Doel:€250.00
Donaties:€80.00

Per saldo:€-170.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 09-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Hekwerk Roco 2200 door MDK193
Vandaag om 09:35:14
ASB wielen vervangen voor gewone wielen door Arjen52
Vandaag om 09:10:57
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Den Zoeterdam
Vandaag om 08:57:38
Van Swarzach naar Swarzburg door ca.gorter
Vandaag om 08:32:13
MB-module: "L'Esimé" door g-j
Vandaag om 08:14:07
MB-module: "Vakwerk is een vak apart" door Tulpendaal
Vandaag om 07:38:34
Rijnstraat door Tulpendaal
Vandaag om 06:35:30
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 05:40:16
Baan in Los Angeles door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 04:22:25
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
Vandaag om 00:16:31
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 00:06:29
Nieuws over oud spul in Colombia door fc_del_nordeste
14 december 2018, 23:27:24
Opvangen ontsporing in klimspiraal door zuyderduyn
14 december 2018, 23:17:21
E10 Lok geen rode sluitlichten? door VictorPM
14 december 2018, 23:15:03
Luchtfoto's van Nederland in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw door Jan-Peter
14 december 2018, 22:42:10
www.NLinModel.nl - Nederlands modelspoor overzicht door KNed
14 december 2018, 22:36:30
Elco aansluiten op lok door Dave.......
14 december 2018, 22:33:54
Roco 2018 (zonder Fleischmann) door Rondje_HO
14 december 2018, 22:31:20
Projekt 083-338 door 44
14 december 2018, 22:21:01
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door eichddraig
14 december 2018, 22:15:00
Neurenberg 2019; wat staat er op jouw verlanglijst? door Rondje_HO
14 december 2018, 22:13:41
Heen, En en Weer door DE-II
14 december 2018, 22:06:02
Aansluitklemmen Fleischmann Profi storen vaak door kawaaad
14 december 2018, 22:05:03
Silencer nieuw baanplan HO - met 9 jaar vertraging... door NS264
14 december 2018, 21:52:03
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door Ivo tB
14 december 2018, 21:49:12
Pronsfeld door rotaspeed
14 december 2018, 21:23:37
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
14 december 2018, 21:10:36
H0 baanplan gebaseerd op Zell im Wiesental 274x265cm door AnneR
14 december 2018, 21:09:52
Kato N met LokPilot micro door trabiarie
14 december 2018, 20:19:11
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Chris2412
14 december 2018, 19:56:42
  

Auteur Topic: Digikeijs 4018 decoder en TwinCenter werken niet goed samen  (gelezen 1191 keer)

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Digikeijs 4018 decoder en TwinCenter werken niet goed samen
« Gepost op: 29 september 2018, 21:14:52 »
Hallo forumleden 

Weet iemand misschien hoe dit zit?????. Ik heb een Digikeijs 4018 aangesloten op een Twincenter, heb hierop wissels aangesloten en alles werkt goed. De decoder is via een ring leiding aan de voeding aangesloten die ook de Twincenter van stroom voorziet. Tot zover alles prima.Het programmeren van de decoder snap ik, en werkt ook perfect. Dan sluit ik een 2e 4018 aan en zet deze op preset 2, nog steeds niets aan de hand. Maar dan rij ik een rondje met een loc maar vergeet een roco line wissel in de goede stand te zetten. Mijn twincenter vindt de daarop volgende kortsluiting niet fijn en schakelt uit. Geen punt is normaal, alleen spontaan is er wat verandert. De wissel die aangesloten is op uitgang 2 moet ik met toetsen groep 3 bedienen enzovoort enz.......Alles resetten helpt niet.Heeft iemand dit al eens gehad, en belangrijker nog hoe krijg ik alles weer als van ouds


Paul
« Laatst bewerkt op: 02 oktober 2018, 08:30:09 door Bert van Gelder »

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1088
Re: uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #1 Gepost op: 30 september 2018, 14:16:59 »
Hallo Paul,

