Doel:€250.00
Donaties:€80.00

Per saldo:€-170.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 09-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

ASB wielen vervangen voor gewone wielen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 01:40:27
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
Vandaag om 00:16:31
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 00:06:29
MB-module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 00:04:15
Nieuws over oud spul in Colombia door fc_del_nordeste
14 december 2018, 23:27:24
Opvangen ontsporing in klimspiraal door zuyderduyn
14 december 2018, 23:17:21
E10 Lok geen rode sluitlichten? door VictorPM
14 december 2018, 23:15:03
Luchtfoto's van Nederland in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw door Jan-Peter
14 december 2018, 22:42:10
Hekwerk Roco 2200 door PlanE
14 december 2018, 22:41:36
www.NLinModel.nl - Nederlands modelspoor overzicht door KNed
14 december 2018, 22:36:30
Elco aansluiten op lok door Dave.......
14 december 2018, 22:33:54
Roco 2018 (zonder Fleischmann) door Rondje_HO
14 december 2018, 22:31:20
Projekt 083-338 door 44
14 december 2018, 22:21:01
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door eichddraig
14 december 2018, 22:15:00
Neurenberg 2019; wat staat er op jouw verlanglijst? door Rondje_HO
14 december 2018, 22:13:41
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Gerrit F
14 december 2018, 22:06:08
Heen, En en Weer door DE-II
14 december 2018, 22:06:02
Aansluitklemmen Fleischmann Profi storen vaak door kawaaad
14 december 2018, 22:05:03
Silencer nieuw baanplan HO - met 9 jaar vertraging... door NS264
14 december 2018, 21:52:03
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door Ivo tB
14 december 2018, 21:49:12
Pronsfeld door rotaspeed
14 december 2018, 21:23:37
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door meino
14 december 2018, 21:21:59
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
14 december 2018, 21:10:36
H0 baanplan gebaseerd op Zell im Wiesental 274x265cm door AnneR
14 december 2018, 21:09:52
Kato N met LokPilot micro door trabiarie
14 december 2018, 20:19:11
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Chris2412
14 december 2018, 19:56:42
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door St00mboy
14 december 2018, 19:30:11
Eifelgeschiedenis door Hlv53
14 december 2018, 18:17:02
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door Rondje_HO
14 december 2018, 17:31:31
SSN naar Maastricht morgen 15-12 door Rondje_HO
14 december 2018, 17:27:36
  

Auteur Topic: LS Models 1300 digitaliseren  (gelezen 2037 keer)

W. Dagevos

  • Offline Offline
  • Berichten: 647
  • Herpa - Daf XF van Reining transport.
LS Models 1300 digitaliseren
« Gepost op: 01 augustus 2018, 12:25:36 »
Beste forumgenoten.

Ik heb onlangs van LS Models de 1356 aangeschaft.
Analoog gekocht en er zelf na een hoop gevloek een ESU lokpilot V4.0 in gezet. Rijden doet de lok perfect, de verlichting is daarin tegen een ramp.

Voorbeeld:
F0 aan gaat naar voren rijden niks aan en naar achter rijden de cabine verlichting aan de verkeerde kant branden.
F6 en F7 branden de kopseinen en sluitseinen maar niet richtings afhankelijk. Als ik dan wat met de knopjes combineer (dus f1 en f3 en nog wat aan zet) werkt het wel richtings afhankelijk maar verkeerd om. En daarbij gaat dan ook aan een kant de cabine verlichting branden.

Nou heb ik het functiemappen geprobeerd. Even voor de test heb ik CV32 op 2 gezet en CV 330 en CV 346 op 255 gezet. In theorie zou dit dus betekenen dat met functie toets F0 alles zou gaan branden.

De lok ontvangt alles. Ik gebruik een multimausPRO dus hoge cv's zouden geen probleem moeten zijn. Ik heb vanalles geprobeert maar het blijft gewoon gelijk behalve dat nou ineens aan 2 kanten cabine verlichting werkt maar richtings afhankelijk en weer de verkeerde kant.

Wat doe ik fout?

