BeneluxSpoor.net forum

Wat zijn we aan het bouwen? => Banen of diorama's => Topic gestart door: ArjanB op 17 oktober 2016, 04:18:07

Titel: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 17 oktober 2016, 04:18:07
Hallo,

Mijn naam is Arjan en sinds een tijdje ben ik weer begonnen met de treinen hobby na een lange tijd er niet mee bezig te zijn geweest. 

Ik heb het onderstaande baan plan bedacht welke uit 3 nivos bestaat. Het onderste nivo is het schaduw station met opstelsporen voor treinen niet direct in gebruik. Het zichtbare gedeelte bestaat uit 2 lagen, de basis laag met het station aan de rechterkant en een goederen / opstelterrein aan de linkerkant. Een nivo hooger aan de linkerkant zit een aftakking naar het industrie spoor / zijlijn. Onder het industrie spoor ziiten de aftakkingen naar het schaduw station en komt de zijlijn terug. De zijlijn is in principe een keerlus en het schaduw station ook. Ik gebruik Rocoline.

Ik vindt het leuk om te rangeren maar ook om af en toe gewoon de treien rond te laten rijden. Lange treinen zal ik niet rijden hooguit 3 to 4 rijtuigen voor een getrokken trein en goederne treinen in de zelfde lengte mischien iets langer. Geen specifiek tijdperk maar wel een NL(achtig).

Iemand aan of opmerkingen voor mijn baanplan

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Basis_nivo.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Basis_nivo.jpg)

 
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Zichtbare_baan_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Zichtbare_baan_1.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schaduw_station.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schaduw_station.jpg)

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: VFR op 17 oktober 2016, 12:52:43
Dag Arjan,

Ik heb even moeten puzzelen met de drie tekeningen en de sporen die deze drie tekeningen met elkaar verbinden. Maar ik ben er uit.
Ik ga er van uit dat jij er ook wel uit komt met de keerlussen.  ;) Tussen station en goederen/opstelterrein zal de zwarte streep wel een sceneryscheiding aanduiden. Je hebt al met al een mooie opdeling gemaakt zo. 1.Station. 2. goederendeel én opstelterrein (ook een mooi scenerydeel zo'n opstelterrein) en 3. een industriegebied. Geeft veel rangeer en rijmogelijkheden. Mooi plan.

In de tekening zit een stukje spoor dat meer dan 4 % stijgt/daalt. Dit percentage heb je zelf al in rood aangegeven. Ik ga er van uit dat je zelf wel weet dat meer dan 3 % stijging/daling niet aangeraden wordt. Misschien kun je daar nog eens naar kijken. Voor de rest geen opmerkingen. Mooi plan zoals gezegd. Geeft ook allerlei scenerymogelijkheden. Ben jij ook een beetje van de scenery? Of vooral van het rangeren?
Het plan en het sporenverloop deed me overigens in eerste instantie denken aan een typisch Amerikaanse baan met Amerikaanse scenery. Ben benieuwd wat je er van gaat maken. Succes!
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: tijgernootje op 17 oktober 2016, 12:56:46
Je opstelsporen in je onderste plaatje,waarom zoveel doodlopende sporen ?
Ik zou die sporen schuin leggen zodat je sporen doorlopen,kun je er van 2 kanten oprijden,ofwel pak een vel papier teken onder een rechte streep van links naar rechts,doe dat bovenaan de papiertje ook en trek dan schuine strepen van boven naar onder,verbind links de 2 rechte strepen met een halve cirkel en dan heb je het idee wat ik bedoel  ;)
Ook het deel op die smalle sectie snap ik in het geval van je schaduw station niet,heeft dat een reden dat dat het zelfde is als wat er straks in het zicht ligt 2 etage's hoger ?
Worden de etages met een spiraal verbonden,of hoe heb je dat in gedachten ?
Ga je analoog of digitaal rijden ?
Zomaar wat vragen die in me opkomen.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 oktober 2016, 03:04:24
hoi

@ tijgernootje

Dat rechtse smalle stuk light een nivo hoger en is het zelfe als van het eerste plaatje. Ik was niet van plan om een spiraal te fabrieken. Was van plan om vanuit de bovenste halve cirkel via een helling het schaduw station uit te rijden. Kon in anyrail niet een gelijkmatige helling creeren van wege die wissel die er light. Ik denk dat ik de helling wel op 3% kan brengen. IK zal nog eens nadenken of ik er een spiraal in kan bouwen naar het schaduw station.

Om minder dood lopende sporen te hebben zou er nog wel een 4e cirkel aan de onderkant bij kunnen. Van boven naar beneden kunnen er ook nog wel een paar doorgaande sporen gemaakt worden. Flexrail moet dan het een en ander verbinden. die dood lopende sporen zijn in principe om treinen of wagens (ik heb er meer dan 100 wagons / 17 locs en 2 treinstelllen) te parkeren die ik op dat moment niet laat rond rijden.

Ik begin analoog misschien dat ik later nog eens digitaal ga. Eerst maar eens de ruwe baan opbouwen

@ Hijco

Ik ben niet een echte en zeker ook nier ervaren) scenery bouwer ga ook weer niet op het kale hout rijden. Die keer lussen daar komen we uit aangezien ik het analoog wil opzetten met verschillende gescheiden stroom kringen. Het industrie gedeelte zal in ieder geval gescheiden zijn van de rest.

Ik moet eerst nog even door een verbouwing heen en het zal op zijn vroegst wel tegen de kerst zijn voordat er iets gebouwed wordt. Het stations en goederen gedeelte heb ik al eens neer gelegt en opzich ben ik daar wel tevreden mee. Voor het mooie zou er eigenlijk nog een parallel spoor bij moeten op het station tbv de goederen maar dat neemt te veel ruimte in.

Ik zal nog eens nadenken over het schaduwstation

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 januari 2017, 04:27:12
De afgelopennweken beginner met het opbouwen van de baan. Sporenplan in het schaduwstation iets aangepast. Er moeten nog wat kopsporen bij maar heb niet genoeg wissels in huis om het af te maken

aansluiting naar het volgende nivo is ook geplaatst met een tijdelijjk ovaaltje voor het proefrijden.

Het volgende Project is de bedrading en installleren van de wissel aandrijvingen.

Arjan


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0590_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0590_2.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0577_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0577_3.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0591_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0591_2.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: mass am see op 03 januari 2017, 13:16:40
Hoi Arjan,

Zag vannacht in de pauze op mijn smartphone jou plan, maar te klein om het goed te kunnen bekijken, maar was nieuwsgierig naar de afmeting.
Verder dat je met kleine treinen qua  lengt wil gaan rijden lijkt mij voor een NS baan helemaal niet verkeerd, immers in de jaren 80 van een standaard stam
2xB ,1xA en 1x RD bv plan E.

Ook wat je schrijft over het rangeren, leuk dat geeft zeker veel voldoening en gezien je sporen plan kan je er goed mee uit de voeten.
 alleen lees dat de analoog wil gaan rijden, Bas (mijn zoon) en ik hebben jaren lang analoog gereden, toen wij een digitaal  startsetje van roco kochten waren we helemaal om.

Verder leuk om te volgen ,oja ik was ook geen scenery bouwer, maar ben langzamerhand wat gaan proberen en moet zeggen dat ik best tevreden ben met de resultaten, dus gewoon wat kijken en vragen hier op bnls.

mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 januari 2017, 20:04:58
hoi,

De basis maten zijn ongeveer 390 x 330 cm. Het schaduw station licht volgens mij op een 1 meter boven de vloer met 15 cm naar het volgende nivo.

Tja digitaal... misschien kan ik het later nog eens hybride maken of zo. Knop links om analog en knop rechts digitaal of zo. Hoeveel, kost een beetje fatsoenlijke basis decoder?
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 12 januari 2017, 03:12:46
Bezig geweest met het de bedrading van het schaduw station en voor de helft ongeveer af.

Is er iemand die mij wat kan vertellen over het aansluiten van een bezetmelder. Wat ik eigenlijk wil weten is of de detectie over de spanningsdraden van de verschillende (geisoleerde) secties gaat of is er een tweede aansluiting nodig per sectie.

Ik heb nog geen module en dus ook geen schema. Het idee is om met een led te zien of een spoor bezet is. Het is een analoge baan.

Arjan
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0602_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0602_7.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Remco_Nzo op 12 januari 2017, 08:11:41
Als je op de 'bonte verzameling' van Klaas kijkt http://people.zeelandnet.nl/zondervan/bonte%20verzameling.html (http://people.zeelandnet.nl/zondervan/bonte%20verzameling.html) zie je voorbeelden van bezetmelders ie een led kunnen aansturen en geschikt zijn voor analoog.

Voor vrijwel alle melders geld dat 1 railstaaf altijd gewoon doorloopt en dat de andere railstaaf in geisoleerde blokken wordt verdeeld.

Remco.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 06 februari 2017, 01:17:18

Voortgang is wat langzaam vanwege ontbrekend materiaal. Maar tijdelijk toch wat rails uitgelegt volgens het geplande sporenplan zo dat we af en toe wat treinen kunnen laten rijden.

Zo moet ongeveer gaan worden

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0611_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0611_2.jpg)

Idee is om een scheidings wand te maken tussen linkse en rechtse gedeelte om het stations gedeelte en opstel sporen optisch gescheiden te houden

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 06 februari 2017, 06:34:25
Hoi Arjan,

Leuk ontwerp, ziet er allemaal netjes uit! Straalt een enorme rust uit.

Je vraagt wat het kost om het digitaal te maken.

Tot anderhalf jaar geleden was hier ook alles analoog. Heb toen een Z21 aangeschaft, een ovaaltje, en een stoomlok met decoder om het 1 en ander uit te proberen.
De Z21 heb ik vervangen door een DR5000, aansturen met iTrain, en die 'ene' lok zijn er ondertussen al zo'n 40+ geworden. Omdat het geweldig is (ja, kost af en toe wat tijd en frustratie).
Maar een ovaaltje, 1 lok en een centrale laten zien dat digitaal geweldig is: er ging een wereld voor me open. Probeer dat eerst eens.

Van de 40+ loks heb ik er een redelijk aantal zelf digitaal gemaakt. Is best om te doen.

Groetjes,

Andre
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 februari 2017, 14:09:26
Ik denk niet dat Ik digitally ga in de nabije toekomst. Eerst maar eens dit Project tot een rijbaar en  functioneel geheel brengen.

Ik heb onder tussen wel begrepen dat je met digitale locs op een analoge baan kan rijden. Alle toeters en bellen doen het dan natuurlijk niet.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 februari 2017, 14:22:34
Ook nog 3 kistjes gescoord in de USA


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0623_14.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0623_14.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: JvE op 10 februari 2017, 12:28:49
Zie ik het nu goed op de foto dat je ook die hellingen gebruikt van Woodland scenics?
Ik wil ze voor mijn baan ook gebruiken, alleen zijn er maar weinig modelspoorwinkels die het verkopen en is het ook lastig voor de winkelier om het te bestellen, want dat loopt weer via een importeur. Of zelf bestellen via internet, maar dat heeft niet mijn voorkeur. Ik wil het eerst even zelf gezien hebben en in m'n handen gehad, als je begrijpt wat ik bedoel.
Staat Woodland scenics toevallig ook weleens ergens op een beurs? Houten bijv. waar ze deze incline risers voor je demonstreren?
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: laurent op 10 februari 2017, 13:13:35
Bij een grote web winkel in onder andere Lippe kan je ze gewoon bestellen ;)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 12 februari 2017, 18:25:59
Hoi

De hellingen van woodlands werkt best goed. Ze komen in. 2-3-4 procent. Heb om te proberen een keer 4 procent gebruikt maar is eigenlijk wat te stijl. 3 procent werkt aardig. En de langste helling komende uit het schaduw station is een kombinatie van 3 en  4 procent.

Je kunt ze alle kanten opbuigen en ik heb ordinaire multipurpose witte lijm gebruikt (soort houtlijm denk ik). Om ze op de juiste plek en bogen te krijgen heb ik ze eerst met dubbelzijdig tape in positie gelegd en vervolgens de randen vast gelijmt.

Denk niet dat je er spijt vankrijgt. Als je een hellling wilt maken moet je een incline set hebben. Op de site van woodlands kun je zien welke hoogtes je kunt bereiken. Dé delen zijn 2 feet (+/-60 cm) lang.

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 april 2017, 04:15:44
Al een tijdje niks geplaatst vanwege een druk werkschema maar toch nog af en toe nog wat tijd gevonden om aan de baan te bouwen. Het hoofs gedeelte light op zijn plek op de schuim bedding en met het linkse gedeelte electrisch zo ongeveer in orde. Het stations gedeelte de komende tijd electrisch in orde maken meetste draden lighten er al


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0739_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0739_5.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0738_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0738_3.jpg)

Arjan

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: MOVisser op 19 april 2017, 08:56:49
Ziet er indrukwekkend uit. Heb je al een idee voor de scenery? Of gaat het je meer om het bouwen en het rijden (digitaal) begrijp ik.

Succes met de baan
Ronald Visser
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 20 april 2017, 04:16:50
Het is wel de bedoeling dat de baan tzt een landschap krijgt. Daar heb wel een soort van globaal idee voor. Het wordt geen grote stad maar tegen het landelijke aan plus een industrie gebied op de nog te bouwen zijlijn en volgende nivo aan de zijpoot. Het wordt voorlopig analoog

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 mei 2017, 21:23:40

Hoi

All sporen op nivo 0 light er ongeveer en electrisch is alles ook wel aan Gesloten op een paar losse eindjes na. We kunnen in ieder geval  rondjes rijden.

Proef stukje voor ballast gedaan en begonnen met de helling en nivo voor het industrie spoor en zijlijn.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1886_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1886_3.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0768_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0768_3.jpg)

Word vervolgd

Arjan


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Hoontje op 22 mei 2017, 23:58:03
Leuk project. Ben benieuwd. Een NL baan hier mijlenver vandaan, dat maakt het toch wel extra bijzonder.

Groetjes

Hoontje
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 11 juni 2017, 00:07:44


De ballast ploeg is ook langzaam aan de slag gegaan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0783_6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0783_6.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0786_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0786_7.jpg)

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 juni 2017, 04:16:32

Het hoekje bij het infra spoortje verder afgemaakt, misschien tzt nog een boomptje erbij en het huisje van de baanwachter is nog steeds onder renovatie

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0790_6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0790_6.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0791_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0791_5.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0792_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0792_7.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 juli 2017, 16:08:56
Weer een klein voortgang . Landelijk hoekje moet nog een keer met de grasmatten aan de gang voor het weiland

Arjan


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0884_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0884_7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0885_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0885_4.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 08 juli 2017, 22:31:20
Gaaf om te zien Arjan!

Kan er heel wat inspiratie uithalen.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 augustus 2017, 00:41:28

Niet echt schokkende updates maar op een regenachtige verloren zaterdag een tijdje terug een beetje aan de gang geweest met de aankleding van de "spoorlaan" en de fabrieks aansluiting. Het is nog lang niet af en een zal nog wel wat veranderen. Wat ik met de groene hoef rechts onderin doe weet ik nog niet er is ook nog een onbebouwde kavel voor een huisje

Rondom die fabriek moet nog een muur komen met een poort en ik moet ook nog iets verzinnen voor de tuintjes want alleen gras is wat simpel

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0921_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0921_8.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0924_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0924_8.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0922_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0922_5.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 27 augustus 2017, 07:03:01
Leuk hoe je dat doet met het doodlopende spoor met veel gras tov het doorgaande traject en vers grind.

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 augustus 2017, 20:16:51
Bedankt

Mijn eerste plan was om alles bruin te ballasten maar dat was het niet. Toen maar bedacht dat de hoofdsporen "verse of schone" ballast hebben en de goederen en vage spoortjes vieze ballast hebben (ooit aangelegd een nooit meer vervangen zeg maar).

Een mix van ballast (licht en donker grijs met bruin) heb ik ook nog geprobeerd maar dat gaf een te druk aanzicht. Ik gebruik woodlands medium ballast grijs en bruin.

Voor de rest gewoon een beetje uitproberen

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Jeronimos op 27 augustus 2017, 21:24:50
Misschien kun je ook nog eens kijken naar de weg. Hoeken i.p.v. bochten lijkt mij moeilijk sturen  ;) .

Maar de baan ziet er goed uit.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Rudolf Stammis op 10 september 2017, 14:23:23

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0924_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0924_8.jpg)


Ik ben nieuwsgierig: wat is dit voor leuk industriegebouw?
Welk merk/model is het?
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 10 september 2017, 14:52:31
Rudolf,

Het fabriekje is van Kibri no. 39813.  http://www.viessmann-modell.com/shop/product_info.php?info=p1954_H0-Fabrik-mit-Anbau--.html&XTCsid=77092c7db84549d4091d46b111fc9440

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Reinout van Rees op 10 september 2017, 16:38:09
Huishoudelijke mededeling: ik kreeg een suggestie binnen je draadje van "sporenplan" naar "banen of diorama's" te verplaatsen omdat er inmiddels al een keurige baan ligt i.p.v. alleen papieren plannen. Klonk als een goed idee :)

Reinout-als-moderator
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 10 september 2017, 17:28:27
Reinout,

Geen probleem

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Rudolf Stammis op 10 september 2017, 18:42:36
Het fabriekje is van Kibri no. 39813. 

Dank je, ik ga eens kijken of ik er ergens een plekje voor heb bij een doodlopend spoortje.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 11 september 2017, 04:54:02
Hoi,

Weer eens wat aan het rommelen geweest en met de grassmaster gespeeld. Dat laatste lukt wel aardig maar het ziet er toch een beetje uit als een grasveld ondanks het mengen van diverse zakjes. Maar goed aldoende leert men. Bij het onderdoorgangetje moeten nog een paar bomen komen om het aftemaken wordt vervolgt.

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0944_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0944_4.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0946_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0946_3.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 17 september 2017, 17:07:05
Hoi Arjan.
Ontdek nu pas je draadje. Geweldig een NS baan in Canada !!
Blijf je vanaf nu volgen  (y)

mvg
Wim
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Thurbo op 17 september 2017, 17:47:55
Deze wil ik graag volgen. Leuk project aan de andere kant van de planeet.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 24 september 2017, 02:43:29
Dit kitje had Ik nog liggen voor een groentetuintje voor bij een boerderij of zo. Uitgebracht onder de Walthers Scenemaster brand maar gewoon gemaakt door Busch. Nou als je van gepriegel houdt dan is dit een leuk kitje. Meer dan een dan half uur kon Ik er niet aanwerken zonder er flauw van te worden. Maar goed na een dag of 10 was het af met wat toevoegingen. Heb er nog geen plekje voor op de baan maar dat komt wel een keer. Nog wat Preisers vinden voor het tuinwerk.

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0985_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0985_8.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0992_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0992_4.jpg)

Het eind resultaat

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0994_6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0994_6.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0995_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0995_4.jpg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 24 september 2017, 09:30:26
Geinig die groententuin.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 05 oktober 2017, 00:32:40

Ik had deze kabelrollen een keer ergens uit een rommelbak gevonden. Vond ze wat saai en kwam langs een voorbeeld van de MBS war een Rongenwagen was beladen met kabelrollen.

Het voorbeeld ter inspiration op de achtergrond van het resultaat. Had de basis al eens een keer ingekort zodat het op een Fleischmann karretje paste.

Leuk Projectje voor een onverwachte vrije middag

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/16B16E18-0E67-4A82-937E-EF162912CD31.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/16B16E18-0E67-4A82-937E-EF162912CD31.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3D0E66C7-6E63-4B1F-9D0B-2812D8791489.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3D0E66C7-6E63-4B1F-9D0B-2812D8791489.jpeg)

Het resultaat
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 oktober 2017, 03:11:28
Zomaar wat plaatjes van het gefreubel en geklooi van de laatste tijd. Langzaam begonnen om de losweg te bestraten, hoekje bid de onderdoorgang een beetje aangekleed, groente tuin bij de baanwachterswoning etc. Ben er nog niet overuit of dat gras tussen de opstel sporen het wel is, maar goed voorlopig is het beter dan niks.

Had ook nog ergens een sein gevonden en vaag herinner ik me dat 2 van die dingen tig jaar geleden eens een keer ergens op een beurs gekocht heb. Iemand enig idee wat de oorsprong  van die seinen is?

Arjan


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0184fda5da3122b03a14ea479a6748234089eb2c6f_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0184fda5da3122b03a14ea479a6748234089eb2c6f_1.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/017b83446edb0b87c368f81557f66267168d5cdb14_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/017b83446edb0b87c368f81557f66267168d5cdb14_1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/01110bffd1fc0063a3e540a0e5dd5a756d70510631_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/01110bffd1fc0063a3e540a0e5dd5a756d70510631_1.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/01fe755f63774cfd10accbebca94c1ac91b29e34e7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/01fe755f63774cfd10accbebca94c1ac91b29e34e7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/013de34420b0dc606ec17398a983cf473743b0d9cf.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/013de34420b0dc606ec17398a983cf473743b0d9cf.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 29 oktober 2017, 21:03:02
De afgelopen tijd niet veel gedaan maar toch een stuk ontbrekende weg aangelegd.

Eerst met woodlands paving tape de zijkanten gemarkeerd en vervolgens alles afgeplakt met tape.

Dan pleister ertussen doen en afstrijken en je hebt een ongeveer eeen egaal wegdek
 Uit laten harden, en glad schuren. Vervolgens zwart schilderen. Zelf heb Ik ernog een Busch asfalt weg overgeplakt en tzt moet het natuurlijk nog afgemaakt worden

Wordt vervolgd


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/5D0BCA1D-4CFE-4F5B-9235-223A6A6E31C1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/5D0BCA1D-4CFE-4F5B-9235-223A6A6E31C1.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/63E064E4-1D03-4E0E-BA8C-F2CC5E7F82F2.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/63E064E4-1D03-4E0E-BA8C-F2CC5E7F82F2.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/33087880-CD00-4174-908F-501E6A2A9C1B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/33087880-CD00-4174-908F-501E6A2A9C1B.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/08DDBD66-E434-4ABA-848F-AD95CA478072.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/08DDBD66-E434-4ABA-848F-AD95CA478072.jpeg)Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: JaJo op 30 oktober 2017, 07:42:27
Heerlijk bezig Arjan! (y)

Groet Jaap
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 december 2017, 18:30:02
Hoi,

Het is alweer een tijdje geleden van de vorige update. Vakantie en werk nemen nu eenmaal ook tijd in beslag. Maar goed niet echt veel bijzonders anders dan wat kleine stapjes in het landschap.

Het station aan de zijlijn ligt er nu ook en is electrisch aangesloten mis nog een paar wissel aandrijving maar de kunnen tzt gemakkelijk geinstalleerd worden.

Het station heft 4 laad en los punten. Gasverlading met 2 gastanks (Walthers), een laad/los weg, vloeistoffen verlading en spoor voor het verladen van bulkgoederen met een losput (Walthers). Het achterste stuk waar je de molens zit moet nog dicht gemaakt worden en daar heb ik iets landelijks in gedachten.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1170_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1170_2.jpg)

Het station aan de zijlijn in wording

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_6394_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_6394_1.jpg)

van de andere kant, en ja de zwevende rails blijft natuurlijk niet zo

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1173_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1173_8.jpg)

Het fabriekje heeft een muurtje gekregen (Auhagen)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1172_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1172_8.jpg)

Er moten tzt nog wel wat details bij om er wat meer leven in tekrijgen
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Sebastiaan1201 op 10 december 2017, 04:30:59
Je bent lekker bezig met je baan Arjan.

Maar wat bedoel je met,   Iemand enig idee wat de oorsprong  van die seinen is?
Waar de seinen gemaakt zijn?
Of wat de betekenis van een sein is?

Gr Sebastiaan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 10 december 2017, 16:14:39
Sebastiaan,

MTB tot de NL-Seinen bedoelde ik eigenlijk van welk merk ze zijn. Een tijdje terug zag ik ze ergens op het WWW maar ben ondertussen weer vergeten wat het was. Het is natuurlijk gewoon een "hoofd sein".

Ik heb 2 van die seinen en herinner me vaag dat ik ze een jaar of 20+ een keer ergens op een beurs gekocht hebt.

