Doel:€250.00
Donaties:€160.00

Per saldo:€-90.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-03-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Servotester voeden met trafo of batterijen? door Timo
Vandaag om 23:32:53
Artitec / REE 1300 de eerste foto' s door mDDM
Vandaag om 23:26:58
Bijna-botsing tussen twee treinen bij station Castricum door laurent
Vandaag om 23:20:57
Haven baantje door olaf99
Vandaag om 23:02:57
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door DJV
Vandaag om 23:00:51
Hamo 8356 ("krokodil"), hoe kun je koppelingen vervangen? door ZwangL
Vandaag om 22:45:00
Feedback voor stationsontwerp Tijdperk 1 door ivanzon
Vandaag om 22:44:57
Digikeijs DR4024, hoe kun je CV's uitlezen? door Ed
Vandaag om 22:44:26
Roco Multimaus updaten naar 1.05 door Overet
Vandaag om 22:43:10
Onverklaarbare spookmeldingen in iTrain / op de IB2 door Martin Hornis
Vandaag om 22:32:19
Bakkie voor RailPro door timtrein
Vandaag om 22:22:19
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 22:14:36
Z21 app van Apple naar Android door 008200
Vandaag om 21:58:43
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rudolf Stammis
Vandaag om 21:49:31
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door dimo1_dimo1
Vandaag om 21:40:52
Front- en sluitverlichting door Hans Gvz
Vandaag om 21:34:40
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
Vandaag om 21:31:08
Tramfabriek Gooische Stoomtram 16/18 door MathynK
Vandaag om 21:13:32
Depot+vervolg Vlieringen2 door Hans Reints
Vandaag om 21:08:26
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door NS264
Vandaag om 20:25:41
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 20:11:29
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 19:25:54
VERPLAATST: Seindecoder Viessman 5213 aansluiten door Bert van Gelder
Vandaag om 19:24:21
Bouw van de NS 8100 van MK modelbouwstudio’s door RobBennis
Vandaag om 19:17:07
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 18:29:06
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door Wim Vink
Vandaag om 18:18:25
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 17:26:07
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
Vandaag om 17:22:09
HO-modelbaan in de tuin, een goed idee? door Lazer1
Vandaag om 17:11:17
Digikeijs DR5052 draaischijfmodule door Ferdi
Vandaag om 17:09:24
  

Auteur Topic: Intellibox 1 geeft spooksignalen  (gelezen 499 keer)

jeemka

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Gepost op: 08 januari 2019, 21:40:55 »
Tijdens het ombouwen van locs moet ik er een af en toe op de baan zetten om te testen. Op de IB1 is dan één loc geselecteerd en de IB1 staat verder niks te doen (...). De computer met iTrain staat uit. Na een poosje gaat zomaar één loc rijden. Soms heel langzaam, soms bloedsnel, soms alleen maar brommen.
Ik meen wel eens. gelezen te hebben dat een IB1 dit soort kwalen heeft. Is er iets aan te doen of moet ik er mee leven of een andere centrale kopen?
De leidingen van wissels en seinen zijn overigens zo ver mogelijk van de S88 leidingen gehouden.

Groet, Jaap

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk

« Laatst bewerkt op: 08 januari 2019, 23:11:49 door jeemka »

Timo

  • Team encyclopedie
  • Online Online
  • Berichten: 4349
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #1 Gepost op: 09 januari 2019, 09:20:59 »
Aangezien de IB zelf niets met de terugmelding etc doet lijkt me dat er niet mee te maken hebben.

Waar ik wel aan moet denken is dat het signaal niet super netjes uit de IB komt en dat een decoder het DCC idle signaal als analoog gaat beschouwen. Je zou eens kunnen proberen om dus analoog op wat decoders uit te zetten.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

jeemka

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #2 Gepost op: 09 januari 2019, 15:43:56 »
Timo,

Dat is een goed idee en simpel met CV29=2 te doen. Bedankt voor het Idee!

Groet, Jaap

Verstuurd vanaf mijn Nexus 10 met Tapatalk


Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6198
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #3 Gepost op: 09 januari 2019, 16:09:30 »
Bijna goed  ;D

De waarde voor CV29 is afhankelijk van je overige instellinge die je gemaakt hebt.
CV29=2 wisselt tussen 14 en 28 rijstappen en zet de rest van de mogelijkheden mogelijk voor jouw op een verkeerde waarde, bv korte adressen ipv lange (als je die had).

Als je analoog nog aan had staat moet je van de waarde in CV29 4 aftrekken en de nieuwe waarde terug schrijven.
Had je bv analoog aan, 28 rijstappen aanstaan en lange adressen dan was de waarde 38 en wordt de nieuwe waarde 34 om de rest niet te veranderen.

Jij bedoelt waarschijnlijk bit 2 aanpassen  ;)
Gr.
Eric

jeemka

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #4 Gepost op: 09 januari 2019, 16:44:22 »
Je hebt gelijk. Maar voor mijn locs wordt dat meestal waarde 2.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk

« Laatst bewerkt op: 09 januari 2019, 19:59:45 door Bert van Gelder »

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6198
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #5 Gepost op: 09 januari 2019, 19:23:07 »
Ok  ;D
Als je de truc maar snapt  ;)
Gr.
Eric