Doel:€250.00
Donaties:€105.00

Per saldo:€-145.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS modelbaan Hoekdam H0 door gtw6016
Vandaag om 07:32:34
Rijnstraat door SimonSt
Vandaag om 07:24:24
Heen, En en Weer door Falkenberg
Vandaag om 06:53:49
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 06:00:54
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 05:40:21
Roco motor defect of koolborstelprobleem? door Biesje
Vandaag om 03:32:45
Eurospoor 2018 door Jan-Peter
Vandaag om 02:56:22
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door jandejager
Vandaag om 02:27:06
Artitec 3737, rijdt slecht op Fleischmann rails. Betere opties? door Klaas Boekema
Vandaag om 01:06:12
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Michel Turlings
Vandaag om 00:08:14
Roco NS 200/300 Sik openen. Art.nr. 4153 door locojack
Vandaag om 00:06:08
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door Spelfaut
Vandaag om 00:05:38
Ecos kan decoder niet detecteren. door Jan-Peter
12 november 2018, 23:48:19
Mara Harbor door Martin Welberg
12 november 2018, 23:40:24
LS NS fiets/bagage rijtuig D/Df van modeltreinexpress exclusief door ad.M
12 november 2018, 23:30:05
NL baan: Frotterdam in h0 door Joran
12 november 2018, 23:11:32
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
12 november 2018, 22:47:30
Projekt 083-338 door 44
12 november 2018, 22:37:41
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door FritsT
12 november 2018, 21:59:10
In 8 stappen eenvoudig een berg bouwen door Benrail
12 november 2018, 21:37:26
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door spoorzeven
12 november 2018, 21:35:27
  

Auteur Topic: Stopsectie Conrad werkt niet  (gelezen 2456 keer)

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Stopsectie Conrad werkt niet
« Gepost op: 16 oktober 2018, 15:30:19 »
Iemand enig idee waarom dat dit niet werkt? Ik dacht dat il het echt gedaan zoals het beschreven stond maar was niet zo zeker van de transistor waar de koeling op zit. Ik heb nogal wat moeite moeten doen om die dingen te krijgen. Ik kan het hier in Korea niet in Nederland bestellen en laten versturen. Accepteerd de website niet. Op de internationale kon het niet omdat dat systeem met oude postcodes en adressen werkt (6 cijferig versus nu 4). Via een ingewikkelde omweg is het me toch gelukt. Er woont  hier nog een Nederlander die twee keer per jaar naar Nederland gaat en we hebben het op het adres van zijn vader laten bezorgen. Dus terug sturen is een mijl op zeven



HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 16 oktober 2018, 15:34:48 »
Dit is het plaatje van conrad zelf



Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16191
    • Pagina van klaas
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 16 oktober 2018, 15:41:16 »
Die transistor zit ondersteboven.

Op de foto van Conrad is duidelijk te zien dat de transistor op de koelplaat ligt met zijn pootjes door het ovale gat.
Jij hebt de transistor onder de koelplaat liggen.
« Laatst bewerkt op: 16 oktober 2018, 15:56:23 door Klaas Zondervan »
Op 20 en 21 oktober sta stond ik met "Without" op de tentoonstelling in Edegem. http://mtdtreinenclub.be/over/tentoonstelling/index.html

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6070
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 16 oktober 2018, 16:31:46 »
En dan ook nog eens de pootjes gespiegeld  ::)
Geen wonder dat het niet werkt  :angel: ;D

Monteer het eerst nog maar eens goed en kijk of het dan nog werkt of dat de transistor overleden is.
Anders maar een nieuwe tor bestellen.
Gr.
Eric

Calimero

  • Offline Offline
  • Berichten: 905
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 17 oktober 2018, 09:26:16 »
Quote uit de handleiding:

Citaat
Transistor T4 wordt liggend gemonteerd en met de meegeleverde koellichaam samen
geschroefd. Hiertoe moeten de aansluitpennen naar onderen afgeschuind worden.
Vastgesoldeerd worden de aansluitpennen pas als de transistor op het koellichaam
vastgeschroefd is.
De opdruk van T4 moet naar boven wijzen (typebenaming moet leesbaar blijven).

