Doel:€250.00
Donaties:€80.00

Per saldo:€-170.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 09-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

  

Auteur Topic: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer  (gelezen 2418 keer)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4225
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #30 Gepost op: 19 november 2018, 17:23:38 »
Jammer dat ergeen reactie meer komt

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9870
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #31 Gepost op: 19 november 2018, 17:27:13 »
Hij was net actief.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4225
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #32 Gepost op: 19 november 2018, 18:16:50 »
Niet hier
Gaat zeker weer met een ander topic opnieuw

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 219
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #33 Gepost op: 19 november 2018, 18:55:42 »
dank voor het mee denken .
sorry voor geen reactie , 

maar uit eindelijk is helaas de beslissing  geworden toch alles af te bereken .
en ja ik ben bij afbreek nog een ontstoor rial  meer tegen gekommen en op een plaats 2 diodes in ge soldeert .  was toen vertraging trein .
ik heb een flink deel weg gedaan   kliko in .
paar rail waar in is geslepen als spoor onder breking apart .  evt als nog pas stuk .
en wil gaan kijken wat ik met het geen nog over is opnieuw kan en ga doen .
hier bij wil ik natuurlijk nu graag goed doen .  maar door geen kennis over digitaal , eigenlijk nu geen idee waar ik nu rekening mee kan of moet houden .
onder tussen begrijp ik wel dat een stuk spoor onderbreking in maken  .  om zo stop plaats te krijgen . wisseling trein .  b.v. in station  een trein in en ander trein er uit !
niet een best idee is .  .?
ik denk dat ik dus nu maar een lang stuk spoor maak .
in de hoop dat bij wat nodig   na de hand nog kan .?? 
wil 8 dec naar houten gaan hoop daar echt info te kunnen krijgen .  hoe en wat . 

tips of idee altijd welkom 
mijn dank mark .

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 203
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #34 Gepost op: 19 november 2018, 19:56:36 »
Hoi mark,

Op de foto van 30 oktober is de onderkant van de lok te zien.
Het lijkt erop dat er minimaal 2 wielen zijn waarvan het loopvlak zwaar vervuild zijn.
Ik zou de wielen schoonmaken met wasbenzine.

Misschien is het handig om bij een lokale modelspoor vereniging langs te gaan om je te laten voorlichten mbt digitaal rijden

Mvg spock


Verstuurd vanaf mijn SM-T800 met Tapatalk


Biesje

  • Offline Offline
  • Berichten: 1266
    • Biesje.nl
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #35 Gepost op: 20 november 2018, 14:46:44 »
Hoi,

Als ik jou was zou ik, als je toch helemaal opnieuw begint met rails leggen, alles gewoon normaal aansluiten in het begin. Dus zodat er geen onderbrekingen in zitten of zo. Dan kan je met de hand toch lekker digitaal rijden met meerdere treinen om te 'oefenen'. En als je er dan aan toe bent, kan je met een dremel alsnog onderbrekingen maken in het spoor voor automatische detectie.

Maar er zijn anderen die je dan goed kunnen vertellen waar je dan toch nog rekening mee moet houden.

Mvg,

Robert

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 219
  • Markus baan HO
Re: Probleem met digitale startsets Fleischmann, loc reageert niet meer
« Reactie #36 Gepost op: 20 november 2018, 17:30:26 »
dank voor de reactie
ja we zijn nu ook vol goede moet opnieuw begonnen .  en klopt gooi er al het rail waar onderbreking in zit even uit .  soldeer er nu ook meteen nieuwe draden aan , heb nu zwart en rood .
en voor even alles naar voor tot waar een hoofd draad / ringleiding loop  kijk meteen om de paar meter wat hi doet .  ha ha .