De oudere typen DR4018 zijn gevoelig voor het automatisch in de programmeerstand springen. Dat gebeurt als de voedingsspanning onder de 12V zakt. Dat zal bij een kortsluiting best kunnen gebeuren, want dan zakt de spanning in elkaar. Op het moment dat de spanning weer op de baan wordt gezet staat de DR4018 in de programmeerstand en neemt dan het eerste adres aan dat wordt geschakeld en meestal is dat niet het ingestelde adres. De DR4018 op een aparte voldoende hoge spanning (bijvoorbeeld 16 V ~) zal hoogstwaarschijnlijk het probleem verhelpen.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #2 Gepost op: 30 september 2018, 14:58:35 »
Dank je wel voor deze reactie Dirk

Ik had zoiets al gelezen en aangepast, de decoder krijgt nu apart zijn voeding. Alleen het rare is ,ik heb de decoders omgewisseld en dan is het precies het zelfde, ook daar wordt uitgang 2 door toetsenpaar 3 bedient. Het probleem zit dus blijkbaar in de Twincenter

Paul

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4100
Re: uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #3 Gepost op: 01 oktober 2018, 09:41:37 »
Welke decoder heb je omgewisseld / wat heb je verder gedaan? ???


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17741
Re: uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #4 Gepost op: 01 oktober 2018, 09:45:58 »
Hallo Paul,

De oudere typen DR4018 zijn gevoelig voor het automatisch in de programmeerstand springen.

Is dat bij de decoders die nu worden verkocht, dan niet meer het geval?
Ik heb zelf nog wel gehad dat out1 niet meer werkte, zonder dat ik heb uitgezocht waarom. Toen out2 even later dezelfde kuren ging vertonen, heb ik de decoder opnieuw van een adres voorzien en was het verschijnsel weg.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4100
Re: uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #5 Gepost op: 01 oktober 2018, 09:48:19 »
Henk, dat is ook wat ik gehoord heb. Of je dit verschil aan de buitenkant kunt zien, geen idee.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: Digikeijs 4018, Uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #6 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:01:56 »
Ik heb een nieuw type 4018 voor de andere verwisseld. Maar dan heb ik het zelfde probleem. De fout zit niet in de decoder maar ergens in de twincenter. Ik heb het wissel gedeelte gereset maar dat heeft nog niet geholpen. De eerste decoder heeft trouwens eerst goed gewerkt. Dus  out 2 via toetsen paar 2. Na de kortsluiting is alles 1 opgeschoven. Dan moet ik out 2 via toetsen paar 3 bedienen

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1332
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Digikeijs 4018, Uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #7 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:49:30 »
Hallo allemaal,

Even wat duidelijkheid rond "oude" en "nieuwe" DR4018's.

Of je dit verschil aan de buitenkant kunt zien, geen idee.

De "nieuwe" DR4018 heeft naast de POWER-aansluiting een groene led, die brandt als er spanning op de POWER-aansluiting staat. De "oude" DR4018 heeft deze groene led niet.

De oudere typen DR4018 zijn gevoelig voor het automatisch in de programmeerstand springen. Dat gebeurt als de voedingsspanning onder de 12V zakt. Dat zal bij een kortsluiting best kunnen gebeuren, want dan zakt de spanning in elkaar.

Is dat bij de decoders die nu worden verkocht, dan niet meer het geval?

De "oude" DR4018 heeft intern twee 1,5A gelijkrichters, de één voor de groep OUT1 t/m OUT4 en de ander voor groep OUT5 t/m OUT8. Vanuit die voor groep OUT5 t/m OUT8 werd ook de interne logica van spanning voorzien. Dit kon tot gevolg hebben dat bij overbelasting van groep OUT5 t/m OUT8 een spanningsdip optradt waardoor de interne spanning te laag werd en de DR4018 spontaan in de programmeerstand ging staan, waarna het eerstvolgend ontvangen wisselcommando als "nieuw" 1e wisseladres werd ingesteld met alle vervelende gevolgen van dien.

