Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

RhB 0m Foto bochtje van restmateriaal door Daniels
Vandaag om 21:52:16
Digikeijs DR4018, bij schakelen valt spanning op baan weg, knippert verlichting door treinenhobby
Vandaag om 21:49:46
Een tussendoortje in 1:48 door Scratchbuilt
Vandaag om 21:43:06
NS DE-5 op basis van Lima Mat'46. door Marco Staartjes
Vandaag om 21:41:22
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 21:37:26
Aansluiten verkeerslichten door Klaas Zondervan
Vandaag om 21:32:12
Projekt 083-338 door hervé
Vandaag om 21:20:23
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Patrick1975
Vandaag om 21:19:33
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Patrick1975
Vandaag om 21:17:27
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Frank103
Vandaag om 21:10:59
63410 via i train z21 licht laten schakelen door Harry de kaste
Vandaag om 21:10:22
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door Tulpendaal
Vandaag om 21:08:29
Haven/industrie rangeerbaantje in spoor 0 door sdz1976
Vandaag om 21:07:50
Probleem Digirails 2400 V5.0 en 2426 door Gerke
Vandaag om 20:52:54
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 20:50:35
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 20:40:00
Koppeling weg. Oplossingen? door henk
Vandaag om 20:34:11
Kleine boutjes vastzetten? door ruudns
Vandaag om 20:18:23
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door nkob
Vandaag om 20:16:02
Probleem met ingebouwde decoder. door jerrytrein
Vandaag om 20:11:53
Oeps door Eric B
Vandaag om 19:47:57
Old England door St00mboy
Vandaag om 19:42:12
De fabriek - Spoor 0 door sdz1976
Vandaag om 19:33:34
wisseladres invoeren LDT decoder in Intellibox II?? door Ben
Vandaag om 19:02:35
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door puntenglijder
Vandaag om 19:01:00
Langlauf tender ( Bayerische ) ombouwen naar Kurztender. door puntenglijder
Vandaag om 18:52:26
Vorarlberg (Oostenrijkse treinbaan....n-spoor) door raymond erdtsieck
Vandaag om 18:52:04
Problemen met het instellen van de Ulhenbrock 63320 decoders door Josephes
Vandaag om 18:13:19
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 18:01:07
Brugstekkers 8-polig: alle identiek? door Klaas Zondervan
Vandaag om 17:21:46
  

Auteur Topic: Decoderadressen gewist, hoe terug te halen met ECoS?  (gelezen 826 keer)

regor

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
    • modeltreinbaan van Roger
Decoderadressen gewist, hoe terug te halen met ECoS?
« Gepost op: 23 december 2019, 20:45:15 »
Hallo,
Dooreen verhuis ben ik aan een nieuwe baan begonnen. Ik rij digitaal met koploper en Ecos1. Door een foute handeling zijn al mijn decoderadressen gewist. Nu ben ik stuk voor stuk alles weer aan het opzoeken met de Ecos centrale op het programeerspoor. Bij de meeste locs lukt dat behoorlijk, maar bij sommige doet zich iets raar voor. Als ik de loc op het progspoor zet begint die onmiddellijk te rijden . Niet te stoppen. Hoe kan ik nu dat decoderadres bepalen als die loc niet stilstaat? Ik heb al alles geprobeerd, het hoodspoor afgekoppeld, PC afgekoppeld, maar die locs blijven rijden.
Weet iemand wat hier aan de hand is en hoe ik dat kan verhelpen.
Mvg Roger
« Laatst bewerkt op: 24 december 2019, 11:47:28 door Bert van Gelder »

Olivier77

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: decoderadressen
« Reactie #1 Gepost op: 24 december 2019, 11:19:46 »
Beste Roger,
Cirkeltje bouwen als programmeerspoor en de Ecos laten zoeken.
Analoog zal waarschijnlijk aanstaan in de decoder.
Mvg
Olivier 77
Digitale 3-rail, K-rails,

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 609
    • Onze site
Re: decoderadressen
« Reactie #2 Gepost op: 24 december 2019, 11:23:24 »
ecos knop naar links inhouden.Niet geweten maar doet hetzelfde als een marklin trafo en verzet de decoder tussen analoog en digitaal.daarna analoog herkenning in decoder uitzetten.doe ik hier met al de esu's.Zelfs de railcom ook uit gezet.

PS : al de adressen en locgegevens staan bij mij in een database en heb ook een backup van de esu.Als zoiets voorvalt gewoon de backup terug zetten in de ecos.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3463
Re: Decoderadressen gewist, hoe terug te halen met ECoS?
« Reactie #3 Gepost op: 24 december 2019, 11:53:52 »

Ik rij digitaal met koploper en Ecos1. Door een foute handeling zijn al mijn decoderadressen gewist. Nu ben ik stuk voor stuk alles weer aan het opzoeken met de Ecos centrale op het programeerspoor.


De decoder adressen staan ook in Koploper bij de eigenschappen van de aangemaakte locomotieven, is dat niet wat gemakkelijker?

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 609
    • Onze site
Re: Decoderadressen gewist, hoe terug te halen met ECoS?
« Reactie #4 Gepost op: 24 december 2019, 11:56:04 »
door de opmerking van Ben valt me op dat je met koploper rijd.Dan is het nog makkelijker als je gewoon de ecos laat syncroniseren met koploper.Koploper zou dat eigenlijk zelf moeten aan je vragen door een foutmelding.Weet natuurlijk niet met welke versie je werkt en hoe het is ingesteld.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

regor

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
    • modeltreinbaan van Roger
Re: Decoderadressen gewist, hoe terug te halen met ECoS?
« Reactie #5 Gepost op: 25 december 2019, 12:13:59 »
Bedankt voor de info, die adressen stonden allemaal in koploper, maar door te willen synchroniseren naar ecos op de verkeerde knop geduwd, en alles was gewist. Dom maar het is nu eenmaal zo. Van die knop naar links draaien zal ik eens proberen.
Met vriendelijke groet en fijne feesten!
Roger

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 609
    • Onze site
Re: Decoderadressen gewist, hoe terug te halen met ECoS?
« Reactie #6 Gepost op: 25 december 2019, 12:25:39 »
heb je dan geen backup van je koploper ? Die kan je toch terug inladen en procedure herhalen.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 198
Re: Decoderadressen gewist, hoe terug te halen met ECoS?
« Reactie #7 Gepost op: 25 december 2019, 12:45:14 »
Back-ups maken, erg belangrijk!

Nog niet zo lang geleden het zelfde bij de hand gehad.
Bij aanschaf van nieuw model en adres toewijzing bleek dat ik een dubbel adres had.
Door handmatig wissen en synchroniseren liep alles in de war, zowel ECoS als Koploper.
Inderdaad door verkeerde handelingen.

Van beide back-ups opnieuw er op gezet en alles was weer in orde, rijden met die hap.

Goede back-ups achter de hand hebben is altijd prettig, voorkomt een hoop werk en ergernis.

Bij Koploper maak in de back-up altijd op een USB stick en niet op de harde schijf van de PC.
Heb ik al eens veel plezier van gehad bij een crash van de Koploper PC.
Tweede hands PC op marktplaats gescoord, Koploper installeren USB stick er in back-up terug zetten en rijden met de baan.

Back-up van de ECoS staat trouwens ook op dezelfde USB stick.

DEUVEM!

Mvg, Johan