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 21 december 2017, 03:30:24

Hoi,

Een beetje wat rondom de werkplaats / locloods gedaan. Bestraating aangelegd. Er moet nog een bokkraan komen hekwerken en opslag hut etc. De straat klinkers moet ook nog iets me gebeuren maar daar Ben Ik nog niet helemaal uit. Donker grijs of alleeen een zwarte wash erover. Misschien iemand ee; idee.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9DC1A1C5-69A5-490B-B86E-1D5F9128DBDD.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9DC1A1C5-69A5-490B-B86E-1D5F9128DBDD.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/169E4F90-E86B-4C56-BC75-DF2FA9F77D22.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/169E4F90-E86B-4C56-BC75-DF2FA9F77D22.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/747FDDC4-82D7-4323-A532-D02D13859906.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/747FDDC4-82D7-4323-A532-D02D13859906.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C2294965-2F10-43DE-BD19-60DD98BD856B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C2294965-2F10-43DE-BD19-60DD98BD856B.jpeg)

Werkplaats interieur

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/892FBC92-48BF-4668-90C9-51EA7BF4CD7D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/892FBC92-48BF-4668-90C9-51EA7BF4CD7D.jpeg)

In deze richting moet het worden

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 december 2017, 20:14:20
Hoi,

Een update over de voortgang van de aankleding rondom de werkplaats. Bomen gepoot, maar mis mog een aantal geschikte exemplaren om het gat te vullen. De steenjes platen midden grijs geschilderd tzt misschien nog een beetje verouderen of een zwarte waas erover. Een hekwerk eromheen mist ook nog, maar de onbrekende delen heb nog niet. Een paar lampen voor de verlichting moeten er tzt ook nog een keer komen.

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/locloods_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/locloods_3.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1227_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1227_5.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1231_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1231_8.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1230_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1230_5.jpg)Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: 72sonett op 26 december 2017, 22:35:14
Mooie bloemen in de berm ook; tulpen, narcissen...
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 december 2017, 00:26:40
Hoi,

Nee geen tulpen en narcissen in de berm maar tufts van Noch (veld en weide bloemen etc

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: mass am see op 27 december 2017, 12:28:29
Hoi Arjan,

Fraaie foto's van je je laatste update, even een vraagje bij het straatspoor voor de werkplaats gebruik je een soort van stelconplaten tussen de sporen .
Van welk materiaal heb je die gemaakt en wat zijn de de afmeting.


Verder ziet je baan er leuk nederlands uit top (y).


mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 december 2017, 14:25:25
Hoi Evert,

Die stelcon platen" zijn van Auhagen (41617). eigenlijk bedoeld om straat sporen voor tramsporen temaken  denk ik. Maar goed je kunt natturlijk ook  je laad en los plaats en andere straat sporen er mee bedekken. Allen als je een laag rail profiel (bv Rocoline) gebruikt dan moet je de aan de onderkant de hoeken afschuinen anders licht het te hoog en lopen sommige locs vast.  De imitaite van de (lange stukjes) platen moet je overdwars in krassen met een mesje maar dat is niet echt goed te zien op de fotos. Er ziiten in ieder geval  tenminste 2 van die gietstukken in het zakje.

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1234_10.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1234_10.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/41617.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/41617.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/41617_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/41617_1.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: MOVisser op 27 december 2017, 16:52:30
Een leuke baan.

Ronald Visser
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 29 december 2017, 04:50:18
Bedankt Ronald
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Rondje_HO op 29 december 2017, 09:39:53
Over die steentjes, ik had zelf het probleem dat mijn straat van een afstandje een egaal grijs vlak leek. Er zat geen diepte in. Door een sterk verdunde wash met zwart werden de voegen ook van een afstandje zichtbaar en kwam er wat leven in.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 29 december 2017, 10:23:11
Heel erg fraai Arjan  (y)
Ik blijf je volgen  :police:

mvg
Wim
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 januari 2018, 02:23:56
Hoi,

Alle updates zijn niet altijd groot of bijzonder maar we kloojen naturlijk gewoon door een dingetje hier een gras je daar. Eigenlijk doe Ik maar gewoon wat Ik denk dat goed is en leuk lijkt al heb Ik wel ongeveer een idea hoe het er uiteindelijk moet worden.

Meestal probeer Ik een hoekje of iets dergelijks te doen maar meestal mis Ik dan wel weer iets. Hoewel ik toch in een flinke stad woon is het aantal modeltrein gerelateerde winkels zeer beperkt. Spul bestellen kan altijd wel ergens maar om de verzendkosten een beetje schappelijk te houden moet je toch wel een goede bestelling ergens doen. Het duurt meestal ook wel een dag of 10 voordat je het hebt behalve van een bekende modelspoor winkel in Duitsland dan kunt je het in 3 dagen hebben. Verzamelen in NL doe Ik ook wel 1 of 2 keer per jaar ophalen of me laten nemen door familie.

De fotos


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/AD96F6CA-01B5-454A-AD06-CF0030FA2C11.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/AD96F6CA-01B5-454A-AD06-CF0030FA2C11.jpeg)

Dit hoorde ook nog bij de locloods / werkplaats. Een hok voor de lampenist en een takkenbos / berghok moet tzt nog een heg achter en een bomenrij.

[url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/A7EB3E04-C919-4FA1-82C5-5E854763C8DA.jpeg](https://images.beneluxspoor.net/bnls/A7EB3E04-C919-4FA1-82C5-5E854763C8DA.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A044B0AC-CF54-49B8-94BA-219683163510.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A044B0AC-CF54-49B8-94BA-219683163510.jpeg)[/url]
Verlichtng in en buiten de werkplaats. Beetje fel op de foto maar in het echt is het een stuk better.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/076ECCFD-128D-467C-B77D-4B9363031A51_1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/076ECCFD-128D-467C-B77D-4B9363031A51_1.jpeg)

De weegbrug met laadmal en bokkraan. Dit was al een tijdje af maar sfeerplaatjes zijn altijd wel Leuk.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/51FBD068-4059-4B79-BEE4-B4AF7319589D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/51FBD068-4059-4B79-BEE4-B4AF7319589D.jpeg)

Een pad in wording bij het station


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B9E3EAFA-A49D-4677-A334-C7D89807D640.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B9E3EAFA-A49D-4677-A334-C7D89807D640.jpeg)
 Bos om tunnel ingang te verbergen, tussen de weg een spoor moeten nog meer bomen komen en ook nog er boven


Wordt vervolgd


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: True North op 08 januari 2018, 03:57:24
Goedenavond Arjan,

Succes met afwerking van je modelbaan.

In welke stad bij jij woonachtig?

Groet,

Edwin
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 januari 2018, 04:15:18

Edwin,

In de outskirts van Montreal.

True North klinkt ook als ......🇨🇦

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: True North op 08 januari 2018, 04:46:20
Yes Sir, in Calgary.

Edwin
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: mass am see op 08 januari 2018, 14:40:18
Hoi Arjan,

had het vannacht al in de pauze op mijn smartphone gezien, dus toch maar even op groot scherm bekijken , een goede oplossing van het hoger gelegen niveau om daar bomen te plaatsen om de tunnel te camoufleren vind ik geslaagd.

blijf je in ieder geval volgen.mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: pietgrasparkiet op 08 januari 2018, 16:10:32
@Arjan

Leuk om te zien dat iemand in Canada een Nederlandse baan bouwt. (y)
Ik doe het namelijk andersom, ik bouw een Canadese baan in Nederland  ;)

vr gr
Dirk
(Canada fan) ;D
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 januari 2018, 16:50:40

@Dirk, het eerste wat ze hier dan vragen CP of CN??


@ Evert, tja die tunnel ingangen zijn niet zo heel erg netjes gemaakt , kan er slecht bij ook dus dan maar verbergen achter de bomen. Eerst nog maar weer eens partij loofbomen scoren. De tunnel portalen zijn van Woodlands (Gips)


url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0777_6.jpg](https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0777_6.jpg)[/url]
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: pietgrasparkiet op 08 januari 2018, 17:02:37
@Dirk, het eerste wat ze hier dan vragen CP of CN??
;D

Ik heb beide tegenwoordig. De oude CN en de moderne CP.

vr gr
Dirk
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 11 januari 2018, 04:11:43
Zo maar eens een plaatje

Stoomloc met excursietrein

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/21DFD29B-A0F7-4DD8-98E6-F1A68F642831.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/21DFD29B-A0F7-4DD8-98E6-F1A68F642831.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A2C2E9FF-B6E9-4752-9760-2A79195E0347_1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A2C2E9FF-B6E9-4752-9760-2A79195E0347_1.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/5EDE55EF-9EC3-4074-BAA5-E77685ED6171.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/5EDE55EF-9EC3-4074-BAA5-E77685ED6171.jpeg)Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 13 januari 2018, 05:37:42
De rest van alle beschikbare bomen geplant boven de tunnel ingang geeft wel,ongeveer aan hoe het stuk bos moet worden. Het is de bedoeling dat het donkerste stuk groen moet worden volgezet met bomen. Moet nu eerst weer een partij bomen vinden voor de rest.

Tzt moet er ook nog een uitzicht toren komen van Busch boven de tunnel ingang

Wordt vervolgd

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B1E0EC29-81B6-414F-A49B-A68005D68E80.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B1E0EC29-81B6-414F-A49B-A68005D68E80.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/21E92250-B31F-4D6D-A9E0-BD2F4A4BB3EA.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/21E92250-B31F-4D6D-A9E0-BD2F4A4BB3EA.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D069E8F5-B79D-463E-8CB8-A4926A9C9E4D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D069E8F5-B79D-463E-8CB8-A4926A9C9E4D.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 17 januari 2018, 23:10:30
Zijn er de laatste dagen nog vorderingen gemaakt?

mvg
Wim
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 januari 2018, 03:22:47
Wim,

Niet echt sckokkende bouw activiteiten, beetje een inspiratie dipje. Meestal doe Ik als ontspanning als Ik thuis kom of na het eten een beetje “onthaasten” door met de treintjes rommelen. Maar zo als gezegt weinig inspiratie op dit moment en de voorraad scenery materialen zijn ook laag.

Maar dan toch nog weer een beetje met de grasmaker in de weer geweest en een lampje nee gezet bij de locloods. Moet nog 1 of 2 dezelfde lampjes vinden

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/01C2B5CD-FD87-41D1-BD0C-987EC34A4043.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/01C2B5CD-FD87-41D1-BD0C-987EC34A4043.jpeg)
Gras en gas depot in wording. De tanks zijn van Walters en zijn denk Ik ook wel als Europees model te gebruiken. Die tanks had Ik al een poosje. Het plastic is al wit maar heb ze toch nog een keer wit gespoten met een spuitbusje Tamiya wit.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/876AB76F-CE88-47E9-8CB2-B349216D6224.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/876AB76F-CE88-47E9-8CB2-B349216D6224.jpeg)

Lampje geplaatst moeten er nog 1 of 2 bij maar die moet Ik nog ergens  een keer bestellen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/1A8987F5-1BEC-4F4F-AB54-F0E6642F0073.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/1A8987F5-1BEC-4F4F-AB54-F0E6642F0073.jpeg)

Deze is ook wel leuk. Verlichting bij de goederenloods. Niet echt nieuw want 2 jaar geleden al in elkaar gezet. Dit is de Markenburg lasercut loods.

De fotos zijn van de iPad niet altijd super kwaliteit

Arjan


 
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: mass am see op 18 januari 2018, 03:41:12
Hoi Arjan,

Ziet er fraai uit en zo te zien weinig te merken van je dip ;D.

Mvgr Evert
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Chris Westerduin op 18 januari 2018, 06:56:28
Leuke baan!  (y) Hopelijk vindt je snel weer inspiratie. Wellicht ligt het ergens in een schaduwstation!  ;D
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 januari 2018, 22:07:51
Leuke baan!  (y) Hopelijk vindt je snel weer inspiratie. Wellicht ligt het ergens in een schaduwstation!  ;D

Nou ja onder gesneeuwt kan ook. "slechts" 27 cm afgelopen Zaterdag morgen en toen was het nog niet afgelopen.    ;D

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1291_3.jpg)[/url
  (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1291_3.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Chris Westerduin op 18 januari 2018, 22:42:40
Oei, dan voorlopig maar sneeuwpoppen bouwen!  ;) ;D
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 19 januari 2018, 10:33:24
Hoi Arjan,

En wij hier maar zeuren als er 5 cm sneeuw is gevallen  :o

mvg
Wim
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Falcon10 op 19 januari 2018, 21:31:23
Arjan,

De vorm van de Walthers tanks bestaat.
Bij ons op de fabriek staan er zo een 5-tal, wel ietsie groter, maar ook een buisvorm, met aan beide uiteinden een halve bol erop.
Enige detail, dat je misschien bij jou kan toepassen is dat deze tanks "ingekapseld" zijn.
Ze staan op een betonnen plaat, met betonnen muur rond, van pak 1,5 meter hoog rond.
Dit om in geval van lek direct het lek in te perken. Bij ons zit er een zwaar gas in, dus dat zakt naar de grond ipv dat het snel in de lucht opgaat.

Oh, en bij ons zijn de tanks grijs van kleur, niet wit.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 24 januari 2018, 01:52:13
Toch nog weer wat zin en inspiratie gevonden tijdens het sneeuwruimen. Een beetje aan het gas depot gewerkt. Heb de tanks toch maar op het grind gezet. volgens mij is LPG of Propaan lichter dan lucht dus een anti -spil put is dan niet nodig dacht ik zo en kan de fundatie dus gewoon de grond in. Ook nog een hek er om heen gepriegeld. Maar dat is niet echt mijn ding dus volgende keer maar gewoon weer een pre-fabje van een of ander bekend merk.

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/8D0F7636-CB5E-4C77-B1B1-652C2C60E2A5.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/8D0F7636-CB5E-4C77-B1B1-652C2C60E2A5.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D23FA754-E471-481F-B688-D694E2486FF7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D23FA754-E471-481F-B688-D694E2486FF7.jpeg)

De brandweer kwam ook nog even kijken of het wel aan de veiligheids voorschriften voldeed......

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/BE9D90B7-C30C-48ED-AB4E-31F1E317E8F2.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/BE9D90B7-C30C-48ED-AB4E-31F1E317E8F2.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Deetrein op 24 januari 2018, 10:29:35
 :police: de brandweer hier  ;)

aardgas is lichter dan lucht; propaan, butaan en lpg zijn zwaarder dan lucht en verspreiden zich dus over de grond.

mvg, Erich
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 24 januari 2018, 11:56:04
Hmm het soortelijk gewicht had ik natuurlijk ook eventjes kunnen googelen. Weer wat geleerd vandaag. 🙂.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 februari 2018, 17:05:42
Twee nieuwe Brawa wagentjes. Leuke gedetaileerde modellen zo als we van Brawa gewend zijn. Het verschil met een vergelijkbaar model van Roco, FLM of Piko is goed te zien.

Een jaar geleden voorbesteld en eindelijk van de week komen aanrollen via de Canadese westkust

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/20B3E777-F8B1-429A-87E1-DFE7E145DA84.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/20B3E777-F8B1-429A-87E1-DFE7E145DA84.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 februari 2018, 03:14:06
Een gedeelte van de bestelde bomen waren aangekomen om het bos af te maken. Heb nog een complete bos onderweg met wat andere soorten naaldbomen om de open plekken op tevullen. De bomen zijn een mix van Heki, Model Scene, busch, Jordan en Grand Central Gem . Voor al de laatste 2 merken zijn erg betaalbaar.

Moeten we binnenkort maar eens de ontbrekende achtergrond bestellen

Het is trouwens wel opvallend hoelang sommige webshops er over doen om je bestelling te verzenden 3 werkdagen in de USA en dan ook nog eens verzenden met de gewoone posterijen. Dan heb je spulllen wel na een dag of 10-12 als het meezit. Vanuit Duitsland in 3 werkdagen in huis wel met UPS maar toch... Ik vermoed dat sommige van die toko’s wachten tot dat de betaling is bijgeschreven op hun rekening of zo.

Maar goed de foto’s

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/93044F70-DE67-4D07-843C-CC61F877A3EB.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/93044F70-DE67-4D07-843C-CC61F877A3EB.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/930A450A-1C73-4FE2-97D8-EF2DB840A013.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/930A450A-1C73-4FE2-97D8-EF2DB840A013.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 15 februari 2018, 03:50:14
Eindelijk eens een keer het rechter gedeelte van de baan basis afgemaakt.

De zijlijn gaat hier omlaag en er onder ligt ook nog een rondje. Om daar bij te kunnen komen kan het middelste vierkant weg genomen worden. Het is de bedoeling dat de boerderij en molen het centrale thema hier wordt. Hoe het eea ingevuld moeten worden is nog open. De boerderij is een alwat ouder Revell model naar een Noord Duits voorbeeld.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/10E4BC4F-570A-4712-90C4-19562651D9FA.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/10E4BC4F-570A-4712-90C4-19562651D9FA.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C6EE9F92-7B11-4E7C-9010-CF0BB5872B26.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C6EE9F92-7B11-4E7C-9010-CF0BB5872B26.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 februari 2018, 01:33:05
Gedurende de week De bestelde bomen en andere items van verschillende webshops aangekomen en maar eens aan  een boom plant dag gedaan.

Het dennen bos volgezet met verschillende soorten naaldbomen. Ook nog een uitkijktoren van Busch geplant zodat de plaatselijk Preisers en Woodlanders over het dal kunnen uitkijken. No nog wat herten het bos insturen.

Ok de bomen een rij in het midden weer een stuk langer zodat er een soort van optische scheiding  ontstaat tussen het “station” en het opstel terrein.

Ook nog aangekomen een hooiwagen van Preiser en een karretje van Roco van holzindustrie Hunsruck. De laatste is al eens besproken  in ander topic. https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=16180.msg3221756331#msg3221756331

Wordt vervolgd


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/53E8B9B2-6254-47CD-BBB6-9D85A8BC1AF9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/53E8B9B2-6254-47CD-BBB6-9D85A8BC1AF9.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/152BDF16-FAE4-4F6A-B9EC-2E92F01CC5D5.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/152BDF16-FAE4-4F6A-B9EC-2E92F01CC5D5.jpeg)

Uitzichtoren

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/59693ECA-EE56-4DEE-AD24-ABF7CE1BD3F7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/59693ECA-EE56-4DEE-AD24-ABF7CE1BD3F7.jpeg)

Bomenrij aan de stations kant


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0F7C07BD-D7D5-4B90-A5BB-B9A2574FE146.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0F7C07BD-D7D5-4B90-A5BB-B9A2574FE146.jpeg)

En aan het de Kant van het opstelterrein - Rangeer terrein

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/AB337BEE-7866-4501-BE86-1FFD9B2FCC9B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/AB337BEE-7866-4501-BE86-1FFD9B2FCC9B.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9E9E0ADC-95BC-4DE7-AA61-5C45DB83F737_1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9E9E0ADC-95BC-4DE7-AA61-5C45DB83F737_1.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/607AA993-6121-487C-9B2F-BF308CFB1DAA_1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/607AA993-6121-487C-9B2F-BF308CFB1DAA_1.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0A6C121-45CC-42CE-AD00-E8C99126FEFB.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0A6C121-45CC-42CE-AD00-E8C99126FEFB.jpeg)

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Harryku op 18 februari 2018, 10:48:26
 (y)  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ruudns op 18 februari 2018, 13:30:19
 (y) lekker lang rangeer terrein :).
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: EricZmS op 18 februari 2018, 14:14:32
Arjan,

Wellicht een vreemde vraag maar hoe hoog en breed (aan de voet) is de molen exclusief wieken?
Ik wil zelf eigenlijk ook de faller molen echter kan ik nergens een tekening schets vinden van de afmetingen.
Als ik die maten heb kan ik even modelletje knutsel om te passen.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Bert V op 18 februari 2018, 14:53:44
Hallo Eric,

https://www.faller.de/App/WebObjects/XSeMIPS.woa/cms/page/pid.14.17.89/agid.1127.1203.1240/atid.2109/ecm.at/Windm%C3%BChle.html (https://www.faller.de/App/WebObjects/XSeMIPS.woa/cms/page/pid.14.17.89/agid.1127.1203.1240/atid.2109/ecm.at/Windm%C3%BChle.html)

Groeten,
Bert
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: EricZmS op 18 februari 2018, 14:59:02
Bert,

Hartelijk dank, ik had beter moeten zoeken ;D

Eric
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 februari 2018, 16:41:17
Eric,

Heb het nog eventjes nagemeten.

Basis is 10 x 10 cm, stelling is 18 x18 cm en de wieken zijn 25 cm breed. Hoogte om en nabij 33 cm

In de doos zit ook nog een motertje (AC) om de wieken te laten draaien

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2E5DC4B3-0546-49DC-8331-45EE1444B41C_1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2E5DC4B3-0546-49DC-8331-45EE1444B41C_1.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FFFBA3C9-77CA-467A-8859-399F1201F1C4.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FFFBA3C9-77CA-467A-8859-399F1201F1C4.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: EricZmS op 18 februari 2018, 17:00:08
Arjan,

Heel hartelijk dank. Met de bouwbeschrijving die Bert aangeeft kan ik nu perfect een proef modelletje maken om te passen.
Succes met je prachtige baan.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 23 februari 2018, 00:22:34
De boerderijen en landschap er omheen  begint langzaam iets te worden. Ongeveer heb Ik wel een idee hoe het moet worden op een paar hoekjes na. Behalve de boerderij komt  er nog een Artitec Schuur en hooiberg links achter op het erf. Naast de groentetuin komt een appelboomgaard. Hoe het dan vender moet tot aan het spoor daar ben Ik nog niet uit. Misschien een aardappelveld en nog iets anders. Het erf moet natuurlijk ook nog iets mee gedaan worden. zit te denken aan een soort van beige om er een zand erf van te maken.

Tegen de achterwand komt gewoon weer bos. Detaileren in die hoek heeft verder geen zin om dat niemand het ziet en Ik kan er erg slecht bijkomen.

Wordt vervolgd

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6AC609AF-0734-4E59-8B32-5391584A3E6F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6AC609AF-0734-4E59-8B32-5391584A3E6F.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/261EB222-0262-4347-9AEE-4EFC8D9CCA92.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/261EB222-0262-4347-9AEE-4EFC8D9CCA92.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 24 februari 2018, 02:54:12
Updare voor de boerderij, appelbomen en waterput

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B6A1AE00-6F83-4DE8-96F3-8C4E4DF8BB1D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B6A1AE00-6F83-4DE8-96F3-8C4E4DF8BB1D.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/341243A1-B69F-48B7-BE33-273DD0B56C6C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/341243A1-B69F-48B7-BE33-273DD0B56C6C.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 februari 2018, 01:09:12
Update van dit weekend.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D06E3F56-E1C5-4B7D-B711-09C9E2D5B94D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D06E3F56-E1C5-4B7D-B711-09C9E2D5B94D.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/76C3F3F1-86F0-49A6-895B-5069524EA9FC.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/76C3F3F1-86F0-49A6-895B-5069524EA9FC.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/32F4E0BA-564B-4B26-A892-8F951D6E9AC0.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/32F4E0BA-564B-4B26-A892-8F951D6E9AC0.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E76FB850-ADDD-4761-A057-2ED6AA624DDA.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E76FB850-ADDD-4761-A057-2ED6AA624DDA.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 26 februari 2018, 06:22:02
Goed bezig Arjan, en als ik het zo bekijk heb je een aardige ruimte tot je beschikking!

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 februari 2018, 17:31:09
Andre,

Ik weet niet hoe de huizen in California gebouwd worden maar hier hebben de meeste huizen de bekende Noord Amerikaanse Basement. Ik heb de ongeveer de helft van de "family room" in de basement in gebruik voor de trein. Meer kan niet echt vanwege de layout en langs de wanden kan ik ook niet echt bouwen. In 1 hoek zit de zekering kast die toegankelijk moet zijn en aan de anderkant zit de toegang tot de boiler en opslag ruimte en trap. Dus het hele spul is een soort van L-vorm. Ik had ook de naast gelegen slaapkamer kunnen gebruiken die is wel vierkant met tenminste drie vrije muren. Er staat ook nog een paal in het midden die niet we kan want anders stort het huis waarschijnlijk in. Onderstaande fotos zijn gemaakt nadat alles was afgewerkt want behalve isolatie en gipsplaat langs de fundatie was er niks.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1595_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1595_5.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1597_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1597_4.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 26 februari 2018, 18:11:13
Arjan,

Leuk om te zien!

Ja, veel oudere huizen hebben inderdaad een basement. Ik heb echter voor een nieuwe huisgekozen, ivm het nodige onderhoud aan huizen als ze ouder dan 40 jaar zijn ;-)

Heb een paar jaar tijdelijk in een huis gewoond met zo'n basement, nu ik weer aan de gang ben met m'n hobby denk ik van: ik had daar moeten bllijven, had je inderdaad langs de muren aldaar een geweldige baan kunnen maken, maar ja, toch  soms ook wel blij dat ik een nieuwer huis heb met zo goed als geen onderhoud.

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 01 april 2018, 22:44:59
Al en tijdje niks gepost wel meegelezen met de rest. Ben weer eens verder gegaan met de landerijen rond om de boerderij. Een aardappel veld, een veld met een opkomend gewas en een hoekje met bijen.

de aardappelrijen zijn van silhouette en het opkomend gewas is een matje van model-scene

Vrolijk Pasen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1417.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1417.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1419.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1419.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 april 2018, 19:28:22

Geinspireerd door een ander draadje (rangeren met een Sik) waar de bouwer een DPM kit gebouwed heeft en ik ook nog een soort van een fabriekje zocht. Kwam ik een tijd geleden in een lokale hobby toko een zelfde kitje tegen. Als alternatief had ik eerder een Kibri fabriek gekocht om day ik eigenlijk niks anders tegen kwam wat me aanstond en geschikte afmetingen had. Een plaatje van de Kibri fabriek staat ergens eerder in dit draadje.

Maar goed dit kitje gekocht waar ik toch al een paar voorbij gelopen was en een week of 2 mee begonnen. Het bestaat uit niet meer dan de 4 muren en en stuk je styreenplaat dat je opmaat moet snijden. De schoorsteen krijg je er ook bij.

De onderstaande fotos zijn mijn interpretatie. Heb nog een poging genomen om de muren iets te verouderen / viezer maken. Nog een laadperron er bij gemaakt. Er zullen vast wel lezers zijn die het better kunnen dan ik maar toch weer een dag of 10 plezier van gehad. Het schilderen van 41 raamkozijnen doe ik dus niet in 1 keer.... Misschien nog een keer een afdak boven het laad perron

Het moet tzt op en nog te maken uitbreiding komen van de huidige baan.

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DB559FB9-6D31-43F3-8311-7DACD9E0F64E.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DB559FB9-6D31-43F3-8311-7DACD9E0F64E.jpeg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/460ED223-2D50-44B3-926D-5D0D26FB6950.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/460ED223-2D50-44B3-926D-5D0D26FB6950.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DDE87843-9FC3-4F4B-BB9D-D188C17D2CA7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DDE87843-9FC3-4F4B-BB9D-D188C17D2CA7.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/95955160-4202-4FB5-9643-A7F8D324B3EA.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/95955160-4202-4FB5-9643-A7F8D324B3EA.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: hannes62 op 04 april 2018, 06:14:20
Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om toch iets moois te creëren
Groetjes
Hans

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 06 april 2018, 15:05:22
Had altijd al het idee dat er iets van een haventje / kade op de baan moest komen maar kon nooit een goede plek bedenken. Eenweek of wat geleden kwam het idee weer eens boven drijven en dan toch maar eens nagedacht over een klein uitbreiding van de baan. Zo heel veel mogelijkheden zijn er niet ivm met de beschikbare ruimte en layout van het hobby hok. Maar dan toch nog 150 x 60 cm gevonden door een kleine poot te maken aan de huidige baan. Dat vereiste wel een kleine sloop van een bestaand hoekje maar dat komt wel weer goed.

Het plan en gedacht achter het sporenplan is een oude zijlijn die misschien wel of niet in gebruik is en die ergens heen gaat. er is een aansluiting voor een fabriekje (zuivel fabriek) en 2 kade sporen. Op de kade komt tzt dan nog een faller brug kraan.

Ik mis nog een 3 weg wissel om het sporen plan goed neerteleggen maar die is onderweg. Ik gebruik oude fleischmann rails die ik nog had liggen. De wissels worden gewoon handbediend dan kan prima met fleischmann wissels in een rangeer setting.

Word tzt vervolgd


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1447.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1447.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1448.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1448.jpg)
het lijkt me duidelijk dat de overstekende rails nog in gekort worden en er iets komt om neerstorten te voorkomen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1451.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1451.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 06 april 2018, 22:22:07
Hoi Arjan,

Wat een geweldig grote ruimte heb je voor je baan  (y)
Om jaloers om te worden.

mvg
Wim
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 07 april 2018, 02:31:07
 Wim,

Tja een soort zolder maar dan 2/3 onder de grond in de fundatie van het huis

Succes met het kasteel.

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 07 april 2018, 09:50:34
Hoi Arjan,

Blijft super die ruimte.........!!

Ik heb geen kelder en ook geen zolder  :( :o
Maar wel een garage  :D

mvg
Wim
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 mei 2018, 04:48:45
Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste update. Af en toe een beetje verder gedaan met de laatste uitbreiding. Rails op zijn plaats gelegt, beetje geballast en weg gemaakt. Kade muur op zijn plek. Die molen heeft ook uiteindelijk zijn plek gevonden.  Langs de straat komen nog 2 of 3 huisjes en bij de molen moet eigenlijk ook nog een schuurtje

Ook nog de baanwachters woning een tuintje gegeven.

Langzaam begins het toch wel ergens op te lijken.

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2C16990D-5ED0-43C4-9896-0479227FA164.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2C16990D-5ED0-43C4-9896-0479227FA164.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A3078EF9-10B4-49F3-BDCC-8ABBD1E721B5.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A3078EF9-10B4-49F3-BDCC-8ABBD1E721B5.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E0B8CA9-0ABA-4525-BBE1-685CB59BFB91.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E0B8CA9-0ABA-4525-BBE1-685CB59BFB91.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 20 juni 2018, 02:13:18
Weer eens beetje aande baan gewerkt. Na 2.5 weken elke dag gewerkt en van huis te zijn moet je eens iets anders ontspannends doen.

Dus maar eens een beginnetje gemaakt met het erf rond om te graan molen. Moeten nog wel wat details komen maar hoe en wat daar ben Ik nog niet uit. Iemand een idee

Ook rond om de boerderij weer wat verder aangekleed, Missen nog 2 bomen aan de achterkant en nog wat wijnranken maar die zijn Onderweg. Een paar kleine details en dan is dit hoekjes wel af.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/F8F82E4B-E5F3-4F92-A5A0-F9D4210C4EA9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/F8F82E4B-E5F3-4F92-A5A0-F9D4210C4EA9.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7F3130E2-6308-4A2B-AD3F-6EA7F6EA9B4A.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7F3130E2-6308-4A2B-AD3F-6EA7F6EA9B4A.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/46AF659F-4692-42F6-B4EC-6928617B0D57.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/46AF659F-4692-42F6-B4EC-6928617B0D57.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/732C3696-A479-480A-A527-CC7174927549.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/732C3696-A479-480A-A527-CC7174927549.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C2BE0BFB-E2E2-4126-AE42-11538D03B2F0.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C2BE0BFB-E2E2-4126-AE42-11538D03B2F0.jpeg)

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: 72sonett op 20 juni 2018, 12:07:36
Citaat
... Moeten nog wel wat details komen ...  Iemand een idee?

Wat Preisertjes erbij en vrachtwagens om graan/meelzakken te vervoeren, en een laad/losperron langs het spoortje er achter.

Zit er een motortje in die molen?
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 20 juni 2018, 17:01:40
ja er zit een motortje in de molen. Die zit in de doos. Die moet tzt nog een keer aansluiten. Het is dat motortje in de doos zat en ik hem dus aansluit. Voor de rest voegt het weinig toe vind ik voor een thuisbaan.

Voor de details rondom de molen heb al een weegschaal en wat zakgoed. En afgezien van wat figuurtjes moet er toch nog wel iets van een vrachtwagentje of paard en wagen bij.

url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1580_3.jpg](https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1580_3.jpg)[/url]
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 juli 2018, 00:14:50
Weer 2 huisjes erbij; een Holland Scale polder huis en een oud kitje van Pola, een melkwinkel. Die laatste wel het dak geschilderd anders ziet het er niet uit. De muren zijn nog wel wat plastic rood... misschien dat we daar ooit nog eens iets aan gaan doen....


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/230DBE7D-26C3-4F84-8B3C-400B4A92B522_1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/230DBE7D-26C3-4F84-8B3C-400B4A92B522_1.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A56BDE8B-30CD-4361-AC82-8B8D9746748C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A56BDE8B-30CD-4361-AC82-8B8D9746748C.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 14 juli 2018, 04:51:39
Een Kleine voordering gemaakt. 4 lichtmasten geplaatst op rangeerterrein. Niet allemaal duidelijke fotos......iPad

Lampe aangestuurd met woodland just plug module. Werk aardig en makkellijk je kunt het licht dimmed als je wilt. Nadeel is gloeilampjes kunnen er niet op alleen Ledjes. Per uitgang kun je wel een stuk of wat lampje aansluiten (kroon steentjes)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/66473C0C-35F2-453D-89C8-361137168B12.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/66473C0C-35F2-453D-89C8-361137168B12.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E96AB4E-E903-402B-BB1A-E55389591C99.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E96AB4E-E903-402B-BB1A-E55389591C99.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4ECCBD8B-96C1-45B5-9D30-A932F4F9CC06.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4ECCBD8B-96C1-45B5-9D30-A932F4F9CC06.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/1EB79931-0813-475E-8FE1-ED456998510D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/1EB79931-0813-475E-8FE1-ED456998510D.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/565CE40E-85BA-4B4D-BFA2-8674F3875EC7.jpeg)[/url


 (https://images.beneluxspoor.net/bnls/565CE40E-85BA-4B4D-BFA2-8674F3875EC7.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 14 juli 2018, 11:00:56
Mooie vorderingen Marc!
Blijf je volgen  8) 8)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: phdirk op 14 juli 2018, 22:32:48
Hallo Marc,

Dat ziet er mooi en sfeervol uit. Echt een emplacement bij nacht.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 16 juli 2018, 01:09:02
Hallo Marc,

Nou voor je het weet heb je een nieuwe naam............................laatste keer dat ik mijn rijbewijs en paspoort bekeek stond er toch echt ARJAN  ;D

Nog wat plaatjes van de loskade. Het straatspoor ligt er en is geschilderd. Had eerst nog in gedachten om een Faller brugkraan neertezetten maar dat wordt te veel. Het laden/ lossen moet dan maar met een mobiele kraan of graafmachine met hydraulische grijper of zo.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1624_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1624_8.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1631_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1631_4.jpg)

url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1627_6.jpg](https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1627_6.jpg)[/url]

Hmm ook nog een verdwaalde Marklin bus op een gelijkstroom baan.... wel leuk


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: 72sonett op 16 juli 2018, 17:41:27
Nou, de portaalkraan (705) van Pola zou daar niet misstaan...

(https://www.picclickimg.com/d/w1600/pict/183195932882_/POLA-H0-Portal-Kran-Nummer-705-%E2%80%93-Bausatz.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: phdirk op 16 juli 2018, 19:31:58
Hallo Arjan,

Een foutje is snel gemaakt. Dat zie je maar weer. Excuses daarvoor, maar het blijft mooi.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 17 juli 2018, 12:20:16
Hoi Arjan,

Kun je me vertellen van welk merk de Coop Zuivel Fabriek is? Foto staat op posting #109.
Alvast bedankt  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 17 juli 2018, 13:24:29

Kun je me vertellen van welk merk de Coop Zuivel Fabriek is? Foto staat op posting #109.


Wim dat is een DPM kit van "LAUBS LINNEN MILL"  een amerikaans kitje. Beetje basis want je moet hem zelf schilderen. DPM (design preservation models) is een woodland scenics brand geloof ik. De letters heb ik erzelf opgeplakt.Het laad perron heb is  ook zelfgemaakt. Waar je deze kit in NL zou kunnen krijgen dat weet ik niet. In Noord Amerika kan je het wel her en der vinden.
Zie ook het draadje "rangeren met een sik" waar de draadjes starter hem gebruikt. Dat project is trouwens gestopt.

Nou, de portaalkraan (705) van Pola zou daar niet misstaan...

(https://www.picclickimg.com/d/w1600/pict/183195932882_/POLA-H0-Portal-Kran-Nummer-705-%E2%80%93-Bausatz.jpg)

Die kraan zou kunnen. Maar deze kraan had ik vroeger al en aangezien ik ooit al eens jaren tegen dat ding aangekeken heb is het tijd voor iets anders. Bovendien kan er maar een spoor onderdoor. Dus met 2 sporen werkt het ook niet. Deze kraan is trouwens nog wel verkrijgbaar onder andere merknamen. Volgens mij heeft Walthers hem nog in het programma in hun hobby line.


Bedankt voor de opmerkingen en suggesties

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 17 juli 2018, 13:27:29
Bedankt Arjan  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: 72sonett op 17 juli 2018, 22:32:56
Citaat van: ArjanB
... Bovendien kan er maar een spoor onderdoor. Dus met 2 sporen werkt het ook niet.
Maar hij kan draaien boven het andere spoor en naar de andere kant boven het water.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: MOVisser op 18 juli 2018, 08:36:57
Of over twee sporen.
Ieder aan één kant van de kraan. Kan je overladen.

Ronald Visser
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 juli 2018, 12:59:38
Heren,

Mbt tot die kraan op het kadespoor. Ik heb het frame van die kraan niet hier, die ligt ergens in de garage bij mjin ouders, maar wael die kraanbaan die er bij zat. En met wat passen en meten ging dat dus echt niet werken vanwege potentiele profiel problemen met het onderstel van de kraan en het rollend materiel.

Dan had ik natuurlijk de afstand tussen de sporen kunnen vergroten. Maar  dat ging op dat moment ook al niet echt meer omdat ik dat haven basin al had uitgezaagd.

Dus laten we het maar zo en komt er geen kraan. De preisertjes moeten dan maar handkracht of een mobile kraan vinden voor hun laad en los werk.

arjan

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Erik Mijd op 18 juli 2018, 19:08:35
Wat een mooie dieptewerking door het haventje.Briljant!(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1624_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1624_8.jpg)

Mvg.Erik.Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 juli 2018, 00:38:42
Wat een mooie dieptewerking door het haventje.Briljant!


Not ja brilliant is iets te veel eer. gewoon beige geschilderd met Woodlands silt water kleur. Ik ga er echter tzt nog Woodlands deep poor murky water overhheen gieten. Dat is een soort van 2 componenten spul dat hard op droogt.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B3D7E458-FA8A-4A25-B156-EFBBD8D492B4.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B3D7E458-FA8A-4A25-B156-EFBBD8D492B4.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0526837B-1B19-418B-ABEF-DF985484A1A6.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0526837B-1B19-418B-ABEF-DF985484A1A6.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 juli 2018, 01:33:46
Een laatste landelijke hoekje ook maar eens afgemaakt deze week nadat Ik eerder al het boerderijtje (alsacast) in elkaar gezet en geschilderd had. Misschien nog wat kleine details er bij maar dat komt wel een keer.....

Hier bij wat fotos van de voor en achterkant en van het geheel in het landschap.

Een resin kitje geeft toch meer voldoening als het af is dan een plastic huisje. Na het schilderen heeft het iets van je eigen.  Het zit een beetje tussen zelfbouw en kant en klaar. Als je er me begint wil je niet anders meer. Het enige wat me nog niet zo goed leuk is of de voegen in de muren better te laten uitkomen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E6B0F31-30F1-4A13-BFC0-FA77B6DA4C1D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E6B0F31-30F1-4A13-BFC0-FA77B6DA4C1D.jpeg)
Voorkant
 


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C34C6CE6-DD83-4873-8362-7BEBD3B1FAA5.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C34C6CE6-DD83-4873-8362-7BEBD3B1FAA5.jpeg)

achterkant

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/78B06D19-3DA1-4B22-89FE-505C99B71A30.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/78B06D19-3DA1-4B22-89FE-505C99B71A30.jpeg)

Drone view en ja het dak zit er verkeerd op.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FFF13846-7F40-447C-A60D-5DF28C6D3E09.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FFF13846-7F40-447C-A60D-5DF28C6D3E09.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Miniature Holland op 22 juli 2018, 09:49:09
Dat ziet er leuk uit.  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: MOVisser op 22 juli 2018, 09:57:40
Mooie plaatjes van een mooi product. En dat in Canada.

Het model komt me wel bekend voor ( (y) )
Zien we ook eens waar wij het voor doen.

Enthousiaste treinrij-zigers.

Ronald Visser
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: tijgernootje op 22 juli 2018, 11:20:21
Voor je voegen zou ik zeggen,de zilverpoets methode aangevuld met een drupje zwarte verdunde verf.
Ik werd daar altijd blij van  ;D
Verder ziet het er netjes uit  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 juli 2018, 13:37:01
Heren,

Bedankt voor de opmerkingen

Zal eens kijken of ik een ergens zilverpoets kan vinden hier

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 22 juli 2018, 15:21:51
Heerlijk Hollands in een ver Canada  (y) (y)
Erg leuk en fraai Arjan. Kijk nu al weer uit naar de volgende update  ;D
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 13 augustus 2018, 20:37:21
Allen,

Had weer eens een middagje over dus maar eens aan het klooijen geweest in de koele basement.

Met de grasmeester aan de gang geweest om het  spoordijkje aftemaken en een stuk je weiland met wat restmaterialen. Moet nog wel iets van een boompje bij nu is het iets te kaal.  Misschien nog een kudde koeien of andere beesten In het Weiland.

Wordt vervolgd

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/AD55884B-2C61-4542-882F-B742377FF514.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/AD55884B-2C61-4542-882F-B742377FF514.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/64905317-4ACD-4B12-A8D8-C77AABCD467D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/64905317-4ACD-4B12-A8D8-C77AABCD467D.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DC9EBCE9-0BA8-4BA1-BE3E-1FF29AE19668.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DC9EBCE9-0BA8-4BA1-BE3E-1FF29AE19668.jpeg)

Een Sik onderweg naar het eind van de lijn met een lokaal goederentreintje.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/91088B02-DDED-4353-BAE8-41C4ACCA7EC0.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/91088B02-DDED-4353-BAE8-41C4ACCA7EC0.jpeg)

Bij het passeren van de molen en het begin van het lokaal spoorlijntje.


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: phdirk op 13 augustus 2018, 22:34:29
Hallo Arjan,

Mooi hoor
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 14 augustus 2018, 02:40:29
“Ik heb een heel zwaar leven”, hoor ik de man bij de molen zeggen.
Maar als ie op de omloop van de molen staat te kijken naar de omgeving zie je hem genieten.

Btw, op de foto’s aan het begin van je draadje zag ik dat het ballastbed licht grijs was, nu bruin.
Heb je dat grijze vervangen?

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 14 augustus 2018, 03:18:08

Nou dan moet die molenaarsknecht wel opletten dat ie aan de goede kant zijn boterham met kaas op eet tijdens s de schaft. Want het motertje is tegenwoordig aangesloten en de wieken Draaien  ;D

Bedankt voor de opmerking :)


Wat betreft de ballast het “hoofdspoor” met doorgaande sporen, zijlijn en rangeerterrein zijn grijs geballast. De meeste laad, los en kopspoortjes zijn bruin geballast. Het idee hierachter is dat deze spoortjes nog nooit nieuwe ballast hebben gehad in hun bestaan en dus vies is. Het lokaal spoortje is ook Bruin omdat het alleen voor goederentreintjes wordt Gebruikt en een wat “rustig” bestaan heeft.

Wellicht dat er ooit nog een Verlenging komt met een kopstationnetje.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DB2A8D4D-467C-4D13-88AC-BE3088E29724.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DB2A8D4D-467C-4D13-88AC-BE3088E29724.jpeg)

Ook nog 2bomen gevonden, niet de mooiste uit de collectie (woodland denk ik) maar goed bij gebrek aan beter
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 14 augustus 2018, 06:54:00
Erg leuk en inspirerend hoe je stap voor de stap de baan aankleed en verder uitbreid. Wordt steeds mooier!
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 14 augustus 2018, 15:36:29
Bedankt Andre, de aankleeding van de baan daar moet je gewoon mee beginnen en niet te moeilijk overdoen. Het is mijn eerst baan sinds hele Lange tijd. Beetje ontdekkings reis ook wel met wat er tekoop is ook.

Wat Ik iedereen kan aanraden is een statische begrasser dat geeft goede resultaten en werkt  erg makkelijk.

Ik blader veel in MIBA specials en daar kan je ook een hoop ideeen uithalen. Zo af en toe bestel Ik een stapel van die bladen en dan kunnen we weer een paar maanden lezend vooruit.

Wel vind Ik dat je niet te grote oppervlakken moet vullen met onroerend goed, Zoals bijvoorbeeld rond om het gedeelte op mijn baan met de boerderijen. Foto staan ergens In dit draadje. Beter een huizen rij langs de rand dan een complete stad zeg maar.  De illusie is denk ik meestal voldoende, maar goed een ander heeft misschien een andere ideeen.

Arjan

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Simone88 op 14 augustus 2018, 19:12:06
Het landelijke hoekje met de boerderij vind ik echt prachtig!
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 16 augustus 2018, 11:09:07
Hoi Arjan,

Nou de aankleding/scenery ziet er gaaf uit. En al helemaal omdat je daar nog geen jaren lange ervaring in hebt. Ben erg benieuwd hoe je baan verder groter gaat groeien!
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 07 oktober 2018, 02:25:56
Maar eens wat aan de tuintjes gedaan van de huisjes. Voorals nog wat simpel maar de basis ligt er. Tzt nog wat details er bij.

‘(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0FEB1BB9-30E6-438C-A748-C88311CD5439.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0FEB1BB9-30E6-438C-A748-C88311CD5439.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/62C093E5-2443-4927-9429-D1501C9CC9A2.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/62C093E5-2443-4927-9429-D1501C9CC9A2.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/47DC19CB-A890-4650-A7FA-59D0CE0AD0D0.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/47DC19CB-A890-4650-A7FA-59D0CE0AD0D0.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/5B952D02-2D95-4BCD-8C7E-1719354474E1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/5B952D02-2D95-4BCD-8C7E-1719354474E1.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: tijgernootje op 07 oktober 2018, 14:28:50
Ziet er al met al goed uit,maar vind je zelf ook niet dat je weg die het spoor oversteekt totaal een flater slaat bij de rest van wat je hebt gebouwd ?
Ski schanzen zijn het nog altijd niet,al is getracht dat aan te pakken ?
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 07 oktober 2018, 14:34:14
Weer een mooie update Arjan  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 07 oktober 2018, 17:10:57
Ziet er al met al goed uit,maar vind je zelf ook niet dat je weg die het spoor oversteekt totaal een flater slaat bij de rest van wat je hebt gebouwd ?
Ski schanzen zijn het nog altijd niet,al is getracht dat aan te pakken ?

😬 tja die lanceer ramp / schans die is inderdaad niet zo heel errugh goed gelukt. Dat heb je wel eens als je te snel iets doet. Maar toen Ik me dat goed en wel realiseerde was het gips  al uitgehard en had Ik het asphalt er al op.  Je opmerking is wel terecht maar voorlopig laten we het maar zo😬 heb geen zin om het te Slopen

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 12 oktober 2018, 05:16:49
Een week of wat geleden de lampjes voor het zijlijn stationetje gekregen en de afgelopen week maar eens geinstalleerd. Beetje klassiek Model van kotel.de. 3 lampen op een houten paal voor het perron en 4 hanglampen voor het stationsgebouw.

Het aansluiten is iets meer werk dan een lampje van de grotere merken. De lampjes komen met Klein printje een stekkertje waar je draden aan moet solderen. Voeding kan van een trafo komen maar Ik heb ze aan Gesloten op een just plug hub van Woodlands Scenics zodat je ze makkijk kunt dimmen. 

Er zit ook nog een ledje in het stations gebouw maar Ik mis nog het juiste stekkertje voor de hub.

Zal tzt eens een foto maken van de aansluit printjes maken

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FD839ED3-2EA2-4F4A-AC88-F64A5822343D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FD839ED3-2EA2-4F4A-AC88-F64A5822343D.jpeg)

De Perron lamp

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/139D315F-3B12-466C-B730-5D38472D3803.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/139D315F-3B12-466C-B730-5D38472D3803.jpeg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/579CA531-4757-4C07-A421-B7B4178BFA02.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/579CA531-4757-4C07-A421-B7B4178BFA02.jpeg)

De wand lampen(https://images.beneluxspoor.net/bnls/05B363FE-5DFE-4660-8BEC-20FB19F6279F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/05B363FE-5DFE-4660-8BEC-20FB19F6279F.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/8CC85D19-48D1-41B8-B995-D6D19174C94F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/8CC85D19-48D1-41B8-B995-D6D19174C94F.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/1E8911D4-6EB4-49E2-8823-5177E245FB6C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E9EEFFC5-CE29-455E-9836-1EE9E52111E5.jpe[url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/1E8911D4-6EB4-49E2-8823-5177E245FB6C.jpeg)g](https://images.beneluxspoor.net/bnls/E9EEFFC5-CE29-455E-9836-1EE9E52111E5.jpeg)[/url]

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/86DDE46B-4C9B-48B3-B488-4B2338A2FE64.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/86DDE46B-4C9B-48B3-B488-4B2338A2FE64.jpeg)

Het licht op de fotos is feller dan in het echt.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 21 oktober 2018, 21:43:56
Het pad langs het spoor heeft nu ook verlichting. Helaas doet een van de lampjes het niet tzt maar een nieuwe vinden. Aangesloten op Woodlands just plug dus lichtsterkte makkelijk te regelen.(https://images.beneluxspoor.net/bnls/16F167EB-87A0-4EF4-A2CC-F9DEAA42A1C5.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/16F167EB-87A0-4EF4-A2CC-F9DEAA42A1C5.jpeg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/37A7849A-76EC-4BDD-93FD-D9222CE54A06.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/37A7849A-76EC-4BDD-93FD-D9222CE54A06.jpeg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3F918253-A0B9-4CE8-89F0-909A280E9307.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3F918253-A0B9-4CE8-89F0-909A280E9307.jpeg)

Het leger komt ook op oefening
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 22 oktober 2018, 07:51:43
Gaaf Arjan !!  (y)

Als ik de volgende keer naar NL vlieg, neem ik een parachute mee om even bij jou te komen kijken.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 22 oktober 2018, 09:44:05
Weer een fraaie update Arjan  (y) (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 oktober 2018, 00:29:43
Bedankt voor bovenstaande opmerkingen.

Geen update aan de baan maar een Walls op een rongenwagen. Met wat dunne balsa houses een frame gemaakt en verder nog gesjord met elastisch garen.  Ook nog een recent aan gekocht Tillig wagentje met een trekker. Ook maar wat blokking materiaal rondom de wielen. Wel leuk dat die fabrikanten voertuigen op wagentjes zetten maar iets om ze ophun plek te houden zit er dan niet bij. Gevolg het voertuig hobbelt lekker geen en weer tijdens het rijden.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E81EF506-504C-4900-8E40-36865D847422.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E81EF506-504C-4900-8E40-36865D847422.jpeg)


De Artitec Walls op een Fleischmann rongen wagen en het Tillig wagentje

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4466AE8E-4D9F-4FF1-89BA-AD7B487AFCB2.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4466AE8E-4D9F-4FF1-89BA-AD7B487AFCB2.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/58AD40B6-DCCB-4F4A-A4CA-F0CC0D16345A.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/58AD40B6-DCCB-4F4A-A4CA-F0CC0D16345A.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Luit op 27 oktober 2018, 20:49:10
Van welk merk is dat stationnetje. Voor een niet te grote baan een leuk exemplaar.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 oktober 2018, 20:57:27

Station Maartensdijk van Artitec.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 november 2018, 13:10:06

Geen echte updates maar gewoon eens wat plaatjes van de baan.

Hierbij de landerijen


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6EA6179C-0ECE-49D7-BE33-D7A33FCB1DDA.jpeg)[url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/33221E0C-2213-46DA-B65E-DC95183[url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/F00AFC9A-F2E6-4F40-AA84-ED114EC85419.jpeg](https://images.beneluxspoor.net/bnls/F00AFC9A-F2E6-4F40-AA84-ED114EC85419.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6EA6179C-0ECE-49D7-BE33-D7A33FCB1DDA.jpeg)C31DC.jpeg](https://images.beneluxspoor.net/bnls/33221E0C-2213-46DA-B65E-DC95183C31DC.jpeg)[/url][/url]


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A246BF3A-DEF8-4AC4-8349-61D78C3918E4.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A246BF3A-DEF8-4AC4-8349-61D78C3918E4.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DAB9143C-32DC-4507-A8AC-23F5237AE019.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DAB9143C-32DC-4507-A8AC-23F5237AE019.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 04 november 2018, 13:25:38
Prachtig Hollands sfeertje Arjan  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 04 november 2018, 13:57:26
Zeker erg mooi, dat veld met die gele bloemen, nice.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: JaJo op 04 november 2018, 14:46:56
Mooi Arjan!  (y) (y)

Groet Jaap
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 november 2018, 15:17:47


@Hans,

Dat gele veld is een matje van Noch; Raapzaad geloof Ik

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 november 2018, 18:52:50
Ook nog wat plaatjes van de diverse bedrijvigheden.

De spoorhaven in vogelvlucht(https://images.beneluxspoor.net/bnls/564E0D24-436D-43D6-B4F3-4AE1697E14F9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/564E0D24-436D-43D6-B4F3-4AE1697E14F9.jpeg)

En van de Andere kant met sleepbootje en dekschuit

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6D4113AF-2C0E-4B0E-9AB5-C31390BA1B01.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6D4113AF-2C0E-4B0E-9AB5-C31390BA1B01.jpeg)

De tank terminal in wording

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/EEB20E11-440A-4E56-9CF5-B1A0125DFB69.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/EEB20E11-440A-4E56-9CF5-B1A0125DFB69.jpeg)

De achterkant van de  zuivel cooperatie, daar kunnen nog wel wat details bij

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4812C802-21BD-493F-A755-18722A0EE418.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4812C802-21BD-493F-A755-18722A0EE418.jpeg)

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 04 november 2018, 19:36:18
Tjonge dat gaat wel snel in Canada. De baan ziet er al aardig voltooid uit.
Bedankt voor de verwijzing naar Noch van het gele veld. Zou ook in Lenzkirch kunnen komen  :)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: San-Markos op 05 november 2018, 08:30:40
Erg mooi die zuivelfabriek en die tankinstallatie.  (en natuurlijk de rest)!

Is de fabriek zelfbouw ? Zo niet dan ben ik erg benieuwd naar het model/merk  ;D.

Groeten,
Mark
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 05 november 2018, 09:42:06
In post 95 van dit draadje schrijf Ik iets over het fabriekje

De schoorsteen is van faller

vraag me niet naar het merk van de letters, geen idee

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: San-Markos op 05 november 2018, 13:49:38
Bedankt! Ik zie het.

Groeten,
Mark
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: mass am see op 05 november 2018, 15:11:04
Hallo Arjan,

Er fraaie plaatjes , met name de opslagtanks, moet weer opnieuw beginnen ivm verhuizing en die tanks spreken me zeer aan om zelf ook zoiets te maken.mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 december 2018, 22:28:40
Na een week of 3 vakantie in Nederland en een paar beurzen en wat winkel bezoeken later zijn we dan weer terug in Canada. Waar het ondertussen gesneeuwd heeft en het er naar uit ziet dat het wel wit zal blijven tot het voorjaar  :(.

Meegekomen in de koffer dit blokpostje van Joswood, een leuk laser-cut gebouwtje wat je op elke baan wel ergens kwijt zou kunnen. De definitieve locatie moet ik nog bedenken. Eigenlijk voor een toekomstig station / uitbreiding gekocht maar heb nog wel 2 of 3 plekjes waar het zou kunnen staan. Voorlopig maar eventjes bij het zijlijn station

Geen interieur maar wel een een beamte binnen en eentje buiten.


Verder gaan we langzaam verder om de tank terminal in de basis af te maken maar daar over later meer.

Arjan


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2903-002.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2903-002.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2012_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2012_5.jpg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2010_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2010_5.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2011_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2011_3.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 03 december 2018, 22:52:36
Ik blijf het toch wel heel leuk vinden dat Hollandse sfeertje in Canada  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 december 2018, 02:27:28
Ondanks de eindejaars rush op het werk toch nog een paar uurtjes gevonden om weer eens wat aan de baan te doen.

Een hoekje wat al een tijdje op het aftemaken lijstje stond. Een los spoortje aan de zijlijn voor de overslag van bulkgoederen. Dat gele hok wil Ik nog door iets anders vervangen. Alsacast heeft nog wel een geschilderd keet in het programma.


Word vervolgd


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/BE64327C-700F-454B-BF0D-D90377E541CF.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/BE64327C-700F-454B-BF0D-D90377E541CF.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/482FFF81-A33F-41CF-BB90-D19F35DCBB65.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/482FFF81-A33F-41CF-BB90-D19F35DCBB65.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/908DCC8A-6BB1-494A-8248-CF43F871A56B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/908DCC8A-6BB1-494A-8248-CF43F871A56B.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 december 2018, 03:32:12


Ook nog een zwaar transportje op de laad en losweg en een recent aangeschafte Hippel met schrikstrepen(https://images.beneluxspoor.net/bnls/85240E25-187F-48B7-BCC4-C4ED0CD64EC6.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/85240E25-187F-48B7-BCC4-C4ED0CD64EC6.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/19B55294-2DA2-40F6-BD6D-704C5718835D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/19B55294-2DA2-40F6-BD6D-704C5718835D.jpeg)

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 31 december 2018, 00:20:11
Een middagje knutselen geeft het begin van een waterstaatstation van Protomodel.

Leuk projektje en alles tot nu toe past goed. Het komt op de laatste uitbreiding van de baan, een zijlijn station met wat rangeer mogelijkheden

Wil er nog verlichting inmaken maar daar ik eventjes geen passende ledjes heb zal het dit jaar wel niet meer afkomen.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D6245692-4580-43AB-A89C-20F72A4364B5.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D6245692-4580-43AB-A89C-20F72A4364B5.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/46ADD456-F3A2-4751-ACD1-527B171CBCF1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/46ADD456-F3A2-4751-ACD1-527B171CBCF1.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 31 december 2018, 00:25:30
Dat is een leuk station. Resin of toch kunststof?
Als je er verlichting in gaat maken moet je de gevels dan aan de binnenkant nog licht dicht maken?
Zwarte verf bv.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 31 december 2018, 01:08:15
Hoi Wim,

Protomodel is laser cut karton. Goeie vraag voor die binen verlichting.. Het kartonnen frame is vrij dik dus weet nog niet hoe dat gaat uitpakken. Ik heb een laser cut goederen loods met een gewoon lampje  en daar schijnt het licht niet echt door de muren heen.

Voor verlichting gebruik ik de just plug modules van Woodland Scenics en daar kan je elke uitgang (4) van dimmen naar wens dus denk dat het wel goed komt  het werkt trouwens alleen met Ledjes dat Woodland just plug.

Bedenk nu dan ik dan voor de bovenverdieping nog een zoldervloer zelf moet maken om de verschillende ruimtes te scheiden en geen licht door het zolder raam te laten komen.

Holland Scale heeft trouwens een gelijksoortig station heruitgebracht in kunststof. maar dat model heeft nog een zijbeuk en en een blokpost er bij en is dus iets groter.

Happy New Year
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 31 december 2018, 01:40:06
Nog eventjes een testje gedaan.

1e plaatje led op volle sterkte. Schijnt niet door karton heen.

2e plaatje licht sterkte op een acceptabel nivo.

Het licht schijnt er onder vandaan maar dat komt omdat niet vlak stond.

Conclusie als de hoeken goed aansluiten verder niks aandoen.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D633343C-A700-401C-8EB8-632642E2EE00.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D633343C-A700-401C-8EB8-632642E2EE00.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/20E32357-7294-4561-9B7F-5A13483A31C4.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/20E32357-7294-4561-9B7F-5A13483A31C4.jpeg)

Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 31 december 2018, 02:41:11
Gelukkig, geen licht problemen. Want stel je voor dat het helemaal gebouwd en neergezet is en dan kom je tot de conclusie dat er licht doorschijnt  :(
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 januari 2019, 04:46:07
Het stations gebouw afgemaakt en verlichting er in gemaakt. Geen ledje in het centrale deel, dat had achteraf misschien wel beter geweest. Nu een beetje een donker gat. Maar helaas zit het dak er al op gelijmt en niet meer los tekrijgen zonder schade.

Lichtsterkte kan geregeld worden indien nodig. Op de foto lijkt het feller dan het is. Nog een paar buiten lantarens vinden om het aftemaken(https://images.beneluxspoor.net/bnls/ED19C864-5475-481F-A137-B48B84A78A7F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/ED19C864-5475-481F-A137-B48B84A78A7F.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/5D844EC8-5A72-4C3E-803E-0E6C3436D74F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/5D844EC8-5A72-4C3E-803E-0E6C3436D74F.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E5036F6-3F16-4BBB-9F69-3FF45B95A059.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E5036F6-3F16-4BBB-9F69-3FF45B95A059.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/260A69A4-174F-497B-95EA-6C830E62BB22.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/260A69A4-174F-497B-95EA-6C830E62BB22.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 04 januari 2019, 05:01:51
GAAF !!  (y) (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Jelmer op 04 januari 2019, 09:57:43
Ziet er zeer fraai uit.

Groeten,
Jelmer
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 04 januari 2019, 10:01:52
Zoooooooooo. Die is mooi geworden  (y) (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Frans Peeters op 04 januari 2019, 14:18:27
Moeten die trekstangen aan het afdak zo rond staan, of is dat het gevolg van de spanning die je krijgt bij het plaatsen ervan in haaks geboorde gaatjes?
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 januari 2019, 16:43:48
Hoi Frans,

Nou ik denk dat die stangen gewoon recht moeten zijn. Maar de fabricant leverd een soort van kunstofachtige draad erbij. Het idee is om dan een knoopje aan beide kanten van elk gaatje te leggen om het strak te krijgen. Helaas is het materiaal iets te stug om het laatste knopje echt strak te trekken tot aan het karton. Heb wel een klodder lijm aan de binnenkant gedaan maar.... kreeg het niet echt strak

 Nou zag ik toevallig in dit topic / post 14 ( https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=76145.0 (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=76145.0)) hetzelfde met die stangen.


Ik denk dat je misschien beter een stukje dun verenstaal kunt gebruiken om de stang uittebeelden.


Trouwens in het echt valt het minder op dan op de foto


Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 januari 2019, 19:07:30
Over de laatste weken dan een laatste uitbreiding gemaakt, een uitbreiding aan het zijlijntje met een station en emplacement om nog weer een beetje te rangeren.

Op de laatste foto een oversight van de gehele baan. Het staat nu wel vol, misschien we te vol maar goed.....

Sporen opgebouwed uit een partij Fleischmann rails. Wissels blijven gewoon hand bediend. Die dingen zijn  stevig genoeg.

Een stuk of wat kopspoortjes voor goederen. Het spoor bij de silo moet een aansluiting worden voor een landbouw cooperatie. Maar ben er nog niet uit welk gebouw Ik daar voor ga gebruiken. Verder nog een veeverlading en los weg.

Perron wordt gemaakt van foamboard met een Artitec perronwand een steentjes foam plaat van Faller..

Arjan


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A8DB4210-81DC-49E2-B52A-EB57A05EC490.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A8DB4210-81DC-49E2-B52A-EB57A05EC490.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3B249E55-E9D8-4D07-AE93-9667FC17E5D7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3B249E55-E9D8-4D07-AE93-9667FC17E5D7.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0F1B7CEB-1385-4CC8-9579-585F62355431.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0F1B7CEB-1385-4CC8-9579-585F62355431.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/34B2EA33-212A-4463-A641-713E03DF05F7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/34B2EA33-212A-4463-A641-713E03DF05F7.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Rondje_HO op 08 januari 2019, 21:10:48
Dat ziet eruit als veel rijplezier :)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 januari 2019, 21:28:30
Dat ziet eruit als veel rijplezier :)


Yup, vooral ook veel rangeerplezier; 21 goederen en opstel spoortjes met ongeveer 28 wagenbestemmingen. Sommige spoortjes hebben 2 of 3 verschillende laad/los plekken. 
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 31 januari 2019, 16:05:01

Weer eens een updatetje. Verder geknutselt aan de laatste uitbreiding. Gebruik gemaakt van Fleischmann model rails (lees goedkoop) met alleen maar handbediende wissels.


Een personentrein komt binnen op het perronspoor en de loc loopt eventueel om op het middenspoor. Een goederentrein komt binnen op het middenspoor loopt om en vertrekt met de gereedstaande vertrek trein van het linkse spoor. De lokaale rangeerloc heeeft de wagens dan al klaar gezet. De  goederenloc kan eventueel zelf ook de rangeer bewegingen uitvoeren.

Links boven komt een landbouw cooperatie met een graansilo. Links onder een soort losweg met veeverlading en achter het perron een losweg. Verder zijn er nog 2 of 3 kleine opstelspoortjes .

Het is de bedoeling dat in de bocht naar het station het landschap bestaat uit een "bos" om de indruk te geven dat de trein ergens anders vandaan komt een om een soort scheiding te creeren met de vorige "module". Ik heb nog niet genoeg geschikte bomen om het te vullen maar dat komt tzt wel.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0141_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0141_4.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0176_8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0176_8.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0177.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0177.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0179_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0179_1.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 februari 2019, 01:39:23
Weer een hoop spulletjes binnen gekregen deze week uit verschillende richtingen en aan gezien het de hell zaterdag flink door sneeuwde in dit deel van de wereld maar de Basement ingedoken en begonnen met de scenery rondom het station.

Laatste perron delen op het foamboard geplakt, Perron vast gelijmt en achtekant op gevuld.

Gras met de grassmaster gestooit voor het bos en bomen geplant. De merendeel zijn Heki bomen gemaakt van takjes enbestrooit met flokken. Das wel leuk maar dan moet Heki wel een grote doos nemen want de meeste bomen waren in verschillende stukken gebroken. Fragiel spul dus we sullen wel zien hoe Lang ze het uithouden.

Dat bos moet een beetje een afscheiding geven met het haventje en melkfabriekje en de indruk geven dat de trein een stuk gereden heeft.

Volgende project voor dit weekend verder met het perron.


De fotos


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A117EFBF-2B1A-43B2-A287-6D593BC68266.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A117EFBF-2B1A-43B2-A287-6D593BC68266.jpeg)

Preiserview

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/355CA073-8C0B-40FC-B135-F90F69F64319.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/355CA073-8C0B-40FC-B135-F90F69F64319.jpeg)

Droneview

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E7DCCE6F-27EA-42A9-8EEE-30D2031BBF71.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E7DCCE6F-27EA-42A9-8EEE-30D2031BBF71.jpeg)

Doorkijkje naar het uitrijspoor


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B7899EAC-F934-4183-B1C3-02F82262D534.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B7899EAC-F934-4183-B1C3-02F82262D534.jpeg)

En van de andere kant gezien


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6750A0AE-1FBD-4BD9-A3C7-D35A01B9F05D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6750A0AE-1FBD-4BD9-A3C7-D35A01B9F05D.jpeg)

Doorkijkje naar het inrijspoorTitel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 03 februari 2019, 14:53:51
Fraai Arjan!
Vooral de doorkijkjes  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 februari 2019, 15:44:19
bedankt
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Kees (NS Blokpost 21 Klein Bruntendijk, Friesland) op 03 februari 2019, 16:39:02
Je hebt een verdomd leuk draadje Arjan. Ik heb het vanmiddag even vluchtig doorgenomen en ga er vanavond meer tijd voor nemen. Ik praat niet altijd iemand na maar die doorkijkjes zijn werkelijk geweldig. Daar creëer je sfeer mee en gaat de baan leven. En dan nog Nederlands ook. Tja, daar houd ik van.

Vriendelijke groet, Kees (NS Blokpost 54 Bruntendijk).
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 februari 2019, 03:06:05
Bedankt Kees voor de opmerkingen. Jouw baan is ook mooi gemaakt.

Nog eventjes bezig geweest met mijn perron. Achterkant opgevuld en begrassed.  Hekwerk en lantarens geplaatst. Kom nog 2 lantarens te kort. Dat wist  Ik wel maar was er niet uit of Ik er 3of 4moest plaatsen aan elke kant van het stationsgebouw. 3 lampjes dus. Als Ik eind van de maand in NL ben vind Ik wel weer ergens 2 andere.

De buiten lantaarns op het stations gebouw moeten ook nog geinstalleerd wordenen dan alles aansluiten. De binnenverlichting zit er al in.

Arjan(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E6388D3C-72D5-439B-B221-A09A6903009C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E6388D3C-72D5-439B-B221-A09A6903009C.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/8362BB61-48A0-47E6-A4F3-951349C5890E.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/8362BB61-48A0-47E6-A4F3-951349C5890E.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/18AB35C3-157F-4174-9BBC-57138033B689.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/18AB35C3-157F-4174-9BBC-57138033B689.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 04 februari 2019, 08:50:31
Hoi Arjan,

Nou stilzitten was er duidelijk niet bij  :D
Wat me opvalt is het mooie hekwerk. Kun je vertellen van welk merk dit is?
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Rondje_HO op 04 februari 2019, 11:28:22
Leuk inderdaad, van die doorkijkjes in de bocht :) Ook mooi als daar straks zo'n sleepje van die goederenwagons doorheen komt tuffen. Achter een 600 of 2400 of zo  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 februari 2019, 12:38:47
Sim,

Ik denk dat het hekwerk van Auhagen is . Heb hetzelf een keer als merkloos zakje met 3 spuitstukjes ergens gevonden.

Naar het blijkt had Ik al eenzelfde soort hek ergens anders en dat kwam uit een Auhagen zakje. Zie de link

https://www.auhagen-shop.de/product_info.php?info=p388_eisenzaun-und--gelaender.html

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 februari 2019, 15:09:46
Special voor Rondje-H0 en omdat ik deze morgen toch eventjes niks bijzonders hebt te doen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0207_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0207_2.jpg)
De buurt goederentrein komt met de dagelijkse trein

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0212_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0212_7.jpg)
En vetrekt weer richting de wijde wereld

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0209_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0209_1.jpg)
Het lokale sikje rangeert /  plaats wat van de aankomst wagens, Lanz tractors voor een lokaal mechanisatie bedrijf

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0213_9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0213_9.jpg)
Ook nog een verdwaalde stoomloc met bakwagen

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 04 februari 2019, 15:28:36
Bedankt Arjan  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Rondje_HO op 04 februari 2019, 17:16:10
Inderdaad, dank je wel :)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 05 februari 2019, 02:58:24
In het hobby uurtje na het eten de verlichting van het stationsgebouw en perron aan Gesloten. Weer het just plug system van woodland scenics gebruikt zodat elke verlichtings groep apart gedimmed kan worden. Het aansluiten op het kastje gaat met een speciaal stekkertje, Woodland wil je natuurlijk graag de draadje met stekkers verkopen. AliExpress verkoppt ook zulke stekkertjes 50 stuks voor weinig dus een bundel bestelt tijdje terug. Hoeven we in de toekomst alleen nog maar kastjes tekopen.

Mis nog een wandlamp aan de perronzijde en wat perronlampjes. Alles uit het viessmann programma.

Trouwens een gebouw met interieur verlichting zonder interieur ziet er ook wat kaal uit. Maar hoever wil je gaan...... sommige onder ons gaan daar een stuk verder in......ik houw het maar zonder interieur het is toch meestal een zomerse dag.

Wordt vervolgd(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C14C38F6-8ED2-4A95-8742-67624802293C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C14C38F6-8ED2-4A95-8742-67624802293C.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/93DFF486-E836-4896-85D4-05FC051B08A8.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/93DFF486-E836-4896-85D4-05FC051B08A8.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D5A27D16-F054-45A7-82D8-1B5179B700E4.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D5A27D16-F054-45A7-82D8-1B5179B700E4.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6D07DEEF-100A-4CE3-998C-1E9E13DA5E94.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6D07DEEF-100A-4CE3-998C-1E9E13DA5E94.jpeg)

Woodland just plug kastje

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2E328E07-4B27-4486-B95F-FA87DF5F0BB7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2E328E07-4B27-4486-B95F-FA87DF5F0BB7.jpeg)

Woodland stekkertje of eigenlijk van de chinees in dit geval


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 11 februari 2019, 01:57:32
 
Omdat niet een echt geschikt gebouw kon vinden voor de geplande landbouw handel. Zelf maar iets bedacht of eigenlijk een aangepaste modulaire kit van DPM.

De basis vormde een "verf fabriek" waarvan ik het magazijn gedeelte groter heb gemaakt en er een schuindak op heb gezet.

Het modulaire system van DPM kun je een beetje vergelijken met het Baukasten system van Auhhagen. Het is echter veel beperkter van opzet een vraagt om iets meer knutsel vaardigheden. Voor het dak bijvoorbeeld krijg je een plaatje styreen dat je zelf opmaat moet maken. Zelfde voor het laad perron, dikke stukjes styreen die je passend moet maken.


In de basis kit zat ook nog een berg witmetalen details das dan wel weer grappig en als toegift zit er ook nog material bij om een tank te maken. Het tank gedeelte….jawel….. en stuk dikwandige kunststof pijp inclusief alle contact krassen    (y). Een witmetalen tank deksel zit er dan wel weer bij.


De modulaire wandjes zijn makkelijk in elkaar te zetten en alles pas redelijk. Alle benodigde deuren, ramen etc zitten er bij. Zowel in de basis kit als in de extra wanddelen.

Het dek heb ik gemaakt van een Plastruct dakplaatje (Spanish Tile) dit ie echter een vrijdun plaatje zonder enige sterkter.

De fotos spreken voorzich.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0181_6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0181_6.jpg)
 De basis doos voor een verf fabriek

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0183.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0183.jpg)
De inhoud  met een stukpijp voor een tank!

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0184_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0184_7.jpg)
Wit metalen onderdelen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0186-Edited.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0186-Edited.jpg)
Extra onderdelen(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0194.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0194.jpg)
Murr achterkant en spoorzijde

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0192_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0192_1.jpg)
Gedeelte voorkant.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0197_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0197_1.jpg)
Gedeeltelijk in elkaar gezet

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0220_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0220_2.jpg)

Ruwbouw kompleet.

Dan realiseer je dat zomaar een dak er op lijmen dus niet gaat. Wat styreen evergreen materiaal gekocht om dat randen, regengoot en wat dak ondersteuning te maken. Geen moeilijke dak contructies omdat we dat toch niet meer zien. Gewoon een dik stukje vierkant met wat steunen die op een transvers stukje styreen op de bodem steunen. Dan krijg zo iets...


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0223.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0223.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0245_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0245_5.jpg)
En met het dak erop.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0247_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0247_4.jpg)
Laadperron aan de spoor zijde. De voorkant heeft iets soortgelijks.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2034_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2034_5.jpg)
en na het schilderen. en op zij  toekomstige plek, moet dus wel iets doen met de voegen......ooit. Er moeten nog diverse dak details op een nog foilie achter de ramen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2036_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2036_4.jpg)

Van de voorkant.,  de ruimte is dus te klein voor de loods. Plan is om een extra stukje plaat aan de huidige opstelling te maken.Daar is ruimte genoeg voor.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2037.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_2037.jpg)

Dit wordt dus ongeveer de opstelling.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 11 februari 2019, 09:15:28
Hoi Arjan,

Geweldig het zelf samenstallen van een gebouw!
Spreekt me zeer aan  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: mass am see op 11 februari 2019, 16:07:37
Dat gebouw ziet er idd fraai uit, bij het zien van het eerste plaatje moest ik even denken dat pola ooit zoiets heeft uitgebracht.

zeker jou laatste updates werken hier zeer inspirerend, net als jou andere plaatjes,bekijk  de laatste tijd vele bouwdraadje hier om een mix
te kunnen maken voor het opnieuw te bouwen baan.  (y)


mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 11 februari 2019, 21:38:27
Bedankt voor de bovenstaande opmerkingen. Toch leuk te horen dat er inspiratie uit mijn project wordt gehaald.


Het project is eigenlijk wel een beetje groter geworden dan ooit bedacht. Het allereerste plan was een station met een een ovaal en inhaal spoortje. Het station bleef, het inhaal spoor werd een werkplaats en rangeer terrein. Er kwam een schaduwstation en omdat aantesluiten nog een zijstuk er bij, een dood lopend maar imaginair industriespoor werd een zijlijn en als laatste dan nog een haventje wat dan toch weer een verlenging kreeg met een kompleet station.

Wat is het volgende.......wie zal het zeggen maar eens houdt de beschikbare ruimte op. Zou nog wat opstelsporen in het schaduwstation kunnen creeeren en ook onder het haventje en nog wat opstelsporen.

ArjanTitel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 15 februari 2019, 02:17:47
Laatste creaties, veeverlading zodat het lokale vee naar de veemarkt of net slachthuis kan worden vervoerd. Mis nog een stootblok en nog wat andere details, veewagen of iets dergelijs.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/223DB9C9-8E60-42DD-B5F1-E64A3713C018.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/223DB9C9-8E60-42DD-B5F1-E64A3713C018.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/37860135-DB81-4616-A4AF-2AEE65E09B5E.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/37860135-DB81-4616-A4AF-2AEE65E09B5E.jpeg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6FD8104D-6EBA-423C-BC9A-61BDF2F6BA44.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6FD8104D-6EBA-423C-BC9A-61BDF2F6BA44.jpeg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/EF732ACB-057C-4052-B649-56EF6FC7D008.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/EF732ACB-057C-4052-B649-56EF6FC7D008.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 15 februari 2019, 08:42:28
Dit is heel mooi Arjan. En zo lekker Hollands  :D
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 februari 2019, 03:38:50
Weer een stukje verder. Straat sporen bij de landbouwhandel, stukje weg met bushalte en schuur.

Schuur is en speciale uitgave van tilly models naar de winkel van Wentink Occassions. Dit moet tzt een soort van boerenland winkel ofzo iets worden. De weg is om het hoekje aftemaken met items die ik nog had liggen.

Voorlopig eventjes geen updates vanwege vakantie in NL met een bezoek in ieder geval een bezoek aan Rail.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6A802922-6A9B-489F-932A-50BD826264EC.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6A802922-6A9B-489F-932A-50BD826264EC.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B8442D5E-4877-4658-8A72-0ED5C5B7EBF8.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B8442D5E-4877-4658-8A72-0ED5C5B7EBF8.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/17B51BC7-E57A-421B-A2E0-1063BEE0A17F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/17B51BC7-E57A-421B-A2E0-1063BEE0A17F.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 08 maart 2019, 18:27:16
Het wordt mooier en mooier met die scenery !!
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 08 maart 2019, 18:48:51
Mooi gebouw Arjan,

Slimme oplossing voor de ondersteuning van het zadeldak.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 08 maart 2019, 20:15:37
Iemand enig idee wat de oorsprong  van die seinen is?
Waar de seinen gemaakt zijn?
Of wat de betekenis van een sein is?
Het is (waarschijnlijk) een sein van het merk Premier uit ca. 1970 met lampjes van ca. 18 volt waarbij geel bovenaan zit. De betekenis van het sein is te vinden in het seinreglement.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 maart 2019, 21:34:06
Bedankt voor de bovenstaande opmerkingen.

Ja dat sein was ik ondertussen ook achter gekomen en alweer vergeten. In ider geval bedankt

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 maart 2019, 22:19:20

Drie nieuwe gebouwtjes in aanbouw. Een Alscast bouwkeet en schuur (smithy) en een Tilly schuurtje. Is kijken of we die van het weekend eens kun een schilderen

Wordt vervolgd

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C2067FAE-80C1-4C92-B53C-370B87EE1FB3.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C2067FAE-80C1-4C92-B53C-370B87EE1FB3.jpeg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: NS264 op 22 maart 2019, 22:42:22
Hoi,

Zeer fraai.

@stootblok.
Kun je van een restje hout en roerhoutjes maken.

@veewagen.
Misschien heb je een oude wagon die je kan ombouwen.

Gr Koen.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 22 maart 2019, 23:47:30
Hoi Arjan,

Dat zijn drie leuke huisjes!

Tip:
Voor het schilderen eerst een primer aanbrengen. Maar ik denk (?) dat je dat al wist.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 23 maart 2019, 01:35:32

@ Koen,

Voor stootblokken gebruik ik buffer stops van Peco (sl-40) diedingen kosten bijna niks. Een verfje er over en ziet het gelijk beter uit. Zie hier onder.

Voor veewagens heb ik DB en 2NS wagons. Dit zijn echter wel Klein veewagen omdat ze een dubble vloerhebben,

Die bruine wagon die hier ergens boven staat mag volgens mij ook voor vee worden gebruikt. Alleen niet voor paarden volgens het opschrift.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E1C5B6CD-F48B-486F-AED9-3A281F454A5A.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E1C5B6CD-F48B-486F-AED9-3A281F454A5A.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0765198-5698-4B00-A192-742919C67A3B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0765198-5698-4B00-A192-742919C67A3B.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3CCAC9D5-D286-42E7-B514-FC19D3017A7D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3CCAC9D5-D286-42E7-B514-FC19D3017A7D.jpeg)


Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 23 maart 2019, 01:52:48
Dat zijn inderdaad leuke stootblokken Arjan. Ook leuk aangekleed rondom het huisje.  (y)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 25 maart 2019, 22:33:14
De huisjes uit een van de vorige posts geschildered afgelopen weekend. Ben er zelf wel the vreden over. Die bouwkeet komt als kantoortje bij het bulkverladings spoortje, de groenschuur bij het laatste perceel aan de havenkant en het schuurtje wordt een soort van garage / bezinepomp naast de fabriek.


en met dat zijn zo ongeveer dat laaste lege plekken gevuld.

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0737_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0737_7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0738.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0738.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0739_6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0739_6.jpg)
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 maart 2019, 01:24:14
 Mijn recent aangeschafte Arriva Spurt rijdt ook af en toe zijn rondjes

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2D99C541-1C3C-4499-9360-DC94BB9CD409.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2D99C541-1C3C-4499-9360-DC94BB9CD409.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/AA213880-2FDF-4049-A5F6-BACF4282475F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/AA213880-2FDF-4049-A5F6-BACF4282475F.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7E415476-A584-4058-999A-742313CDF1DF_1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7E415476-A584-4058-999A-742313CDF1DF_1.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E5A083D3-CAE2-41AF-8EBD-E36875330AA6.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E5A083D3-CAE2-41AF-8EBD-E36875330AA6.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/86CC7FF5-EC15-4ACA-AABC-68A27B1FF3BB.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/86CC7FF5-EC15-4ACA-AABC-68A27B1FF3BB.jpeg)Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: mass am see op 26 maart 2019, 07:49:15
Hoi Arjan,

Dat zijn weer erg fraaie plaatjes, zie nu dat jij het station van het waterstaat type 3 of 4 hebt,van welk merk is die van jou.
Volgens mij hebben Bas en ik de versie van DRM van het station Goor, maar zonder zijvleugel.mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 26 maart 2019, 10:24:14
Hoi Arjan,

Mooie Arriva Spurt  (y)
Kun je me vertellen van welk merk deze is? Alvast bedankt.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: V200-G2000 op 26 maart 2019, 11:12:32
Die is van Piko. Alleen jammer dat de koppeling ontbreekt.
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 maart 2019, 12:48:17

@ Evert: dat is een laser-cut model van Protomodel.nl een stuk terug in did draadje staan nog meer fotos.

@ Wim / V200-G2000: dat is een model van Piko, de diesel versie en volgens het koersbord altijd onderweg naar Groningen. De koppelingen zitten er wel bij maar om de een of andere reden heb ik die er nooit ingedrukt. Zal de doos eens opzoeken. Piko maakt ook electrische versies en die zouden best eens door Tiel heen kunnen rijden, maar dat weet ik niet zeker want ik kom nooit echt in die hoek van NL.

Arjan
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 maart 2019, 21:13:59
Allen,

Zomaar wat plaatjes van mijn baan.

Je moet wat als je op een vliegveld zit te wachten op je vertraagde vlucht


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DF5AE5C6-E31B-4D6D-963C-1190ECBCB303.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DF5AE5C6-E31B-4D6D-963C-1190ECBCB303.jpeg)

Een recent aageschafte NS Sik met kraantje

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/234920DC-3354-49B9-AFBA-2EEA549B8CD2.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/234920DC-3354-49B9-AFBA-2EEA549B8CD2.jpeg)

Activiteiten bij de de graanmolen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9AE20D9C-9523-4C78-886A-D27997BC99CF.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9AE20D9C-9523-4C78-886A-D27997BC99CF.jpeg)
Seinhuis met USATC loc

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9C8F26E7-D05F-4560-B4A3-D59926F98A19.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9C8F26E7-D05F-4560-B4A3-D59926F98A19.jpeg)
Nog een seinpost met een nieuwsgierige loeiende koe

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/93F23267-9EF8-4847-95F7-85E571055AD5.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/93F23267-9EF8-4847-95F7-85E571055AD5.jpeg)

Een afgedankte vrachtwagen , die spleet zie je trouwens nauwelijks in het echt.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/137A8266-EAE1-42AB-B822-469DAFF780C6.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/137A8266-EAE1-42AB-B822-469DAFF780C6.jpeg)

Een stukje veldpad

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/839AB0E5-09F0-45EA-8DF5-FD7E374EF51D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/839AB0E5-09F0-45EA-8DF5-FD7E374EF51D.jpeg)
Ondertussen op de tank terminal


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/F1842A0E-7022-4665-9814-6BD1F1E5F1D4.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/F1842A0E-7022-4665-9814-6BD1F1E5F1D4.jpeg)

Achtertuintje
Titel: Re: NL Baan in Canada
Bericht door: phdirk op 26 maart 2019, 21:47:23
Hi All,

De elektrische Arriva Spurt reed tussen Dordt en Gorkum en door naar Geldermalsen. Gorkum stond ook als bestemming op de koersborden. Ik heb de 1 op 1 vaak langs zien rijden. Bij Tiel zal het wel de dieselversie zijn geweest, want daar is geen bovenleiding voor zover ik het weer.
De concessie van Arriva is inmiddels overgegaan naar een andere maatschappij, dus krijgen de Spurt een andere jas.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 31 maart 2019, 00:24:00
 
Omdat er vandaag in dit deel van de wereld gewoon vies voorjaars weer was maar weereens de Souterain in gedoken en de groenteboer is nu ook geopend .

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/07C7E000-E560-47B2-98F4-8EF1F066CDDC.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/07C7E000-E560-47B2-98F4-8EF1F066CDDC.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D9327418-E546-43A1-BF7E-BB63099E73F7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D9327418-E546-43A1-BF7E-BB63099E73F7.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 31 maart 2019, 04:52:24
Dat zier goed uit. Leuke figuranten.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: JaJo op 31 maart 2019, 07:57:22
Leuk! (y)

Groet Jaap
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 07 april 2019, 05:17:29
Ondertussen op het boerenerf.....

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/87FCE8A8-2C7D-4C75-864F-AAE5CEC20419.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/87FCE8A8-2C7D-4C75-864F-AAE5CEC20419.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 07 april 2019, 09:02:26
Heel veel mooie details !!
En die laatste foto  (y) (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: mass am see op 07 april 2019, 11:24:55
hoi Arjan,

Weer een erg fraaie update, was vorige week met even met Bas  over de grens  hier in Nedersaksen en daar zie ook veel van dit soort plaatjes.


mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 april 2019, 19:14:59
Ook leuk tussenddoortje een wit metalen bobcat met bestuurder. Alleen nog eventjes schilderen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0080_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0080_1.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 mei 2019, 22:56:03
Stond al een tijdje op de lijst om afgemaakt te worden. Het afdak boven de het laad en los perron van de landbouw cooperatie. Dat dus maar eens aangepakt. Het een dakplaat van Auhagen met een frame van styrene er onder en vervolgens gewoon zwart geschilderd. Ook nog wat laadgoederen en Fallerianen op de perrons geplaatst. Het stangen rek is van auhagen.

Misschien nog een keer een paar regengoten op de rand maken.


Moet tzt nog een plankje maken omdat het gebouw iets te breed is en ik er nog een stukje erf voor wil maken.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1489_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1489_1.jpg)

Spoorkant / achterkant


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1484_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1484_3.jpg)

Voorkant

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1485_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1485_2.jpg)

Voorkant

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1490.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1490.jpg)

Achterkant

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1488_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1488_4.jpg)

Achterkant

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1487_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1487_1.jpg)

En met een wagen veevoer in zakken

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1491.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1491.jpg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: phdirk op 03 mei 2019, 23:14:16
Hoi Arjan,

Netjes hoor.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eegtrain op 03 mei 2019, 23:16:27
Sow dit ziet er zeer goed uit, mooie originele details. Ik blijf je graag volgen (y)
Groetjes Jake
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 03 mei 2019, 23:19:16
Fraai geworden Arjan  (y)
En volgens mij gaat er nog veel meer moois komen!
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 mei 2019, 02:04:39
Bedankt voor de bovenstaande opmerkingen

Arjan 
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 04 mei 2019, 04:22:37
Dat is mooi! Met leuke details, zoals dat rek voor profielstaal/buizen met afdak.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 mei 2019, 16:14:32
Een extra plankje gemaakt tbv van de landbouw cooperatie. Hoe ik dat precies verder ga aankleden weet ik nog niet. In ieder geval moet er wel iets van een hek of muurtje komen op de rand om het “plein” effect een beetje te breken.

Wordt vervolgd

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0CAAD309-7B86-46D6-B59B-F0C777609D3D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0CAAD309-7B86-46D6-B59B-F0C777609D3D.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4EB4DCA2-2DFA-4855-BD3F-857870C83092.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4EB4DCA2-2DFA-4855-BD3F-857870C83092.jpeg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 30 mei 2019, 00:11:16


Nog een leuk industrieel hekweg gevonden om het vorige hekwerk te vervangen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7C316372-D793-439B-83FE-9AE8D845EDB9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7C316372-D793-439B-83FE-9AE8D845EDB9.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D1C9F853-0FE7-492A-BFBF-4688884441F4.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D1C9F853-0FE7-492A-BFBF-4688884441F4.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/809FE0F5-459C-433B-9E0F-994812577110.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/809FE0F5-459C-433B-9E0F-994812577110.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 30 mei 2019, 00:34:56
Heel gaaf.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 30 mei 2019, 10:14:34
Hoi Arjan,

Van welk merk is dat mooie hekwerk??
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: VFR op 30 mei 2019, 10:56:08
Nou Arjan, in reactie 1 in dit draadje vroeg ik of je een beetje van de scenery was (dat was in 2016!). Ik denk dat we nu wel kunnen vaststellen dat je helemaal van de scenery bent.  (y)  Door de jaren heen heb ik steeds meer Nederlandsche motieven en gebouwen zien verschijnen op je baan en mooi gemaakt. Blijf het volgen.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Casmir op 30 mei 2019, 11:33:06
Ja! van welk merk is dat mooie hekwerk eigenlijk?

Casmir
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 30 mei 2019, 17:13:43
Tja...dat hekwerk heb ik gevonden op een lokaal modelspoor beursje in Montreal, Modeltrein vlooienmarkt is denk ik een betere omschrijving maar goed.

Iemand verkocht daar deze hekwerken en andere scenery items. Niet echt een merk maar meer hobbymatige productie met het idee om een paar dollars te verdienen. Hij had trouwens 3 schalen, N, Ho en O. www.mmartminiature.com is de website

Wel netjes gemaakt

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 11 juni 2019, 04:37:04
Langzaam begonnen met het aankleden van het terrein van de landbouw cooperatie. Hek Geplaatst, stortgoed bunker en bouw materialen.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7F2CB878-A7BC-4ADD-BFFE-C66CD9004604.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7F2CB878-A7BC-4ADD-BFFE-C66CD9004604.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3078DBF8-F1FC-4524-92E8-5208F447E023.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3078DBF8-F1FC-4524-92E8-5208F447E023.jpeg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 11 juni 2019, 04:58:01
Ziet er al erg leuk uit Arjan. Wat zit er in de silo's?
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 11 juni 2019, 08:18:15
Mooi zo met al die details Arjan  (y)
Zo komt er gelijk leven in de brouwerij!
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: mass am see op 11 juni 2019, 09:19:28
hoi Arjan,

Ziet er fraai uit , blijf foto's posten dit is nl een goede inspiratiebron.mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 11 juni 2019, 11:43:44
.... Wat zit er in de silo's?

Export granen of misschien import veevoer afhankelijk van het soort wagonnetje dat er langskomt.

Eigenlijk vind ik deze silo wat aan de kleine kant. Misschien nog en keer door iets anders vervangen van Walthers of Rix Products.......

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 16 juni 2019, 23:57:11
Omdat het zaterdag hier toch de heledag regende dit laatste hoekje van de baan afgemaakt.

Korenveld, struikgewas, ontbrekende bestrating, hut geplaatst en gras gezaaid.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C65B5EDC-F897-4536-89E6-47A1FED8C6AF.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C65B5EDC-F897-4536-89E6-47A1FED8C6AF.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B51B688B-E754-47CD-BE0A-99E2989FFBCD.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B51B688B-E754-47CD-BE0A-99E2989FFBCD.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/EA967F4E-5E0D-40BB-A154-E58A2AFD00CD.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/EA967F4E-5E0D-40BB-A154-E58A2AFD00CD.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: 72sonett op 17 juni 2019, 00:14:00
... Modeltrein vlooienmarkt ... Niet echt een merk maar meer hobbymatige productie met het idee om een paar dollars te verdienen.

En hij heet Marcel Scheldeman... als dat geen Nederlander is, of een Belg...
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 17 juni 2019, 01:36:42
Omdat het zaterdag hier toch de heledag regende dit laatste hoekje van de baan afgemaakt.

Hi Arjan,

Topprestatie: In 16 pagina’s een hele baan opgebouwd. Dat is snel. Niet l*llen maar poetsen.
En nu?
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 17 juni 2019, 01:55:39
Je hebt een doordacht sporenplan in het station. Vooral de overloopwissels bij het driewegwissel. De 'opgesloten' loc van een binnenkomende trein kan op deze manier (zonder al te veel spoorlengte verlies (y)) omlopen.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 17 juni 2019, 04:28:46

En nu?

Tja..........rondjes rijden, rangeren.......zwart kastje met oranje controller kopen......hybride baan bouwen.........moet dan wel 2/3 van het tractie park ombouwen en dat is iets waar ik een bbetje huiverig voor ben. .........time will tell. .... wil tzt nog een iets anders bouwen....


Je hebt een doordacht sporenplan in het station. Vooral de overloopwissels bij het driewegwissel. De 'opgesloten' loc van een binnenkomende trein kan op deze manier (zonder al te veel spoorlengte verlies (y)) omlopen.

Bedankt...heb wel ervaren dat als je een Stationsplan bedenkt je het eigenlijk eerst eens moet uitleggen en tijdje je spielerei moet uit proberen dan kom je er wel achter of het plan werkt en waar de eventuele problemen zich voordoen

Wordt vervolgd
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 juli 2019, 19:44:31
Dit was een van de dingetjes die ik nog eens moest doen. Het havenbasin vullen met Woodlands realistic water. Dat dus vandaag maar eens gedaan. Ik had het eerst een soort van Bruin/beige geschilderd met een potje verf van Woodlands, yellow silt en vervolgens het 2 componenten spul er in gegoten. Ook hier realistic water in de murky pre-mix. Als het goed is het na 24 uitgehard..... we zullen zien hoe het uitpakt.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FADA9573-D865-4809-AE12-32AB5CF0752A.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FADA9573-D865-4809-AE12-32AB5CF0752A.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/AE3A01AE-A754-4DD9-A7A8-BFB5D8F05053.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/AE3A01AE-A754-4DD9-A7A8-BFB5D8F05053.jpeg)Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 26 juli 2019, 19:53:03
Is dat water echt of namaak? ;D
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 juli 2019, 20:00:34
Nee niet echt, maar een een 2 componenten Goedje van Woodland Scenics. Er zijn nog meer varianten zie ook

https://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/category/Water

Wellicht in NL ook wel verkrijbaar bij iemand die Woodlands verkoopt
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 26 juli 2019, 20:05:16
Schitterend dat water  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Lobomotion69 op 27 juli 2019, 02:48:35
Hoi Arjan,

Mooie kade, rivier of kanaal,. Leuk kleurtje ook voor je "water", je zou zo trek krijgen in carameltoffee. Voor een NL baan vind ik echter het oppervlak iets te strak. Het waait daar altijd dus rimpels in het water. Kun je verkrijgen door tijdens het drogen er een fan op te zetten, wind dus.

En je boot vaart ook op rails?  :D
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 juli 2019, 04:36:38
Nou in NL is het ook weleens windstil. Zeker ook weleens in de morgen dus spiegelend water kan best.

Denk trouwens niet dat ik weer deze kleur zou geven. Groenachtig was beter geweest. Dacht  dat yellow silt wel modderachtige bodem zou kunnen voorstellen. Maar goed er uit bikken ga ik dus niet doen. Aldoende leert men.

Als er een boot ligt is het aanzicht weer anders.

Die sleepboot had schroef problemen dus  die schipper had zijn bootje eventjes op de Kant laten zetten .
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: NS1220 op 27 juli 2019, 09:04:09
Ik woon in een veengebied en hier heeft het water doorgaans die kleur.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Lobomotion69 op 27 juli 2019, 10:13:50
Ja inderdaad, dat zeg je goed. Het is ook weleens windstil. En uitzonderlijke momenten moet je vangen, toch.

Allicht als er een boot ligt is het aanzicht zeker anders. En zeker met golfjes of rimpels op het water ligt je boot er niet zo strak in.  (y)

Maar schroef problemen kunnen toch wel verholpen worden? Roer problemen is natuurlijk een heel ander geval.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Rondje_HO op 27 juli 2019, 11:07:48
Inderdaad prachtig water  :o  Ik had zelf denk ik niet snel die kleur gekozen maar het komt toch juist heel realistisch over  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 juli 2019, 20:02:14

Maar schroef problemen kunnen toch wel verholpen worden? Roer problemen is natuurlijk een heel ander geval.

Schroef, schroefas, schroefas afdichtingen, roer en noem maar op kunnen allemaal verholpen worden zelfs onderwater als het moet alles tegen een prijs......


Maar goed die schipper heeft zijn boot weer te water,


Over dat water gesproken dat is inmiddels keihard, toch is het niet helemaal egaal omdat er een soort doffe streep door hen loopt. Misschien niet goed geroerd of wellicht van het gieten. Alleen zichtbaar bij bepaalde lichtval. Voor de rest prima spul denk ik.

Woodlands heeft ook nog een produkt om golven te maken. Maar omdat ik tzt nog wat andere Artitec scheepsmodellen will aanschaffen lijkt het me beter om het maar zo te laten


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3F1F4BDE-8871-4E7A-B0F3-8DACBF9A7451.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3F1F4BDE-8871-4E7A-B0F3-8DACBF9A7451.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/01AB6E71-459C-4806-B5C5-D094692785BC.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/01AB6E71-459C-4806-B5C5-D094692785BC.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D8DE6BA1-8C29-4D55-A63B-6227D2E4453D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D8DE6BA1-8C29-4D55-A63B-6227D2E4453D.jpeg)
Deze ook nog gespot bij de landbouw cooperatie

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 27 juli 2019, 20:22:21
Fraai en weer mooie foto's  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 31 juli 2019, 03:53:45
Mijn nieuwe Piko V60 onderweg met een Nahguterzug door het bos(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B11FB3E2-0DB7-4E7F-B439-58ECDE39A42D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B11FB3E2-0DB7-4E7F-B439-58ECDE39A42D.jpeg)
Op de Westelijke Helling


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E90F764D-F9EF-462D-8196-BCD80313122B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E90F764D-F9EF-462D-8196-BCD80313122B.jpeg)
Het station en tank Terminal passerend

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/47E8F598-452F-4E8F-AB61-315D97F10C08.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/47E8F598-452F-4E8F-AB61-315D97F10C08.jpeg)
Verder door het bos de Oostelijke helling af


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FDD28F36-D514-4680-BDDB-4E0205F71153.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FDD28F36-D514-4680-BDDB-4E0205F71153.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6A3F879A-1A28-46A6-9956-48DBC4915CEE.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6A3F879A-1A28-46A6-9956-48DBC4915CEE.jpeg)
De Oostelijke helling af

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/122B4D5B-23B0-4631-9A4E-25633CFA26DF.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/122B4D5B-23B0-4631-9A4E-25633CFA26DF.jpeg)
Verder op de hoofdlijn, weg en werken mag dat bord wel eens rechtzetten

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2A08FF42-AA9E-4069-97EC-4EF960604B9B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2A08FF42-AA9E-4069-97EC-4EF960604B9B.jpeg)
Het volgende station

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/8D9A7DEE-4063-4D11-ADB8-2D89403EF7ED.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/8D9A7DEE-4063-4D11-ADB8-2D89403EF7ED.jpeg)
Nog 2 wagens opgepikt

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9E36C1B4-85C2-4173-AE86-444354376EEB.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9E36C1B4-85C2-4173-AE86-444354376EEB.jpeg)
En richting het goederenstation voor einde dienst


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 31 juli 2019, 05:50:19
Wat is die V60 toch mooi. Al meer dan een halve eeuw een hit in modelspoorland.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: mass am see op 31 juli 2019, 08:50:35
Hoi Arjan,

Prachtige foto's van je baan, dat smaakt naar meer  (y).mvgr Evert en Bas
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 01 augustus 2019, 15:25:50
Mooie plaatjes Arjan !  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 01 augustus 2019, 15:30:46
Ja echt gaaf  (y) (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 01 augustus 2019, 18:01:34
Fraai Arjan  (y)

En over die kleur van het water zou ik me niet druk maken, ik heb er de afgelopen dagen vanuit de trein eens opgelet in de polders tussen Obdam en Hoorn, en die kleur komt aardig overeen met het polderwater daar.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: NS1220 op 01 augustus 2019, 19:24:08
Yup; water is hier zelden mediterraan blauw   :D
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 01 augustus 2019, 22:19:46

Oef…. dan is mijn "bruine" water toch nog mogelijk. 

Dat moet ook wel want dat spul is bikkelhard geworden dus eventjes vervangen is net echt een optie zonder groote sloopwerkzaamheden.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: NS1220 op 01 augustus 2019, 22:37:15
Volstrekt geloofwaardig Arjan! Vooral als er net een sleepboot aan het rangeren is die de bodem wat omwoelt   :)

edit;
Een stukje Eemskanaal:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/eemskanaal.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/eemskanaal.jpg)
En welke kleur heeft het water?  :)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 02 augustus 2019, 01:01:26
Precies…. een dicht geslibt haventje en die sleepboot woelt de modder op.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 augustus 2019, 04:21:57
Dat laatste plaatje nu pas gezien vanwege die server issues.

Drukte bij de werkplaats

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/ECF1D3AB-EC06-4BA0-953E-68444F02A170.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/ECF1D3AB-EC06-4BA0-953E-68444F02A170.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9B8F580F-87E2-47B8-9AA9-3319036CAFA2.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9B8F580F-87E2-47B8-9AA9-3319036CAFA2.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/37A32362-9B25-457E-893F-34192E79DF2E.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/37A32362-9B25-457E-893F-34192E79DF2E.jpeg)Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 03 augustus 2019, 04:33:47
Netjes gedaan Arjan. Mooie bomen ook.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 augustus 2019, 05:04:51
Bedankt Ed, bomen zijn denk ik van Jordan via modelspoor24.nl. Wel fragiel want echte takjes als je er tegen aanstoot breken ze.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 03 augustus 2019, 07:27:14
Alweer mooie foto's Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 augustus 2019, 13:09:45
Bedankt, fotos zijn gemaakt met de iPad of iPhone die maken net iets heldere fotos vergeleken met mijn Canon PowerShot

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 04 augustus 2019, 08:24:13
Leuke details Arjan !  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 17 augustus 2019, 17:02:15
Allen bedankt voor bovenstaande opmerkingen.

In een ander draadje over een tropische Fleischmann retrobaan werd de volgende opmerking gemaakt. Post 2340 https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=57778.msg3222049360#msg3222049360

Quote

“Hoe Arjan in Canada zo snel een baan heeft gebouwd is me een groot raadsel”

Unquote

Om dit wat inzicht in dit “raadsel” te geven het volgende.

Om te beginnen zijn de winters hier lang en koud. De winter begint als het tegenzit begin December en voor de kerst ligt de eerste sneeuw meestal wel op de grond. Die sneeuw is pas verdwenen ergens in April. Dat klinkt misschien leuk maar aan het eind is het gewoon een vieze ijsklomp, ligt het een meter of zo hoog in je achtertuin en in je voortuin een paar meter hoog (want je moet je sneeuw van je oprit ergens kwijt) ben je er wel flauw van etc...

Dus je moet wat om de winters door tekomen dus dan maar een beetje aan je modelbaan knutselen, je kunt natuurlijk ook gaan skieen of een snowmobile kopen.

Bovendien is mijn werk erg onregelmatig soms is het druk en soms is het rustig en als het rustig is en je kunt thuis werken (in ieder geval hoef ik niet elke dag mijn gezicht te laten zien op kantoor) en als je zorgt dat je werk altijd af is hou je veel vrije tijd over. Als je daarnaast ook elke dag s’avonds als ontspanning een uurtje aan je baan werkt kan het soms snel gaan.

Ook geloof ik niet in  5 jarige of langere projecten die toch nooit afkomen. In mijn beleving moet je in ieder geval rondjes kunnen rijden in en redelijke tijdsperiode zodat je in ieder geval plezier hebt van al je aankopen. Het landschap komt dan vanzelf als je eenmaal aan begint. Als je vervolgens je landschap in kleine projectjes opdeelt valt het allemaal wel te realiseren.

Dit is wel mijn eerste baan sinds ik ergens in 2016 de hobby weer opgepakt hebt. Dus echt ervaring had ik ook niet. Gewoon beginnen. Zou ik het eea weer hetzelfde doen.....waarschijnlijk niet want er zitten in de onderbouw zeker wat constructieve details die niet goed zijn. Maar ja als ik dat moet veranderen is sloop de enige optie.


Ook werd nog de opmerking gemaakt

“bezit van de zaak is’t eind van’t vermaak”

Met andere woorden als het af is wat moet je dan..... tja daar zit wel wat in en dat is wel jammer want er zijn nog zoveel leuke dingen die je kunt doen. Ik denk dat deze baan nog wel een paar jaar staat en dan wordt het tijd voor iets nieuws......wat dat zal de tijd leren. Wellicht gaan we eerst nog digitaal......


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D42EE33A-D43C-4DDC-8705-78229872507E.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D42EE33A-D43C-4DDC-8705-78229872507E.jpeg)

Mijn eerste Ho lokomotief, wie heeft hem niet gehad. Mijn allereerste trein was een setje van Berliner TT meegebracht uit de DDR door mijn vader. Wat het precies was weet ik niet meer in ieder geval een stoomloc met 2 personen wagonnetjes. Later omgeruild voor Deze Anna met een Esso Ketelwagen en Electrotren bakwagen.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7D9460B3-E3BE-41B8-B988-37FF837C261B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7D9460B3-E3BE-41B8-B988-37FF837C261B.jpeg)
NZH Lijn 50 naar Haarlem. Een van de drie bussen die ik moest nemen om op school te komen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/8E24A2D1-3DDD-4E66-899E-A69087FA9EF6.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/8E24A2D1-3DDD-4E66-899E-A69087FA9EF6.jpeg)
Bulkverladings spoortje

Arjan


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 september 2019, 04:42:29
Een tijdje terug dit bouwpakket van een Duitse Seinpaal op eBay gevonden en bestelt. Vorig en dit weekend eens in elkaar gezet. Schaal 1:35.

Volgens mij een aardig op het voorbeeld lijkend object. Een hoop gepriegel met allerlei regelstangetjes. Pasmaat van de onderdelen ongeveer 95% (kan verder ook aan mij liggen). Het plastic is van de erg zachte soort en met het afschuimden / loshalen uit het spuitstuk soms erg tricky. Daar en tegen lijmt het wel makkelijk. Handleiding op de achterkant van de doos en is wat klein. Maar gelukkig heeft de fabrikant een pdf op de website en dus makkelijker te lezen op een beeldscherm.

Gespoten in een donker grijze kleur uit een Tamiya busje.

Leuk om neer te zetten naast een paar grote Preisers.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A769ABC9-05E8-4DAC-ADCC-871B5BCC3B17_1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A769ABC9-05E8-4DAC-ADCC-871B5BCC3B17_1.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/730DF8B3-5A28-4DD5-AFB3-424D6EC56404.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/730DF8B3-5A28-4DD5-AFB3-424D6EC56404.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/812CC59A-2892-4236-B40F-48286A9B8833.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/812CC59A-2892-4236-B40F-48286A9B8833.jpeg)


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 september 2019, 18:56:38
Tijdje terug een bouwdoos van een tram aangeschaft en langzaam begonnen met het in elkaar zetten. Tot zo ver het onderstel en bodemplaat in elkaar gezet. Hoop fragiele onderdeeltjes in kombinatie met zacht plastic. Dus wat moelijk om alle bramen weg tekrijgen zonder dat af en toe de onderdelen breken.

Onderstel intussen in zwart mat gespoten. Voordat er met de opbouw verder kan worden gegaan moet het ook eerst geschilderd of gespoten worden . De onderkant van de bodem plaat wordt ook were mat zwart  en de bovenvloer moet een hout  kleur krijgen. Die hout kleur zou ik kunnen schilderen anders ben ik aangewezen op de spuitbusjes van Tamiya.

De kleur voor de verder opbouw ben ik nog niet uit. Er zitten decals bij voor diverse steden maar denk dat ik er mijn eigen draai aangeef.

Wat fotos van de bouw.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0184_9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0184_9.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0196.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0196.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0197_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0197_7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0199.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0199.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0200.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0200.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0202_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0202_3.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0204_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0204_1.jpg)


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 22 september 2019, 19:04:37
Mooie kit Arjan  (y)
Ik ken dit merk niet  :o Dus weer wat geleerd.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: phdirk op 22 september 2019, 20:16:59
Hallo Arjan,

Het lijkt wel iets op een oude Weense tram:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050265.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050265.jpg)

Close-up:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050264.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050264.jpg)

Interieur:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050252.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050252.jpg)

Bijzondere reclame:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050251.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050251.jpg)

Bestuurdersplaats:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050249.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/mini-P1050249.jpg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 september 2019, 21:35:10


"Het lijkt wel iets op een oude Weense tram"

Dat zou zomaar kunnen. De kit geeft geen specifiek model of fabricant aan anders dan een "Europese Tram" met voorbeelden voor Nuremberg and Luik. Ik weet verder weinig van trammodellen dus zou niet kunnen zeggen wat het voorbeeld is. Het lijkt me verder een aardig "standaard" klassiek model.

"Ik ken dit merk niet"


een merk uit de Oekraine www.miniart-models.com. Meest WWII Soviet and Duitsachtige modellen, figuren and diorama materiaal. Voor het eerst gezien op de website van de treinenwinkel uit Enschede dus zal in NL ook wel te verkrijgen zijn anders op Ebay


Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 07 oktober 2019, 01:15:03
Uitbreiding van het wagenpark.

2 Artitec CHD’s en een Piko koelwagen wagen.


Het “leuke” van het Piko wagentje is dat nadat je 45Euro uitgeven hebt je zelf nog eventjes alle strangen en handgrepen er op mag lijmen. Lijmen met seconde lijm want er zitten alleen oversized puntjes in het gietspuit werk. Er in drukken gaat dus niet. Ook opvallend een Piko DDR logo (denk ik) in de bodemplaat.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DB6B1A04-EAF8-473F-A90E-D763800B3E9E.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DB6B1A04-EAF8-473F-A90E-D763800B3E9E.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 09 oktober 2019, 03:34:45
Leuke wagonetjes, zal die van mij ook eens gaan uitpakken en op de baan gaan zetten. Waren net uit toen ik in NL was een week of wat geleden.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 09 oktober 2019, 11:29:41
3 Leuke nieuwe kistjes Arjan.
Dat ze zelfs een NL molen in de USA hebben.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 oktober 2019, 14:51:24

Wim, die molen hebben ze voor "verdwaalde" Hollanders zodat ze een beetje een "thuis" gevoel hebben. Trouwens ooit in Miami gekocht!


Arjan


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 14 oktober 2019, 03:18:18
De ochtend buurt goederentrein heeft weer wagens achtergelaten. De lokale rangeerlocomotieven zijn weer aan het werk gezet.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3E514500-3769-484A-BA00-C22B3F12AA49.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3E514500-3769-484A-BA00-C22B3F12AA49.jpeg)

De lokale stationssik bezig met 2 wagens van de vorige dag

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C8E46CB1-E5B7-4239-A06E-3A3A65180ECA.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C8E46CB1-E5B7-4239-A06E-3A3A65180ECA.jpeg)

Activiteiten bij de bokkraan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/EB508694-B108-4376-A377-202BEB7DF758.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/EB508694-B108-4376-A377-202BEB7DF758.jpeg)

Rangeertraktor bezig met een wagen geladen met bakstenen


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/09F69F06-F488-4A36-B65D-29DB07454F10.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/09F69F06-F488-4A36-B65D-29DB07454F10.jpeg)

Een van de lokale bakkies met de overgave trein van het station naar het rangeer/goederen emplacement

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/545F1AFA-BEFD-479E-A98D-537E9E14B401.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/545F1AFA-BEFD-479E-A98D-537E9E14B401.jpeg)

Line-up van 3 bakkies

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/8BD02D34-8DFB-4A07-BF03-452EE0114407.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/8BD02D34-8DFB-4A07-BF03-452EE0114407.jpeg)

Lokale sik met wagon geladen met fabrieks aardappelen bij de landbouw coöperatie


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/EC946386-0AF9-48B7-9F75-AC8D81E58168.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/EC946386-0AF9-48B7-9F75-AC8D81E58168.jpeg)

En de seinhuisbaas bekijkt het nog eens van het balkon
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 14 oktober 2019, 04:53:05
Leuk verhaal en fotos Arjan  (y) (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 16 oktober 2019, 02:42:13
De ochtend buurt goederentrein heeft weer wagens achtergelaten. De lokale rangeerlocomotieven zijn weer aan het werk gezet.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3E514500-3769-484A-BA00-C22B3F12AA49.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3E514500-3769-484A-BA00-C22B3F12AA49.jpeg)

De lokale stationssik bezig met 2 wagens van de vorige dag
Met een half Engels wissel in beeld.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 16 oktober 2019, 03:03:05
Goed gezien van die wissel hier nog eventjes van de andere kant. De Wissel Komend van een rangeerspoor naar kopverlading en 2 kanten laad en losweg
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/5E24819F-2EBA-4FC5-9A9B-165E7342589C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/5E24819F-2EBA-4FC5-9A9B-165E7342589C.jpeg)Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 16 oktober 2019, 03:22:04

Ook nog een stel gasten bezig aan het spoor. Iets met een kraan......

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/35322DF7-EC95-40E6-9BB8-7BD88DC536FE.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/35322DF7-EC95-40E6-9BB8-7BD88DC536FE.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9C87E6D3-1CD5-4E56-9796-77F41953F84D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9C87E6D3-1CD5-4E56-9796-77F41953F84D.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 16 oktober 2019, 04:56:50
Ahh mooie scene. Ook met Strukton komt het wel goed. :)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 16 oktober 2019, 08:25:53
Heerlijk sfeertje Arjan  (y)
En het smaakt naar meer...........
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 16 oktober 2019, 10:30:52
Met een half Engels wissel in beeld.
Goed gezien van die wissel hier nog eventjes van de andere kant. De Wissel Komend van een rangeerspoor naar kopverlading en 2 kanten laad en losweg

Maar dat mooie half Engelse wissel ligt wel "op zijn kop"  ;)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 16 oktober 2019, 12:40:06
De EKW ligt niet op zijn kop. Komend vanaf het meest links grijs geballaste spoor kun je rechtdoor richting kopspoortje, waar op de foto een gele rangeerlok staat, of rechtsaf richting de verhoogde zijlading en bokkraan. Will je naar het spoortje waar de groene houttrailer en Unimog staat dan steek je terug vanaf het spoor dat rechtsafbuigt. En rangeer beweging van het kopspoortje naar het spoor van die houttrailer is niet nodig en onlogisch. Zie onderstande plaatje


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1836.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1836.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 16 oktober 2019, 13:46:18
En rangeer beweging van het kopspoortje naar het spoor van die houttrailer is niet nodig en onlogisch.
Daar is over nagedacht.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ANDREUS op 16 oktober 2019, 16:26:10
Hoest met tremmetje??

hahahah,
ANDREUS

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 16 oktober 2019, 18:19:29
Even goed naar de wisselsteller kijken Arjan ;)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 16 oktober 2019, 23:18:33
Die staat op scherp. Dat wil zeggen, dat het wissel bijna uit zichzelf zal omgaan.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 17 oktober 2019, 03:52:23
Hoest met tremmetje??


Work in progress.......

Even goed naar de wisselsteller kijken Arjan ;)

Sorry maar het kwartje valt niet. Moet dat ding aan de andere (buiten) kant staan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 17 oktober 2019, 07:51:06
Handel en gewicht moeten aan de zelfde kant staan/ liggen.
Op deze manier ligt het wissel in spoortermen dus "op zijn kop".
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: spoorzeven op 17 oktober 2019, 10:01:22
Bovendien heeft een Engels wissel in 1:1 altijd twee motoren of wisselstellers. Dat geldt volgens mij voor een half Engels wissel ook. Zie onderstaande foto voor de hele versie. Hier liggen de motoren aan weerszijden van het wissel, maar dat kan ook aan dezelfde kant zijn. Foto gemaakt in Amersfoort op 260580.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Amersfoort-1154-260580.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Amersfoort-1154-260580.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 17 oktober 2019, 10:39:17
Klopt, aan beide zijden van het wissel liggen onder de tongspitsen langere wisselhouten (biels) waarop de wisselsteller staat.

Wil je het nog gedetailleerder maken dat kan je het gewicht/de gewichten ook nog zwart/wit schilderen om de voorkeursstand van het wissel aan te geven, wat in geval van dit wissel zeker ter zake doet.

Zie hier (https://www.klassiekebeveiliging.com/seinenwissel.htm) helemaal onderaan de pagina.

Geen kritiek hoor, slechts tips om het nog mooier te maken dan het al is :)
Of je er wat mee doet is aan jou, het is jouw baan uiteindelijk!
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: spoorzeven op 17 oktober 2019, 10:56:57
Zo bedoelde ik het uiteraard ook, Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Chris Westerduin op 17 oktober 2019, 13:39:48
In Antwerpen wel 'ns Engelsman tegen gekomen die één gemoteriseerde kant, lees in de beveiliging, en een handmatige wisselsteller had...  Maar in Nederland zijn ze of motorisch of handmatige wisselstellers.
Overigens is de zwart/witte met voorkeurstand (gelukkig) erg zeldzaam want die moet altijd ook weer teruggegooid worden eigenlijk na passage.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: spoorzeven op 17 oktober 2019, 16:25:14
Nee hoor Chris. In Weert bijvoorbeeld is Engelsman 107B-109 ook deels elektrisch en centraal bediend (107B) en deels ter plaatse bediend, dus hand (109). Daarbij is 109 voorzien van een grendel en natuurlijk is inmiddels de traditionele wisselsteller vanwege de ARBO vervangen door een motor ("bromwissel").
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 18 oktober 2019, 03:28:43
Interessant allemaal. Wat een plaatje en een opmerking aan info oplevert.

Ik zal nog een kritisch naar de wisselstellers kijken.....over voorkeurs standen gesproken bij de wissel waarmee het allemaal begon heeft dan wel als voorkeur dat het “naar rechts” afbuigt zodat we niet richting kopspoor gaan.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 18 oktober 2019, 10:57:57
Arjan, ik was in de veronderstelling dat dit wissel aansloot aan de doorgaande baan, even teruggebladerd in je topic zag ik dat dat niet het geval was, dus bij dit wissel kan je mijn opmerking over voorkeursstand negeren :)

Als het wissel wel op de doorgaande baan aan zou sluiten dan zou de voorkeursstand zo zijn dat het wissel in rust niet naar de doorgaande baan zou leiden.
Het aansluitende wissel in de doorgaande baan zou dan centraal bediend zijn (vanuit het seinhuis) of handbediend en voorzien zijn van een grendel (centraal bediend of met een sleutel) zodat dit wissel opgenomen kan worden in de beveiliging.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 november 2019, 23:49:30
Ondertussen in de werkplaats van de NL baan in Canada

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/575BDC66-D55B-4A0F-8779-899E2D6F28DD.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/575BDC66-D55B-4A0F-8779-899E2D6F28DD.jpeg)

Een wagon uit Amersfoort is gearriveerd met onderdelen en wordt geplaatst door een van de lokale hippels(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2C492C19-236E-4186-8523-6E719FC2CABE.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2C492C19-236E-4186-8523-6E719FC2CABE.jpeg)

Uit de plaatselijke voorraad een wagen met wiel assen. De chef werkplaats was er nog wat vaag over wat er met die assen moest gebeuren. Wellicht iets met die museum loc.(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2AED7272-1FEB-46F1-908F-73DCA769ACB1.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2AED7272-1FEB-46F1-908F-73DCA769ACB1.jpeg)

De locomotief voor de volgende buurt goederentrein wordt ook vol getankt.


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 05 november 2019, 08:13:51
Mooie update met gave foto's Arjan  (y) (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 05 november 2019, 08:24:03
Zeker mooie foto's. De verlichting, met de schaduwwerking vind ik erg natuurgetrouw.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 12 november 2019, 03:13:59
De lokale coöperatie heeft een Unimog aangeschaft voor het verplaatsen van de diverse wagens op hun aansluiting.

Dit voertuig was eerst militair groen. Chassis in elkaar gezet en mat zwart gespoten. Kabine laadbak grijs gespoten. Waarom grijs? Omdat het de enige acceptabele kleur spuitbus die nog had.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/12628FE4-A1E0-4172-A0FE-CDDBCA8A6006.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/12628FE4-A1E0-4172-A0FE-CDDBCA8A6006.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B94672B3-5A3C-4934-91CF-067B6B3F7D90.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B94672B3-5A3C-4934-91CF-067B6B3F7D90.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 23 november 2019, 23:42:53
Weer nieuwe aanwinsten. Hoewel geen Nederlandse loc en wagons, hoeveel serie 2200,  2400, Hippels en sikken wil je hebben......, een leuke Brawa BR 236 met een Pwg, gesloten goederen wagon, beide Brawa en een Roco Villach.

De DB locomotieven die ik heb die verzorgen het denkbeeldige. regionale grensverkeer in het goederen en personen vervoer. Iets zoals Groningen - Leer of een andere niet bestaande of verdwenen lijntje. In iedergeval een excuus om een gevarieerder materieel park te hebben.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4153AE84-274A-4981-BF6D-2137F9148F3A.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4153AE84-274A-4981-BF6D-2137F9148F3A.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/44A4544B-8733-4D52-94D6-97194BA19183.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/44A4544B-8733-4D52-94D6-97194BA19183.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/859FDF77-5DC7-483E-A19F-D7CD194DE788.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/859FDF77-5DC7-483E-A19F-D7CD194DE788.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FE176B0E-F811-4AC1-8B42-032DC8CBB72D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FE176B0E-F811-4AC1-8B42-032DC8CBB72D.jpeg)


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 december 2019, 01:43:20
Niet echt veel spannends te melden. Maar de dienst weg en werken heeft een waterkraan geplaatst en wat waarchuwingsborden op het spoortje naar de haven

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0288_9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0288_9.jpg)
Een model van Auhagen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0287_9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0287_9.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0290_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0290_7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0292.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0292.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 19 december 2019, 06:36:21
Mooie details,  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 29 januari 2020, 16:56:16

Een paar van de nieuwe aanwinsten. 2 USATC model ketel wagens (Caltex en BPM), de Esso had ik al onderweg met een blauwe 2400

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C57F2102-1284-4443-A47A-58134D6FB292.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C57F2102-1284-4443-A47A-58134D6FB292.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 29 januari 2020, 22:36:58
Mooie aanvulling.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 februari 2020, 03:57:56
Wat nieuwe aanwinsten van de laatste tijd

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4BE27CC7-DDE3-42E1-897A-F4F1FECB1F03.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4BE27CC7-DDE3-42E1-897A-F4F1FECB1F03.jpeg)

Een Fleischmann T3 in mooi donker groen. Leuk locje met een stoker en machinist, uit een set maar die heb ik niet alleen de loc. Lang naar gezocht en uiteindelijk toch gevonden :)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/66A046EA-E054-4525-9AAE-08F8B97A7B19.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/66A046EA-E054-4525-9AAE-08F8B97A7B19.jpeg)

Een Dapol austerely NS loc. Wel schaal 1:76 een iet wat fors voor H0. Ook een tijdje naar gezocht en blij mee. Lok loopt ook goed.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6E08FBF1-E16E-4C04-86E0-BB15FF5B923C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6E08FBF1-E16E-4C04-86E0-BB15FF5B923C.jpeg)

Dan ook nog een ZGAN Artitec 3700. Ook erg blij mee

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/38AFEA21-78C2-4BB1-813A-533B4D34C29D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/38AFEA21-78C2-4BB1-813A-533B4D34C29D.jpeg)

Een tijd geleden al via EBay een Tillig VT70.5. Met binnen verlichting. digitaal heeft ie 2 decoders nodig, een voor de motor wagen  en een voor de bijwagen. Rijd ook goed beter dan mijn Roco railbus.

Ook nog wat goederenwagons bij elkaar gescharreld op diverse beurzen. Meeste niet echt interessant.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 19 februari 2020, 08:27:38
Fraaie locs Arjan!
Vooral die T3. Een echt snoepje  ;D
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: mass am see op 19 februari 2020, 08:36:24
Hoi Arjan,


Wat weer fraaie nieuwe aanwinsten en je baan wordt steeds mooier , wou dat ik van dit soort foto's (weer)kon tonen hier op bnls.


mvgr Evert
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: NS264 op 19 februari 2020, 10:26:25
Hoi,

Leuk zo'n NL-baan zover weg.

Vind de baan steeds mooier worden.
Dat komt vooral ook door de details die je toevoegd.

Ik kan er wel een paar opnoemen die mij tot verbeelding spreken:

De dieselpomp naast de waterkolom, fabriek, Unimog, zoutbak(heel leuk idee).

Gr Koen.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 februari 2020, 12:38:57
Allen,

Bedankt voor alle positive opmerkingen


Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 20 februari 2020, 03:48:17
Hier nog wat wagentjes die ik bij elkaar gescharreld heb op diverse beurzen tijdens mijn laatste bezoek aan NL begin dit jaar.

Ik heb dan wel een Nederlands thema maar leg mezelf niet heel veel beperkingen op. Zodoende kun je nog eens wat leuks kopen


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/CC676870-3504-45E5-B2AE-1CD5D04DCC4B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/CC676870-3504-45E5-B2AE-1CD5D04DCC4B.jpeg)

Een Marklin museum wagen uit 1996. Hier zit ook nog een TP1 vrachtwagentje bij. Deze  wagen is geloof ik recent weer uitgebracht.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/AE916E45-457B-4778-B2E5-FA5D536719A6.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/AE916E45-457B-4778-B2E5-FA5D536719A6.jpeg)

Een TP1 bananen wagen van Trix. Heb ik niet echt een bestemming voor maar vond het wel een leuk ding.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/28FDC157-3BF9-4C7C-B1A9-1107E68645D9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/28FDC157-3BF9-4C7C-B1A9-1107E68645D9.jpeg)

Nog een Trix wagentje met Castell opschriften hier zat ook nog een vrachtwagen bij.(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C32117AB-929D-4085-9FAB-E5B9AC8AFD24.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C32117AB-929D-4085-9FAB-E5B9AC8AFD24.jpeg)

Een lekker simpel bakwagentje van Liliput met een zak goed lading van ladeguter Bauer


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C5AAB2A1-CFD2-4283-832E-1143E8F14748.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C5AAB2A1-CFD2-4283-832E-1143E8F14748.jpeg)

Nog 2 Roco bakwagens beladen met Juwelaa Aardappelen (zelf gedaan)


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 februari 2020, 02:13:00
Het haventje is aardig vol. Een beurtschipper komt ook weer goederen halen en brengen en een sleepbootje met dekschuit is in de weer met wat hout.

Bootje van Artitec in elkaar gezet en geschilderd

Arjan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/975D8045-E737-4A73-9692-9A7A3DA0AC76.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/975D8045-E737-4A73-9692-9A7A3DA0AC76.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 26 februari 2020, 03:02:12
Dat is een heel mooi bootje geworden Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Matthijs van Heijningen op 26 februari 2020, 09:38:25
Niet alleen het bootje is mooi maar het hele haventje  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Rondje_HO op 26 februari 2020, 10:01:14
Eén van de topics die ik graag af en toe opnieuw vanaf het begin doorlees  (y)  Deze en die van Wim natuurlijk: op elke pagina wat moois  :)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 26 februari 2020, 19:45:57
Allen,

Bedankt voor de opmerkingen. Toch leuk om weten dat sommige onder ons dit draadje zo af en toe door "bladeren"

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: NS264 op 26 februari 2020, 21:33:47
Ligt er bij mij ook nog zo'n schip te wachten om af te maken.

Gr Koen.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 26 februari 2020, 21:56:55
Een lekker Holland sfeertje zit er in dat plaatje Arjan  (y) Ga zo door  ;D
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 01 april 2020, 01:09:28
Weer eens een updateje van deze kant.

De lokale rayon leiding vond het wel eens een goed plan op de communicatie op de lijn te verbeteren. Omdat het crisis is zat een fancy 5G netwerk er eventjes niet in. gelukkig kwam er een partij Telegraaf palen tevoorschijn. Deze zijn nu geplaatst. De palen zijn van Heljan. Er missen er nog een paar dus nog eventjes zoeken als de winkels weer eens open gaan.

De draden ga ik niet spannen omdat ik denk dat je daar toch niks van ziet. Ik heb ooit wel eens ergens gelezen dat   EZLine (fine) van Berkshirejunction.com daar geschikt voor zou zijn. Alleen verkrijgbaar in bulk bij de producent maar wellicht heeft GMS daar nog op voorraad van.

Er zijn nog wat kleine toevoegingen maar dat is voor een andere keer

Blijf gezond en houdt afstand(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2B93B2BE-E7C7-4CA5-AAA8-01D13662760D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2B93B2BE-E7C7-4CA5-AAA8-01D13662760D.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/CC254889-B325-49F4-AB1D-C297698B49FB.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/CC254889-B325-49F4-AB1D-C297698B49FB.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/1C837786-D604-4904-8358-236DA54AFA68.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/1C837786-D604-4904-8358-236DA54AFA68.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D54FCE8C-B907-4D23-AC2C-6B16E7F5EC75.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D54FCE8C-B907-4D23-AC2C-6B16E7F5EC75.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FF44BF37-B4AA-462C-869D-8BCA0057EB1B.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FF44BF37-B4AA-462C-869D-8BCA0057EB1B.jpeg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 01 april 2020, 03:12:42
Wat een prachtige plaatjes Arjan. Het ziet er allemaal zeer realistisch uit.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: San-Markos op 01 april 2020, 08:00:10
Het blijft een prachtige, oer Hollandse baan!  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 01 april 2020, 08:32:08
Het blijft fraai Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 april 2020, 03:36:19
Bedankt voor de opmerkingen.

Ook nog een ladingmal geplaatst bij een van de stations. Een trafohuisje en een stations bijgebouw


Ook nog aangekomen een Fleischmann laadkisten wagen. Beladen met Juwelaa suikerbieten.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3103DECA-D59A-4222-9D3D-753B179D7C0C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3103DECA-D59A-4222-9D3D-753B179D7C0C.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/271EC20D-9AFC-4E6E-ADA1-32F1A2885E78.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/271EC20D-9AFC-4E6E-ADA1-32F1A2885E78.jpeg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C9D33807-1936-4EA0-A0EA-68AE9D978127.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C9D33807-1936-4EA0-A0EA-68AE9D978127.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/53ABB33D-6D82-4287-B1C4-8F02378267CF.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/53ABB33D-6D82-4287-B1C4-8F02378267CF.jpeg)


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 04 april 2020, 04:55:41
Wederom prachtig Arjan  (y). Ga je de bielzen ook nog een beetje vervuilen? Ik denk dat dit een wereld van verschil gaat uitmaken.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 april 2020, 05:04:49


Nee, ik ben niet van plan om de bielzen of de rails te schilderen, weatheren of enig sinds te behandelen.

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 april 2020, 03:05:53

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/86EEAD27-150F-4E34-B0F6-4A82C1E3282F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/86EEAD27-150F-4E34-B0F6-4A82C1E3282F.jpeg)Vandaag een paar dwergseinen geplaatst. Anders dan rood en groen tonen met bijbehorende wisselspanning hebben ze verder geen functie. Als ik nog stukken spoor stroomloos moet maken dan moet ik wel heel veel rails loshalen en sloopwerk verrichten en daar heb nu eventjes geen zin in.

Maar goed het staat leuk. Hoewel het groen licht wel erg fel is. rood is ok. Ook schijnen ze wat door aan de achterkant. Eens kijken of we tzt daarheen wat aankunnen doen.

Ik schakel deze wissels nu via een viessmann relais en de seinen gaan dan van rood naar groen via hetzelfde relais. De wissels worden aangedreven via een MTB MP1 wisselmotor.

Helaas had ik maar 1 werkend relais, goed voor 2 wisselparen.

De seinen zijn van de modellen zoals regelmatig aangeboden via Catawiki, modelletje “dartvader”


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7CB9154F-2719-4E3D-AE73-A1D9EDA70D42.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7CB9154F-2719-4E3D-AE73-A1D9EDA70D42.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/18C130FD-22A8-4D75-807C-2CE2ED0606B9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/18C130FD-22A8-4D75-807C-2CE2ED0606B9.jpeg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 09 april 2020, 06:16:16
Inderdaad een beetje fel Arjan. Even een een weerstandje ervoor en klaar. Welke leuk die dwergseinen.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: BeltHeim op 09 april 2020, 10:46:26
Mooi groen  ;D
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 april 2020, 14:23:29
...…….. Even een een weerstandje ervoor en klaar. ….

In principe is dat goed mogelijk. Alleen het "problem" met achter af inbouwen is dat ik er niet heel erg makkelijk nog bij kan. Was al blij dat met enig geklooi alle draadjes vastzitten bovendien zijn het erg dunnee aansluitdraadjes. Zolang het licht in de kamer aan is gaat het groen nog wel, In het donker of met gedimt licht blijven ze fel en op de fotos is het ook erger dan het lijkt. Maar goed ze zijn eigenlijk te fel. er zit trouwens al een weerstand in de gezamelijke massa draad.

Het zou beter zijn als alle fabrikanten en makers er gewoon een meter aansluitdraad opzetten dan kom je meestal weluit. Nu ben je meestal net 5/10cm tekort en moet je weer een oplossing verzinnen om het draadje te verlengen.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: BartvD op 09 april 2020, 15:52:24
Allereerst complimenten wat betreft de baan. Vooral de haven vind ik bijzonder geslaagd.

Tip wat betreft weerstanden. Je hoeft de weerstand niet te vervangen. Je kunt altijd één in serie toevoegen. Ik doe dat altijd vlak bij een aansluitpunt (vaak het paneel) waar ik makkelijk bij kan. Een beetje experimenteren tot je de juiste waarde hebt.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 april 2020, 17:00:23
Indaalde de weerstand hoeft niet te worden vervangen want dat heeft ook effect op de rode led.

De weerstand moet dan in de “groene” draad. Maar ook daar kan ik lastig bij , nou ja ik er wel bij maar het weer vast zetten van de draadjes naar het seintje is nogal een geklooi. Als ik nog eens een keer zin heb probeer ik eens wat. In iedergeval heb ik er nog een paar toedoen tzt en experimenteren we daar wel wat.


Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 09 april 2020, 19:14:49
Mooie effecten. Helaas staan de groene seinen op de 1e en 3e foto voorbij een wissel. Ze behoren vóór die wissels te staan. Op de 2e en 3e foto staat het rechtse sein aan de verkeerde kant van de rails. -> De machinist 'ziet' dit soort seinen altijd aan de rechter kant van de rails. Heb je nog meer vrijbalken? Ik mis er nog een paar.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 april 2020, 20:14:02
Met de besckibare ruimte valt er niet zo heel veel te kiezen voor de plaatsing.van de seinen.Zie de drone views.  Ze zijn meer voor de leuk dan voor iets anders heb ook niet de bedoeling om alles te hebben volgens de officiële regels.

Extra vrijbalken heb ik niet. Die zou ik nog wel eens kunnen maken. De huidige komen uit Artitec setjes met schakelkasten.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/F976C6F4-64CD-4C46-A0E7-AB38E255FA2C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/F976C6F4-64CD-4C46-A0E7-AB38E255FA2C.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C00BC2F3-5DE1-4B90-B55C-2180BE52851D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C00BC2F3-5DE1-4B90-B55C-2180BE52851D.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 april 2020, 03:12:03
Life moves on

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DCAAF7FE-F103-4D40-A8B7-39E4B9F8FA22.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DCAAF7FE-F103-4D40-A8B7-39E4B9F8FA22.jpeg)

Een wagen met weersgevoelig stortgoed gaat over de weegbrug.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/022AA82D-2382-4D32-A21B-D93151E32582.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/022AA82D-2382-4D32-A21B-D93151E32582.jpeg)

Veevoer wordt afgeleverd bij de landbouw coöperatie.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0209F8C-891C-4827-8006-50C9E892D910.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0209F8C-891C-4827-8006-50C9E892D910.jpeg)


Landbouw machines bij de losweg.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3200E9D2-6939-4277-B6C4-8153B02AE381.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3200E9D2-6939-4277-B6C4-8153B02AE381.jpeg)

En een werksik met een kraantje wacht op de volgende inzet
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 19 april 2020, 03:48:23
Alweer een lekker sfeertje Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 april 2020, 03:51:49
Bedankt Wim

Slaap je  wel eens.......gezien het tijdstip van de reactie?.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 19 april 2020, 03:53:17
Flinke ruimte heb je daar Arjan.  (y)

P.S. Wim is de ketting van zijn fiets aan het smeren.... Moet weer binnenkort gips halen  ;D
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 19 april 2020, 03:55:44
Ja mannen, Wim is een slechte slaper  :(
Maar er zijn veel ergere dingen!
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 19 april 2020, 09:25:18
Criminele buurt daar Arjan, dat de Marechaussee die landbouwvoertuigen moet bewaken?  ;)

(Wim slaapt slecht, maar ligt daar niet echt wakker van  ;D )
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: VFR op 19 april 2020, 12:39:23
Dag Arjan,

Lang lang geleden was ik de eerste die een reactie gaf in je draadje. Ik vroeg toen of je een beetje van de scenery was. Je antwoordde: "Ik ben niet een echte en zeker ook nier ervaren) scenery bouwer ga ook weer niet op het kale hout rijden."

En toen ging je helemaal los op de scenery!

Je hebt door de jaren heen een prachtige baan gebouwd.  Met heel veel mooie Nederlandse scenery er in verwerkt. Maar ook met veel rijplezier denk ik. Complimenten.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 20 april 2020, 03:03:17
Bedankt Hijco,

Tja veel progressie gemaakt met dit project. De baan is ook groter geworden dan ik gedacht, een extra haventje en toen nog een extra station.

Veel valt er niet meer te bouwen en dat is best wel jammer.....maar ik heb er wel een hoop plezier van gehad en nog steed wel.

Als er mensen zijn die vinden dat ik leuks gemaakt hebt en daar zelf weer inspiratie vandaan halen dan is dat leuk. In ieder geval hoef je dan dus geen meesterbouwer te zijn om iets leuks te creëren. Gewoon iets proberen en zien waar je uitkomt.

Er zijn wel dingen die trouwens heel anders zou doen. Maar dat zal dan wel de ervaring van het project zijn.

De wereld is trouwens ook wel erg verandert sinds het begin van dit draadje.

Arjan

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 20 april 2020, 04:56:33
Citaat
Als er mensen zijn die vinden dat ik leuks gemaakt hebt en daar zelf weer inspiratie vandaan halen dan is dat leuk.

Nou Arjan, als je er toch om vraagt. Hoe heb je dit gedaan:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2B93B2BE-E7C7-4CA5-AAA8-01D13662760D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2B93B2BE-E7C7-4CA5-AAA8-01D13662760D.jpeg)

En dan refereer ik naar de 'knollen velden'. Heb ooit eens een voorbeeld gezien waar ze vloerbedekking gebruiken voor zoiets. Dus een tip van de sluier is welkom!

Zo heerlijk typisch Nederlands, van de verhoogde groene bedjes met aardappelen, tuinbonen, of wat dan ook. Hoor graag van je.

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 20 april 2020, 12:40:17

Dat knollenveld is dit produkt

https://www.modellbahnshop-lippe.com/Landscape+%26+Decoration/plants/Model%2DScene%2DF401/gb/modell_213314.html

Dat veld aan de andere kant van het spoor zijn potato strips van Siflor of minanatur/silohouette. Te vinden op sceneryexpress.com maar daar heb ik ze niet vandaan.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 20 april 2020, 17:09:26
Ziet er weer perfect uit dat hoekje Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: JaJo op 20 april 2020, 18:31:37
 (y) (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 april 2020, 20:45:53
Afgelopen weekend de restanten dozen eens door gespit om te kijken of er nog iets te fabrieken viel van de onderdelen

Kwam nog 4 muren tegen van een pomphuisje zonder dak. Met wat overige onderdelen en een stukje dak het volgende van gemaakt. Ik denk dat het als pomphuis bij de melkfabriek terecht komt

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0125_16.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0125_16.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0128_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0128_1.jpg)


Ook nog een houten opberghok gevonden en een paar bundles met rioolpijpen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0127_12.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0127_12.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: phdirk op 22 april 2020, 21:16:18
Hallo Arjan,

Dat ziet er erg leuk uit.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 23 april 2020, 05:01:55
Het gebouwtje ook maar een plekje gegeven

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4DBED24E-D90B-4932-A1F0-C477BB48484F.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4DBED24E-D90B-4932-A1F0-C477BB48484F.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2DE8E58B-4B0E-4568-9FB4-015F9071A141.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2DE8E58B-4B0E-4568-9FB4-015F9071A141.jpeg)(https://images.beneluxspoor.net/bnls/26AF2070-7CA9-48BB-9680-B94D6506CF98.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/26AF2070-7CA9-48BB-9680-B94D6506CF98.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 24 juni 2020, 21:53:31

Ik had een Atritec "Dikke Daf" bestelt als bijvangst. Dacht het een kant en klaar model was maar kenneklijk niet goed gekeken en kreeg dus de "kit". Omdat het vandaag hier een algemene vrije dag was en het het weer ook niet veel bijzonders was het ding maar eens in klaar gezet. Moet alleen nog de juiste kleur groen aanschaffen. Ik zit te denken aan een spuitbus Nato groen van Tamiya. Spuiten is net eventjes netter dan schilderen.

Arjan
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0444_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0444_7.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 25 juni 2020, 19:53:44
Voor het mooiste resultaat eerst helemaal zwart spuiten, dan groen en daarover lichtjes één of twee lagen in wat lichter groen.
Vervolgens drybrushen met lichtgrijs en wit.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 25 juni 2020, 20:35:00
Dat zwart had ik ook al bedacht. Dat had ik al eesn ergens gelezen. De DIY tutorial van Bentink is ook een goede leiddraad. Ander model maar idee is het zelfde.


De huif is RAF Groen van Tamiya voor het de wagen zelf moet ik nog een busje Nato groen scoren.

Ik zag die kitjes nooit echt zitten omdat het spuiten en verven bij nog wel eesn iets slordig is. Maar het is wel te doen, als ik het kan dan zal de moeilijkheidsgraad wel meevallen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_4134_9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_4134_9.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 25 juni 2020, 23:31:10
Heel mooi egaal resultaat.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 27 juni 2020, 16:55:51
Ziet er fraai uit Arjan  (y)
Hou bij het afwerken wel even in het hoofd in welk tijdperk/levensfase je het model plaatst, nieuw in de jaren '50 netjes strak in de lak, aan het eind van hun carrière in de jaren ´80 behoorlijk afgeleefd en veelvuldig bij/ en overgeschilderd, veelal met de kwast.
Tussenliggende jaren een beetje van beiden en een bewaard exemplaar in privébezit (met civiel kenteken dus) zal er weer redelijk uitzien als in nieuwstaat :)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 01 juli 2020, 15:15:32
Deze dikke daf is ook wel zo ongeveer af. Gewoon in normale stand van onderhoud en in schone toestand. Alleen nog het voornaam er in zien te frutselen.

De foto’s zijn natuurlijk weer ongenadig voor de “vergeten” verf maar in het echt valt het niet op en zeker niet als ze op de baan staan.

De matte vernis laag haalt ook het glimmende van het cabine en laadbakzeil er af.