De "nieuwe" DR4018 heeft intern een 3A gelijkrichter van waaruit alle groepen OUT1 t/m OUT8 worden gevoed. Per uitgang kan maximaal 2A worden geleverd, waarbij de totale belasting dus 3A kan zijn. Voor de interne logica heeft de "nieuwe" DR4018 een aparte voeding, zodat bij overbelasting van de uitgangen de DR4018 niet meer spontaan in de programmeerstand schiet.

De DR4018 op een aparte voldoende hoge spanning (bijvoorbeeld 16 V ~) zal hoogstwaarschijnlijk het probleem verhelpen.

Het beste is een geschakelde 16V DC voeding, dan leveren de uitgangen van de DR4018 ook bijna 16V DC af, bij 16V wisselstroom als voeding staat er al bijna 22 V DC op de uitgangen.

Het gebruik van één voeding voor zowel centrale als voor de decoders is sowieso af te raden.

@Paul:

Heb je al geprobeerd de DR4018 weer zijn oorspronkelijke wisseladres terug te geven via "knopje drukken > rode ledje gaat branden > eerste wisseladres op het TwinCenter schakelen > rode ledje gaat uit"?

Als je dit doet, zorg er dan wel voor dat er tijdens deze handeling geen andere wisselcommando's worden gegeven via bijv. treinsoftware...

Wat zijn overigens de op jouw TwinCenter ingestelde schakeltijden voor minimale en maximale schakeltijd?

Groeten,
Bert
« Laatst bewerkt op: 01 oktober 2018, 17:49:56 door Bert_Apd »

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: Digikeijs 4018, Uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #8 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:52:43 »
Hallo allemaal

Moet dit even in delen doen, op de 1 of andere manier wordt mijn telefoon er steeds uitgegooid. De decoder heb ik opnieuw een adres gegeven en de schakel tijden zijn aangepast. Alleen dat is het probleem niet. In wezen werkt het alleen niet zoals het hoort

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: Digikeijs 4018, Uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #9 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:59:01 »
Op een twincenter bedien je de wissel met het numeriek  gedeelte wissel 1 met cijfer 1 en 4.enzovoorts. mijn wissel is op de de decoder geprogrammeerd op out 2.om precies te zijn. Vadr (virtueel adres) 10 dader 4  out 2 en het d tje

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1088
Re: Digikeijs 4018, Uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #10 Gepost op: 01 oktober 2018, 22:50:00 »
Hallo Paul,

Dat klopt, zo werkt het bij mijn TwinCenter ook. Dat werkt al jaren heel stabiel, ook bij de DR4018 decoder. Er gebeurt dus bij jou iets vreemd, alleen de vraag wat.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: Digikeijs 4018, Uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #11 Gepost op: 01 oktober 2018, 23:06:34 »
Inderdaad. Het werkte eigenlijk erg goed, totdat mijn twincenter de kluts kwijt raakte. Eigenlijk zou deze topic moeten heten;  help mijn twincenter kan niet tellen

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: Digikeijs 4018, Uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #12 Gepost op: 01 oktober 2018, 23:08:49 »
Zou een complete reset van de twincenter helpen

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7177
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digikeijs 4018, Uitgang van decoder verandert spontaan
« Reactie #13 Gepost op: 02 oktober 2018, 07:49:55 »
Mogelijk. Het is het proberen waard. Je zal dan mogelijk wel weer wat opnieuw moeten instellen.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1088
Re: Digikeijs 4018 decoder en TwinCenter werken niet goed samen
« Reactie #14 Gepost op: 02 oktober 2018, 19:38:04 »
Hallo Paul,

Je kunt het TwinCenter op verschillende manieren resetten. Als ik me niet vergis, maar om het zeker te weten moet ik even in de boeken duiken, kun je de wisselinstellingen apart resetten. Dat zou ik eerst eens doen. De rest blijft dan gewoon behouden. Als je een totale reset doet moet je alles, dus ook de locs, de standaard instellingen etc, allemaal opnieuw invoeren.
Met beste groeten,

Dirk Meijer