Doel:€250.00
Donaties:€130.55

Per saldo:€-119.45

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-10-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 17:39:59
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Mitchell
Vandaag om 17:34:24
TV-Programma "De Grote Kleine TreinenCompetitie" door Martin Welberg
Vandaag om 17:31:50
Preview modelbanen 01TREFF, 23&24 oktober door arnout
Vandaag om 17:30:11
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door consolidation
Vandaag om 17:29:29
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 17:23:53
Artitec 2021, HO en N. Nieuws van de fabrikant door DavidNS400 Grote sik
Vandaag om 17:07:36
Kolentrein 1e helft jaren vijftig door Eric B
Vandaag om 17:03:41
Gezocht: LGB onderstel voor stoomtram Walcheren door MC
Vandaag om 16:39:05
Bedrading bevestigen aan onderkant blad. door bask185
Vandaag om 16:36:47
(12V/18V) verdeelblok gezocht door bask185
Vandaag om 16:34:49
Märklin BR80 versleten tandwielen door nite
Vandaag om 16:31:18
Onvolledig DCC-signaal? door bask185
Vandaag om 16:07:15
SSN 41 105 door Hans Reints
Vandaag om 15:44:09
Diorama Faller, Zwarte Woud, boerderij door Anton Maris
Vandaag om 15:11:36
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 14:55:44
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
Vandaag om 13:56:30
PIKO fabriek #61149, bouwverslag. door NS1220
Vandaag om 13:55:51
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Alewijn
Vandaag om 13:50:20
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
Vandaag om 13:22:59
NS stoomloc (Maffei) in Spoor-1. Etsplaten, bouwproject. door FritsT
Vandaag om 13:03:41
Zit er een keerlus in mijn baanplan? door bask185
Vandaag om 12:44:04
Update: baan in de tropen door NS264
Vandaag om 12:40:45
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door tijgernootje
Vandaag om 12:23:54
Asse-Bad - Assche-les-Bains door Modellbahnwagen
Vandaag om 12:21:36
Modelbouwweekend Nederlands Transport Museum, 23/24 okt. 2021 door AB 7216
Vandaag om 12:20:38
Trein 2242 Hildesheim - Hengelo door Ronald69
Vandaag om 12:05:37
Aangekondigd: Voor de draad ermee (Bovenleiding in Nederland 1924-1966) door Modellbahnwagen
Vandaag om 11:30:11
Het oude station Wageningen (versie 3) door Station W
Vandaag om 11:14:57
Roco 78749, BR218, Zimo decoder, max. Snelheid aanpassen? door VAM65
Vandaag om 11:04:37
  

Auteur Topic: Piko SmartController Light en loconet.  (gelezen 285 keer)

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 1678
Piko SmartController Light en loconet.
« Gepost op: 28 september 2021, 14:57:23 »
Hallo,

Ik heb van Rosoft de stand alone loconet interface gekocht om loconet toe te voegen aan iTrain. Nu deed dat ding het niet in combinatie met de smart controller light van piko. Nu ben ik me aan het inlezen maar ik zie erg verwarrende en ook verschillende dingen. En ik snap het niet meer.

Op scale trading staat dit stukje.

Citaat
Meerdere PIKO SmartControl Light® controllers kunnen via de LocoNet®-T poort tegelijkertijd worden aangesloten op de PIKO SmartControl Light® centrale. Met de door PIKO aangeboden Y-splitter (art.nr. 55018) kunnen twee PIKO SmartControl Light® controllers zonder meer worden aangesloten. Bij het aansluiten van meer dan twee handregelaars moet gebruik worden gemaakt van een LocoNet® splitter met stroomversterking.

Dit suggereert dat het om een loconet-T apparaat moet gaan toch?  Die smart box heeft wel een loconet-B aansluiting waarop je een loconet booster kan aansluiten.

Maar dan... er bestaat dus een piko loconet interface

Met de beschrijving
Citaat
Met behulp van de PIKO Loconet adapter kan de PIKO SmartBox in een bestaande loconet situatie worden gebruikt. De PIKO loconet adapter heeft vier aansluitmogelijkheden en krijgt zijn stroom direct van de PIKO SmartBox.
Dit suggereert dat die smart box niet direct met een loconet apparaat kan werken. Aangezien je die smart controller er wel direct in kan pluggen, ga ik denken dat die smart controller werkt met een piko eigen communicatie in plaats van met loconet.

Kan iemand hier wat licht op schijnen?

Mvg,

Bas
« Laatst bewerkt op: 28 september 2021, 16:48:34 door Bert van Gelder. Reden: Titel voorzien van hoofdletter(s) »

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9763
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: piko smart controller light en loconet.
« Reactie #1 Gepost op: 28 september 2021, 15:07:43 »
Hoi Bas,


Dat zijn twee compleet verschillende beesten:



en




De LocoNet Adapter is nodig voor de bovenste. Als je daar tenminste met het RoSoft interface of SmartController light op terecht wilt.

De onderste set levert LocoNet. Of dat B of T is, maakt voor het signaal niet uit. Het verschil zit hem alleen in de spanning op Pin 1 en Pin 6. T ==> +12-15VDC, B ==> RailSync +-15VAC (DCC)

Voor uitgebriedere specs van de "Light-Box" kun je ook hier terecht: https://www.uhlenbrock.de/de_DE/service/download/handbook/de/Handbuch_DAISY_II_%20Auflage_5.pdf

Grtzz,
Karst

P.S. De bovenste is een soort Mini - ECoS

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 1678
Re: piko smart controller light en loconet.
« Reactie #2 Gepost op: 28 september 2021, 15:23:46 »
Het probleem wat ik ervaren heb, is dat de piko smart controller light error ging vertonen, toen ik hem in de loconet interface stak. Dit gebeurde als ik en adres probeerde in te voeren.

