Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 31-07-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Tijd-weg-diagram tekenen door Eric B
Vandaag om 21:22:43
Vetergang, wat veroorzaakt het slingeren? door Klaas Zondervan
Vandaag om 21:15:28
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Modellbahnwagen
Vandaag om 21:12:26
Drijfwerk stoomlocomotief n spoor loshalen door Sharan83
Vandaag om 21:06:37
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door AndrevdG
Vandaag om 20:58:55
Een baan naar SBB en BLS voorbeeld......Göschensteg door HuubvG
Vandaag om 20:57:41
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Frank 123
Vandaag om 20:54:56
Werkplaats - (Baanplan H0) door Hans van de Burgt
Vandaag om 20:49:50
LS Models / Models World 2021 door Chiel
Vandaag om 20:46:25
Piko NS 2000, aankondiging 2021 door VAM65
Vandaag om 20:44:08
Stoomlocomotief 50 0073 wordt overgenomen door de ZLSM door Sicco Dierdorp
Vandaag om 20:34:58
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 20:32:41
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door iarnrod
Vandaag om 20:05:07
Wissels isoleren door PeterNS
Vandaag om 20:01:54
Aachenau West door puntenglijder
Vandaag om 19:58:21
Raadplaatje door Jeronimos
Vandaag om 19:52:49
NL pendelbaan H0 tp IV / V door Klaas Zondervan
Vandaag om 19:43:29
Schorumdijk Gem. Vaagburg 1940-1960. (Jaren ‘40-‘60 baan met haventje) door HuubvG
Vandaag om 19:40:29
BNLS-module: "Nuenen-Tongelre" door Hans van de Burgt
Vandaag om 19:30:33
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 19:22:06
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door bask185
Vandaag om 19:19:01
Piko 2021, nieuws van de fabrikant door VvKan
Vandaag om 18:57:45
Stamlijn Oosterhout de Vijf Eiken in N door Hoontje
Vandaag om 18:42:37
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door 44
Vandaag om 18:35:12
VERPLAATST: Re: Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door 44
Vandaag om 18:32:00
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 17:54:44
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 16:57:51
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Mathijs Kok
Vandaag om 16:41:55
Tja en dan heb je mensen die bomen maken door HuubvG
Vandaag om 16:11:28
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg. door Harm Boer
Vandaag om 16:05:43
  

Auteur Topic: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.  (gelezen 1103 keer)

pallie

  • Lief zijn
  • Offline Offline
  • Berichten: 164
  • DB-ag Periode V-VI
ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Gepost op: 07 september 2017, 23:36:34 »
Hallo allemaal,

Wie kan mij helpen met de volgende uitdaging:

ACME loc BR 120 krijgt niet het juiste lichtbeeld voor het rijden in Duitsland. ( niet dat ik het exact goed moet hebben maar als ik toch bezig ben....)

Wat zijn de producten:
ACME loc ( http://www.reisezugwagen.eu/?p=28514 ) 60378 Ja ik had hem direct digitaal moeten kopen maar dat is en heeeeel ander verhaal,
Soundlocdecoder ESU 54499 21 MTC
ESU locprogrammer 53451

Ik heb de sound van de website van ESU gehaald en deze verder onbewerkt opgeslagen op de decoder. In principe worden alle instellingen zoals ESU ze bedacht heeft over genomen. Nu dacht ik, klaar en rijden maar. Natuurlijk loopt het mooi en maakt het geluid. Echter, er branden aan de voorzijde maar 2 witte lampen maar niet het derde (middelste) licht. De achterverlichting brand mee zoals ik verwacht had. Echter zit en in de standaard programmering van de sound-file voor de BR 120 geen functieschakeling voor het uitzetten van de achterverlichting zoals je ziet bij aangekoppelde treinen. Dat vind ik een must dus wil ik het graag zo geprogrammeerd hebben. Wat ik ook probeer (nog niets met cv's gedaan) ik krijg het niet voor elkaar. Ook bij de functie "rangeren" wordt niet het juiste lichtbeeld getoond en krijg ik het enkel voor elkaar dat aan beide zijden zowel wit als rode verlichting branden. Ook de cabineverlichting krijg ik niet aan het branden op de juiste manier. Wat gaat er mis?

Let op, ACME gebruikt schakelaars in de kap om functies in en uit te schakelen bij annaloog rijden. Deze moeten volgens de beschrijving allemaal op "off" staan. Dat staan ze ook.

Volgens ij moet dit voldoende info zijn. Zo niet dan hoor ik het graag.