Groeten



Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4100
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #1 Gepost op: 01 augustus 2018, 12:52:23 »
Hoi W,

Wat doe ik fout?
Nouwja, vooral niet de standaard aansluiting volgen ;D ;)

Je kan dit op twee manieren oplossen:

1) De draadjes "juist" solderen (lees: dichter bij de standaard mapping)
2) Of je kan inderdaad aan de slag met mapping

Voor het laatste zal je alleen moeten uitzoeken wat aan welke uitgang zit. Dit kan door systematisch alle functies (in beide richtingen) af te gaan.

Overigens is het alleen wel raar dan F6 en F7 iets doen. Op de normale LoPi doen deze standaard niets. Of betreft het hier een Plux model?

[edit]Laatste zou natuurlijk kunnen. Door "en er zelf na een hoop gevloek een ESU lokpilot V4.0 in gezet" las ik dat als "er zit geen stekker in en heb de decoder zelf gesoldeerd.

Als dit inderdaad een model is met Plux is het wat lastiger omdat ik vermoed dat LS al wat doet met trucjes. Bij een Plux LoPi zijn F6 en F7 standaard AUX3 en AUX4. Levert LS models geen schema hiervoor mee?

Voor dat je dingen gaat proberen met mappen is het nu alleen wel handig om zeker te zijn dat de decoder de mapping weer af-fabriek heeft staan.


Timo
« Laatst bewerkt op: 01 augustus 2018, 12:57:12 door Timo »
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Biesje

  • Offline Offline
  • Berichten: 1267
    • Biesje.nl
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #2 Gepost op: 01 augustus 2018, 13:04:19 »
Het is dus een SNCB HLE 13 :) Wij domme Hollanders denken bij 1300 aan een heel andere lok :P

LS Models past heel eigenwijs speciale printplaatjes toe die veel functies hebben maar waarbij de decoder speciaal geprogrammeerd moet worden. Ik kan niet snel vinden hoe deze precies geprogrammeerd moet worden maar wellicht dat anderen dit weten? Op de onderstaande site zie je de instellingen van een LoPi 3 voor een HLE 27. Zou best kunnen wezen dat deze hetzelfde zijn.

http://www.loksound.be/15/27.htm

Succes!

Robert

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 4086
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #3 Gepost op: 01 augustus 2018, 14:17:05 »
Misschien heb je hier iets aan?

http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,27652.msg403108/topicseen.html#msg403108





Edit 1:

Verder heb ik deze lijst nog op mijn pc staan. Geen idee wat het is maar ik heb het ooit eens gesaved onder "CV-lijst-serie-11-nmbs-decoder-52614"



