Doel:€250.00
Donaties:€70.00

Per saldo:€-180.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-07-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 00:14:13
Projekt 083-338 door Erik Baas
22 juli 2019, 23:59:44
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door GerardvV
22 juli 2019, 23:51:48
Schwarzburg door 44
22 juli 2019, 22:52:08
Artitec SS700/NS3700 door Gerke
22 juli 2019, 22:45:37
Piko h0 NS 2200 door Gerke
22 juli 2019, 22:30:49
Hoe gebouwde huisjes etc verzenden door nkob
22 juli 2019, 22:07:15
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door BrightonBelle
22 juli 2019, 22:06:20
BNLS-module: De Korne door pietgrasparkiet
22 juli 2019, 21:52:24
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door MOVisser
22 juli 2019, 21:49:55
Neutraal Moresnet in H0 door André 1976
22 juli 2019, 21:23:20
Raadplaatje door Illya Vaes
22 juli 2019, 21:20:22
Efringen-Kirchen door poftie
22 juli 2019, 21:01:11
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door frederik19630
22 juli 2019, 20:43:13
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
22 juli 2019, 19:58:23
Fleischmann 'zelfdenkende' wissel n-spoor door mass am see
22 juli 2019, 19:22:49
Vloerbaan op een studentenkamer... door Joost O
22 juli 2019, 18:43:06
Iets kleins in 00 door Noordernet
22 juli 2019, 18:33:00
Combe Halt, Brits smalspoor door Stedahult
22 juli 2019, 18:14:39
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door jerrytrein
22 juli 2019, 17:58:59
Tram Lierneux - Vielsalm door Scratchbuilt
22 juli 2019, 17:53:56
Waar is stroomaftap voor en hoe open ik een Jouef BR44 lok? door OpAart
22 juli 2019, 17:33:37
Update: baan in de tropen door Joost O
22 juli 2019, 16:50:30
Den Zoeterdam 1/87 H0 366x110 door mass am see
22 juli 2019, 16:22:12
Crowdfunding gestart voor ex-ZHESM 9952 door janw
22 juli 2019, 13:41:36
Pfarrerwinkel bahn door 44
22 juli 2019, 13:02:50
BNLS-Module: "Spoormuseum in H0" door Jelmer
22 juli 2019, 12:47:04
Stationsplein Baden Baden door Dion
22 juli 2019, 12:42:57
De bouw van Rehausen. door Lobomotion69
22 juli 2019, 12:08:28
Moerdijk, wat is daar te beleven? door rail4marcel
22 juli 2019, 11:41:00
  

Auteur Topic: Koppelen Roco booster aan com poort  (gelezen 7636 keer)

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18251
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #15 Gepost op: 13 oktober 2006, 10:20:36 »
DIRK
Duidelijk waarom ook niet er lopen tenslotte 6 draden naar de booster.
De mulimaus booster is aan de buitenzijde gelijk aan de lokmaus booster behalve dan het overbelastingsled en powerled.

De Multimausversterker is gelijk aan de laatste versie van de Lokmausversterker. De laatste versie van de Lokmaus staat ook wel bekend als de Powermaus, omdat het vermogen van booster en trafo net wat groter is. Voor het overige zijn alle versterkers van Lokmaus2, Lokmaus3, Powermaus en Multimaus volledig uitwisselbaar.
« Laatst bewerkt op: 13 oktober 2006, 11:05:23 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #16 Gepost op: 13 oktober 2006, 17:01:11 »
Citaat
Je kunt op het RocoNet (XpressNet) gewoon een LI101F aansluiten

Dan is mrdirect niet meer nodig en ik ben €100 lichter,  en das dan wel een dure kortsluitingsbeveiliging. (pc´s heb ik genoeg dus dat is geen issue)
De LI101F lijkt wel aantrekkelijk maar ziet de pc dan ook de ingevoerde commandos van de lokmaus ??? Dan  is dit te overwegen..

Aan DIRK
Citaat
Eventueel kun je de Roco booster voorzien van een beveiliging tussen de booster en de baan, denk aan zekeringen of een autolamp in serie.
Wat voor type/soort/sterkte dan? Zijn er bv ook automatiche zekeringen net als in de meterkast? Heb inhoudelijk niet veel kennis van bescihkbare elektronica..
Dan kan ik in iedergeval eerst eens testen met koploper ofzo
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

Hans Kl

  • Offline Offline
  • Berichten: 644
  • Periode III - heden
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #17 Gepost op: 14 oktober 2006, 10:34:38 »
Hoi,

Ik heb een tijdje MrDirect gebruikt met de roco booster.
Kortstondige kortsluitingen (wissels openrijden etc) gingen goed.
Echter, ineens, uit het niets, (er reed niets, baan stond aan) kwam er een rook pluim uit de booster en deed niets het meer.

Heb toen de marklin booster (delta) oplossing genomen, en rijdt zo al meer dan een jaar zonder problemen.

Groet,
Hans
DB TPIII-VI, Ecos/Koploper 2rail

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #18 Gepost op: 16 oktober 2006, 21:14:34 »
Hans dankjewel....

Heb je ook de siemens schakelaar er tussen zitten???
http://www.mrdirect.nl/extras/booster.asp
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #19 Gepost op: 16 oktober 2006, 21:46:58 »
Dit is voldoende de Delta control is tegen overbelasting beveiligd.


Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #20 Gepost op: 16 oktober 2006, 21:54:03 »
Is linker ding een trafo...?? (heeft mearklin ook gelijkstroom??)
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1317
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #21 Gepost op: 16 oktober 2006, 21:55:53 »
Aan DIRKWat voor type/soort/sterkte dan? Zijn er bv ook automatiche zekeringen net als in de meterkast?

De eenvoudigste manier is om tussen de booster en de baan in 1 draad een autolamp op te nemen. Die gaat branden bij kortsluiting en beveiligt zo de booster.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #22 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:03:30 »
Neemt  deze lamp dan geen vermogen van de trafo als er geen kortsluiting is.. of is deze te verwaarlozen ofzo?
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #23 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:05:00 »
Is linker ding een trafo...?? (heeft mearklin ook gelijkstroom??)

Je moet de Delta Control voeden met Wisselspanning. Daar moet ook de Roco-Booster mee gevoed worden. Dus je kunt dezelfde trafo gebruiken.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #24 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:06:09 »
Neemt  deze lamp dan geen vermogen van de trafo als er geen kortsluiting is.. of is deze te verwaarlozen ofzo?


De lamp is niet nodig de Delta Control is tegen kortsluiting beveiligd.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #25 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:11:25 »
dank jullie wel , ga nu maar es een pc in elkaar zetten met mr direct.
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1317
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #26 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:19:34 »
Neemt  deze lamp dan geen vermogen van de trafo als er geen kortsluiting is.. of is deze te verwaarlozen ofzo?

Je zet de lamp in serie, en dan is hij te verwaarlozen tot er een kortsluiting is.

De lamp is niet nodig de Delta Control is tegen kortsluiting beveiligd.

Als je de Delta Control gebruikt heb je gelijk. Maarv Michael stelde z'n vraag over de Roco booster; die is niet beveiligd.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #27 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:36:48 »
Toevallig had ik ooit als eens een delta control op de kop getikt..
Had hem gekocht omdat ik wou beginnen met digitaal in combinatie met mr direct maar vond dat uiteindelijk niet echt een goede keuze om mee te starten.(vind ik nog steeds)
Rijd nu digitaal met Rocolokmaus en de multimaus kan daar goed mee programmeren.
Mijn baan is bijna klaar (naja de rails ligt) en ga binnenkort lekker testen met mr direct en ??? en dan uiteindelijk een pc gestuurde baan hoop ik.

Ik ga dus de deltacontrol koppelen en hou het forum in de gaten!!

 Meet heel veel dank Michael   :) :) :)
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #28 Gepost op: 25 oktober 2006, 21:41:23 »
Toch nog even een vraagje

Het lijkt me het beste om de baan met een schakelaar met roco blijven te besturen of met de pc heb daarvoor dus hetvolgende bedacht :




groter plaatje
http://i132.photobucket.com/albums/q3/michaelarends/lokmausenmrdirectmarklindeltacontro.jpg

Klopt dit?
en
Moeten de decoders nog tegen kortsluiting worden gezekerd??

gr Michael
« Laatst bewerkt op: 25 oktober 2006, 22:13:57 door michael.arends »
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.