Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Concept en vragen voor eenvoudig bloksysteem met transistors door Joost O
Vandaag om 00:12:02
Oude Roco ICE decoder probleem door hvyfuji
Vandaag om 00:09:09
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Albert.H0
23 februari 2020, 23:53:57
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
23 februari 2020, 23:39:30
Aanmelden itrain forum door Ronald Halma
23 februari 2020, 23:37:52
Atlas NS1602, statisch model, kap over te zetten op bestaand onderstel? door Duikeend
23 februari 2020, 23:27:33
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
23 februari 2020, 22:58:32
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wies
23 februari 2020, 22:50:37
RAIL 2020 21, 22 en 23 februari, Houten. door Hendrik Jan
23 februari 2020, 22:24:15
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Patrick1975
23 februari 2020, 22:08:57
Scratchbuilt locloods, afmetingen realistisch? door Piet Groot
23 februari 2020, 22:00:19
Neutraal Moresnet in H0 door André 1976
23 februari 2020, 21:52:09
Rheinburgh, TP V/VI door martijn v m
23 februari 2020, 21:51:10
Diorama V80 voor Billy kast door wpinkhof
23 februari 2020, 21:43:06
Holland Rail DE2 verdient toch een plekje op de baan door Hendrik Jan
23 februari 2020, 21:30:51
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Chris Westerduin
23 februari 2020, 21:18:13
Piko NS1100, materieelbespreking door 1200blauw
23 februari 2020, 21:05:49
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
23 februari 2020, 20:46:54
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
23 februari 2020, 20:45:34
Relais aanpassen door Menno
23 februari 2020, 20:32:25
TGV Sud Est 01 "Patrick" met pensioen door Thom
23 februari 2020, 20:20:50
Bahnstrecke 5867 door Dave.......
23 februari 2020, 20:11:05
Baanbouw Bosje77 door bosje77
23 februari 2020, 19:48:35
MB-module: Stukje Frankrijk door Tjalling
23 februari 2020, 19:36:39
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door Tulpendaal
23 februari 2020, 19:36:23
Projekt 083-338 door KJB
23 februari 2020, 19:02:54
Falcons Baan-Zonder-Naam door Falcon10
23 februari 2020, 18:21:46
Everskerke, een fictief station aan de Zeeuwse lijn in de jaren '70 in H0. door Leen Kievit
23 februari 2020, 18:04:12
Haven modelbaantje door olaf99
23 februari 2020, 17:46:39
Baan in Los Angeles door ArjanB
23 februari 2020, 17:41:44
  

Auteur Topic: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...  (gelezen 872 keer)

Bram vd Vijver

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Gepost op: 21 januari 2020, 15:41:45 »
Dag allemaal,

Een week bezig geweest om al mijn spullen uit de kast, weer op gang te krijgen. Met hulp van internet ben ik ver gekomen. Ik rijd met marklin digitaal, met een mobile station 1. Veel verzameld de afgelopen jaren, nu begonnen met een baan op zolder.

Alles heeft een paar jaar netjes in de doosjes gelegen alles het doet het nu, met de mobile station verschillende adressen ingebracht.

Alles rijdt.....behalve de Electrotren 1300 Turquoise.

Na het inbrengen van een nieuw adres nummer rijdt de lok niet. Hij bromt wel.......

Enig idee???

Tijdperk||

  • Offline Offline
  • Berichten: 47
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #1 Gepost op: 21 januari 2020, 16:02:54 »
Misschien een tandwiel defect , even de wiel stellen controleren.

Grt,Wim.

Besselspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 4218
  • Team Mitropa - OHMB
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #2 Gepost op: 21 januari 2020, 16:07:53 »
Tandwielen op de aangedreven assen zijn dan gebroken, dat is helaas een bekend probleem.
RETROBAHN A.G.

trabiarie

  • Offline Offline
  • Berichten: 135
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #3 Gepost op: 21 januari 2020, 17:06:48 »
Of na al die tijd is het vet of olie verharst en zitten de tandwiellen vast op de asjes.
vr groet Arie

Bram vd Vijver

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #4 Gepost op: 21 januari 2020, 18:47:12 »

Hoe krijg ik dit los????
« Laatst bewerkt op: 21 januari 2020, 21:13:15 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

prutser

  • Offline Offline
  • Berichten: 5718
  • Spaar ze allemaal.
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #5 Gepost op: 21 januari 2020, 19:06:36 »
Kijk maar eerst of er niet één of meerdere tandwielen gebroken zijn.
Als je met de hand de aangedreven wielen kan ronddraaien zijn daar de tandwielen van kapot, verharst vet heb ik nog nooit bij die loks gezien.

Stephan.

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2316
  • Nederland 3a/3b in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #6 Gepost op: 21 januari 2020, 19:54:35 »
Inderdaad een of meer gebroken tandwielen. Is minimaal één draadje over te vinden op dit forum incl. oplossingen!

Bram vd Vijver

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Electrotren 1300 Turquoise rijdt niet...
« Reactie #7 Gepost op: 25 januari 2020, 21:29:37 »
Dag allen, bedankt voor jullie input.

Vandaag weer een poging gedaan, de loc voorzichtig opgeduwd, en hij loopt nu goed.

Bedant voor de tips!!!