C:\Documents and Settings\Administrator\Mijn documenten\LokProgrammer
\52614-LSM-Versions.txt
CV DEC BIN HEX
--------------------------------
CV 001 = 003 00000011 0x03
CV 002 = 001 00000001 0x01
CV 003 = 010 00001010 0x0A
CV 004 = 009 00001001 0x09
CV 005 = 044 00101100 0x2C
CV 006 = 015 00001111 0x0F
CV 013 = 009 00001001 0x09
CV 014 = 003 00000011 0x03
CV 017 = 192 11000000 0xC0
CV 018 = 128 10000000 0x80
CV 019 = 000 00000000 0x00
CV 021 = 000 00000000 0x00
CV 022 = 000 00000000 0x00
CV 028 = 002 00000010 0x02
CV 029 = 004 00000100 0x04
CV 049 = 019 00010011 0x13
CV 050 = 003 00000011 0x03
CV 051 = 003 00000011 0x03
CV 052 = 000 00000000 0x00
CV 053 = 050 00110010 0x32
CV 054 = 032 00100000 0x20
CV 055 = 024 00011000 0x18
CV 056 = 064 01000000 0x40
CV 066 = 000 00000000 0x00
CV 067 = 009 00001001 0x09
CV 068 = 018 00010010 0x12
CV 069 = 027 00011011 0x1B
CV 070 = 036 00100100 0x24
CV 071 = 045 00101101 0x2D
CV 072 = 054 00110110 0x36
CV 073 = 063 00111111 0x3F
CV 074 = 072 01001000 0x48
CV 075 = 081 01010001 0x51
CV 076 = 091 01011011 0x5B
CV 077 = 100 01100100 0x64
CV 078 = 109 01101101 0x6D
CV 079 = 118 01110110 0x76
CV 080 = 127 01111111 0x7F
CV 081 = 136 10001000 0x88
CV 082 = 145 10010001 0x91
CV 083 = 154 10011010 0x9A
CV 084 = 163 10100011 0xA3
CV 085 = 173 10101101 0xAD
CV 086 = 182 10110110 0xB6
CV 087 = 191 10111111 0xBF
CV 088 = 200 11001000 0xC8
CV 089 = 209 11010001 0xD1
CV 090 = 218 11011010 0xDA
CV 091 = 227 11100011 0xE3
CV 092 = 236 11101100 0xEC
CV 093 = 245 11110101 0xF5
CV 094 = 255 11111111 0xFF
CV 095 = 000 00000000 0x00
CV 105 = 000 00000000 0x00
CV 106 = 000 00000000 0x00
CV 112 = 017 00010001 0x11
CV 113 = 015 00001111 0x0F
CV 114 = 015 00001111 0x0F
CV 115 = 031 00011111 0x1F
CV 116 = 047 00101111 0x2F
CV 117 = 015 00001111 0x0F
CV 118 = 015 00001111 0x0F
CV 124 = 006 00000110 0x06
CV 125 = 015 00001111 0x0F
CV 126 = 045 00101101 0x2D
CV 127 = 015 00001111 0x0F
CV 128 = 045 00101101 0x2D
CV 129 = 002 00000010 0x02
CV 130 = 000 00000000 0x00
CV 132 = 000 00000000 0x00
CV 133 = 000 00000000 0x00
CV 135 = 002 00000010 0x02
CV 136 = 000 00000000 0x00
CV 138 = 000 00000000 0x00
CV 139 = 000 00000000 0x00
CV 141 = 016 00010000 0x10
CV 142 = 000 00000000 0x00
CV 144 = 016 00010000 0x10
CV 145 = 000 00000000 0x00
CV 147 = 000 00000000 0x00
CV 148 = 000 00000000 0x00
CV 150 = 000 00000000 0x00
CV 151 = 000 00000000 0x00
CV 153 = 000 00000000 0x00
CV 154 = 000 00000000 0x00
CV 156 = 000 00000000 0x00
CV 157 = 000 00000000 0x00
CV 159 = 012 00001100 0x0C
CV 160 = 000 00000000 0x00
CV 162 = 012 00001100 0x0C
CV 163 = 000 00000000 0x00
CV 165 = 032 00100000 0x20
CV 166 = 000 00000000 0x00
CV 168 = 032 00100000 0x20
CV 169 = 000 00000000 0x00
CV 171 = 001 00000001 0x01
CV 172 = 000 00000000 0x00
CV 174 = 001 00000001 0x01
CV 175 = 000 00000000 0x00
CV 177 = 000 00000000 0x00
CV 178 = 003 00000011 0x03
CV 180 = 000 00000000 0x00
CV 181 = 003 00000011 0x03
CV 183 = 000 00000000 0x00
CV 184 = 000 00000000 0x00
CV 186 = 000 00000000 0x00
CV 187 = 000 00000000 0x00
CV 189 = 000 00000000 0x00
CV 190 = 000 00000000 0x00
CV 192 = 000 00000000 0x00
CV 193 = 000 00000000 0x00
CV 195 = 000 00000000 0x00
CV 196 = 000 00000000 0x00
CV 198 = 000 00000000 0x00
CV 199 = 000 00000000 0x00
CV 201 = 000 00000000 0x00
CV 202 = 000 00000000 0x00
CV 204 = 000 00000000 0x00
CV 205 = 000 00000000 0x00
CV 207 = 000 00000000 0x00
CV 208 = 000 00000000 0x00
CV 210 = 000 00000000 0x00
CV 211 = 000 00000000 0x00
CV 213 = 000 00000000 0x00
CV 214 = 000 00000000 0x00
CV 216 = 000 00000000 0x00
CV 217 = 000 00000000 0x00
CV 219 = 000 00000000 0x00
CV 220 = 000 00000000 0x00
CV 222 = 000 00000000 0x00
CV 223 = 000 00000000 0x00
CV 225 = 000 00000000 0x00
CV 226 = 000 00000000 0x00
CV 228 = 000 00000000 0x00
CV 229 = 000 00000000 0x00
CV 231 = 000 00000000 0x00
CV 232 = 000 00000000 0x00
CV 234 = 000 00000000 0x00
CV 235 = 000 00000000 0x00
CV 253 = 000 00000000 0x00
CV 254 = 000 00000000 0x00


Edit 2:

En deze tekstfile heb ik ook nog staan, een kopie van een reactie hier ergens op het forum.


