Doel:€250.00
Donaties:€115.00

Per saldo:€-135.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

ACME 2018 door jurrien pinkster
Vandaag om 05:24:04
NL Baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 03:32:12
Nederlandse verkeerslichten door Seinpaal
Vandaag om 02:55:05
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Remco vM
Vandaag om 02:05:53
www.NLinModel.nl - Nederlands modelspoor overzicht door KNed
Vandaag om 00:08:57
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Jan-Peter
Vandaag om 00:02:43
trix ho digitaal door trix1966nl
18 december 2018, 23:52:44
CVs instellen bij koppeling van HK2 (Piko) aan HK4 (Artitec) door laurent
18 december 2018, 23:46:26
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door aad52
18 december 2018, 23:30:54
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
18 december 2018, 23:27:37
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
18 december 2018, 23:05:04
Pronsfeld door Reinout van Rees
18 december 2018, 23:04:10
Rijnstraat door Gerco van Beelen
18 december 2018, 22:54:59
Opvangen ontsporing in klimspiraal door Remco_Nzo
18 december 2018, 22:50:24
H0 baanplan gebaseerd op Zell im Wiesental 274x265cm door AnneR
18 december 2018, 22:48:13
Luchtfoto's van Nederland in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw door Jan-Peter
18 december 2018, 22:31:14
Beginnersvragen Fleischmann analoog door Arjen52
18 december 2018, 21:59:38
Project 0m, iets heel anders: Rhätische Bahn door Chris80
18 december 2018, 21:59:14
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door heuvelbaan
18 december 2018, 21:39:54
MB-module: "Vakwerk is een vak apart" door 72sonett
18 december 2018, 21:34:46
Buitenlust door Huib
18 december 2018, 21:31:55
Ik bouw nu echt een wedstrijd A3! door Michel S
18 december 2018, 21:23:58
Wat heb jij op je desktop staan? door NS8714
18 december 2018, 21:18:04
Baan in Los Angeles door Pietervde
18 december 2018, 21:13:26
De feestdagen van 2018 door cor_b
18 december 2018, 20:34:32
Modulebaan.nl Kijk- Speel- en Doedag 26 Januari 2019 door Hendrik Jan
18 december 2018, 20:23:18
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
18 december 2018, 20:21:13
Silencer nieuw baanplan HO - met 9 jaar vertraging... door Silencer
18 december 2018, 20:10:52
24 augustus 2008 - Op bezoek bij Jan Bennink door rudolf
18 december 2018, 19:46:02
NS modelbaan Hoekdam H0 door Roy van Dijk
18 december 2018, 19:40:21
  

Auteur Topic: Probleem met decoder programmeren  (gelezen 703 keer)

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 1095
  • Wel Belg, niet gek !
Probleem met decoder programmeren
« Gepost op: 18 februari 2018, 16:19:36 »
Ben vandaag beetje bezig met wat loks verder te digitaliseren.
Blijkbaar is er eentje bij in een Roco BR110 waar al een decoder inzit, op zich leuk, moest ie ook geprogrammeerd raken.
Het is een plux decoder, echter vermoed dat het geen ESU is, zelf gebruik ik steeds ESU LOPI 4 decoders, maar deze trekt er niet op.

Als ik er een adres wil op programmeren via de roco multimaus, dan komt even wel de klik dat het adres wordt aangenomen ( adres 71 ), vervolgens programmeer ik de lok in de multimaus met adres 71, echter geen effect. Licht wil niet aan, rijden al even min.

Dit is de decoder an sich :



Iemand enig idee welk merk/model het is, en of deze misschien niet compatibel is met multimaus ( wat ik raar zou vinden ) ?
Of iemand een idee wat het probleem kan zijn.
Analoog rijdt de loc, heb wel geen LOPI plux meer liggen, dus kan niet snel eens wisselen en met een andere decoder testen.

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 413
    • Onze site
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #1 Gepost op: 18 februari 2018, 16:21:27 »
lees eens CV7 en CV8 uit.Aan de hand van dat zou je het merk en type kunnen achterhalen.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 1095
  • Wel Belg, niet gek !
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #2 Gepost op: 18 februari 2018, 16:47:04 »
Bedankt bellejt.
Echter heb ik niets om de decoder uit te lezen.
De Multimaus kan de CV waardes niet uitlezen ( zonder extra electronica ), enkel schrijven.

Sven

  • Offline Offline
  • Berichten: 5409
  • Eton Wick, UK
    • Ga naar de Tramfabriek
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #3 Gepost op: 18 februari 2018, 16:50:33 »
Moet je de firmware van je Multimaus eens updaten, want die kan nu wel degelijk de CV waarden uitlezen.
Backer & Rueb stoomtrams in 1:87 op www.tramfabriek.nl.
Volg mijn bouwactiviteiten op Facebook.

SBBcargo

  • Offline Offline
  • Berichten: 552
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #4 Gepost op: 18 februari 2018, 17:49:14 »
Falcon,
Wat verteld je dat dit een decoder is? Heb je dit gedacht omdat er zoveel elektronica op zit?
Is het geen brugstekker? Je kunt het ding er uithalen en ons een foto van de achterzijde laten zien.

Marius.
Marius

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17751
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #5 Gepost op: 18 februari 2018, 18:40:47 »
Volgens mij is dat een Uhlenbrock 76150.
Maar geen idee waarom hij niet zou werken.

