BeneluxSpoor.net forum
Overige spoorzaken => Grootspoor => Topic gestart door: Treinhobbijist op 30 January 2009, 17:40:08
-
Vandaag reed de 386 weer eens, samen met de 766.
Voor iedereen die dit treinstel graag wil zien,
Op het www.spoorforum.eu zag ik al eerste foto's oa. in de topic "Stichting mat 54" onder museumbedrijven en in de Topic: Meesterfoto's in de fotogalerie.
Pewiam
-
Hier een filmpje van de 766 en de 386 door Statio Delft.
Het filmpje is vandaag gemaakt.
http://nl.youtube.com/watch?v=T3oG64tEAX0
Groetjes Dennis
-
Wat zijn ze mooi he....die goeie ouwe tijd :-|
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/mat54_6_bakken.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/mat54_6_bakken.jpg)
(foto van het spoorforum.eu)
-
hier nog wat foto's
http://spoorzolder.nl/station-delft.html (http://spoorzolder.nl/station-delft.html)
gr.jan
-
Zo te zien gaat de 386 naar Ldd, denk voor de laatste details om het stel nu echt zelfstandig in te kunnen zetten!
-
klopt
hij was onderweg naar leidsendam
terug 02-02-09 gaat hij op eigen gelegenheid
gr.jan
-
Zo te zien gaat de 386 naar Ldd, denk voor de laatste details om het stel nu echt zelfstandig in te kunnen zetten!
Naja, details, het stel gaat erheen voor compleet onderhoud ;)
-
Ja, tuurlijk, maar bij het rijvaardig maken destijds is ook al een hoop gebeurd en sindsdien heeft het stel nauwelijks gereden. Op papier is het natuurlijk een complete onderhoudsbeurt.
-
rijvaardig maken destijds
Dit weekend, ja... :)
-
Oja, het stel heeft natuurlijk nog nooit op eigen kracht gereden, al die foto's zijn maar een verzinsel of gefotoshopt... ::)
-
hopen dat ze wat voorzichtiger zijn dan met de 419 ::)
-
In overleg met de maker van bovenstaande foto, hier de link met de mat'54 foto:
http://www.flickr.com/photos/treinen_leen/3238250989/sizes/o/
Heren moderatoren, de door mij geplaatste foto kan er dan svp af
Groeten Bessel
-
Oja, het stel heeft natuurlijk nog nooit op eigen kracht gereden, al die foto's zijn maar een verzinsel of gefotoshopt... ::)
Tussen rijvaardig maken en 'al kunnen rijden' zit een verschil............ Ter vergelijking: iemand van 16 zou ook kunnen autorijden, alleen ontbreekt het alom bekende roze-papiertje.......
Overigens heeft het stel nooit solo gereden, altijd i.c.m. met of de Mat'46, of bij gebrek aan deze, de 766.
-
Waarom zou het stel geen tractie kunnen leveren? Als de ATB etc van het stel nog niet gecontroleerd en afgenomen is kan men toch zonder problemen gecombineerd rijden zoals je ziet. Tijdens een rit een stroomafnemer "eropshoppen" lijkt me een beetje moeilijk ;-)
Groeten
Bas
-
Je moest eens weten wat er allemaal kan tegenwoordig met een fotobewerkingsprogramma..............
-
@ Pewiam
Dat is me meer dan duidelijk wat je allemaal wel niet kunt "sjoppe", maar TIJDENS een rit zodat iedere willekeurige fotograaf ineens de stra's op zijn camera heeft staan is een beetje onmogelijk ;-) Als dus verschillende fotografen de stellen fotograferen en allemaal dezelfde combinatie tonen, dwz met de stra's aan de bovenleiding, is het volgens mij duidelijk :-)
Groeten uit Zwitserland
Bas
-
Ik heb vandaag de 386 nog gefotografeerd en gefilmd in Utrecht Centraal:
(http://i172.photobucket.com/albums/w11/fermon_photos/IMG_2839pb.jpg)
(http://i172.photobucket.com/albums/w11/fermon_photos/IMG_2846pb.jpg)
En het filmpje: Mat'54 386 op eigen kracht (http://nl.youtube.com/watch?v=N8OeeEa_3zI)
-
Ziet er goed uit!!!!
