben en de andere voor de wissels.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #3 Gepost op: 21 februari 2020, 21:09:48 »
Dank voor jullie reacties. Ik ben overtuigd en maak een extra ring voor de wissels.
Nog een aanvullende vraag: kan ik alle wissels, 20 stuks, schakelen op één trafo? Ik gebruik vier MFZ trafo’s maar vier ringleidingen lijkt me niet nodig.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18535
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #4 Gepost op: 21 februari 2020, 21:28:38 »
Je gaat die 20 wissels toch niet allemaal tegelijk schakelen?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

GertN

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #5 Gepost op: 21 februari 2020, 22:11:22 »
Inderdaad niet, dus is het ook geen probleem dacht ik. Uit je reactie begrijp ik dat ik dit best zo kan aanleggen.
Dank voor je reactie. Ben technisch niet zo onderlegd, en weet het graag zeker voor ik alles heb aangelegd. Start na 45 jaar weer. Alles uitgepakt en t meest rijdt nog prima. Wel veel vergane anti slipbanden.
Analoog houd ik maar aan. Dat snap ik tenminste.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18535
    • Pagina van klaas
Re: Fasedraad analoog
« Reactie #6 Gepost op: 21 februari 2020, 22:47:44 »
Ik neem even aan dat je spoelenaandrijvingen hebt die met drukknoppen worden bediend. Normaal druk je dan 1 knop tegelijk in. Meestal schakelen die wissels zichzelf af, dus dat kost van de trafo een stroomstootje dat maar een tiende seconde duurt. Dat kan zo'n trafo makkelijk hebben, daar zijn ze voor gemaakt.
Het wordt wat anders als je rijwegen gaat schakelen waarbij meerdere wissels tegelijk worden aangestuurd. Dan is het de vraag hoeveel wissels de trafo tegelijk kan hebben.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.