Doel:€250.00
Donaties:€40.00

Per saldo:€-210.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-08-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Woonkamer Diorama "Station Almelo" door maarten_siffels
Vandaag om 14:44:57
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 14:39:05
Roco 2400 is defect door edwin1974
Vandaag om 14:37:08
Station Rekerdam door Casmir
Vandaag om 14:35:02
Decoder foppen door weerstand ipv motor door Timo
Vandaag om 14:32:50
Westlandbaan door Niels B
Vandaag om 14:30:21
Bouw NS 2200 in spoor-0 door JaJo
Vandaag om 14:20:06
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door MOVisser
Vandaag om 14:15:12
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 14:14:48
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Johnnytrein
Vandaag om 14:10:54
Lima V-280, ontbrekend onderstel door Han60
Vandaag om 14:08:27
CityNightLine 1:1, 1:87 en 1:160 door Michiel 80
Vandaag om 14:03:30
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door Hans Reints
Vandaag om 13:41:50
Update: baan in de tropen door Wim Vink
Vandaag om 13:35:26
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 13:34:48
Zoutkamp 1921 - 1942 door MR
Vandaag om 13:25:24
Fleischman 434x onderdelen, maar waar door Tijdperk||
Vandaag om 13:22:51
Roco BR23, motor maakt veel geluid na decoderinbouw door Mechiel_
Vandaag om 13:21:36
EifelBurgenBahn door Krokodil68
Vandaag om 13:02:06
Er ook ingerold door Wim Vink
Vandaag om 12:53:29
Modules van Kees Gorter door MOVisser
Vandaag om 12:43:20
Nieuw huis, nieuwe baan door MOVisser
Vandaag om 12:35:09
Modelspoorbeurs Houten 24 aug. 2019. Voor/nabeschouwing. door MOVisser
Vandaag om 12:27:30
Welke bloktreinen heb jij rijden? (filmpjes!!) door ceuleer
Vandaag om 12:14:07
Mijn baan (Erwin) door erwin janssens
Vandaag om 12:06:41
3D/RM-IG: Nieuws en info door FritsT
Vandaag om 10:59:35
Help de SGB aan €10.000,- voor een trap aan het seinhuis. Stem via ANWB-site. door kawaaad
Vandaag om 10:45:37
Theo Roozen DE-II; draaistel heeft losgelaten, tips? door Gerke
Vandaag om 09:58:19
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:39:42
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 08:18:40
  

Auteur Topic: wisseldecoder adres  (gelezen 3423 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
wisseldecoder adres
« Gepost op: 24 november 2006, 16:12:32 »
Heren,

ik heb hier nog enkele C-wissel decoders voor inbouw. Daar staan 10 dip-switches op voor het instellen van de adressen. Weet iemand ergens een tooltje of een adreslijst voor deze decoders.
op de decoder staat 600099 ver1.0
ik veronderstel dat deze gelijk zijn aan de 74460 maar zeker weet ik dat niet.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #1 Gepost op: 24 november 2006, 17:22:42 »
Dirk, dat tooltje heb je al, dat zit in PT.  ;D



Mvg
Wim.
« Laatst bewerkt op: 24 november 2006, 17:27:04 door Wim Ros »
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #2 Gepost op: 24 november 2006, 17:42:28 »
ja dat dacht ik ook, want ik heb vandaag de laatste versie afgehaald, maar ik heb 10 schakelaartjes, en in pt zijn het er maar 8, en dan 2 voor 74460, maar daar heb ik de keuze uit 4 mogelijkheden Ik heb geprobeert om  adres 4 te zetten, met de 4 mogelijkheden, maar er reageert niks. Normaal als ik die op 4 zet, dan moet ik toch kunnen switchen met de ib? ik heb wel ook een viessmann 5211 op de baan, kan dat problemen geven?

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #3 Gepost op: 24 november 2006, 17:53:09 »
Dirk,

Onder de rechter dipswitch van 8 staan toch 4 dipwitches van 2, daar staat bij elk van hun 9 en 10.


Dus voor
wissel 1, 9 en 10 aan
wissel 2, 10 aan
wissel 3, 9 aan
wissel 4, 9 en 10 uit.

Dat staat er.
De eerste 8 bepalen het decoderadres. 9 en 10 bepalen de uitgang voor deze reeks die bij het decoder adres behoord.

Duidelijker kan ik het niet uitleggen of in beeld brengen.

Mvg
Wim.


Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #4 Gepost op: 24 november 2006, 18:08:52 »
Ja dat dacht ik ook te begrijpen, maar als ik zo'n 600099 gebruik, dan heb ik toch geen apparte decoder, dat is er toch een??? Ik snap er niets van. Die driehoekjes die ik in de C kan bouwen, die werken toch autonoom dacht ik hoe of wat bedoel je met reeks? hoe moet ik me dat voorstellen? kan je neit eens de instellingen geven voor bvb wissel 6? je kan het me ook prive sturen als je dat beter lijkt.
Ik probeer nog wat na het eten, mss gaat dan weer een lampje branden.

Bedankt

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #5 Gepost op: 24 november 2006, 18:18:30 »
Dirk,

Voor wisselnummer 6:
3,5,7,10 op aan (ON)

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #6 Gepost op: 24 november 2006, 21:18:44 »
Wim,

waarom heb ik als ik in PT 6 ingeef de volgende instelling:
1 off
2 on
3 on
4 on
5 off
6 on
7 off
8 on
en dan al de mogelijkheden met de laatste 2 switches?
die geven dan 21,22 23 24

de combinatie die jij geeft kan ik zelfs niet instellen bij PT?

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #7 Gepost op: 24 november 2006, 21:27:27 »
Dirk,

Omdat als je 6 opgeeft in PT dat voor basismodule 6 is met de wisselnummers 21,22,23,24

WISSELNUMMER 6 die zit op de tweede module  Dus MODULE adres 2,
en die heeft de wisselnummer 5,6,7,8.

DAAROM.


Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #8 Gepost op: 24 november 2006, 21:33:18 »
ha bon, zo zie je maar weer dat een programeur en een gebruiker van  totaal andere planeten komen.

thnx

Dirk

ps, ik denk dat jou shift toets blijft hangen.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #9 Gepost op: 24 november 2006, 22:06:49 »
Wim,

waarom heb ik als ik in PT 6 ingeef de volgende instelling:
1 off
2 on
3 on
4 on
5 off
6 on
7 off
8 on
en dan al de mogelijkheden met de laatste 2 switches?
die geven dan 21,22 23 24

de combinatie die jij geeft kan ik zelfs niet instellen bij PT?

Dirk

Dirk, nog even voor de goede orde Module 6 is 1,5,7 ON dat is dus geheel anders dan je hier boven aangeeft.

Voor de duidelijkheid.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #10 Gepost op: 24 november 2006, 22:21:41 »
Wim,

wat is voor jou de switch, het witte of het rode blokje op de tekening?
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #11 Gepost op: 24 november 2006, 23:34:45 »
Dirk, hier hebben wij het 6 jaar geleden ook al eens over gehad, het witte deel is het deel wat verschuift. Dus dat zijn de schakelaars. Het hele rode gedeelte is passief, en dus onderdeel van de dil-behuizing. Dit lijkt mij zo klaar als een klontje.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #12 Gepost op: 25 november 2006, 12:32:46 »
Ja Wim, 6 jaar, maar ik was jou logika helemaal kwijt....Ik denk dat ik net wat teveel lak en PU en solventen gespoten heb in mijn leven, en nu is mijn geheugen naar de filistijnen.
Anyway, ik heb er eentje aan het klikken gekregen, maar vanmorgen deed die het niet meer. Ik denk dat ik 2 kapotte decoders heb nu. Die dingen daar kan ik als leek zeker niks aan doormeten om te zien of ze wel degelijk stuk zijn?
Zouden die nog te maken zijn? Indien ja, zou ik je die dan eens mogen opsturen? Of ben je mijn geknoei al beu?

Groeten

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: wisseldecoder adres
« Reactie #13 Gepost op: 25 november 2006, 22:54:04 »
Dirk, gewoon de wisselaandrijving zelf even met de hand heen en weer halen, dan zal het wel weer werken.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net