Doel:€250.00
Donaties:€72.00

Per saldo:€-178.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-04-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 19:50:48
BMB-Module: “Wateringbury” door St00mboy
Vandaag om 19:50:04
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Eric B
Vandaag om 19:45:21
Bolle neus voor TEE trein door RikM
Vandaag om 19:35:26
NS 6100 van GM&S door RobBennis
Vandaag om 19:32:45
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:31:38
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 19:27:04
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 19:25:56
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 19:22:13
US Style freightcar kitje(s) door ArjanB
Vandaag om 19:18:24
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 18:44:12
Raadplaatje door tothebeach
Vandaag om 17:38:21
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 17:29:11
Projekt 083-338 door tothebeach
Vandaag om 17:15:41
Hoe verkleuring van vernis te voorkomen ? door Carel Ruysink
Vandaag om 17:00:57
Digikeijs DR5052 draaischijfdecoder laten werken in Koploper door John18
Vandaag om 16:52:45
Twin center met decoders 6850 en 6852, minitrix wissels schakelen niet door Piet59
Vandaag om 16:44:48
Twin Center, kun je FMZ-booster gebruiken? door Piet59
Vandaag om 16:24:55
Mijn LEGO modellen. door Mcn1986
Vandaag om 16:07:42
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Esufreak
Vandaag om 15:42:55
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 15:42:49
Update: baan in de tropen door Eric B
Vandaag om 15:09:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Modellbahnwagen
Vandaag om 14:10:49
VERPLAATST: Twin center met decoders 6850 en 6852, minitrix wissels schakelen niet door Reinout van Rees
Vandaag om 13:51:28
Bijna-botsing tussen twee treinen bij station Castricum door Martin Hornis
Vandaag om 12:55:59
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Mike 1961
Vandaag om 11:31:48
Pret met Arduino door RudyB
Vandaag om 11:25:38
DM90-Buffel Dieseltreinstel door Trainhunter
Vandaag om 00:07:03
Micro-baantje in h0, Nederlands landschap door Ronald Halma
24 april 2019, 23:34:50
Start met TT door KNed
24 april 2019, 23:00:19
  

Auteur Topic: Roco Multimaus updaten naar 1.05  (gelezen 1796 keer)

dh3201

  • Offline Offline
  • Berichten: 1848
Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Gepost op: 23 maart 2019, 09:32:20 »
Om met de rode multimaus de functies boven F20 te kunnen gebruiken schijnt update 1.05 te zijn.
Via de site van Roco maak ik op dat je hiervoor een multiZENTRALEpro of een Z21 (de zwarte) nodig hebt.
Ik heb geen van beide. Hoe kan ik toch mijn multimaus updaten?
Niels

008200

  • Offline Offline
  • Berichten: 180
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #1 Gepost op: 23 maart 2019, 09:44:12 »
Met een witte z21, en met een pc of laptop kan het ook;hier kijken hoe:
http://www.dutchroco.nl/index.php?topic=1991.0
François

PS ik zie nu dat je alleen erin kunt als je daar een account maakt..
« Laatst bewerkt op: 23 maart 2019, 09:50:08 door 008200 »

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18120
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #2 Gepost op: 23 maart 2019, 09:46:38 »
Kan in de meeste winkels. Anders even vertellen waar je woont met de vraag of er iemand in de buurt kan updaten en of je even langs mag komen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7422
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #3 Gepost op: 23 maart 2019, 10:35:42 »
Hoi,

Via de site van Roco maak ik op dat je hiervoor een multiZENTRALEpro of een Z21 (de zwarte) nodig hebt.

Met een witte z21 / z21start en de z21-onderhoudstool gaat het ook goed. Het is heel simpel. Niets moeilijk aan. Muis er aan, even iets op de muis controleren (juiste menu) en dan in het programma aangeven dat je de muis wil updaten. De rest gaat vanzelf. Zelf heb ik dat al met iets van 8 of 10 multimausen gedaan. Wat Henk al aangeeft: Bij veel winkeliers moet het kunnen. Anders bij iemand thuis of op een modelspoorvereniging moet het ook lukken. Geef even je regio op en dan kan iemand het wel voor je doen.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Locofiel

  • Offline Offline
  • Berichten: 55
  • Van duw- via opwind- naar elektrische trein.
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #4 Gepost op: 23 maart 2019, 10:55:49 »
@Ronald.

