Doel:€250.00
Donaties:€147.00

Per saldo:€-103.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-06-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:26:28
Advies beste lijm voor bouwpakketten door emanje
Vandaag om 15:18:30
Pimp mijn DB 407 door Dave.......
Vandaag om 15:16:15
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 15:00:19
De Hoekse Lijn nader bekeken. door Eric B
Vandaag om 14:53:57
Modelspoor in Frankrijk, regio Angoulême/Cognac door Martijn de Kuiper
Vandaag om 14:31:53
19 Toen door Christoph
Vandaag om 14:21:10
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Quinzeedied
Vandaag om 14:19:43
Smalspoorbaan "Hinterhof" Heinenoord door Wim Vink
Vandaag om 14:17:12
V-IRM in 1:45 door martijn v m
Vandaag om 14:08:46
Schrijfblokkarton, correspondentiekaarten en wat verf. (h0) door Floris Dilz
Vandaag om 14:02:50
Overstappen op schaal TT? door 72sonett
Vandaag om 13:41:51
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door bask185
Vandaag om 13:41:20
De NS zet bussen in..... door Marc tramt
Vandaag om 13:34:28
EifelBurgenBahn door Krokodil68
Vandaag om 12:47:16
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
Vandaag om 12:42:22
Heen, En en Weer: de tram. door martijn v m
Vandaag om 12:40:01
Servo-positie instellen met MultiMaus door Joran
Vandaag om 12:32:21
Fleischmann lichtsein knipperend maken. M.b.v. Viessmann 5065 mogelijk? door knar46
Vandaag om 12:25:13
Artitec 2019 door TonM
Vandaag om 12:23:19
Dat overkomt mij niet. door Rondje_HO
Vandaag om 11:57:55
MB-module "Dolce far N-te" door Chris80
Vandaag om 11:37:49
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door 1795
Vandaag om 11:25:55
Guarda, mijn eerste Bemo moduleproject. door guarda
Vandaag om 11:11:20
Tekening gezocht VAM wagens 2e type door Pauldg
Vandaag om 10:32:21
Nederlandse modellen in spoor TT (schaal 1:120) door SimonSt
Vandaag om 10:00:56
Mijn nieuwste project in O: Vernon Californië (voorheen: LA yard in 0) door Ronald Halma
Vandaag om 09:45:51
Nieuw in de winkel ! door SimonSt
Vandaag om 09:38:41
Raadplaatje door tothebeach
Vandaag om 09:34:42
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door AdLoc
Vandaag om 09:33:04
  

Auteur Topic: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken  (gelezen 680 keer)

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 102
RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Gepost op: 20 september 2018, 17:48:17 »
Beste mede hobbyisten,

Onder mijn digitale tweerail HO baan gebruik ik al 11 jaar een keten van een ouder type Littfinski bezetmelders RM-GB-8. Ze zijn met elkaar verbonden via S88-kabels met platte stekkers. De detectie werkt de laatste tijd slecht. In Win-digipet zie ik dat detectie dan weer wel en dan weer niet plaatsvindt. Ik denk dat deze S88 kabels storingsgevoelig zijn. Hoe los ik dit probleem op?
Alvast dank voor het meedenken. Bert Snijder
« Laatst bewerkt op: 20 september 2018, 21:01:02 door Bert van Gelder »

Trein-H0

  • Gast
Re: RM-GB-8
« Reactie #1 Gepost op: 20 september 2018, 18:01:20 »
Goedemiddag Bert,

Het eerste wat bij mij opkomt is dus slecht contact. En dan gelijk twee vragen:
1. Zitten de stekkers al die tijd alvast?
2 Worden de stekkers veel vast en los gemaakt?

In het eerste geval kan oxidatie de oorzaak zijn en kan het los en vast maken mogelijk een oplossing bieden. Tevens kun je ook contactspray overwegen.
In het tweede geval kan een versleten stekker de oorzaak zijn.

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 102
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #2 Gepost op: 23 september 2018, 22:32:07 »
Beste Gerrit,
Hier en daar wat stekkers schoongemaakt, maar ik denk niet dat dit op oplossing is. Storingen blijven zich voordoen. Het lijkt eerder op een soort van overspraak. Maar weet iemand wat ik hiertegen kan doen?
Groet, Bert

Trein-H0

  • Gast
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #3 Gepost op: 24 september 2018, 07:28:20 »
Goedemorgen Bert,

Dan is de eerste stap gedaan. Meestal is het een kwestie van elimineren, dus slechte contacten zijn niet het probleem. Wat je bedoel met overspraak is mij niet duidelijk.

Locofiel

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
  • Van duw- via opwind- naar elektrische trein.
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #4 Gepost op: 24 september 2018, 09:07:08 »
Overspraak ontstaat doordat je (communicatie)bedrading als antenne gaat fungeren.
De meest simpele oplossing hiervoor is het twisten (in elkaar draaien) van de betreffende bedrading.
Soms kansen metalen schotje of doosje om de betreffende ontvanger - hier de RM-GB-8 - ook soulaas bieden.
Deze oplossingen pasten wij toe in de telefooncentrales en de (inmiddels) antieke radio wereld  ;)


 Gr,

Dirk

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 17093
    • Pagina van klaas
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #5 Gepost op: 24 september 2018, 09:13:01 »
De detectie werkt de laatste tijd slecht.
En eerst werkte het wel goed? Kun je bedenken wat er in de tussentijd is veranderd?
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 106
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #6 Gepost op: 24 september 2018, 10:04:12 »
Als je de S88 bus stabieler wilt maken, kun je er ook voor kiezen over te gaan op S88-N .  Hierbij worden standaard (getwiste) netwerkkabels gebruikt.  Er zijn kleine verloopprintjes van S88 naar S88-N.  Als je centrale dit ondersteunt, zou je ook nog over kunnen gaan op Loconet.

Onterechte meldingen kunnen ook veroorzaakt worden door sluip-verbruik op je baan, bijvoorbeeld door viezigheid op de rails.

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 102
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #7 Gepost op: 07 oktober 2018, 22:08:02 »
Beste mensen,

Ik heb de laatst geplaatste Littfinski RM-GB-8 bezetmelder ontkoppeld en een paar weken bekeken wat er gebeurde. Gedurende deze weken zijn er geen storingen meer opgetreden. Het probleem lijkt hem dus in het laatste deel te zitten. Nu is de vraag wat de meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem zal zijn: een storing in de laatste RM-GB-8 of een kabelprobleem?
Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet, Bert Snijder

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4410
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #8 Gepost op: 07 oktober 2018, 22:18:00 »
Dan ga ik voor de kabel... Verreweg het meest storingsgevoelige deel. Sluit hem voor de grap maar eens dicht bij aan :) Ik zou kijken om over te gaan op S99-N.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox