Helaas de locs die je waarschijnlijk ziet zijn van de reeks 77. Die reeks komt overigens amper nog in Nederland omdat de Traxxen bijna alles hebben overgenomen in princiepe zijn ze alleen nog te zien tussen Maastricht en Venlo en tussen Roosendaal en de Rotterdamse havens.
Gerard,Daarom zie je ook meer en meer het UIC nummerschema voor tractievoertuigen in gebruik raken.Zie dit draadje.Uiterlijk staat het er dan vaak (nog) niet op maar is het administratief wel vastgelegd.Zal ongetwijfeld wel een datum voor zijn waarop alle maatschappijen dat geregeld moeten hebben.Gr.Eric
[bewerken] TractievoertuigenBegin 2007 is in Europees verband een 12-cijferige nummering voor tractievoertuigen ingevoerd. Deze nummering zal geleidelijk op alle Europese tractievoertuigen verschijnen.het eerste cijfer is bij tractievoertuigen altijd een 9; het tweede cijfer geeft het soort voertuig aan: 1 = e-locs sneller dan 100 km/h, 2 = diesellocs sneller dan 100 km/h, 3 = HSL-treinstellen, 4 = elektrische treinstellen, 5 = dieseltreinstellen, 6 = speciale bijwagens bij treinstellen, 7 = elektrische rangeerlocs (max. snelheid 100 km/h), 8 = dieselrangeerlocs (max. snelheid 100 km/h), 9 = werk- en onderhoudsmaterieel, 0 = divers materieel; de volgende twee cijfers vormen de UIC-landcode (bijv. 80 = Duitsland); dan volgen het typenummer (4 cijfers) en het volgnummer (3 cijfers). Bij Duitse locomotieven worden deze 7 cijfers afgeleid van het locnummer door daar een 0 voor te plaatsen (zie voorbeeld bij de foto's hieronder); tot slot achter het streepje het controlecijfer.
Niet 91 84 0017 001 - 8?Het typenummer is immers 17 en het volgnummer is 01 voor de 1701.