Doel:€250.00
Donaties:€125.00

Per saldo:€-125.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS 2801 van MK modelbouwstudio door NS8714
Vandaag om 11:27:35
stroomonderbrekingen door henk
Vandaag om 11:25:56
EifelBurgenBahn door Hendrik Jan
Vandaag om 11:25:33
Jeveco conservenfabriek H0 244x40 cm door Ronald Halma
Vandaag om 11:24:53
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door NS8714
Vandaag om 10:57:47
AVT NS6300 reactiedraadje door DavidNS400 Grote sik
Vandaag om 10:46:33
Bouwpakket van een CIWL LX rijtuig van Amati door sncf231e
Vandaag om 10:43:26
Waar is dit? door Sobat Kras
Vandaag om 10:42:05
Gelijmde styreen (?) weer losmaken: mogelijk? door oudebiels
Vandaag om 10:29:46
MB-module: "Vakwerk is een vak apart" door Hans van de Burgt
Vandaag om 10:26:18
Modelbaan Waldbach Süd door NS1220
Vandaag om 10:04:17
Prijsvraag Fairtrains: maak een ontwerp kleurstelling voor de 1315 door Rondje_HO
Vandaag om 09:59:01
Verzendperikelen door tijgernootje
Vandaag om 09:57:47
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Rondje_HO
Vandaag om 09:55:38
Station Rekerdam door Joran
Vandaag om 09:27:01
DE 64/6500 verbouwde varianten in model door Mcn1986
Vandaag om 09:04:28
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 07:34:20
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door JaJo
Vandaag om 06:12:26
De bouw van Schellenbach door Martin Domburg
Vandaag om 01:23:11
Projekt 083-338 door Rondje_HO
Vandaag om 00:38:13
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 13664 keer)

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #120 Gepost op: 13 april 2018, 21:58:00 »
Vanavond de weerstanden gecontroleerd, zitten allemaal goed. (de kleurcoderingen van de niet en goed werkende Arloco komen overeen)

De LM393 omgewisseld, geen resultaat.

Morgen ga ik alle solderingen maar eens nalopen.

En als dat dan niet werkt dan weet ik het niet meer, stoppen met Arloco?
Zou het wel zonde vinden want de wisselaansturing (Mardec) werkt perfect!
Maar heb nu wel 3 Arloco's waarvan er maar 1 werkt.  ???

Is eventueel iemand bereid om eens naar mijn (nog) niet werkende Arloco's te kijken?
Woon zelf in Almere maar ik wil er graag een stukje voor omrijden, dus afstand is geen probleem.

Groeten Marco

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #121 Gepost op: 15 april 2018, 18:26:20 »
Pffff, inmiddels weer een stapje verder.

1 Arloco had 2 solderingen die ik er niet zo mooi uit zag zien.
Maar even opnieuw de bout erop gezet en voilà, ik heb nu ook een 2e werkende Arloco.
Dus de rest van de middag bezig geweest alles weer netjes te monteren.

Zal in de loop van de week ook de 3e Arloco eens nalopen op lelijke solderingen.  ???
Vermoedelijk zal dit ook het geval zijn. Gaat vooral om de weerstanden R21, 23, 24 en 25.

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 730
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #122 Gepost op: 21 april 2018, 17:34:13 »
Vandaag, 21 april is ArLoco 2.0 gereleased.
Wijzigingen:
- Een sensor kan 'inactief' worden gezet. Dan wordt deze niet meer afgetest en heeft ook geen adres.
- Het adresbereik (1-16) van een ArLoco is vervangen door een basis adres.
  De eerste actieve sensor heeft het basisadres, de tweede heeft basisadres+1 enz.
Hierdoor kunnen er meer dan 16 ArLoco's onder een baan, waarbij iedere ArLoco een beperkt adresbereik heeft.
Dat is handig voor module banen waarbij iedere module z'n eigen ArLoco moet hebben.

Bij een update wordt het oude adresbereik automatisch omgezet naar een basisadres.

Om te updaten gebruik je het update package op arcomora.wordpress.com/download


mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 25 april 2018, 11:30:07 door NTeering »
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 730
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #123 Gepost op: 25 april 2018, 11:36:37 »
Huub Bakker heeft een handleiding gemaakt over hoe je de ArLoco moet koppelen met de MGV85 LocoNet buffer en Rocrail.
Bedankt Huub.
Je kunt 'm vinden onder aan de downloadpagina op arcomora.wordpress.com/download

Mvg
Nico
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 730
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #124 Gepost op: 30 april 2018, 19:20:12 »
In de nieuwe versie van ArLoco 2.0 is alsnog een foutje gevonden.
Het is er een van het type: soms-gaat-het-goed-en-soms-niet.
Sensor 1 reageerde soms niet op een puls, terwijl sensor 1 juist alleen maar geschikt is voor pulsdetectie.
Het probleem was aangekaart door Ruud Boer en Paul de Witte.
Ik kon zelf alleen maar 'bewijzen' dat het wel goed ging.
Maar de oorzaak is gevonden en verholpen in versie 2.0a.

Gebruik opnieuw de update installatie om het probleem op te lossen.

Mvg

Nico
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

PdeWitte

  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #125 Gepost op: 01 mei 2018, 07:39:38 »
Probleem opgelost, alles werkt nu perfect.
Groet,
Paul

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 730
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #126 Gepost op: 19 oktober 2018, 12:35:00 »
ArLoco 2.1 is er!
Download het van www.arcomora.com/download
Ook de update is daar te vinden.

ArLoco 2.1 ondersteund nu ook de MEGA2560.
Je kunt dan tot 61 secties detecteren.
Uiteraard is het ArLoco shield ook bruikbaar.

De communicatiesnelheid met Putty is verhoogd van 9600 baud naar 57600 baud.

Succes,
Nico
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2018, 13:42:31 door NTeering »
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #127 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:41:26 »
Hallo Nico,
Bedankt weer voor de mooie update"s
Ik heb een vraag over de Okkie.
Ik gebruik geen Loconet, kan ik de Okkie toch gewoon als bezetmelder gebruiken?

Jan.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 730
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #128 Gepost op: 19 oktober 2018, 16:11:32 »
In principe wel.
Ieder device dat zichzelf hoog houdt (5V) met een pull-up weerstand kun je gebruiken.
De optocouplers op de Okkie hebben een open collector uitgang.
Wat dat ding er vervolgens mee doet zal de Okkie worst wezen.

Nog even voor alle duidelijkheid:
De Okkie is niet voor terugmelding, dat doet ArLoco, maar alleen voor stroomdetectie.

Nico
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2018, 16:31:47 door NTeering »
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 730
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #129 Gepost op: 09 november 2018, 17:15:06 »
Oeps, Foutje

ArLoco 2.1 zou de MEGA2560 ondersteunen.
Maar dat werkte dus nog niet helemaal.

Dat maakte versie 2.2 noodzakelijk.
Deze werkt nu wel goed met het ArLoco shield op de MEGA2560.
Daarvoor is wel een extra draadje nodig van het shield naar de MEGA.
Kijk in de handleiding voor de noodzakelijke aanpassingen.

Zowel de volledige installatie als de update installatie zijn aangepast en weer te downloaden vanaf www.arcomora.com/download

Nico
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109