Snel maar een keertje meerijden...
Michael
-
Nou dat kan op 21 februari en 22 februari, zie: http://www.spoorwegmuseum.nl/nl/hetmuseum/heimwee.htm
Zie onderaan bij de data.
-
En inderdaad, de 386 is rijvaardig en kan op eigen kracht rijden.
Ik had helaas niet de kans om hem te fotograferen, maar ik zag hem vanuit mijn school langsrijden in Woerden vanmiddag.
-
Ik ben dit weekend in Utrecht geweest en wat me opvalt aan het stel is de fel groene kleur.
Is deze kleur correct?
De 766 was in zijn groene dagen toch veel donkerder,de 419 ook.
Wel mooi stel natuurlijk!
Maurik
-
Ja, de kleur is correct, althans zo zijn de stellen destijds naar alle waarschijnlijkheid afgeleverd. Groen is wel een kleur die bij veroudering donker wordt, dus in het 'echt' waren ze waarschijnlijk wel wat donkerder. De 766 en de 419 zijn te donker geschilderd; vergeet ook niet dat dat spul wel altijd buiten staat (net als vroeger), maar wel minder reed. En zonlicht doet ook een hoop (net als oude kleurenfoto's...)
-
Ik zag het stel ook op eigen kracht voorbijkomen, of was het toen eigenlijk 1962 ofzo?? http://www.flickr.com/photos/florisleeuw/3300688350/ (http://www.flickr.com/photos/florisleeuw/3300688350/) ;D ;)
-
Ik heb de 386 zaterdag uitgebreid gefilmd bij het Spoorwegmuseum:
http://www.youtube.com/watch?v=1RNNErVi-PA
-
Ik heb hem dit weekend eens flink gefotografeerd, zie http://pics-by-j.fotopic.net/c1643586.html, maar ik zie nu pas dat er geen ladders op de neus zitten en dat in 3 jaar nog niemand de moeite heeft genomen om er een treinstelnummer of baknummers op te zetten. Heeft iemand enig idee waarom ? Een emaille nummerplaat kan duur zijn, maar een likje verf toch niet ?
-
Er hoort maar 1 ladder aan boord te zijn, en die hoort in de bagage te hangen, niet buitenop...
En een likje verf kost niet veel inderdaad maar dan moet daar wel tijd voor zijn.
De prioriteit is laatste tijd meer op het "op de baan brengen" gericht geweest en dan schiet het cosmetische er een beetje bij in...
Maar dat komt vanzelf wel, zit daar maar nietoverin...
Als je dat wel doet, moet je even kijken of je tijd hebt ;)
-
De 386 zaterdag gefilmd vlakbij en bij het Spoorwegmuseum
klik hier (http://www.youtube.com/watch?v=7o-CMoyNick)
(http://lh5.ggpht.com/_P5T7UHbn-Yw/SaEtaJOrpcI/AAAAAAAAQt8/qB02u94t9Tg/s400/IMG_7924.JPG)
-
Wat doet dat stuk hout eigenlijk voor dat raam?
-
Waar zie jij dat :S?
-
raam naast de 1ste deur van de Bk
-
Volgens mij is dat gewoon een stuk van de binnenwand wat je ziet.
Jos.
-
En een likje verf kost niet veel inderdaad maar dan moet daar wel tijd voor zijn. De prioriteit is laatste tijd meer op het "op de baan brengen" gericht geweest en dan schiet het cosmetische er een beetje bij in...
Snap ik, maar het is al bijna 3 jaar zo. Nogmaals: het valt me nu pas op, maar iets zegt me dat de finishing touch toch wel zo leuk is.
-
t'Zijn geen wrijftransfers hoor... ;)
Er zit nogwel even werk aan, uitzoeken wat waar hoort, hoe alles eruit dient te zien, welke grote, sjablonen laten maken etc, er gaat meer tijd in zitten dan je soms denkt en vrijwilligers en tijd zitten ook niet in een blikje... ;)
Langzaam aan word steeds meer materieel van opschriften voorzien, dus dat komt nogwel goed.. :)
-
Reken op een paar avonden voor het uitzoeken en digitaal klaarmaken, dan inderdaad spul laten maken, en dan ben je nog een halve dag bezig om het netjes op het stel te meubelen. En dan moet het ding dus ook het liefst ergens rustig binnen staan.
Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar in de praktijk van een vrijwilliger zijn er zoveel dingen die aandacht vragen... (ja, ervaring)
-
Alle respect voor vrijwilligers, zonder welke Museaal Nederland gewoon stilstaat, mijn vraag/opmerking gaat echter meer in de richting van de leiding. Die vond het kennelijk meer prioriteit hebben om gaten in lokomotieven te boren om daar tekstbordjes aan op te hangen en dat heeft ook tijd en energie gekost. Los daarvan, want dat is weer een heel ander verhaal, dacht ik heel naief dat het opbrengen van de opschriften wel eens zou kunnen horen bij de ongetwijfeld grote klus om het stel groen te spuiten. Zo niet, dan hebben beide delen van het stel toch bijna 3 jaar overdekt gestaan en in Utrecht moet er toch een dag in de week zonder publiek zijn om dat soort karweitjes uit te voeren.
Ik voel me niet bekocht, ik ben alleen zo verbaasd.
-
Die vond het kennelijk meer prioriteit hebben om gaten in lokomotieven te boren om daar tekstbordjes aan op te hangen en dat heeft ook tijd en energie gekost.
D'r zijn helemaal geen gaten geboord om de tekstbordjes op te hangen. De schroeven op die bordjes zijn nep. Daarbij lijkt het mij trouwens inderdaad belangrijker om verklarende bordjes te hebben op de collectie die in het museum staat i.p.v. opschriften op een trein die tot nu toe weinig te zien was in het museum. Afgezien daarvan staat het ophangen van bordjes in het museum overigens los van het maken van opschriften op de treinen. Het een gaat uit van het museum en het ander wordt door de vrijwilligers van de werkgroepen gedaan.
Daarbij komt ook nog dat de 386 opgeknapt is door 'tROM. Een werklozen/opleidings project. 'tROM verzet erg veel werk, maar verstand van de juiste details hebben ze niet. Mag je ook niet verwachten van zo'n project en daarom is het ook helemaal niet erg, maar dat maakt wel dat we beter zelf voor de opschriften kunnen zorgen. De werkgroep elektrische treinstellen is echter erg klein, dus het is er nog niet van gekomen.
De 273 vereist namelijk ook nog wat aandacht. Bovendien is er, zoals al eerder gezegd, de afgelopen tijd vooral aandacht geschonken aan het rijvaardig maken van de 386. De rest volgt vanzelf. Kwestie van geduld.
Etienne
-
D'r zijn helemaal geen gaten geboord om de tekstbordjes op te hangen. De schroeven op die bordjes zijn nep.
Gelukkig maar, da's een pak van m'n hart.
-
Als tROM het ding van opschriften had voorzien dan waren het waarschijnlijk witte plakletters in een verkeerd lettertype geweest, om maar eens wat te noemen. Was ook niet goed geweest... (1202, anyone??)
Maar als iemand zich geroepen voelt om een volledige opschriftenset voor een tweetje mat'54 digitaal aan te leveren, juiste lettertype (wellicht te leveren) en juiste formaten én inhoudelijk correct, dan ben je vast welkom bij een van de NSM-leden alhier.
-
Bespaar je de moeite ;) Heb ze reeds lange tijd terug (vlak na afleveren tROM) afgeleverd. Hoe en waarom ze er nog niet op zitten (is zaak werkgroep, niet NSM!) weet ik verder ook niet. Ik weet alleen dat het compleet is, aangezien ik ze zelf heb getekend, net als de Pec, NS-41, 1202 (zijn er ook reeds, wordt over nagedacht hoe en wanneer!), mP3031 en de 273.
Helaas zijn er zo her en der wat foutjes ingeslopen, maar dat hou je toch altijd wel, alhoewel je hier veelal weinig over hoort...