Groet, Pallie
« Laatst bewerkt op: 08 september 2017, 11:29:50 door Bert van Gelder. Reden: Titel verduidelijkt »
DB periode V-VI

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 822
Re: Krijg niet de juiste verlichtingsbeelden met functiemaping via locprogrammer
« Reactie #1 Gepost op: 08 september 2017, 11:09:12 »
Hallo

Bij mijn versie (voorserie TEE) kon de verlichting aan 1 zijde niet uitgeschakeld worden omdat alle uitgangen in de decoder verspild worden om het 3e frontsein te kunnen schakelen.
(AUX1+2 Topsein, AUX3 en 4 kabineverlichting).

Ik heb dit opgelost door de paarse aansluiting gewoon los te solderen en een verbinding te leggen tussen geel en paars.

AUX1 en 2 schakelen nu rood.



En om te vergelijken nog een paar plaatjes van de printplaten.





Bart
« Laatst bewerkt op: 08 september 2017, 11:21:40 door Bahn-AG »

pallie

  • Lief zijn
  • Offline Offline
  • Berichten: 164
  • DB-ag Periode V-VI
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #2 Gepost op: 08 september 2017, 13:41:12 »
Hallo Bart,

Volgens mij is de binnenzijde identiek. Wat vreemd dat het zo moet maar ik begrijp het? Bedankt voor jouw antwoord en de foto's, helder. Is dit enkel een oplossing voor driepunts-verlichting of ook voor de rangeermodus?

Groet, Ruud
DB periode V-VI

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 822
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #3 Gepost op: 08 september 2017, 18:24:44 »
Hallo

Rangeerverlichting e.d. kun je na de ombouw met functiemappen instellen.
Ik rij niet met ESU dus CV waarden kan ik je niet geven.

Bart

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4193
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #4 Gepost op: 08 september 2017, 18:42:28 »
Pallie,

De decoder heeft 6 functie uitgangen: 2x F0 en 4x AUX. Die kun je het beste met de lokprogrammer even koppelen (functiemappen) aan een F-toets, dan zie je welk licht aan welke uitgang hangt. Dan pas kun je gaan functiemappen naar 3-lichtsein, sluitsein en rangeersein.

Gr, Ben.

Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 3111
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #5 Gepost op: 14 juni 2021, 23:46:48 »
Even dit draadje weer afstoffen.
Ik heb dezelfde loc met hetzelfde probleem, alleen mijn loc is geleverd als geluidsloc.
Nu heb ik n.a.v. dit draadje de paarse draad losgesoldeerd en paars met geel verbonden. Nu branden er wel netjes 3 frontseinen, alleen onder F8 waar normaal het bovenste frontsein mee brand en de andere zijde brand helemaal niet. Is het niet beter om de gele los te solderen en de paarse weer terug te verbinden?
Als iemand een andere oplossing heeft om alle 3 de frontseinen te laten branden, dan hoor ik het ook graag.

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 822
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #6 Gepost op: 15 juni 2021, 12:47:25 »
Hallo

Paars los solderen, deze komt in zijn geheel te vervallen.
Dan op het verlichtingsprintje een kabel van geel naar waar paars eerst zat.

DIP denk ik allemaal op aan, weet ik zo niet meer. De lok heb ik niet meer om het even na te kijken.

Bart

Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 3111
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #7 Gepost op: 15 juni 2021, 12:54:28 »
Bedankt voor je reactie,
dat heb ik tot dusver gedaan, met bovenstaand resultaat.
Volgens het boekje moet de dipstand op 0, zal eens proberen of het andersom beter werkt.

Martijn193

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 2835
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #8 Gepost op: 15 juni 2021, 13:30:08 »
Die lok heb ik geloof ik gekocht….
Martijn, Voorzitter Beneluxspoor

Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 3111
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #9 Gepost op: 15 juni 2021, 14:48:07 »
Dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring 😉

Martijn193

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 2835
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #10 Gepost op: 15 juni 2021, 15:31:49 »
Nou, moet hem even opzoeken. Ik heb hem van Bart gekocht dus ik ga ervan uit dat zijn wijzigingen daarin zitten. Ik heb het zelf niet gedaan iig, maar kan me wel herinneren bij testrijden ik tevreden ben. Kan wel de kap voor je lichten, maar of ik bij de CV instellingen kan....
Martijn, Voorzitter Beneluxspoor

Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 3111
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #11 Gepost op: 17 juni 2021, 02:10:12 »
Frontseinen in orde gekregen, echter dmv de paarse draad ipv de gele.
Nu de boel nog zien te functiemappen😐