Vraag en antwoord > Modeltreinproblemen en -vragen

Modeltreinverzameling en waterschade

(1/4) > >>

Donaldus:
Hoewel ik niet in Limburg woon, heb ik toch waterschade, namelijk afkomstig van een hoger gelegen HR-kombiketel. Een deel van mijn modeltreinverzameling is door water aangetast. Ook grote delen van mijn tijdschriftenarchief zijn nat geworden. Je hebt geen idee hoe zwaar elk tijdschrift is geworden (350 gr p.st). Van de treinverzameling zijn vooral de verpakkingen al of niet ernstig aangetast. Sommige dozen zijn geheel uit elkaar gevallen, terwijl de styrophor binnendozen de inhoud veelal hebben behoed voor schade aan het materieel zelf. Ik moet dat allemaal nog inventariseren, maar toch heb ik alvast wat vragen:
1. Hoeveel daalt de waarde van een model gemiddeld wanneer de originele verpakking ontbreekt?
2. Zijn er mensen met een soortgelijke ervaring en kunnen zij mij tips geven hoe te handelen?
Ik hoop dat ik een beetje wijzer kan worden gemaakt. Bij voorbaat dank.
Vr.gr. Donald

Ronald Koerts:
hoi,

Dat is een minder bericht over waterschade.


--- Citaat van: Don Arnoldus op 22 juli 2021, 14:16:41 ---1. Hoeveel daalt de waarde van een model gemiddeld wanneer de originele verpakking ontbreekt?

--- Einde van citaat ---

Ligt een beetje aan het merk. Bijvoorbeeld bij Märklin is de originele staat van veel dingen erg belangrijk. Bij andere merken is het ook wel van belang. Het kan soms wel tot 40% - 50% schelen tussen wat je met OVP er zou voor zou kunnen krijgen en zonder OVP. Ik heb zo bijvoorbeeld een spoor 0 wagon (BraWa) met een OVP met waterschade kunnen scoren voor ongeveer 40% goedkoper. Ik moet wel zoeken naar de schade aan de OVP.


--- Citaat van: Don Arnoldus op 22 juli 2021, 14:16:41 ---2. Zijn er mensen met een soortgelijke ervaring en kunnen zij mij tips geven hoe te handelen?

--- Einde van citaat ---

Controleer alles goed. En controleer de modellen op werking. Maak alles heel goed droog. Laat de modellen dan ook goed luchten / drogen in de lucht om zeker van te zijn dat het vocht eruit is.

Groet Ronald.

1200blauw:
Over het algemeen ben ik het eens met wat Ronald schrijft, ook met de waardedaling, behalve op een detail met onderstaande:


--- Citaat van: Ronald Koerts op 22 juli 2021, 16:14:10 ---Controleer alles goed. En controleer de modellen op werking. Maak alles heel goed droog. Laat de modellen dan ook goed luchten / drogen in de lucht om zeker van te zijn dat het vocht eruit is.

--- Einde van citaat ---

Hier zou ik de volgorde iets anders doen, dus eerst drogen en dan pas de werking controleren. Ik denk ook dat Ronald dat bedoelde (y)

Dirk:
Ik denk dat de verzekering toch anders de waarde inschat, Voor die mensen is de verpakking een kartonnen doos van 0 of generlei waarde.

Dave.......:
Dat heb je goed Dirk

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie