Doel:€250.00
Donaties:€190.00

Per saldo:€-60.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

wissels inbranden door Arjen52
Vandaag om 13:16:26
Lima TGV tussenwagens door MarcNL
Vandaag om 13:15:14
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door FritsT
Vandaag om 12:50:18
Welke lok is favoriet om op het grootspoor mee te rijden? door Rick 91
Vandaag om 12:46:51
Buitenlust door MWS
Vandaag om 12:45:46
De bouw van Nieuwdam H0 door Rick 91
Vandaag om 12:35:49
De spoorhaven van Zuidbarge. door mass am see
Vandaag om 12:31:23
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 12:18:46
De opdracht voor de fotowedstrijd voor november/december "de spoorwegovergang" door mass am see
Vandaag om 12:09:43
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Arjan6511
Vandaag om 11:27:35
ESU ECoS en Märklin CS (60215), hulp gevraagd. door borotof
Vandaag om 11:21:07
Gelijmde styreen (?) weer losmaken: mogelijk? door MOVisser
Vandaag om 10:49:28
Luchtfoto's van Nederland in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw door Jeff
Vandaag om 10:43:18
Stroomloos maken stuk spoor bij DCC? door Ronald Koerts
Vandaag om 10:40:55
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door meino
Vandaag om 10:25:23
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door MarcNL
Vandaag om 09:26:13
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Chris Westerduin
Vandaag om 09:15:41
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door Sobat Kras
Vandaag om 09:06:39
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 08:46:57
NS Vakwerk-bovenleidingsmasten in Ho van Mesu Models door Joran
Vandaag om 08:17:48
  

Auteur Topic: Spoor 1 locs programmeren met IBI  (gelezen 721 keer)

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1078
Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Gepost op: 17 oktober 2018, 22:16:04 »
Hi All,

Vanmiddag hebben één van mijn modeltreincollega's en ik geprobeerd twee Spoor 1 locs te programmeren op het programmeerspoor van een Intellibox I. Dat geeft onmiddellijk de melding 'Kortsluiting'. Het programmeren van de HO locs gaat zonder problemen.
Nu kan ik me voorstellen dat de Spoor 1 locs te veel vermogen vragen om op het programmeerspoor van een IB I te kunnen programmeren, maar hoe zou je dan de locs een ander adres moeten geven. Dat ze alle op adres 3 blijven rondrijden is ook niet handig.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ernst Jorissen

  • Offline Offline
  • Berichten: 216
    • Spoor 1 MBSNederland.
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #1 Gepost op: 18 oktober 2018, 08:36:41 »
Hallo Dirk.

Dat moet gaan.
Ik heb het vroeger ook altijd zo gedaan.
Maar wel rechtstreeks op de Baan aansluiting.
En niet op het programmeerspoor.

De ecos of kotrol7 1KM gaat ook.


Gr, Ernst.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1078
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #2 Gepost op: 18 oktober 2018, 20:38:26 »
Hoi Ernst,

Inderdaad kunnen de loks wel op het hoofdspoor worden geprogrammeerd, dus aan de uitgang voor de rails. Dan kun je het lokadres niet veranderen, dat moet op het programmeerspoor.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Online Online
  • Berichten: 9780
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #3 Gepost op: 19 oktober 2018, 10:45:29 »
Heeft wss te maken met het feit dat de programmeeruitgang te weinig vermogen heeft voor die grote locs. En dan geeft de decoder een kortsluitmelding. Er zijn programmeerboosters te koop en misschien is een Sprog een oplossing? Heb daar zelf geen ervaring mee maar die schijnen wat meer "sap" te hebben dan de meeste centrales.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2924
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #4 Gepost op: 19 oktober 2018, 11:50:04 »

Inderdaad kunnen de loks wel op het hoofdspoor worden geprogrammeerd, dus aan de uitgang voor de rails. Dan kun je het lokadres niet veranderen, dat moet op het programmeerspoor.


Het blijft een hardnekkig fabeltje. Ook op het hoofdspoor onder POM kun je het lokadres in CV1 veranderen.

Gr, Ben.

Bert Mengerink

  • SPOOR1HOBBY
  • Offline Offline
  • Berichten: 456
  • Het liefste stoom in module vorm
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #5 Gepost op: 19 oktober 2018, 13:57:16 »
Heeft wss te maken met het feit dat de programmeeruitgang te weinig vermogen heeft voor die grote locs. En dan geeft de decoder een kortsluitmelding. Er zijn programmeerboosters te koop en misschien is een Sprog een oplossing? Heb daar zelf geen ervaring mee maar die schijnen wat meer "sap" te hebben dan de meeste centrales.
Een Sprog heeft niet meer vermogen dan de meeste centrales. Bij mijn Z21 zwart kan ik slechts 1 lok niet programmeren vanwege dit fenomeen. Nu met de SC7 van KM1 geen enke probleem.
Met-1 is alles groter.
Veel succes met de hobby.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1078
Re: Spoor 1 locs programmeren met IBI
« Reactie #6 Gepost op: 19 oktober 2018, 16:14:26 »
Hi All,

Bedankt voor de reacties. Mijn vermoeden zat toch in de goede richting. We gaan nu eens verder zoeken naar een slimme oplossing.
Met beste groeten,

Dirk Meijer