Doel:€250.00
Donaties:€160.00

Per saldo:€-90.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-03-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Servotester voeden met trafo of batterijen? door Timo
Vandaag om 23:32:53
Artitec / REE 1300 de eerste foto' s door mDDM
Vandaag om 23:26:58
Bijna-botsing tussen twee treinen bij station Castricum door laurent
Vandaag om 23:20:57
Haven baantje door olaf99
Vandaag om 23:02:57
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door DJV
Vandaag om 23:00:51
Hamo 8356 ("krokodil"), hoe kun je koppelingen vervangen? door ZwangL
Vandaag om 22:45:00
Feedback voor stationsontwerp Tijdperk 1 door ivanzon
Vandaag om 22:44:57
Digikeijs DR4024, hoe kun je CV's uitlezen? door Ed
Vandaag om 22:44:26
Roco Multimaus updaten naar 1.05 door Overet
Vandaag om 22:43:10
Onverklaarbare spookmeldingen in iTrain / op de IB2 door Martin Hornis
Vandaag om 22:32:19
Bakkie voor RailPro door timtrein
Vandaag om 22:22:19
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 22:14:36
Z21 app van Apple naar Android door 008200
Vandaag om 21:58:43
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rudolf Stammis
Vandaag om 21:49:31
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door dimo1_dimo1
Vandaag om 21:40:52
Front- en sluitverlichting door Hans Gvz
Vandaag om 21:34:40
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
Vandaag om 21:31:08
Tramfabriek Gooische Stoomtram 16/18 door MathynK
Vandaag om 21:13:32
Depot+vervolg Vlieringen2 door Hans Reints
Vandaag om 21:08:26
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door NS264
Vandaag om 20:25:41
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 20:11:29
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 19:25:54
VERPLAATST: Seindecoder Viessman 5213 aansluiten door Bert van Gelder
Vandaag om 19:24:21
Bouw van de NS 8100 van MK modelbouwstudio’s door RobBennis
Vandaag om 19:17:07
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 18:29:06
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door Wim Vink
Vandaag om 18:18:25
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 17:26:07
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
Vandaag om 17:22:09
HO-modelbaan in de tuin, een goed idee? door Lazer1
Vandaag om 17:11:17
Digikeijs DR5052 draaischijfmodule door Ferdi
Vandaag om 17:09:24
  

Auteur Topic: Decoder werkt alleen op adres 3  (gelezen 1046 keer)

Gripen

  • Offline Offline
  • Berichten: 381
Decoder werkt alleen op adres 3
« Gepost op: 06 januari 2019, 20:12:47 »
Ik heb een ESU 4.0 21 polige decoder in een Brawa T5 geprikt. Lok rijdt prima maar ik kan alleen op adres 3 rijden. Elk ander adres wordt genegeerd.
Ik rij met een multimaus en ben redelijk bekend met de werking er van. Lok adres invoeren, zelfde waarde op CV1, werkt altijd met welke decoder dan ook. Alleen met deze niet. Kan het aan de decoder liggen of doe ik iets verkeerd?
H0 - Multimaus - Tillig Elite - TP I-V

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1121
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #1 Gepost op: 06 januari 2019, 20:49:11 »
Hallo,

Ik heb helaas geen oplossing voor je, maar herken het probleem heel goed. Eén van mijn treinenvrienden heeft hetzelfde probleem met zijn Spoor1 locs. Hij stuurt zijn hele baan aan met de IB1 (Märklin HO en 1). Bij HO geen problemen, bij de Spoor1 locs valt niets te programmeren, ook niet POM (op het hoofdspoor). Volgens sommigen zou het komen omdat de locs teveel vermogen vragen, die het programmeergedeelte niet kan leveren.
Heb je trouwens als op het hoofdspoor geprobeerd het adres aan te passen?
Met beste groeten,

Dirk Meijer

eichddraig

  • Offline Offline
  • Berichten: 204
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #2 Gepost op: 06 januari 2019, 21:03:23 »
Volgens sommigen zou het komen omdat de locs teveel vermogen vragen, die het programmeergedeelte niet kan leveren.

Wellicht in een minder stroom trekkende lok zetten, dan programmeren en daarna terugplaatsen in de andere lok?
gr. Ed

Romavami

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
  • Carpe diem
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #3 Gepost op: 06 januari 2019, 21:04:02 »
Hallo,

kan het zijn dat de decoder "gelocked" is of te wel beveiligd tegen een "overwrite" ?
Ik kwam onderstaande tekst tegen. Het handelt over DCC decoders. Misschien het proberen waard.

CV15 & CV16, Decoder Lock
The Decoder Lock is used to change CVs in only one of several decoders with the
same short address (CV1) or long address (CV17 and CV18) that are installed in the
same locomotive. Assign a number to CV16 in each decoder (i.e. 1 to motor decoder,
2 to sound decoder, 3 or higher to other decoders) before the decoders are installed
in the locomotive. To change a value in another CV of one of the installed decoders,
first write the number 1 (motor), 2 (sound), or 3 or higher (other) into CV15, then
send the new value to the CV to be changed. The decoders will compare CV15 to
CV16 and, if the values are equal, the CV to be changed will be changed. If the
values in CV15 and CV16 are different, the update will be ignored.
The default CV15 = 0, which unlocks all decoders, if you set CV15 = 7, all decoders
will be locked.
The default CV16=1 as the motor decoders, and CV15 range is 0-7, the CV16 range
is 1-6. This follow NMRA standards, if you used other brand decoders before, the
setting is the same.
If you find after you reset, you can not read any CV or find the default CV1 address
3 or the reset not responding, maybe you have lock your decoders.
Please program the CV15 to 0 and program CV16 to 1 at the Programming track.
Then Reset it again.