Het staat dus eigenlijk best duidelijk beschreven.
Groet, Ronald.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16191
    • Pagina van klaas
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 17 oktober 2018, 09:40:51 »
In de Nederlandse handleiding staat wel een vertaalfout die tot verwarring kan leiden. In de Duitse handleiding staat over de transistor:

Dazu müssen Sie die Anschlußbeine des Transistors nach unten abwinkeln

Nach unten abwinkeln betekent: naar onderen ombuigen.
In het Nederlands staat er afschuinen en dat is toch wat anders.
Op 20 en 21 oktober sta stond ik met "Without" op de tentoonstelling in Edegem. http://mtdtreinenclub.be/over/tentoonstelling/index.html

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 17 oktober 2018, 10:50:44 »
bedankt voor de antwoorden. ga het morgen meteen proberen. dit is wel de eerste keer dat ik met electronica werk.

Calimero

  • Offline Offline
  • Berichten: 905
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 17 oktober 2018, 13:48:41 »
@ Klaas : Je hebt gelijk. Ik keek daar ook even raar tegen aan maar vooral de
laatste regel van de quote moet e.e.a. toch wel duidelijk maken.

@ Henny : Dat je niet zwemt in ervaring was wel al duidelijk.
De manier van monteren van die transistor is nogal standaard/gebruikelijk.
We zijn ooit allemaal eens ergens begonnen en dan is het ook niet zo gek
dat je net even een stukje in de beschrijving over het hoofd ziet.

Probeer er bij herstel om te denken dat je de print niet te lang te heet maakt.
Je hebt dan kans dat het koper laagje los laat en dan wordt herstel wat lastiger.
Ook de transistor vindt dat niet fijn.

Aangezien het je eerste projectje op dit vlak is denk ik dat je geen tin zuiger of
dé-soldeer litze hebt. Maak dan in ieder geval 2 pootjes tegelijk warm. Dit gaat
vaak het handigste door extra tin toe te voegen.
Alle 3 pootjes tegelijk zou ook kunnen maar dan wordt de plas tin wat erg groot.
Deze zou je dan later weer warm kunnen maken terwijl je de print met de soldeer
kant naar beneden houdt zodat het tin langs de punt van de bout naar beneden
kan lopen (denk om je vingers).
Groet, Ronald.

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 18 oktober 2018, 11:26:07 »
Hartelijk dank voor je reactie, ik heb via alibaba een soldeerbout besteld die kwam met een hoop extra's. Allereerst is hij instelbaar van 200 graden tot 450. Dan zitten er inderdaad tinzuigertjes bij maar ook een hoop verschillende soldeerkoppen en zelfs een extra verwarmingselement. Digitaal aangestuurd zodat je kunt zien wat de temperatuur is, en dat voor nog geen 30 euro., Overigens het werkt, ik ben voorzichtig te werk gegaan en het is gelukt. Het werkt nu., nogmaals bedankt voor alle reacties Misschien is een van jullie hier in geinteresseerd??

https://www.thingiverse.com/thing:3158270

https://www.thingiverse.com/thing:3117092

Bovenleidingen en ahobs in 3d print
« Laatst bewerkt op: 18 oktober 2018, 13:28:07 door HennySavenije »

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 18 oktober 2018, 11:28:09 »

Calimero

  • Offline Offline
  • Berichten: 905
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: 18 oktober 2018, 20:13:45 »
Fijn dat het uiteindelijk gelukt is !
Groet, Ronald.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16191
    • Pagina van klaas
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #11 Gepost op: 18 oktober 2018, 20:56:39 »
Mooi dat het nu werkt. Heb je een nieuwe transistor gebruikt, of is die verkeerdom gemonteerde heel gebleven?
Op 20 en 21 oktober sta stond ik met "Without" op de tentoonstelling in Edegem. http://mtdtreinenclub.be/over/tentoonstelling/index.html

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #12 Gepost op: 19 oktober 2018, 14:34:08 »
Hij is heel gebleven. Maar nu komt het tweede probleem. Ik dacht dat de tweede dan geen probleem zou zijn maar die werkt ook al niet

   



Ben ik nou echt kippig aan het worden (ik had wel twee brillen op om het geheel te bestuderen) of is er iets anders aan de hand?

HennySavenije

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #13 Gepost op: 19 oktober 2018, 14:34:57 »
De met de draden eraan is de tweede. Overigens dit is mijn soldeerbout via alibaba


Swiss_fan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1279
  • Mijn fotoalbum zien? klik op het wereldbolletje
    • mijn foto's
Re: Stopsectie Conrad werkt niet
« Reactie #14 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:04:57 »
Kan je geen scherpere foto's maken?
Vooral de soldeerzijde is zo niet te beoordelen.
Componenten lijken goed te zitten,  de kleine transistors moet je zelf even checken.
Met vriendelijke groet, Peter

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.