Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modeltrein Express eigen productie (nog niet bekend wat!) door Olaf
Vandaag om 16:34:47
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 16:26:49
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door jerrytrein
Vandaag om 16:21:43
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door AndréDev
Vandaag om 15:51:50
Toekomst van modeltreinbeurzen? door Ben
Vandaag om 15:50:59
Geluidvolumes Loksound 5 aanpassen in Ecos door RBlok
Vandaag om 15:47:19
Class 66 van Märklin/Trix of van ESU? door sebastian-97
Vandaag om 15:37:19
Raadplaatje door BrightonBelle
Vandaag om 15:22:39
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door lrrw
Vandaag om 15:08:52
NS Dienstgebouw bouwen voor Hoekdam door Ronald1974
Vandaag om 14:32:22
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Olav
Vandaag om 13:51:17
Een modelbaan in een garage...... zou dat kunnen? door MartinH0
Vandaag om 13:50:16
Dat overkomt mij niet. door Hennik
Vandaag om 13:43:37
Langer Grund door BartvD
Vandaag om 13:37:58
Doornvliet door Tulpendaal
Vandaag om 13:15:43
Reacties via de achterdeur door Tulpendaal
Vandaag om 13:10:29
Nederlandse straatlantaarns jaren '70 door lrrw
Vandaag om 11:52:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Mathijs Kok
Vandaag om 11:45:14
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 11:44:04
NS 2100 spoor 0 door Peter Kleton
Vandaag om 10:46:29
Lok (DCC) stopt bij kort spanningsverlies door henk
Vandaag om 10:37:38
Ketelwagens NAM/ USATC door hervé
Vandaag om 10:35:55
  

Auteur Topic: H0 Modelbaan Wookstad  (gelezen 6373 keer)

Wookie

  • H0 DCC
  • Offline Offline
  • Berichten: 28
    • Mijn baan
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #15 Gepost op: 28 juli 2019, 22:38:00 »
Het is even geleden dat ik weer wat heb geplaatst, vakantie's, warmte etc..  ;D

Snel weer verder gegaan met de keerlus boven het trappengat. We kunnen bijna een ronde maken  (y)







De overbrugging naar het rechte deel is nog niet klaar, het plankje ligt er voorlopig even ter inspiratie  ;). Inmiddels is de wisselstraat aan de westzijde ook paraat en operationeel  (y). Toch besloten om per blok van 200cm 3 secties te hebben en dus 3 terugmelders, wat is jullie ervaring hier in?



Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 6281
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #16 Gepost op: 29 juli 2019, 16:41:48 »
Voordat ik het weer vergeet, nog even zeggen dat dit een mega-wook-project is!  ;)  Dat zal echt prachtig zijn om straks die realistisch lange treinen te zien rijden  :o

Chris2412

  • Offline Offline
  • Berichten: 1438
  • Machinist internationaal Lineas Nl
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #17 Gepost op: 29 juli 2019, 16:56:29 »
 3 melders is ideaal..enter,occupied en in...ik gebruik zelf de occupied als in melder bij korte treinen zodat ze n liet tot het einde van het perron doorrijden.
De beste manier om een trein te halen is om de vorige net te missen

Wookie

  • H0 DCC
  • Offline Offline
  • Berichten: 28
    • Mijn baan
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #18 Gepost op: 06 augustus 2019, 15:35:59 »
@Rondje_HO Ik ben zelf ook erg benieuwd  :P ;D

@Chris2412, Top! Dan ga ik dat denk ik ook aanhouden, het werk in ieder geval een stuk beter.

Even een kleine update. Inmiddels in het kantoor de plastic buizen van Train-Safe opgehangen, erg mooi systeem maar prijzig.









Ook de nieuwe aanwinsten weer op de foto gezet zodat ze netjes in iTrain staan:

BR 118


BR E94


Mat 46


E-Lok BR 150


Jaegermeister Tram


NS1008






Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 6281
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #19 Gepost op: 06 augustus 2019, 19:21:20 »
Mooi die Train-Safe vitrines  :o  Als ik de ruimte had zou ik het ook wel weten.

Wookie

  • H0 DCC
  • Offline Offline
  • Berichten: 28
    • Mijn baan
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #20 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:01:31 »
@Rondje_HO juist met de vitrines heb je weinig ruimte nodig, je kan ook rijen van 2, 3, 4, 5 etc maken volledig naar je eigen smaak en/of ruimte.

Inmiddels zijn we bezig met de seinen op de modelbaan, hieronder weer wat plaatjes. Ook een handige tool gekocht om de spanning te meten op de digitale baan. Ik heb geen referentiepunt om te controleren of het ook de exacte voltage is maar zo kan ik in ieder geval duidelijk het verschil zien.





Inrijsein


Uitrijsein


Dwergseintjes/Sperrsignal


Nogmaals twee uitrijseinen bij het station


Één van de decoders


Inmiddels begonnen met het ballasten van de rails bij het station! Tot de volgende  ;D




bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 634
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #21 Gepost op: 26 augustus 2019, 17:08:43 »
Wil je niet eerst je rails verven?  ???

Wookie

  • H0 DCC
  • Offline Offline
  • Berichten: 28
    • Mijn baan
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #22 Gepost op: 26 augustus 2019, 18:12:48 »
Hi Bask185,

Ik doe dit na de ballast met een kleine airbrush, het resultaat is mooier dan vooraf verven, vind ik.  :)
« Laatst bewerkt op: 18 februari 2020, 00:29:45 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

Wookie

  • H0 DCC
  • Offline Offline
  • Berichten: 28
    • Mijn baan
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #23 Gepost op: 17 februari 2020, 20:13:36 »
Hi allen,

Ik heb even niets meer laten weten, dat komt omdat er drastische maatregelen zijn genomen. De garage is omgebouwd tot nieuwe modelkamer en de zolder is weer opslag. Daarbij zijn alle elektronica e.d. losgemaakt en opnieuw ingedeeld. De garage is geisoleerd en inmiddels voorzien van verwarming/koeling. De nieuwe vloer is gelegd, stopcontacten aangemaakt en verlichting opgehangen. Hieronder het resultaat.

De ruimte is 8x5m en er zullen nu 2 rijen van 6m X 1.20m geplaatst worden, vervolgens bij de garagedeur naar de overkant waar nog 7 meter x 60 zal worden geplaatst.





Ijkspoor




Dit keer gaan we alles centreren:


Tot snel! P.s. ik had mijn bericht in mijn 'maak kennis' topic geplaatst, foutje..

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 1676
  • Wel Belg, niet gek !
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #24 Gepost op: 17 februari 2020, 22:38:08 »
Netjes wookie.
Op welke hoogte heb je je rijbaangezet ?
En bepaalde reden dat je vlak boven de grond ( vermoed op 30 cm boven vloer ? ) een enkel spoor hebt gezet ?

Wookie

  • H0 DCC
  • Offline Offline
  • Berichten: 28
    • Mijn baan
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #25 Gepost op: 18 februari 2020, 11:26:55 »
Hi Falcon,

Met de bakken erop komt de hoogte op 90cm. Het onderste spoor is voornamelijk bedoeld voor het ijken van locomotieven/treinstellen.

Piggelmee

  • Offline Offline
  • Berichten: 219
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #26 Gepost op: 18 februari 2020, 14:45:21 »
'ijken' van je materieel...

Ik het kader van natuurkundige proeven?

Groetjes,
Ronald

Wookie

  • H0 DCC
  • Offline Offline
  • Berichten: 28
    • Mijn baan
H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #27 Gepost op: 18 februari 2020, 14:51:42 »
Is toch niet raar dat ik het woord ijken gebruik?

Hoe heet het dan?

Daniels

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #28 Gepost op: 18 februari 2020, 19:08:14 »
IJken zeer waarschijnlijk in de vorm van dat het computerprogramma de snelheid van de lok bepaald bij een geselecteerde snelheidsstap van de decoder, door het tijdsverloop over een vaste afgelegde afstand te meten.

Dat heet in bijvoorbeeld iTrain gewoon ijken.
« Laatst bewerkt op: 18 februari 2020, 22:44:59 door Daniels »

Wookie

  • H0 DCC
  • Offline Offline
  • Berichten: 28
    • Mijn baan
Re: H0 Modelbaan Wookstad
« Reactie #29 Gepost op: 18 februari 2020, 20:46:55 »
Oke, het is dus een serieuze vraag, het is inderdaad om snelheidsmetingen uit te voeren op locomotieven/treinstellen om vervolgens met iTrain automatisch de treinen te kunnen laten rijden. iTrain kan dan berekeningen uitvoeren waar de trein in een blok is.

Om misverstanden te voorkomen; ik heb niet één centraal punt waar alle decoders zijn maar eigenlijk 5 centrale punten, dit moet omdat ik anders servokabels te lang moet verlengen.