Doel:€250.00
Donaties:€329.50

Per saldo:€79.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-01-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DJV
Vandaag om 13:43:03
Auhagen 2022 nieuws door VFR
Vandaag om 13:42:38
Dat overkomt mij niet. door DJV
Vandaag om 13:41:55
Een geschifte tractor door Loki
Vandaag om 13:40:55
HEIKI 2022 nieuws door VFR
Vandaag om 13:39:51
Fleischmann digitale wagon door Rondje_HO
Vandaag om 13:39:35
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wies
Vandaag om 13:38:27
Panier 2022 nieuwtjes door VFR
Vandaag om 13:38:02
Keerlus DCC, welke module aanbevolen? door stoombr38
Vandaag om 13:36:14
Vollmer Kibri Viessmann 2022 Nieuws door VFR
Vandaag om 13:34:08
Preiser 2022 Nieuws door VFR
Vandaag om 13:31:53
Rocrail, hoe kan een loc sneller stoppen in een blok? door Hans1963
Vandaag om 13:15:28
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Huup
Vandaag om 13:15:01
Bf Kibronn door Benelux795
Vandaag om 13:14:32
Lemke 2022 schaal N door rail4marcel
Vandaag om 13:07:07
Rondom Charlois door Marc tramt
Vandaag om 13:06:57
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Jan Bouwman
Vandaag om 13:06:51
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
Vandaag om 13:05:35
Exact-Train 2022, nieuws van de fabrikant. door Modellbahnwagen
Vandaag om 13:03:08
Aachenau West door wob
Vandaag om 12:52:12
NS stoomloc (Maffei) in Spoor-1. Etsplaten, bouwproject. door FritsT
Vandaag om 12:25:36
Samenstellingen VAM treinen, 2e type wagen, Takkls580 door ES44C4
Vandaag om 12:19:47
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Patrick1975
Vandaag om 12:14:26
Discussie ICR LS/ET door Daan!
Vandaag om 12:08:46
Croppers Yard, iets kleins in 00 door GD
Vandaag om 11:42:01
Falkenheim door DJV
Vandaag om 11:29:47
Boxtel - Veghel - (Uden) door Thom
Vandaag om 11:22:01
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 11:04:27
Onderdelen Lima Mat 46? door Jamie
Vandaag om 10:56:02
Station Baarn, in Z door spoorzeven
Vandaag om 10:52:23
  

Auteur Topic: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?  (gelezen 294 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Gepost op: 07 december 2021, 14:15:30 »
Hoe reset je een decoder met een sprog?
Heb een dh10 decoder.
Maar als de decoder uitlees. Kan ik niks schrijven bij cv 8
Hoe kan ik de decoder restten met sprog?







mvg ronald

« Laatst bewerkt op: 07 december 2021, 21:24:29 door Ronaldp »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1119
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: decoder resetten met sprog
« Reactie #1 Gepost op: 07 december 2021, 14:16:20 »
Bovenin de menubalk van de programmer zie je een optie reset of "zet terug"

Groetjes
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1312
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #2 Gepost op: 07 december 2021, 16:06:14 »
Een reset doe je (bij deze decoder) door waarde 8 te schrijven naar CV8. Het maakt niet uit of je dat met een Sprog of met een andere DCC programmer doet.

Het bijzondere aan deze handeling is dat CV8 niet wordt aangepast. CV8 lees je uit om te zien wie de fabrikant van de decoder is. Dat verandert niet door CV8 te schrijven: de fabrikant verandert daardoor immers niet. Bij een D&H decoder vind je daar de waarde 97, want zo is dat afgesproken. Dat is en blijft zo, ook als je net CV8=8 geschreven hebt.

Door CV8=8 te programmeren gebeurt er wel iets anders: alle CV's gaan terug naar de fabriekswaarden. Zo zal bijvoorbeeld CV1 weer de waarde 3 hebben, ongeacht welke waarde er eerst in stond. En dat is precies de bedoeling van een reset.
« Laatst bewerkt op: 07 december 2021, 17:41:15 door Dirk J »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #3 Gepost op: 07 december 2021, 21:09:04 »
bedankt

Gevonden.

Heet: zet terug naar standaard instellingen






mvg ronald


Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Waalspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 44
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #4 Gepost op: 07 december 2021, 21:18:55 »
Je had beter kunnen vragen hoe je dit met JMRI Decoder Pro moet doen, het resetten is immers niet aan de Sprog gebonden zoals Dirk al aangaf.
Groeten,
Bas

H0, Z21, Sprog3, Rocrail, NS III, IV