Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Projekt 083-338 door Reinout van Rees
Vandaag om 17:03:18
Open rijden wissels door johanw
Vandaag om 16:58:46
SBB Vectron met Nederlandse bestickering: wie brengt hem uit? door Chris
Vandaag om 16:48:00
DR4018 eerste 4 outs zijn niet te gebruiken ondanks reset CV8=8 door jerrytrein
Vandaag om 16:44:46
Waterstoftrein als alternatief voor diesel door AK952
Vandaag om 16:22:52
Gratis e-boek over stroomlijn locomotieven door sncf231e
Vandaag om 16:00:02
Verlichting niet dimbaar van Piko railbus · DB BR 798 · 52730 door Roy van Dijk
Vandaag om 15:07:56
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 14:59:51
Schaduwstation Zevenheuvelenbaan door Romavami
Vandaag om 14:57:30
Oude schilden roesten niet. Fleischmann motorschild voor DCC door Overet
Vandaag om 14:53:51
Falcons Baan-Zonder-Naam door St00mboy
Vandaag om 14:44:26
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 14:31:52
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Dave.......
Vandaag om 14:21:16
NS 6700 dierenserie etchmodels door Met een sik
Vandaag om 14:13:47
NS C-4704 coupérijtuig in messing. Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 13:46:24
Zonder fouten een Arduino programmeren door bask185
Vandaag om 13:34:35
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Patrick1975
Vandaag om 13:21:27
ESU decoder, verlichting brandt tegengesteld aan rijrichting? door Timo
Vandaag om 12:00:57
Lenz decoder (8-polig) inpluggen, waar is witte stip voor? door Timo
Vandaag om 11:58:59
Mardec, optocouplers raken defect. Suggesties? door Timo
Vandaag om 11:56:26
Segment draaischijf zelf bouwen? door Ronald Koerts
Vandaag om 11:50:18
Flickr app icm Tapatalk en Benelux door Ronald Halma
Vandaag om 11:42:38
Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk, jullie komen toch ook? door Edsko Hekman
Vandaag om 11:36:56
Lima Thalys, kort koppelen mogelijk? door Martijn de Kuiper
Vandaag om 10:39:09
Raadplaatje door Jeronimos
Vandaag om 10:38:54
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door Bob R.
Vandaag om 10:31:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Ric
Vandaag om 09:29:03
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:16:31
Concept en vragen voor eenvoudig bloksysteem met transistors door Arjen52
Vandaag om 09:04:35
Poolse meuk in 0e. door Pauldg
Vandaag om 08:50:12
  

Auteur Topic: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.  (gelezen 1543 keer)

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Gepost op: 02 december 2019, 08:37:14 »
heb een geoline wissel digitaal gemaakt met een printje, dat er maar op 1 manier in kan volgens de handleiding. Heb adres 1 tot 3 gebruikt met multimaus, maar hij beweegt niet. Wat doe ik fout ? filmpjes op youtube maken het niet duidelijker
« Laatst bewerkt op: 02 december 2019, 08:44:25 door Bert van Gelder »

henk

  • Online Online
  • Berichten: 18684
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #1 Gepost op: 02 december 2019, 09:02:57 »
Je hebt de decoder al zelf een adres gegeven?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #2 Gepost op: 02 december 2019, 13:48:03 »

Niet, dat ik weet.  Als ik de wissel 5 keer beweeg zou hij 30 keer moeten antwoorden. Gebeurt niet.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:34 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10714
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #3 Gepost op: 02 december 2019, 13:53:59 »
Kun je even precies aangeven met artikelnummers bv wat je gebruikt hebt? Tis allemaal een beetje koffiedik kijken nu ;)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6444
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #4 Gepost op: 02 december 2019, 15:15:49 »

@Ronald
Gok op de 61196.

Beweeg je de wissel wel snel genoeg 5x heen en weer? Dan zou je in de programmeermodus moeten komen.

Maar als je de decoder nog geen nieuwe adres hebt gegeven zou die standaard op adres 1 moeten reageren.
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:07 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #5 Gepost op: 02 december 2019, 19:11:37 »
61196, 10810, 61195, 61140, 1845-e2

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #6 Gepost op: 02 december 2019, 19:30:56 »
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.

Kan niet fout, driepolige stekker zit goed.  De decoder past niet, als je hem omdraait.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:57 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

p.heinst

  • Online Online
  • Berichten: 1172
    • DutchRoco
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #7 Gepost op: 02 december 2019, 19:51:55 »

Je kunt hem niet omdraaien, dat klopt maar je kunt hem wel in de verkeerde gaatjes steken.
Je moet een gaatje vrij houden tussen de decoder en het drie polige stekkertje en dat gaat wel eens mis

Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 03 december 2019, 11:04:13 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #8 Gepost op: 13 december 2019, 15:37:57 »
Het winkeltje heeft een andere geprobeerd,  die deed het ook niet . Wisselaandrijving niet goed dus. Elektrisch deed die het wel steeds.
« Laatst bewerkt op: 13 december 2019, 15:40:02 door bmwpiet »

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #9 Gepost op: 19 december 2019, 08:04:09 »
Aandrijving is kostenloos gewisseld en gaat terug leverancier.

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3589
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #10 Gepost op: 19 december 2019, 18:11:18 »
En werkt het nu? Vanuit jouw verhaal zou ik zeggen van ja.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #11 Gepost op: 15 januari 2020, 13:18:31 »
Ja werkt, zelfs de decoder. Kan nu met multimaus een wissel bedienen. Dat werkte meteen toen er stroom op gezet werd.
De wissel ging spontaan heen en weer. Stopte daarna.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #12 Gepost op: 24 januari 2020, 22:09:44 »
Wissel omleggen met multimaus lukt, maar klopt niet met symbool op het schermpje. Wissel rechtdoor gelegd staat dan als afbuigend op het display van de muis. Kan veranderd worden door CV 34 te veranderen met de muis.

Echter moet dat in de prgrammeermodus, waar je in komt door de wissel 5 keer te bedienen met de hand, ware het niet dat de handbediening is vervangen door de electrische en het knopje op de wissel weg is.
Wat nu? 

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 315
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #13 Gepost op: 24 januari 2020, 23:43:02 »
Dat knopje hoort er ook bij een elektrische aandrijving wel te zitten. Het is een pennetje wat in een gaatje van een horizontaal lipje is gestoken. Dat kun je eruit halen en aan de andere kant van het lipje weer insteken omdat de elektrische aandrijving bij een linkse wissel precies omgekeerd moet worden gemonteerd als bij een rechtse. Het zou dus kunnen zijn dat het pennetje naar beneden wijst maar dan beweegt de wissel niet goed als hij vlak ligt dus ik vermoed niet dat dit het geval is. Als het pennetje helemaal ontbreekt moet je in dat lipje een gaatje zien zitten. Voor een snelle oplossing zou je daar even een speld o.i.d. in kunnen steken om de wissel heen en weer te bewegen voor de programmeerstand. Echter als de wissel zo bij je leverancier vandaan komt zou ik toch even teruggaan en hem vragen dat ontbrekende pennetje erin te steken.

Groeten,
Bert

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #14 Gepost op: 26 januari 2020, 10:45:00 »

Bedankt Bert,
Ik ga de handaandrijving dan opzoeken, want het lipje met pennetje is weg, hopelijk hoef ik de wissel niet weer uit de baan te slopen, zucht.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:06 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »