Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-11-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door UKRyan
Vandaag om 14:13:27
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door St00mboy
Vandaag om 14:08:35
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door Daan Neijenhuis
Vandaag om 13:44:28
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 13:35:03
Fleischmann 1306 probeersels door Joost O
Vandaag om 13:24:28
Roco BR 80 wel of geen antislipbandjes? door Romavami
Vandaag om 13:18:59
Decoder 75340, wie weet meer over deze decoder? door oudebiels
Vandaag om 13:10:58
Probleem met Lenz decoder door 008200
Vandaag om 13:06:44
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 12:25:34
DDM-1 afscheid door robin binsbergen
Vandaag om 12:20:09
NS modelbaan Hoekdam H0 door Gerco van Beelen
Vandaag om 12:17:43
Veerboten door Sven
Vandaag om 12:13:03
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 11:55:39
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 11:50:54
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 11:48:47
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
Vandaag om 11:26:41
Nieuw n-spoor baantje...De Albula door Ronaldp
Vandaag om 11:12:45
BNLS trammodule: 'Den Zoedel Tramt' door arnaudns
Vandaag om 11:04:57
BNLS trammodule: Haagse Trams int noorden door arnaudns
Vandaag om 11:04:12
DIGSIGHT decoder 5313 door Ben
Vandaag om 10:58:18
Frans loodsje door Zilte
Vandaag om 10:47:29
Roco v60 lichtgeleiders schilderen door Remunj
Vandaag om 10:27:43
Piko 2019 door mardig23
Vandaag om 10:09:25
DDM-1 & DD-AR; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Jamie
Vandaag om 09:37:22
Mat 54 in Schaal 0 door Mitchell
Vandaag om 09:11:11
Ermehuizen anno 1974 door mikeya
Vandaag om 08:43:20
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Bob R.
Vandaag om 08:11:47
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Patrick1975
Vandaag om 07:02:20
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 05:56:56
Verlichting e.d. eerst handmatig, later automatisch aansturen mogelijk en hoe? door Reinout van Rees
Vandaag om 01:09:32
  

Auteur Topic: Koppelen Roco booster aan com poort  (gelezen 7858 keer)

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18468
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #15 Gepost op: 13 oktober 2006, 10:20:36 »
DIRK
Duidelijk waarom ook niet er lopen tenslotte 6 draden naar de booster.
De mulimaus booster is aan de buitenzijde gelijk aan de lokmaus booster behalve dan het overbelastingsled en powerled.

De Multimausversterker is gelijk aan de laatste versie van de Lokmausversterker. De laatste versie van de Lokmaus staat ook wel bekend als de Powermaus, omdat het vermogen van booster en trafo net wat groter is. Voor het overige zijn alle versterkers van Lokmaus2, Lokmaus3, Powermaus en Multimaus volledig uitwisselbaar.
« Laatst bewerkt op: 13 oktober 2006, 11:05:23 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #16 Gepost op: 13 oktober 2006, 17:01:11 »
Citaat
Je kunt op het RocoNet (XpressNet) gewoon een LI101F aansluiten

Dan is mrdirect niet meer nodig en ik ben €100 lichter,  en das dan wel een dure kortsluitingsbeveiliging. (pc´s heb ik genoeg dus dat is geen issue)
De LI101F lijkt wel aantrekkelijk maar ziet de pc dan ook de ingevoerde commandos van de lokmaus ??? Dan  is dit te overwegen..

Aan DIRK
Citaat
Eventueel kun je de Roco booster voorzien van een beveiliging tussen de booster en de baan, denk aan zekeringen of een autolamp in serie.
Wat voor type/soort/sterkte dan? Zijn er bv ook automatiche zekeringen net als in de meterkast? Heb inhoudelijk niet veel kennis van bescihkbare elektronica..
Dan kan ik in iedergeval eerst eens testen met koploper ofzo
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

Hans Kl

  • Offline Offline
  • Berichten: 644
  • Periode III - heden
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #17 Gepost op: 14 oktober 2006, 10:34:38 »
Hoi,

Ik heb een tijdje MrDirect gebruikt met de roco booster.
Kortstondige kortsluitingen (wissels openrijden etc) gingen goed.
Echter, ineens, uit het niets, (er reed niets, baan stond aan) kwam er een rook pluim uit de booster en deed niets het meer.

Heb toen de marklin booster (delta) oplossing genomen, en rijdt zo al meer dan een jaar zonder problemen.

Groet,
Hans
DB TPIII-VI, Ecos/Koploper 2rail

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #18 Gepost op: 16 oktober 2006, 21:14:34 »
Hans dankjewel....

Heb je ook de siemens schakelaar er tussen zitten???
http://www.mrdirect.nl/extras/booster.asp
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #19 Gepost op: 16 oktober 2006, 21:46:58 »
Dit is voldoende de Delta control is tegen overbelasting beveiligd.


Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #20 Gepost op: 16 oktober 2006, 21:54:03 »
Is linker ding een trafo...?? (heeft mearklin ook gelijkstroom??)
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1317
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #21 Gepost op: 16 oktober 2006, 21:55:53 »
Aan DIRKWat voor type/soort/sterkte dan? Zijn er bv ook automatiche zekeringen net als in de meterkast?

De eenvoudigste manier is om tussen de booster en de baan in 1 draad een autolamp op te nemen. Die gaat branden bij kortsluiting en beveiligt zo de booster.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #22 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:03:30 »
Neemt  deze lamp dan geen vermogen van de trafo als er geen kortsluiting is.. of is deze te verwaarlozen ofzo?
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #23 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:05:00 »
Is linker ding een trafo...?? (heeft mearklin ook gelijkstroom??)

Je moet de Delta Control voeden met Wisselspanning. Daar moet ook de Roco-Booster mee gevoed worden. Dus je kunt dezelfde trafo gebruiken.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #24 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:06:09 »
Neemt  deze lamp dan geen vermogen van de trafo als er geen kortsluiting is.. of is deze te verwaarlozen ofzo?


De lamp is niet nodig de Delta Control is tegen kortsluiting beveiligd.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #25 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:11:25 »
dank jullie wel , ga nu maar es een pc in elkaar zetten met mr direct.
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1317
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #26 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:19:34 »
Neemt  deze lamp dan geen vermogen van de trafo als er geen kortsluiting is.. of is deze te verwaarlozen ofzo?

Je zet de lamp in serie, en dan is hij te verwaarlozen tot er een kortsluiting is.

De lamp is niet nodig de Delta Control is tegen kortsluiting beveiligd.

Als je de Delta Control gebruikt heb je gelijk. Maarv Michael stelde z'n vraag over de Roco booster; die is niet beveiligd.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #27 Gepost op: 16 oktober 2006, 22:36:48 »
Toevallig had ik ooit als eens een delta control op de kop getikt..
Had hem gekocht omdat ik wou beginnen met digitaal in combinatie met mr direct maar vond dat uiteindelijk niet echt een goede keuze om mee te starten.(vind ik nog steeds)
Rijd nu digitaal met Rocolokmaus en de multimaus kan daar goed mee programmeren.
Mijn baan is bijna klaar (naja de rails ligt) en ga binnenkort lekker testen met mr direct en ??? en dan uiteindelijk een pc gestuurde baan hoop ik.

Ik ga dus de deltacontrol koppelen en hou het forum in de gaten!!

 Meet heel veel dank Michael   :) :) :)
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.

michael.arends

  • Offline Offline
  • Berichten: 23
  • Ooh ik ben wel gecharmeerd van loconet !!!!
Re: Koppelen Roco booster aan com poort
« Reactie #28 Gepost op: 25 oktober 2006, 21:41:23 »
Toch nog even een vraagje

Het lijkt me het beste om de baan met een schakelaar met roco blijven te besturen of met de pc heb daarvoor dus hetvolgende bedacht :




groter plaatje
http://i132.photobucket.com/albums/q3/michaelarends/lokmausenmrdirectmarklindeltacontro.jpg

Klopt dit?
en
Moeten de decoders nog tegen kortsluiting worden gezekerd??

gr Michael
« Laatst bewerkt op: 25 oktober 2006, 22:13:57 door michael.arends »
Koploper>Uhlenbrock Loconet 63120> Intellibox< LocoBuffer< JRMI Decoder Pro
Rijden en programmeren tegelijk, heerlijk
FLM Profiboss, FLM Lok-boss, S88LN, S88SD-N.