Re:LSModels 1100 serie (HO)

« Reactie #270 Gepost op: 20 oktober 2011, 11:13:04 »

Voor de liefhebbers heb ik even een lijst opgesteld met dezelfde waardes als in de lijst voor de LoPi 3, maar dan voor de LoPi 4.
Belangrijk is dat er wordt begonnen met een decoder met fabrieksinstellingen (CV8 = 8 ).
Deze lijst past, net als de orginele lijst, alleen de functiemapping en uitgangsconfiguratie aan.
Wil je zeker weten dat alles goed gaat, hou dan de volgorde aan als in de lijst beschreven.
Telkens steeds eerst de LoPi 3 waarde, en achter de ">" de LoPi 4 waarde.


Citaat

CV13 = 8 > CV13 = 8

CV112 = 10 > CV112 = 10

LET OP: LoPi 4.0 CV31 = 16 en CV32 = 0

CV115 = 31 > CV275 = 12 en CV278 = 31 en CV279 = 0

CV116 = 47 > CV283 = 12 en CV286 = 31 en CV287 = 1

LET OP: LoPi 4.0 CV32 = 2

CV129 = 2 > CV266 = 2

CV135 = 2 > CV298 = 2

CV141 = 16 > CV330 = 16

CV144 = 16 > CV346 = 16

CV147 = 0 > CV362 = 0

CV150 = 0 > CV378 = 0

CV153 = 0 > CV394 = 0

CV156 = 0 > CV410 = 0

CV159 = 12 > CV426 = 12

CV160 = 0 > CV428 = 0

CV162 = 12 > CV442 = 12

CV163 = 0 > CV444 = 0

CV165 = 32 > CV458 = 32

CV166 = 0 > CV460 = 0

CV168 = 32 > CV474 = 32

CV169 = 0 > CV476 = 0

CV171 = 1 > CV490 = 1

CV174 = 1 > CV506 = 1


Heb de lijst nog niet zelf getest (bij gebrek aan een 11.8 met een LoPi 4), dus meld het resultaat ;)

« Laatst bewerkt op: 01 augustus 2018, 14:24:00 door Rondje_HO »

metpetergaathetbeter

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
  • http://www.amsac.be/
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #4 Gepost op: 01 augustus 2018, 16:18:11 »
NMBS  SNCB(Fr. stalig) reeks 13 (reeks  voor de moderne loc's, type is voor stoomloc's) had misschien een duidelijker titel geweest !  ;)
klik eens aan : http://www.amsac.be/

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4100
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #5 Gepost op: 02 augustus 2018, 09:46:35 »
Punt is ook een beetje, hoe zou jij de mapping willen hebben?

@Rondje_HO, dat soort dingen tussen code-tags ([code] ... [/code]) zetten houdt de boel wat overzichtelijker ;)


Timo
« Laatst bewerkt op: 02 augustus 2018, 09:48:08 door Timo »
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 4086
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #6 Gepost op: 02 augustus 2018, 10:05:15 »
@Timo: ik weet niet eens wat dat is, sorry  ;D  Ik heb dit ooit eens uit een bericht gekopieerd omdat ik hetzelfde probleem had met een Reeks 11 van LS Models. Dus als ik straks mijn Reeks 13 ga doen dan voer ik die CV waardes ook weer gewoon een voor een in met de hand  :)

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4100
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #7 Gepost op: 02 augustus 2018, 10:52:04 »
@Rondje_HO, staat gewoon tussen haakjes ;)

