Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nederlandse baan in voorbereiding genaamd Anninkshoeve door Te 2/2
Vandaag om 15:26:07
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door tothebeach
Vandaag om 15:22:42
Piko 2200 rijdt beroerd na inbouw decoder door VAM65
Vandaag om 15:17:45
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door NS264
Vandaag om 15:15:28
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 15:14:51
Voorbeeld/instructie wielen draaien, deuren openen etc.. door Camickaeze
Vandaag om 15:12:41
London St Pancras and postal museum door NS264
Vandaag om 15:07:10
De Hondsrugbaan, H0 door NS264
Vandaag om 14:54:16
Rocoline 3-wegwissel in iTrain door Henk Veenstra
Vandaag om 14:49:56
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 14:14:47
EifelBurgenBahn door NS264
Vandaag om 14:12:08
NS C-4704 coupérijtuig in messing. Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 14:06:55
Witte decals, waar laten printen? door Hendrik Jan
Vandaag om 13:55:05
Afdraaien van wielflenzen door ruudns
Vandaag om 13:54:32
BNLS spoorkaart DB door Bert V
Vandaag om 13:51:28
DE2 geel en rood met hazelnoot door Hendrik Jan
Vandaag om 13:19:48
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Besselspoor
Vandaag om 13:15:48
NL-baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 12:38:57
Frans diorama 1:48 door Wim Corduwener
Vandaag om 11:56:52
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 11:42:30
Bouw RhB station Langwies in H0m 200x47cm door Joran
Vandaag om 11:12:27
Laptop op hol door Lokprogrammer! door Daan Neijenhuis
Vandaag om 10:46:00
Diorama V80 voor Billy kast door NS264
Vandaag om 10:41:37
Cubana door Valentijn
Vandaag om 09:26:52
Artitec 2020 door dh3201
Vandaag om 09:11:54
Projekt 083-338 door Hlv53
Vandaag om 09:00:33
ROCO 10810 multimaus reageert niet meer door VAM65
Vandaag om 08:39:02
MB-module: “Roubaix” door Chris80
18 februari 2020, 23:42:41
Even voorstellen en gelijk wat vragen door clickmaniac
18 februari 2020, 23:05:16
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
18 februari 2020, 22:41:55
  

Auteur Topic: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...  (gelezen 851 keer)

Bram vd Vijver

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Gepost op: 21 januari 2020, 15:41:45 »
Dag allemaal,

Een week bezig geweest om al mijn spullen uit de kast, weer op gang te krijgen. Met hulp van internet ben ik ver gekomen. Ik rijd met marklin digitaal, met een mobile station 1. Veel verzameld de afgelopen jaren, nu begonnen met een baan op zolder.

Alles heeft een paar jaar netjes in de doosjes gelegen alles het doet het nu, met de mobile station verschillende adressen ingebracht.

Alles rijdt.....behalve de Electrotren 1300 Turquoise.

Na het inbrengen van een nieuw adres nummer rijdt de lok niet. Hij bromt wel.......

Enig idee???

Tijdperk||

  • Offline Offline
  • Berichten: 47
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #1 Gepost op: 21 januari 2020, 16:02:54 »
Misschien een tandwiel defect , even de wiel stellen controleren.

Grt,Wim.

Besselspoor

  • Online Online
  • Berichten: 4215
  • Team Mitropa - OHMB
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #2 Gepost op: 21 januari 2020, 16:07:53 »
Tandwielen op de aangedreven assen zijn dan gebroken, dat is helaas een bekend probleem.
RETROBAHN A.G.

trabiarie

  • Offline Offline
  • Berichten: 135
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #3 Gepost op: 21 januari 2020, 17:06:48 »
Of na al die tijd is het vet of olie verharst en zitten de tandwiellen vast op de asjes.
vr groet Arie

Bram vd Vijver

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #4 Gepost op: 21 januari 2020, 18:47:12 »

Hoe krijg ik dit los????
« Laatst bewerkt op: 21 januari 2020, 21:13:15 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

prutser

  • Offline Offline
  • Berichten: 5718
  • Spaar ze allemaal.
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #5 Gepost op: 21 januari 2020, 19:06:36 »
Kijk maar eerst of er niet één of meerdere tandwielen gebroken zijn.
Als je met de hand de aangedreven wielen kan ronddraaien zijn daar de tandwielen van kapot, verharst vet heb ik nog nooit bij die loks gezien.

Stephan.

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2310
  • Nederland 3a/3b in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #6 Gepost op: 21 januari 2020, 19:54:35 »
Inderdaad een of meer gebroken tandwielen. Is minimaal één draadje over te vinden op dit forum incl. oplossingen!

Bram vd Vijver

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #7 Gepost op: 25 januari 2020, 21:29:37 »
Dag allen, bedankt voor jullie input.

Vandaag weer een poging gedaan, de loc voorzichtig opgeduwd, en hij loopt nu goed.

Bedant voor de tips!!!