Doel:€250.00
Donaties:€260.00

Per saldo:€10.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 26-11-2021

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Roco plastic lichtgeleiders vraag door MOVisser
Vandaag om 16:18:19
Museumdepot Beekbergen in H0 door Jozzz
Vandaag om 16:15:50
licht uit van loc bij stoppen door Norway13
Vandaag om 16:14:18
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Frycio82
Vandaag om 16:07:02
MB-module: Hielan Ware door JaJo
Vandaag om 16:00:29
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door JaJo
Vandaag om 15:57:59
LokSound 5, hoe cabine verlichting schakelbaar? door VAM65
Vandaag om 15:50:52
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
Vandaag om 15:49:20
Ketelwagens, welke hebben jullie? door Ludmilla
Vandaag om 15:48:56
Welke kleur blauw beste geschikt voor hemelblauwe achtergrond? door nico99
Vandaag om 15:35:45
NS vervangt uit voorzorg voorlopig DDZ treinen door Thom
Vandaag om 15:33:44
Republica Bakoba Verda (start van een beginner), Märklin M door Jelmer
Vandaag om 15:31:13
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DJV
Vandaag om 15:28:19
EifelBurgenBahn door meino
Vandaag om 15:25:25
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door g-j
Vandaag om 15:23:35
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door DJV
Vandaag om 15:22:42
Probleem bezetmelding, tips gevraagd door Rolfie
Vandaag om 15:15:27
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 15:05:10
Friskorn/Philotrain 6203 door HenkZ
Vandaag om 15:03:05
Haven/industrie rangeerbaantje in spoor 0 door Hans_omBC
Vandaag om 14:55:57
Aachenau West door puntenglijder
Vandaag om 14:55:56
Oneindige Overslag 0e RC door joop100
Vandaag om 14:47:41
Grote kleine treinen wedstrijd maar dan in Duitsland door zofman
Vandaag om 14:43:26
Trix Olympische Koploper, rij-eigenschappen verbeteren? door Henk Veenstra
Vandaag om 14:39:48
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 14:12:32
Bruikbare etsplaten voor NS4000 en NS4700 tenders, en NS slijptrein? door Jeroen Water
Vandaag om 14:08:42
Jouef NS 1300 h0, verbouwing naar Tp III door janw
Vandaag om 14:08:24
Rivarossi Mat '46 elektrisch koppelen door tijgernootje
Vandaag om 13:58:01
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 13:52:38
Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 13:49:31
  

Auteur Topic: Digikeijs XXXXX programmeren met Instelling Basic lukt niet.  (gelezen 1299 keer)

bernardrood

  • Offline Offline
  • Berichten: 24
Digikeijs XXXXX programmeren met Instelling Basic lukt niet.
« Gepost op: 25 maart 2018, 19:13:24 »
ik heb mijn digikeijs aangesloten met een externe voeding en aan mijn intelibox basic
en heb geprobeert om via mijn intellibox een cv te programmeren maar hij laat alleen
het streepje draaien en programeerd niet graag een oplossing hier voor doe ik iets fout
« Laatst bewerkt op: 25 maart 2018, 19:48:55 door Bert van Gelder »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 12636
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digikeijs XXXXX programmeren met Instelling Basic lukt niet.
« Reactie #1 Gepost op: 25 maart 2018, 20:28:44 »
Wat voor een Digikeijs? Iets meer info is wel noodzakelijk om je te kunnen helpen.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: Digikeijs XXXXX programmeren met Instelling Basic lukt niet.
« Reactie #2 Gepost op: 26 maart 2018, 11:01:22 »
Iets meer info zou inderdaad wenselijk zijn.
[...] en aan mijn intelibox basic
Aan het hoofdspoor of programmeerspoor?

Voor het eerste zal je POM moeten gebruiken en kan je niet uitlezen. Voor het laatste zal je gewoon CV programmeren op het programmeerspoor moeten selecteren. En om dat foutloos te laten verlopen moet je, zoals aangegeven in de handleiding,, bij sommige decoders zelf een weerstand (/belasting) aan de uitgang hangen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1697
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Digikeijs XXXXX programmeren met Instelling Basic lukt niet.
« Reactie #3 Gepost op: 26 maart 2018, 19:47:47 »
Hallo,

Ben (alias bernardrood) had zijn vraag eerst onderaan dit (al oudere) draadje gehangen
"Topic: Digikeijs DR4024 Digiservo - Handleiding: Correcties, aanvullingen en CV-waardes":
> https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=68725
Blijkbaar is zijn vraag later door Bert van Gelder losgekoppeld en als nieuwe topic ingebracht.

Dus ik neem aan dat het een DR4024 Servodecoder betreft.  ;)

Maar wat meer informatie zou inderdaad welkom zijn....

Voor het eerste zal je POM moeten gebruiken en kan je niet uitlezen. Voor het laatste zal je gewoon CV programmeren op het programmeerspoor moeten selecteren. En om dat foutloos te laten verlopen moet je, zoals aangegeven in de handleiding, bij sommige decoders zelf een weerstand (/belasting) aan de uitgang hangen.

Wil je "verwarrende" foutmeldingen voorkomen dan moet ook de POWER van de DR4024 en/of DR4018 aan het programmeerspoor gehangen worden (en dus van de externe voeding worden losgekoppeld), met de POWER aan een externe voeding kan de "ACK" niet worden geconstateerd door de centrale...

Misschien is dat de oorzaak dat het programmeren niet lukt?

heb geprobeert om via mijn intellibox een cv te programmeren maar hij laat alleen het streepje draaien

Een streepje op de Intellibox?

Bert
« Laatst bewerkt op: 26 maart 2018, 19:50:37 door Bert_Apd »

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4305
Re: Digikeijs XXXXX programmeren met Instelling Basic lukt niet.
« Reactie #4 Gepost op: 28 maart 2018, 20:03:36 »
Hallo allen,

Heeft iemand dit draadje gemeld middels de 'meld bericht aan moderator'?

Op één of andere manier is melding wel binnengekomen, maar niet voorzien van commentaar, en ook niet wie de melding heeft gedaan.
Technisch probleempje aan onze kant, denk ik.

Laat maar even weten in dit draadje..

Gr, Bert
Team moderatoren.

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1697
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Digikeijs XXXXX programmeren met Instelling Basic lukt niet.
« Reactie #5 Gepost op: 28 maart 2018, 20:43:03 »
Hallo Bert,

Ik had inderdaad dit draadje gemeld, maar het bericht kon ik niet verzonden krijgen: "database fout"...

Het bericht aan je/jullie was het volgende:

Citaat
Hallo Bert en/of andere moderator(s),

Bert van Gelder heeft deze vraag losgekoppeld van een ouder DR4024 draadje en een eigen topic-naam toegevoegd. Blijkbaar heeft de "autocorrectie" van zijn telefoon hem daarbij parten gespeeld... Ik neem aan dat hij in plaats van "Instelling Basic" "Intellibox Basic" heeft willen schrijven. Met deze correctie wordt het draadje al wat duidelijker.
Gezien de herkomst van het andere DR4024 draadje is het misschien het beste om in de topic tevens "XXXXX" te vervangen door DR4024.

Groeten,
Bert Berger (Bert_Apd)

Ik neem aan dat de tekst voor zich spreekt...  ;)

Groetjes,
Bert