Ik probeer dus een loconet bus toe te voegen aan iTrain met als doel om via iTrain de central stations treinen ed aan te laten aansturen.

Ik heb met lichte spijt de 'customer support' benaderd van Rosoft.

Het eerste antwoord
Citaat
Bas,

 

Alleen heb ik in dat draadje het nergens over een LocoNet-Standalone, maar over een LocoNet-Interface en dat zijn toch echt twee totaal verschillende zaken.

 

De LocoNet-Standalone is echt Standalone en die sluit je onder geen beding aan op een andere centrale met LocoNet. Dat zal dat het einde van één van de twee resulteren.

 

Je kunt alleen van alle aan elkaar knopen als je echt weet wat je doet en hoe het werkt. Weet je dat niet begin er niet aan en houd het bij één systeem.
messteek

 

Dus een LocoNet-Standalone en een Piko Smart aan elkaar gaat sowieso dus niet werken, daar heb je een NORMALE LOCONET-INTERFACE voor nodig. En dat staat ook zo beschreven op het iTrain Forum.

 

Mvg

Wim.

Ik heb dit ding gekocht omdat bovengetekende een link stuurde naar me en zei dat ik dat nodig had.

Om de een of andere reden denkt Wim dat de smart controller een loconet centrale is. Volgens mij is dat die smart box die bij de handregelaar komt, maar dat durf ik hem niet te vertellen.

Uit zijn 2e mail
Citaat
Bas,

Je kunt met de LocoNet-Standalone via b.v. een FRED de treinen bedienen die je via de Central Station hebt aangemeld en normaal gesproken mee bediend.

Maar je mag de Standalone nooit en te nimmer aansluiten op een centrale die zelf LocoNet heeft.

In iTrain stel je het volgende in, zie afbeelding.

Dan roep je op de fred of andere handregelaar je locadres op en dan wordt er een LocoNet-Slot aangemaakt voor de standalone en iTrain geeft dan de commando's door aan de Central Station.
Dit werkt zolang er verbinding is het loconet-slot wordt niet bewaard of opgeslagen.
Zo werkt en niet anders.

Mvg
Wim.
moet ik dus wel een Fred kunnen gebruiken, wat een loconet-T ding is. Die smart controller light zou het in theorie dus wel moeten doen.

Mvg,

Bas


Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9763
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: piko smart controller light en loconet.
« Reactie #3 Gepost op: 28 september 2021, 15:46:35 »
Hoi,

Vertel in plaatjes wat je aan elkaar geknoopt hebt... ;)

De benamingen van Piko blinken niet uit in duidelijkheid....


Volgens mij heb je dit:

==> ==>

Klopt dat ??


Grtzz,
Karst

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 1678
Re: piko smart controller light en loconet.
« Reactie #4 Gepost op: 28 september 2021, 15:50:16 »
correct en daarachter komt nog ==>  2 * CS3+ 

En in deze opstelling, doet de smart controller gek.

Misschien ook belangrijk te vermelden dat we iTrain versie 4 gebruiken.

Bas

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9763
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: piko smart controller light en loconet.
« Reactie #5 Gepost op: 28 september 2021, 16:04:06 »
Citaat van: bask185
correct en daarachter komt nog ==>  2 * CS3+ 

Mooi :)

Citaat van: bask185
En in deze opstelling, doet de smart controller gek.

Dat komt 99.9% zeker omdat de controller een opdracht het LN op stuurt en daar geen, bevredigend, antwoord op krijgt.

Citaat van: bask185
Misschien ook belangrijk te vermelden dat we iTrain versie 4 gebruiken.

Dat kon idd wel eens  héééééééél belangrijk zijn. Ik zou maar eens even navragen op het iTrain forum vanaf welke versie dit StandAlone gebeuren ondersteund wordt... ;)
Want daarvoor heb je de iTrain "SlotManager" nodig. En die zit volgens mij alleen vanaf 5.xx er in...

Grtzz,
Karst

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9763
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: piko smart controller light en loconet.
« Reactie #6 Gepost op: 28 september 2021, 16:08:40 »
Overigens,

Alternatief:



https://www.dtswebshop.nl/nl/dts-itrain-remote-smartcontroll.html

En daar staat inderdaad te lezen, dat het vanaf iTrain 5.0 werkt.


Grtzz,
Karst

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 1678
Re: piko smart controller light en loconet.
« Reactie #7 Gepost op: 28 september 2021, 16:22:21 »
 :'(
Ik weet niet wat mijn hart het meeste breekt.
Dat ze op de club voor mijn tijd al voor central stations hadden gekozen.

Dat we vier iTrain 4 licenties hebben gekocht vlak voordat 5 uitkwam.

Dat ik iets van 6x ben beledigd door ene Wim tijdens m'n research.

Of dat dezelfde misschien straks zijn apparatus niet wilt terugnemen.

Ik ga nu dit op het iTrain forum overleggen.

Karst! Bedankt weer  (y), je bent de beste.

Mvg,

Bas

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9763
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Piko SmartController Light en loconet.
« Reactie #8 Gepost op: 28 september 2021, 17:42:59 »
 ;D