Wat ik niet snap is of je nu voor dit soort activiteiten een z21 met een vrijmaakcode nodig hebt. Dus puur om een laptop aan de LAN-poort te koppelen zou deze met de code moeten worden geactiveerd?
Kan ik de z21 anders niet voor updaten gebruiken?

Gr,

Dirk

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7422
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #5 Gepost op: 23 maart 2019, 11:06:53 »
Welke z21 heb je? Heb je de "oude z21" dus zonder "start" dan kan het gewoon. Die heb ik zelf namelijk ook. En volgens mij moet het ook met de z21start zonder vrijschakelcode. De vrijschakelcode is volgens mij alleen voor vrijschakelen van het xpressnet-lan protocol. Je moet alleen weten welk ip-adres je z21start heeft en dat is standaard ;) Zie toevallig ook ons eigen forum: z21start en multimaus firmware upgrade zonder Wlan.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Locofiel

  • Offline Offline
  • Berichten: 55
  • Van duw- via opwind- naar elektrische trein.
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #6 Gepost op: 23 maart 2019, 11:17:29 »
Ronald,

Momenteel heb ik nog geen z21. Ben vorige week bij de regionale "treinenboer" geweest en heb wat zaken bekeken.
Losse z21 met of zonder codes leverde hij niet meer. Ik kon wel startsets kopen.
ROCO's met vrijschakelcodes en een Fleischmann startset zonder.
Ik heb de link bekeken en samen met jouw opmerkingen is het mij nu eindelijk helder.
Bedankt. (y)

Overigens, ik rij met een 10761 versterker en lees uit met een SPROG II (deze laatste op een los spoortje).


Gr,

Dirk

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7422
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #7 Gepost op: 23 maart 2019, 11:21:26 »
Dat kan ook. In combinatie met de z21 kan je JMRI gebruiken.  ;)

Maar de standaard multimaus-setjes voldoen ook nog steeds. Die hangt bij mij ook nog steeds aan diverse banen.  (y)

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 446
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #8 Gepost op: 23 maart 2019, 17:45:25 »
De winkel hier in de buurt niet :(

mvg ronald

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7422
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #9 Gepost op: 23 maart 2019, 18:21:08 »
@Ronaldp: Waar woon je in de buurt? Dan kan je mogelijk bij een forumgenoot of vereniging wel terecht.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #10 Gepost op: 23 maart 2019, 18:33:42 »
beste
de z21 start zonder code dan heb je ook geen netwerk
dus zelf voor de netwerkkabel heb je de code nodig
MVG
Pascal

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7422
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #11 Gepost op: 23 maart 2019, 19:06:32 »
Hoi Voske,

Lees even een paar berichten terug. Dan zie je dat in een apart draadje iemand dat voor je gedaan heeft: z21start en multimaus firmware upgrade zonder Wlan..  Je zal even wat moeten instellen. Volgens de informatie van Roco zelf Digital Starterset z21start:

Citaat
Netzwerkschnittstelle kann für Einstellungen und Firmware-Update verwendet werden.
The network interface can be used for setting and firmware update.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

wpinkhof

  • Offline Offline
  • Berichten: 100
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #12 Gepost op: 23 maart 2019, 19:09:25 »
Klopt. Ik heb m'n z21 start van recentere firmware voorzien zonder dat ik de Freischalt code al had. Heb die ondertussen wel.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 446
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #13 Gepost op: 23 maart 2019, 19:14:49 »
@Ronaldp: Waar woon je in de buurt? Dan kan je mogelijk bij een forumgenoot of vereniging wel terecht.

Groet Ronald.

Woon in Maassluis

Maar op de site staat 1.04
https://www.roco.cc/en/service/downloads/multimaus/index.html
Waar vind ik 1.05 ?

Mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 23 maart 2019, 19:17:56 door Ronaldp »

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Roco Multimaus updaten naar 1.05
« Reactie #14 Gepost op: 23 maart 2019, 20:33:15 »
beste
oké weer wat bijgeleerd vandaag
MVG
Pascal