Doel:€250.00
Donaties:€107.00

Per saldo:€-143.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-06-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modelbaan, nog zonder naam ..... door RobVille
Vandaag om 16:23:12
NS sproeitrein in h0 door Wim Vink
Vandaag om 16:19:15
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 16:09:59
Helix in baanplan door Remunj
Vandaag om 16:06:47
Roco levert verkeerd onderdeel 2400 door Chris
Vandaag om 15:38:32
Austria Express D 217 door MarcNL
Vandaag om 15:29:48
Het Veluws landschap door Rondje_HO
Vandaag om 15:28:12
Draglinebak en andere grijpmiddelen in h0. door WimM
Vandaag om 15:15:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door RdJ
Vandaag om 14:46:14
MB-module "Dolce far N-te" door Marc tramt
Vandaag om 14:44:14
Modulebaan, waar kun je schaduwstation maken, en andere vragen. door St00mboy
Vandaag om 14:36:08
V-IRM in 1:45 door Mitchell
Vandaag om 14:15:33
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Lobomotion69
Vandaag om 14:10:30
Kolomboor, wat is een goede keuze, hulp gevraagd! door arnaudns
Vandaag om 13:21:35
Roco Fccpps door Albert.H0
Vandaag om 13:20:43
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 12:43:17
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 11:45:03
Raadplaatje door tothebeach
Vandaag om 11:19:06
Bröckenbahn door Frank 123
Vandaag om 11:13:16
GATX zans knikketelwagon H0 door Daan!
Vandaag om 11:05:53
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 10:39:02
Intellibox IR 60 550, hoe te updaten? door Peter Spruit
Vandaag om 10:26:55
Vitrinekast ipv baan door steven346
Vandaag om 09:12:20
Artikeltje op nu.nl door Illya Vaes
Vandaag om 08:13:42
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 07:56:45
FS verschil livrei XMPR - XMPR1 door Falcon10
Vandaag om 06:39:47
De bouw van Rehausen. door Lobomotion69
Vandaag om 04:59:17
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Thom
Vandaag om 01:34:20
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 00:44:51
Wie herkent deze sfeervolle beschrijving? door Joost O
Vandaag om 00:24:12
  

Auteur Topic: Intellibox 1 geeft spooksignalen  (gelezen 564 keer)

jeemka

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Gepost op: 08 januari 2019, 21:40:55 »
Tijdens het ombouwen van locs moet ik er een af en toe op de baan zetten om te testen. Op de IB1 is dan één loc geselecteerd en de IB1 staat verder niks te doen (...). De computer met iTrain staat uit. Na een poosje gaat zomaar één loc rijden. Soms heel langzaam, soms bloedsnel, soms alleen maar brommen.
Ik meen wel eens. gelezen te hebben dat een IB1 dit soort kwalen heeft. Is er iets aan te doen of moet ik er mee leven of een andere centrale kopen?
De leidingen van wissels en seinen zijn overigens zo ver mogelijk van de S88 leidingen gehouden.

Groet, Jaap

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk

« Laatst bewerkt op: 08 januari 2019, 23:11:49 door jeemka »

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4409
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #1 Gepost op: 09 januari 2019, 09:20:59 »
Aangezien de IB zelf niets met de terugmelding etc doet lijkt me dat er niet mee te maken hebben.

Waar ik wel aan moet denken is dat het signaal niet super netjes uit de IB komt en dat een decoder het DCC idle signaal als analoog gaat beschouwen. Je zou eens kunnen proberen om dus analoog op wat decoders uit te zetten.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

jeemka

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #2 Gepost op: 09 januari 2019, 15:43:56 »
Timo,

Dat is een goed idee en simpel met CV29=2 te doen. Bedankt voor het Idee!

Groet, Jaap

Verstuurd vanaf mijn Nexus 10 met Tapatalk


Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6246
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #3 Gepost op: 09 januari 2019, 16:09:30 »
Bijna goed  ;D

De waarde voor CV29 is afhankelijk van je overige instellinge die je gemaakt hebt.
CV29=2 wisselt tussen 14 en 28 rijstappen en zet de rest van de mogelijkheden mogelijk voor jouw op een verkeerde waarde, bv korte adressen ipv lange (als je die had).

Als je analoog nog aan had staat moet je van de waarde in CV29 4 aftrekken en de nieuwe waarde terug schrijven.
Had je bv analoog aan, 28 rijstappen aanstaan en lange adressen dan was de waarde 38 en wordt de nieuwe waarde 34 om de rest niet te veranderen.

Jij bedoelt waarschijnlijk bit 2 aanpassen  ;)
Gr.
Eric

jeemka

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #4 Gepost op: 09 januari 2019, 16:44:22 »
Je hebt gelijk. Maar voor mijn locs wordt dat meestal waarde 2.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk

« Laatst bewerkt op: 09 januari 2019, 19:59:45 door Bert van Gelder »

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6246
Re: Intellibox 1 geeft spooksignalen
« Reactie #5 Gepost op: 09 januari 2019, 19:23:07 »
Ok  ;D
Als je de truc maar snapt  ;)
Gr.
Eric