Succes en groet

Rob
Groet, Rob

Nieuwbouw Zevenheuvelenbaan H0 - digitaal DCC
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,62535.0.html: DCC - Z1 OpenDCC centrale -Digikeijs decoders, bezet en terugmelders - H0 - Rocrail - Flm Profirail na veel vallen en weer opstaan.

RobertH

  • Offline Offline
  • Berichten: 120
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #4 Gepost op: 06 januari 2019, 21:21:16 »
Hallo,

Dit stond op het N spoorforum:

 "Het programmeerspoor, reageert op stroomverbruik. Als de decoder niet genoeg stroomverbruikt tijdens het programmeren, dan krijg je een foutmelding.Sommige combinatie verbruiken voldoende stroom en werken dan ook. Andere combinatie doe dat net niet en geven dan een foutmelding, er is immers geen herkenning.Wat helpt is een lampje op het programmeerspoor aansluiten. Dan heb je gewoon voldoende stroomverbruik.Dit euvel doet zich al bijna 20 jaar voor."

Van de maker van Rosoft

Groet Rob

P.s. Andere cv reageren wel op een wijziging
Charles Bukowski — 'The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.'

Timo

  • Team encyclopedie
  • Online Online
  • Berichten: 4349
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #5 Gepost op: 06 januari 2019, 21:31:40 »
Je probeert CV1 niet toevallig POM aan te passen? Ook al zijn er dus schijnbaar centrales en decoders die dit toestaan meende ik altijd dat dit alleen via programmeerspoor kon. Dus misschien dat de decoder dat dus niet wil via POM.

Lock bit is inderdaad een mooi idee van NMRA wat helaas niet in alle decoders zit. Of inderdaad niet altijd in de documentatie staat ::) Dus inderdaad de moeite om te proberen.

Te weinig stoomverbruik kan het met een Multimaus niet zijn. Het lezen van het stroomverbruik is alleen nodig voor het uitlezen van een decoder. En ja, sommige centrales willen per se het CV eerst uitlezen voor deze het willen programmeren en dus gaat programmeren fout. Andere (meen ook de IB als je hem niet eerst uit lees) willen hem alleen na programmeren terug lezen ter bevestiging. Is er dan te weinig stroom zal dat uitlezen mislukken maar is het programmeren gewoon gelukt. Maar in geval van de Multimaus ondersteund deze geen uitlezen* dus kan dit nooit het probleem zijn ;D

Ander dingetje waar ik nog aan zat te denken. Nu hoor je adressen lager dan 100 (of 128...) in CV1 te zetten en de hoge via CV17 en CV18. Maar ik weet niet zo goed hoe een decoder reageert als je adres 3 in CV17 en CV18 zet en dan in CV29 lang adres aan zet. Met andere woorden, het loont de moeite CV29 eens te programmeren naar kort adres.


Timo


*Tenzij niet de standaard booster wordt gebruikt of een z21/Z21, dan kan de Multimause dat wel.
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

TrixExpress

  • Digitaal
  • Offline Offline
  • Berichten: 52
    • Mijn Digitale Trix Express Baan
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #6 Gepost op: 10 januari 2019, 21:59:46 »
Ik heb voornamelijk de ESU LokPilot V4.0 DCC in gebruik.
Alle decoders heb ik gelockt, het is namelijk weleens voorgekomen dat door een vreemde spanning of stoorpuls, de decoders andere waarde kregen.

Groet Fred

Gripen

  • Offline Offline
  • Berichten: 381
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #7 Gepost op: 19 januari 2019, 15:28:50 »
Bedankt voor alle tips. Heb alles geprobeerd maar de decoder weigert een ander adres te accepteren als 3. Ook het wisselen naar een andere loc met 21 polige aansluiting leverde niets op terwijl de decoder die daar in zat wel te programmeren was. Nou ja, jammer dan zolang het bij deze ene blijft.
H0 - Multimaus - Tillig Elite - TP I-V

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7392
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #8 Gepost op: 19 januari 2019, 17:00:05 »
Geef de decoder een paar keer een goede reset. Dan nog eens proberen. Je moet wel zeker weten dat het ding reageert op adres 3. Programmeer dan een adres bijvoorbeeld 20 in CV1. Programmeer ook een andere decoder op dat adres 20. Zet je centrale op adres 20 met de juiste rijstappen. Dan kan je controleren of ze alle twee willen reageren.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Paducah

  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #9 Gepost op: 19 januari 2019, 21:15:44 »
Ik heb een vergelijkbaar probleem met de Piko RRF 103. De loc reageert alleen op adres 3. Zal de tips - waarvoor dank - eens proberen. Wordt vervolgd...

Paducah

  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Re: Decoder werkt alleen op adres 3
« Reactie #10 Gepost op: 20 januari 2019, 11:42:22 »
Vanochtend de MultiMaus en de RRF loc erbij gepakt. Eerst het CV1 naar 4 veranderd (Was 3). Met de optie PROG + 1. en daarna de Lok verander van 3 naar 4. Dat werkte. Daarna CV1 2n het loc adres verander naar gewenste adres 73. Ook dat lukte.

Eigenlijk heb ik dus niets anders gedaan als normaal. Alleen heb ik de loc zo'n drie weken van de rails gehad.