Was misschien ook handig geweest om op te slaan wat elke functie hierna dan ook doet ;) Beetje jammer als je zo'n lijst programmeert en vervolgens zit je met een mapping die je niet aan staat.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 411
    • Onze site
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #8 Gepost op: 02 augustus 2018, 15:53:21 »
vermeld eerst eens of het de nieuwe of oudere versie is van LS models.Er is namelijk een hemelsbreed verschil tussen deze 2.Van de oude versie kan ik je alle instellingen geven zoals je wenst want heb de mogelijke versies van LS en deze van de luxemburgse winkel hier in bezit en allen met esu decoders.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

metpetergaathetbeter

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
  • http://www.amsac.be/
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #9 Gepost op: 02 augustus 2018, 21:18:18 »
de 1356 is voor zo ver ik weet één van die laatst uitgekomen loc's dus is van de laatste generatie LS Models loc's
klik eens aan : http://www.amsac.be/

W. Dagevos

  • Offline Offline
  • Berichten: 647
  • Herpa - Daf XF van Reining transport.
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #10 Gepost op: 02 augustus 2018, 21:34:20 »
Beste Allen.

Het gaat inderdaad om de laatst nieuw uitgekomen lok.
Mij maakt de mapping niet zoveel uit als ik de sluitlichten en kopseinen in 3 punt verlichting appart kan schakelen. Derest is voor mij niet zo belangrijk (op welke toetsen ook niet)

Als iemand een voorgeprogrammeerde lokpilot (DCC) heeft ter overname s dat voor mij ook goed.
Ik vind het een beetje bagger van LS Models. Je koopt voor een behoorlijk bedrag een lok. En als je die digitaal maakt werkt de verlichting niet. En een handleiding of cv instellingen of wat dan ook. Ho maar.

Natuurlijk puik dat het er allemaal op zit. Maar voor een leek een beetje te uitgebreid.

Met vriendelijke groet

Biesje

  • Offline Offline
  • Berichten: 1267
    • Biesje.nl
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #11 Gepost op: 02 augustus 2018, 21:55:07 »
Er waren altijd voorgeprogrammeerde ESU LoPi en LoSo 4 te koop van LS Models waar alles al correct stond. Is dit niet meer zo? Dit was zo toen ik mijn Benelux loc kocht (Reeks 11.8) Maar ze kunnen op zijn minst wel in de handleiding zetten hoe het één en ander moet inderdaad.

Succes!

Mvg,

Robert

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 4086
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #12 Gepost op: 02 augustus 2018, 23:10:31 »
Overigens kunnen ze je bij de grotere treinenzaken wel helpen hoor. Als je daar de decoder koopt willen ze je misschien wel helpen erin zetten en de verlichting regelen?

W. Dagevos

  • Offline Offline
  • Berichten: 647
  • Herpa - Daf XF van Reining transport.
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #13 Gepost op: 03 augustus 2018, 17:49:55 »
Beste Allen,

Bedankt voor jullie reacties.
Zelf kom ik uit midden Limburg. Daar zit dus geen grote treinenwinkel in de buurt wat dit kan voorzien. De lok komt uit Diepenbeek. Bij aanschaf was de lok al stuk (1 led zat niet op de print) dit is bij LS Models vervangen door een nieuwe print. (Heeft wel dik 4 weken geduurt). Eenmaal terug bij de desbetreffende winkel (waar ik overigens de decoder ook gekocht heb) kwamen ze er met de verlichting niet uit. Ze hadden hem zelf even getest maar volgens mij heeft men er daar niet zo heel veel verstand van (of zin in)...

Ik hoopte dus dat het met was in de esu handleiding staat over het functiemappen wel "eventjes" te fixen was. Maar met die parameters veranderd er weinig aan de werking van de verlichting.

Ik wacht geduldig.. op iemand die het wiel uitgevonden heeft  :P

Met vriendelijke groet

NS 1607

  • NS 1607 Vlissingen
  • Offline Offline
  • Berichten: 5863
  • 1982 - 2018
    • Tramlijn Maastricht-Vaals
Re: LS Models 1300 digitaliseren
« Reactie #14 Gepost op: 03 augustus 2018, 18:03:12 »
vermeld eerst eens of het de nieuwe of oudere versie is van LS models.Er is namelijk een hemelsbreed verschil tussen deze 2.Van de oude versie kan ik je alle instellingen geven zoals je wenst want heb de mogelijke versies van LS en deze van de luxemburgse winkel hier in bezit en allen met esu decoders.

Ik heb wel interesse in de instellingen voor de 1e generatie.
Ik heb namelijk de 1357.
De Langste Modelreizigerstrein van Europa is een feit

En was 1680 cm Lang