Moet je de firmware van je Multimaus eens updaten, want die kan nu wel degelijk de CV waarden uitlezen.

Dat kon de Multimaus altijd al. De beperking zit hem niet in de software, maar in de hardware van de 10764 versterker.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 413
    • Onze site
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #6 Gepost op: 18 februari 2018, 18:53:04 »
op foto afgaande en zoeken op google inderdaad zo een Uhlenbrock 76150.Zou dus gewoon programmeerbaar moeten zijn
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1973
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #7 Gepost op: 18 februari 2018, 18:55:05 »
Het is idd een Uhlenbrock 76150.

Heb je al geprobeerd om cv19 op 0 te zetten? Dat zou verklaren waarom de loc niet reageert op het adres dat je geprogrammeerd hebt.
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 413
    • Onze site
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #8 Gepost op: 18 februari 2018, 19:04:53 »
probeer eerst eens CV59 op 1 te zetten.Is retour factorysettings.Dan gewoon alles programmeren.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 1095
  • Wel Belg, niet gek !
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #9 Gepost op: 18 februari 2018, 19:08:34 »
Het is inderdaad een decoder, de brugstekker zat al apart bij in de doos.
En ik vermoed inderdaad dat het de Uhlenbrock 76150 is, hij lijkt er in elk geval als 2 druppels op.
Bedankt al om dit mysterie op te lossen
Blijkbaar is dit een multiprotocol, en men ESUs die ik normaal gebruik zijn DCC. Dat kan geen probleem zijn vermoed ik ?

Rare vraag dan misschien, je zegt CV19 op 0 zetten.
Zelf ken ik nog niet zoveel van al die CV toestanden van de decoders, heb me alleen laten wijsmaken, dat je moet oppassen met die dingen, of er werkt niets meer.

Normaal programeer ik men decoders via de multimaus, via de menu+1 optie, dan het lokadres ingeven, OK drukken, het aantal snelheidsstappen en dan terug OK drukken en dan krijg ik op het programmeerspoor steeds ( als het goed gaat ), een klein klikje in de motor van de lok. Als ik vervolgens de lok in de lijst met locs toevoeg op de multimaus, werkt ie.
Ik weet dat je de CVs ook kan aanpassen via de multimaus, maar dus nog nooit gedaan, zal wel vinden in de handleiding hoe dat net moet, maar misschien rare vraag daarbij : wat gebeurd er als die CV 19 op 0 wordt gezet ?

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 413
    • Onze site
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #10 Gepost op: 18 februari 2018, 19:12:45 »
niet op 0 maar cv59=1 programmeren.Dan zet je de decoder gewoon zaols hij vanuit de fabriek komt.Dan gewoon je adres erin programmeren CV1:71 .Dat zou het moeten doen.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1973
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #11 Gepost op: 18 februari 2018, 20:15:57 »
Rare vraag dan misschien, je zegt CV19 op 0 zetten.
Ik weet dat je de CVs ook kan aanpassen via de multimaus, maar dus nog nooit gedaan, zal wel vinden in de handleiding hoe dat net moet, maar misschien rare vraag daarbij : wat gebeurd er als die CV 19 op 0 wordt gezet ?

CV19 is het voorspanadres. Dat gebruik je om 2 locs die een verschillend adres hebben in CV3, (tijdelijk) een gezamenlijk adres te geven. Jij hebt nu adres 71 in CV3 gezet. Als er in CV19 nu een waarde <> 0 staat, dan reageert de loc alleen op dat adres, en niet dat in CV3 staat. Om het voorspanadres te wissen bij een loc, moet je CV19 op 0 zetten. Daarna reageert de loc weer op het adres in CV3, in jouw geval dus 71.
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 1095
  • Wel Belg, niet gek !
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #12 Gepost op: 18 februari 2018, 20:21:29 »
Heb zoals bellejt zei adres CV 59 op 1 gezet.
Vervolgens heb ik terug adres 71 in de lok gezet.
Daarna kon ik de lichten van de lok aan en uit doen, echter, als ik de lok wou laten rijden, nog geen seconde rijdt hij, maar dan valt hij uit.
Ik kan dan pas terug de lichten aan/uit doen als ik de roco booster even zonder spanning zet, terug opstart. Terug rijden geeft dan terug zelfde effect : nog geen seconde hoor je het morotje draaien en dan terug gedaan.
We zijn dus al iets verder, maar nog niet helemaal.

Misschien de hele elektronica print er uit prutsen en kijken of er niets in het motortje zit ofzo dat deze blokkeerd ?
Booster geeft trouwens geen kortsluiting/overload aan als de lok "uitvalt"

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1973
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #13 Gepost op: 18 februari 2018, 20:36:48 »
Ik zou eerst de decoder door de brugstekker vervangen, en dan eens kijken hoe de loc analoog rijdt.
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 1095
  • Wel Belg, niet gek !
Re: Probleem met decoder programmeren
« Reactie #14 Gepost op: 24 februari 2018, 12:34:32 »
Vanmorgen even terug de analoge stekker erin geplugd, en dan rijdt de lok zonder problem.

Terug vervangen door de Uhlenbruck decoder, terug voor de zekerheid het adres ingeprogrammeerd, en hij reed terug normaal digitaal.
Eigenaardig.
In elk geval : probleem opgelost.

Allen bedankt voor de decoder te herkennen en mee te helpen zoeken naar d eoplossing, al weet ik nog altijd eigenlijk niet wat er fout was  :D