Google+
Doel:€250.00
Donaties:€9.65

Per saldo:€-240.35

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 14-04-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

  

Auteur Topic: stoomtreindagen zlsm 8/9juli 2017  (gelezen 392 keer)

dennie

  • Online Online
  • Berichten: 916
stoomtreindagen zlsm 8/9juli 2017
« Gepost op: 04 juli 2017, 08:41:39 »
De Miljoenenlijn presenteert hét festival voor iedereen die in cultuur, stoom, techniek en treinen is geïnteresseerd. Op zaterdag 8 en zondag 9 juli staan weer onze jaarlijkse stoomtreindagen op het programma. Het hele weekend zal er een uitgebreide dienstregeling worden gereden op onze drie verschillende trajecten.


Erfgoed in beweging

Op ons hoofdstation Simpelveld is er tijdens dit weekend veel te beleven. Maak een ritje met de stoomtrein van “Stoomgroep Limburg”, bekijk de historische tractors en bussen of bezoek ons evenemententerrein voor een heerlijk hapje en drankje. Kinderen kunnen hun ogen uitkijken bij onze LGB-modelbaan.

Tijdens de middaguren vindt er een locparade plaats. Alle locomotieven die deelnemen aan de stoomtreindagen laten zich van hun beste kant zien. De locomotieven passeren hierbij een voor een het station van Simpelveld. Tijdens de parade word je voorzien van alle technische informatie over de locomotieven en interessante weetjes.

Ook onze werkplaats is tijdens de stoomtreindagen geopend. Bekijk hoe de locomtieven worden klaargemaakt voor hun volgende rit en ruik de geur van kolen en olie in ons depot. In ons depot kun je aangenaam vertoeven in onze “Brand Biergarten”. Bekijk onze werkzaamheden en al ons overige museummaterieel

Gastmaterieel:

LTM 26 – Stoomtram Hoorn-Medemblik

Austerity – WD 196 – Stoom Centrum Maldegem

8811 – Stoom Stichting Nederland

2205 – Stichting Historisch Dieselmaterieel

2225 – Stichting Museum Materieel Railion

‘Anna’ – RWTH Aken

VIP-Programma

Voor de echte liefhebber is er net als de afgelopen jaren een uitgebreid VIP-programma. Dit jaar is er gekozen voor het traject Simpelveld-Kerkrade, de oorspronkelijke Miljoenenlijn. De show zal worden gevoerd door de “Austerity” zadeltank-lok van Stoomcentrum Maldegem en de “LTM 26” van SHM Hoorn-Medemblik. Tijdens dit VIP-programma rijden wij meerdere schijnvertrekken op locatie.
Je wordt per railbus naar de mooiste plekken op dit traject gebracht. Na de fotorit ontvangt u een lunchpakket en de locomloop.
Tevens kunt u beide dagen gebruik maken van de uitgebreide dienstregeling. Tijdens de locparade heb je een exclusieve plaats op ons emplacement om de beste opnames te kunnen maken. Vanwege de veiligheid zijn er maximaal 50 personen toegestaan. De minimum leeftijd is 16 jaar.
meer info en dienstregeling kijk op zlsm.nl of op facebook