Moeilijkheidsgraad van dit project: 7/10 maw iedereen die wel eens iets gebouwde heeft kan het wel.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/67983695-3CD6-49CB-BBA1-7BF5B82A79A6.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/67983695-3CD6-49CB-BBA1-7BF5B82A79A6.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C86D3C44-D591-48F8-9354-1BA82B593D5C.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C86D3C44-D591-48F8-9354-1BA82B593D5C.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: RikM op 01 juli 2020, 18:02:02
@ArjanB Happy Canada Day! 🇨🇦
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 01 juli 2020, 22:42:54
Ziet er netjes uit Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 01 juli 2020, 23:26:11
Bedankt
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 02 juli 2020, 13:54:03
Hoi Arjan, dat ziet er netjes uit. Komt er iets van een een kazerne op je baan?
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 juli 2020, 02:32:07
Nee geen kazerne. Alle beschikbare percelen zijn al uitgeven en bebouwd. Naar het schijnt is er wel een legerkamp in de buurt en daarom is er af en toe weleens wat legermaterieel dat met de trein mee moet. Meestal richting Duitsland de DB haalt het spul direkt op.(https://images.beneluxspoor.net/bnls/50D55548-EE29-459C-933E-728008F534AA.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/50D55548-EE29-459C-933E-728008F534AA.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/43F42FE2-D5FE-471F-B179-0DB3390090DE.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/43F42FE2-D5FE-471F-B179-0DB3390090DE.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 03 juli 2020, 04:36:28
Leuk geheel Arjan, leuk aangekleed.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Eric B op 03 juli 2020, 21:12:26
Knappe 'dikke Daf' geworden Arjan  (y)

Je treinlading lijkt wel een verhuizing van de historische collectie cavalerie, met een Centurion, een Leopard 1 en een Leopard 2 op één trein  ;D
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 juli 2020, 21:57:56

Allemaal hetzelfde is ook zo saai ;D

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 03 juli 2020, 22:46:26
Altijd erg gaaf dat militaire spul  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 augustus 2020, 21:03:34
Ondertussen op deze modelspoorbaan

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6CB5F239-1FD4-4484-869D-9C9D5BF1E126.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6CB5F239-1FD4-4484-869D-9C9D5BF1E126.jpeg)
Het lokale mechanisatie bedrijf ontvangt nieuwe trekkers and dorsmachines.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7A12D928-1293-4B02-BBCF-D5EA3C19105E.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7A12D928-1293-4B02-BBCF-D5EA3C19105E.jpeg)
Wordt er een treinlading met vlees verstuurt.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E133FD82-8D7B-4C61-81FD-DB32BBBA4E92.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E133FD82-8D7B-4C61-81FD-DB32BBBA4E92.jpeg)
Rangeert het ene bakkie met wat zandwagens en de andere met 2 goederenwagens


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/14AF05CC-E771-43B0-B81B-887293234CE9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/14AF05CC-E771-43B0-B81B-887293234CE9.jpeg)
En staat deze kraan te wachten op dingen die komen gaan. Wellicht iets met die zandwagens.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/73F34E8C-F8CD-4A41-9C75-120A8C47EE49.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/73F34E8C-F8CD-4A41-9C75-120A8C47EE49.jpeg)
En waren deze beesten ooit de St. Lawrence aan het oversteken, hoe dat afgelopen is niet bekend.

Wordt vervolgd

Arjan


Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: RikM op 08 augustus 2020, 21:19:04
 ???Nu nog ijs op de StLawrence river?
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 08 augustus 2020, 21:30:09
Er staat OOIt bij. Dit was in Maart net voor de Corona lockdown.  Het enige ijs dat ik nu nog  zie zit in een glas.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Paalsteek op 08 augustus 2020, 23:14:08
Vaak hertachtigen/hazen/zeehonden/noem maar op op het ijs/in het water gezien daar op die St. Lawrence.

Begreep toen wel dat de meeste landdieren die in het water terecht komen het wel overleven.

Al is het alweer een dik jaar geleden dat ik er was.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 09 augustus 2020, 06:32:41
Hoi Arjan,

Welk gewas wordt er op de 2e foto verbouwd? Zelf gemaakt? Of kant en klaar product?
Ziet er leuk uit.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 09 augustus 2020, 15:55:18

Ed,

Dat gele veld is van Noch, raapzaad

https://www.noch.de/de/natur-rapsfeld.html

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 12 september 2020, 04:40:04
Een simpel kolen laadpunt met waterklom is de afgelopen dagen geïnstalleerd.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/6C9E221B-B2CD-4EE8-8C8F-51CB0A3099CF.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/6C9E221B-B2CD-4EE8-8C8F-51CB0A3099CF.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B307F128-E91C-4EF0-810A-2B8AB576C7F0.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B307F128-E91C-4EF0-810A-2B8AB576C7F0.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 12 september 2020, 16:18:55Strassenroller akitviteit op de kadespoortjes

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/90F63418-FE3D-44C4-B525-A9873DCF1B70.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/90F63418-FE3D-44C4-B525-A9873DCF1B70.jpeg)


Bieten campagne

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B2417218-05AE-4052-BEAA-C7F8659EC581.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B2417218-05AE-4052-BEAA-C7F8659EC581.jpeg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 11 oktober 2020, 01:11:14
Voordat er weer een Lockdown en ophokplicht plicht komt en het einde van het jaar nadert  gaat deze figuur weer richting de Noordpool......wel eerst eventjes 2 weken in quarantaine voordat hij de pakjesfabriek in mag..............

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/23F1BA24-FFE5-4F47-852C-457905D928A7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/23F1BA24-FFE5-4F47-852C-457905D928A7.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Jeroenproj op 17 oktober 2020, 21:24:58
Ziet er bij jou super uit Arjan! Ga zo door  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Jeroenproj op 17 oktober 2020, 21:27:54
https://images.beneluxspoor.net/bnls/53BF27AF-EA3B-48DC-85F3-828C22089F65.jpeg
Ik ben ook lekker Hollands bezig
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 29 november 2020, 01:08:36
een berg van deze doosjes lag hier in een modelbouw winkel die gaat sluiten een nu alles voor 50% weg doet. Ik had dat model al Jaren zien liggen vond het wel leuk maar had er geen plek voor. Maar met 50% korting dan toch maar aangeschaft. Een wat ouder doosje van Revell ook uitgebracht door Heljan.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0294_7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0294_7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0292_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0292_5.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 29 november 2020, 01:56:55
Kijk, zo komt splinter door de winter.
Mooi trafohuisje.

En het huis staat er nog, onder Denkmalschutz:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/908CFC92-EEBA-40DE-9326-56328E6CF2C2.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/908CFC92-EEBA-40DE-9326-56328E6CF2C2.jpeg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 29 november 2020, 03:30:45

Bedankt Hans.  (y)

moest eventjes zoeken waar precies dat dorp ligt. Maar gevonden nabij Buckeburg.

Het model is aardig gelukt mankeert niet veel aan.

 De kleuren die ik dakrand en raam heb geven kloppen niet helemaal. Laten we dat maar op artistieke vrijheid houden.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 22 december 2020, 21:16:45

Weer eens wat taferelen van deze baan(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0627_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0627_1.jpg)
Deze mannen hebben nog aardig wat weg te hakken.  De Malle Jan is van een Belgisch merk. (aumo.be) in lasercut hout. 

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0621_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0621_1.jpg)

Een voormalige Oost Duitse rangeerloc bezig bij de tankterminal


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0626_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0626_4.jpg)

En de kolenboer is zijn vrachtwagen aan het vullen
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 22 december 2020, 21:50:25
Fraai en fraai  (y) (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 22 december 2020, 22:41:37
Weer leuke details die je toevoegt Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 25 december 2020, 00:53:03
De landbouw coöperatie was altijd een beetje een donker object in het donker. Daarom onder het afdek wat led stripjes gefrutseld. In dit geval een strip van faller in stukjes geknipt. Plus een ledje binnen in en een lampje buiten.

Ik mis eigenlijk nog een buiten lamp voor boven de deur. Die moet ik nog een keer ergens vinden of bestellen.

De diverse ledjes worden weer aangesloten op een just plug kastje van Woodland Scenics. Dat is vrij simpel en je kunt gelijk de juiste licht sterkte instellen .


Arjan


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C00B48A2-32F3-480E-A74B-730758ED1E94.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C00B48A2-32F3-480E-A74B-730758ED1E94.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/ED077D63-C474-4C74-84BD-3B893E6459EC.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/ED077D63-C474-4C74-84BD-3B893E6459EC.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/E6754FFD-3CD9-4BB8-9E5A-183A7CA14410.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/E6754FFD-3CD9-4BB8-9E5A-183A7CA14410.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/873F4C41-8DF8-40EB-86BC-D253839934D7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/873F4C41-8DF8-40EB-86BC-D253839934D7.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D06FD094-A119-4FE5-A147-7C5065EAE96D.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D06FD094-A119-4FE5-A147-7C5065EAE96D.jpeg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 25 december 2020, 02:01:19
De lichtsterkte is over het algemeen te groot. Bij het 3e plaatje vanaf onder hebben de 3 rechter lampen een goede lichtsterkte. De 2 linker lampen zijn iets te fel.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 25 december 2020, 03:15:40
De foto’s geven een beetje een vertekend beeld in het echt is het minder fel. Zeker de lamp boven de deur.
Als je de 1e foto bekijkt zie je op de achtergrond ook een heel fel lampje die is in het echt ook veel minder.Alle lampen onder het afdak aan beide kanten hebben precies dezelfde licht sterkte. 10 leds parallel geschakeld vanaf dezelfde plug van het schakelkastje. Aan de straatkant zit er een schaduw van een dummy lamp. Die kan ik beter weghalen. Maar zo vaak rij ik ook weer niet in het donker.

Het mooie van dat just plug systeem is dat de licht sterkte heel makkelijk geregeld kan worden zonder verder met weerstanden te spelen. Het werkt alleen met led niet met ouderwetse lampjes.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 25 december 2020, 06:31:12
Maakt me niet uit wat anderen zeggen, ik vnd het weer mooie plaatjes.  (y) (y)

Lekker sweervol.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 25 december 2020, 08:28:23
Ik sluit me bij André aan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Jelmer op 25 december 2020, 11:31:33
Ik ook, mooie plaatjes!

Groeten,
Jelmer
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 december 2020, 00:42:04

Nieuw zwaar materiaal onderweg naar deze baan....

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/167D315F-D025-41CF-9E17-1AFC9AB2BB9A.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/167D315F-D025-41CF-9E17-1AFC9AB2BB9A.jpeg)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 27 december 2020, 13:02:22
Van welk merk is deze kraan Arjan??
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 27 december 2020, 15:13:03
Wim,

Dit is een model van Kibri (18465)

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 27 december 2020, 15:19:51
Bedankt Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 21 maart 2021, 20:10:13

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A0982F08-BDA5-4026-860A-C6652A7161C0-605798a95e97d.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A0982F08-BDA5-4026-860A-C6652A7161C0-605798a95e97d.jpg)

De tank terminal heeft besloten dat er een bedrijfs brandweerwagen moest komen.

De wagen is ondertussen geassembleerd en klaar voor de inzet(https://images.beneluxspoor.net/bnls/BCA6580A-BA86-4C8D-B511-647A85704762-60579b7a0d476.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/BCA6580A-BA86-4C8D-B511-647A85704762-60579b7a0d476.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/F08325E1-195B-413E-A1D3-14E83BB31EC4-60579b7a545af.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/F08325E1-195B-413E-A1D3-14E83BB31EC4-60579b7a545af.jpg)Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 21 maart 2021, 21:14:27
Mooi geworden Arjan  (y)
Deze zal ook wel van Kibri zijn denk ik?
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 21 maart 2021, 21:45:02
Nope van Preiser. (1128) is al wat ouder denk ik nog Made in West Germany. Je ziet ze hier af en toe wel eens liggen.  Er zijn ook wel civiele modellen als bouwpakketten


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B1F97564-7825-4157-86AC-01AB21B2E551-6057afaecb4cd.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B1F97564-7825-4157-86AC-01AB21B2E551-6057afaecb4cd.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 05 april 2021, 04:12:49
Nieuwe aanwinst voor de lokale legereenheid een pantservoertuig. Mag gelijk mee op het volgende transport voor oefening.(https://images.beneluxspoor.net/bnls/05857E2F-E4AA-477C-830E-B3E354FC94B3-606a7151bb6fd.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/05857E2F-E4AA-477C-830E-B3E354FC94B3-606a7151bb6fd.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0136B4C7-344D-4F63-8F1E-8AE20A146557-606a71ad65024.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0136B4C7-344D-4F63-8F1E-8AE20A146557-606a71ad65024.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9ABB75A2-0693-4678-AD70-9AA6CA8799B3-606a71ab1953f.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9ABB75A2-0693-4678-AD70-9AA6CA8799B3-606a71ab1953f.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 13 april 2021, 00:41:26


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/98B8731C-0431-45CA-85E1-D3D75782862D-60749d4293bd8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/98B8731C-0431-45CA-85E1-D3D75782862D-60749d4293bd8.jpg)

ACTS wagens getrokken door een passende locomotief.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2B520A83-FEEA-4733-9728-6BB875A56539-60749cfe58692.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2B520A83-FEEA-4733-9728-6BB875A56539-60749cfe58692.jpg)
 
Een omgeleide TEE trein (samenstelling naar aanleiding van de foto boven dit artikel http://www.welt-der-modelleisenbahn.com/tee-rembrandt.html


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0BBA1C39-B7BB-4853-8D36-E13EDDFAD724-60749d0fad148.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0BBA1C39-B7BB-4853-8D36-E13EDDFAD724-60749d0fad148.jpg)

Special transport van een transformator
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Daan in Las Vegas op 13 april 2021, 02:55:25
Die TEE scene vind ik wel heel mooi Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 13 april 2021, 04:52:30
Hoi Arjan,

Wat een mooie wagon met die transformator. De oogst staat er ook mooi bij. Super  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 13 april 2021, 08:18:48
Hallo Arjan,

Van welk merk is de mooie wagon met trafo??
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Ronald Halma op 13 april 2021, 09:35:12

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0136B4C7-344D-4F63-8F1E-8AE20A146557-606a71ad65024.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0136B4C7-344D-4F63-8F1E-8AE20A146557-606a71ad65024.jpg)


En direct een enorm dejavu gevoel :) in 1982 werd ik opgehaald door zo'n 3 tonner bij opkomst dienstplicht :)

Mooi hoor.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 13 april 2021, 12:49:53


Van welk merk is de mooie wagon met trafo??


De wagon is een Lima nummer weet ik zoeven niet. Met wat zoek werk nog wel te vinden op eBay. Maar het model schijnt wel onderhevig te zijn aan vervormingen (deze is goed). De transformator is van Kibri 10284 volgens Google
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Aford op 13 april 2021, 13:16:28
Citaat van:  in 1982 werd ik opgehaald door zo'n 3 tonner bij opkomst dienstplicht :)
[/quote

In 1975 werd ik ook opgehaald wegens dienstplicht maar door een busje......en daar zaten tralies in :police:
Vond ik maar raar,ik was maar 7 weken te laat met melden voor de dienstplicht.De dienstdoende officier vroeg waarom ik niet was komen opdagen,"Ik zat in de kroeg en er was er een op mijn jas gaan zitten dus kon ik niet weg".......Dit antwoord wat ikzelf heel gevat vond werd niet gewaardeerd ;D
Hele dienstplicht heeft maar 2 dagen geduurd trouwens,toen mocht ik weggaan en nóóit meer terugkomen (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 13 april 2021, 13:32:11
Bedankt Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 19 april 2021, 03:30:22


De Huvener molen is ook in aanbouw. Weet niet waar die op de baan een plekje kan krijgen want alle percelen zijn al uitgeven. Leuk model van Revell. Het modelletje klopt wel aardig maar helaas heeft Revell er een rietendak van gemaakt terwijl het origineel een pannendak heeft.

Word vervolgd


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D2A40809-4F0E-4CA2-8BFE-D83DEB6C0659-607cd7a9c1c7b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D2A40809-4F0E-4CA2-8BFE-D83DEB6C0659-607cd7a9c1c7b.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/8FBAC134-1587-4BF2-8B0A-79D22609E7B3-607cd7aab940a.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/8FBAC134-1587-4BF2-8B0A-79D22609E7B3-607cd7aab940a.jpg)

Hier het origineel in het Emsland over de grens bij Emmen

https://maps.apple.com/?ll=52.771223,7.565042&q=Marked%20Location&_ext=EiYpDaPqmCNiSkAx74hxGfc6HkA5i3gQ9UljSkBBffJldytKHkBQBA%3D%3D&t=h

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3D0DABCB-8F5B-4FD1-A2C1-06270437EBE2-607cda6394ca9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3D0DABCB-8F5B-4FD1-A2C1-06270437EBE2-607cda6394ca9.jpg)
Plaatje van Wikipedia
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 19 april 2021, 04:09:41
Mooie molen Arjan. Ik wist niet dat Revell ook H0 gebouwen in het assortiment heeft. Interesant  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 20 april 2021, 19:42:25

Deze wind en watermolen is ook wel af.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0795-607f112434cfa.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0795-607f112434cfa.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0796-607f1124d1100.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0796-607f1124d1100.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0797-607f112da8d40.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0797-607f112da8d40.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 20 april 2021, 20:07:59
Prachtig resultaat Arjen  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Martin Hornis op 21 april 2021, 00:11:26
Heel mooi, ... maar heb je de foto in spiegelbeeld afgedrukt? De wieken zitten namelijk verkeerdom.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 21 april 2021, 00:38:25
Bedankt voor de opmerkingen


Hmmm....Inderdaad volgens het voorbeeld zitten ze andersom dat was me niet opgevallen

 Maar de kant die voor zit is wel de mooie kant  de ander kant is de lelijke kant. En nee de foto is niet in spiegelbeeld. Maar er klopt wel meer niet aan dit model. Zelfs de foto op de doos is anders dan het model. De wieken in de bouwbeschrijving zijn ook het spiegelbeeld. Iemand zal wel ooit de mal verkeerd gemaakt hebben.

Het model wordt er niet minder leuk op en de meeste mensen valt het toch niet op.....

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Daan in Las Vegas op 21 april 2021, 00:53:42
Heel mooi Arjan  (y)

Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 21 april 2021, 02:10:10
Zo dat heb je snel gedaan Arjan. Ziet er goed uit. Worden wieken en waterrad ook nog aangedreven?
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 21 april 2021, 02:16:50
Nee een aandrijving zit er niet. Om de wieken te laten draaien word het allemaal erg klein. Het waterrad zou je nog iets  voor kunnen verzinnen. Het gebouwtje is groot genoeg. Maar ik denk niet dat dat ooit gebeurd

Vind het ding leuk zat zo.

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 juli 2021, 18:42:03
Een nieuwe Roco blokkendoos. De kleurstelling spreekt me wel aan. De 1e rondjes doet ie het goed.

Maar ik vind dat de aandrijving toch wel iet wat lawaaiig is. Zeker voor een model van deze prijs en tijd. Vergeleken met de 1e uitvoering van eind jaren 70 geloof ik rijd hij wel een stuk beter. De originele uitvoering kon zichzelf amper verplaatsen en met 1 of 2 wagons er achter was het allemaal wat moeizaam. Dan is deze wel beter. De wagons en stuurstand zijn ook een stuk lichter dan van het originele model.

De motorwagen is nog steeds erg zwaar. De details zijn wel een stuk fijner dan het originele model. Maar daar zit dan ook bijna 40 jaar tussen. Wel wisselende rijverlichting maar geen sluit lichten.

 Voor de rest een mooi treinstel.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B71CD2BB-BC6A-4D86-982C-906EF449BEF3-60e08db048717.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B71CD2BB-BC6A-4D86-982C-906EF449BEF3-60e08db048717.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D52B3D47-6237-4AA8-8DDD-A73442FF4DDE-60e091d67639d.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D52B3D47-6237-4AA8-8DDD-A73442FF4DDE-60e091d67639d.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/5A82FC5A-9D18-49A0-B06E-03B22A6A975B-60e0938ae8ffb.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/5A82FC5A-9D18-49A0-B06E-03B22A6A975B-60e0938ae8ffb.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 03 juli 2021, 19:02:53
Heel mooie kleurstelling  (y)
Gefeliciteerd met deze aanwinst!
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Stedahult op 03 juli 2021, 19:04:35
De molenwieken laten draaien kan best goed in
dat kleine kapje. Ik heb in de mijne een kleine
3V motor met heel veel vertraging zitten. Ooit
eens gekocht om een kaapstaander mee aan te
sturen. Volgens mij heb ik er nog één. Mocht je
interesse hebben zoek ik hem op en maak een
foto van het ding. Mijn molenkap is vergelijkbaar
met jouw exemplaar, dus het moet kunnen.(https://images.beneluxspoor.net/bnls/68D6C573-8340-42C7-80F3-38E4B760CA2B-60e0989190c3a.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/68D6C573-8340-42C7-80F3-38E4B760CA2B-60e0989190c3a.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: AndrevdG op 03 juli 2021, 19:52:41
Mooi hoor die Blokkendoos Arjan. Bijna 100 jaar jong en nog steeds mooi, ook in model.  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 03 juli 2021, 19:58:03
Bedankt voor het aanbod voor de motor. Ik heb verder geen plannen om de wieken of waterad te laten draaien. Het model staat in de "vensterbank" en niet op de baan.

Aparte molen om met die "achter aandrijving" (y)

Arjan
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Jelmer op 03 juli 2021, 20:17:54
Heb een tijdje je updates gemist Arjan, maar erg fraaie dingen komen voorbij.

De molen en de blokkendoos, mooie aanwinsten.

Groeten,
Jelmer
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 04 juli 2021, 18:15:30
De nieuwe Lenzkircher autorampe maakt furore over de hele wereld. De oldtimer automobil club van de NL baan in Canada heeft gelijk maar een club uitje georganiseerd. Bestemming Lenzkirch and beyond. Er zullen nog wel wat Corona obstakels voordoen op deze lange reis dus aankomst is niet gegarandeerd!

De auto zijn geladen op het bovendeks van deze Exact-train auto wagen. Dit was gezien de pirikellen van Jelmers familie limousine niet de voorkeur maar het onderdek is te laag. Alleen Dafjes passen.

De reis zal verder plaatsvinden in een retro schlaf en Speisewagen met bijpassende stoomloc of dieselloc. Elektrische trajecten zullen zo mogelijk vermeden worden.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/05C66B6D-8D9C-49BE-80D7-9B71ADCED288-60e1d95e312f9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/05C66B6D-8D9C-49BE-80D7-9B71ADCED288-60e1d95e312f9.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D2F31CBF-F1DB-4D69-8F82-818594B44BCB-60e1d95dba0cb.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D2F31CBF-F1DB-4D69-8F82-818594B44BCB-60e1d95dba0cb.jpg)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Hans Grasmaijer op 04 juli 2021, 18:54:25
Dat ziet er schön uit!

En driewerf hoera voor de Oldtimerclub, Lenzkirch kan haast niet wachten om de club te ontvangen.
Overigens wel moedig, wetende dat er wel eens wat mis kan gaan op zo'n lange reis. Tachtig dagen?
Je moet er niet aan denken dat er wat onherstelbaars gebeurt met de auto's.
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: ArjanB op 15 juli 2021, 01:01:22
Naar aanleiding van een ander draadje over een Occre CIWL goederenwagen (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=97246.msg3222195829#msg3222195829) een paar maanden geleden deze kit ook eens besteld in Spanje.

De kit bestaat uit een houten lasercut gesneden basis die je dan vervolgens zelf mag bekleden met balsa strip en wit metalen onderdelen. De kit leek me niet heel erg moeilijk en wel te  doen voor de niet zo heel evaren bouwer. De prijs was ook redelijk en mocht het niks worden dan is er in iedergeval geen fortuin verloren gegaan en hebben we een hoop plezier gehad.


Het meest problematische lijkt me nog het buigen van alle handgrepen ed.

De doos

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1316-60ef64942f267.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-1316-60ef64942f267.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0857-60ef673f51744.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0857-60ef673f51744.jpg)

Ook nog een arsortiment met kleurtjes er bij. Ik dacht dat er wel een kleur van kon gebruiken om het uiteidenlijk een kleur tegeven. Maar omdat er ook metalen onderdelen bruin moeten wordenzal dat niet ech gaan. Dat word dus een spuitbus bruin zien te vinden (heb geen airbrush)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0856-60ef6743e5173.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0856-60ef6743e5173.jpg)

De wagenvloer klaar met een van dye kleurjes.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0858-60ef67577278b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0858-60ef67577278b.jpg)
Vloer en wanden in aanbouw

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0860-60ef675746a2e.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0860-60ef675746a2e.jpg)
Basis iin elkaar het aan kleden met de latjes kan beginnen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0861-60ef6772d08b7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0861-60ef6772d08b7.jpg)
Zicht van boven

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0864-60ef677781f8c.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-0864-60ef677781f8c.jpg)
Wagen basis met latjes bekleding bijna klaar. De onevenheden lijken erger dan het in werklijkheid is


Word vervolgd voorlopig 2.5 - 3 weken op werkreis
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 15 juli 2021, 04:50:30
Lijkt me leuk om in deze schaal te bouwen. Wordt vast mooi Arjan  (y)
Titel: Re: NL-baan in Canada
Bericht door: Wim Vink op 15 juli 2021, 09:51:21
Mooi project Arjan!
Ben benieuwd naar het vervolg na je werkvakantie.