Doel:€250.00
Donaties:€82.50

Per saldo:€-167.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-05-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door roadster36
Vandaag om 02:06:02
Cubana door roadster36
Vandaag om 02:04:40
Wie herkent deze decoder? door Pjotr kramer
Vandaag om 00:23:53
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door EricZmS
Vandaag om 00:19:50
Wijziging motoren in de Vectron's door Fritsprt
Vandaag om 00:00:40
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
18 mei 2021, 23:31:43
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door Karst Drenth
18 mei 2021, 23:24:48
Onshape cursus door Henk de Vlaam
18 mei 2021, 23:23:15
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
18 mei 2021, 22:55:11
NS 6700 dierenserie etchmodels door Besselspoor
18 mei 2021, 22:51:57
De bouw van ''Industriepark'' NL in spoor N. door NS264
18 mei 2021, 22:49:21
"Southern Pacific's Coos Bay Branchline in H0", een nieuwe thuisbaan. door Ronald Halma
18 mei 2021, 22:49:10
NS vervangt uit voorzorg voorlopig DDZ treinen door Freek Jonkers
18 mei 2021, 22:39:10
Oneindige Overslag 0e RC door EricZmS
18 mei 2021, 21:59:17
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Erik Mijd
18 mei 2021, 21:56:44
Bruggen-IG - brug over de Poldervaart Schiedam/Kethel door GerardvV
18 mei 2021, 21:43:31
H0-bruggetje om te printen door Dave.......
18 mei 2021, 21:34:27
Korenschoven, bestaan ze in model, of zelf maken? door jandcargo
18 mei 2021, 21:32:31
Projekt 083-338 door 44
18 mei 2021, 21:32:10
Ronde buffers plat en bol, van alle tijdperken, landen, in model en in het echt? door Freek Jonkers
18 mei 2021, 21:18:05
Even voorstellen als (her)beginner door Wim Vink
18 mei 2021, 20:27:03
Roco NS 200/300 Sik, model 2019, geel-grijs. door VAM65
18 mei 2021, 20:23:57
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door prutser
18 mei 2021, 20:22:24
Tolhuisje door Sven
18 mei 2021, 20:16:29
3D/RM-IG: Mitchell's hoekje door Mitchell
18 mei 2021, 20:10:08
Gezocht: beelden van DE1 en DE2, jaren 1960-1968. door Spoor010
18 mei 2021, 19:54:37
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door Wim Vink
18 mei 2021, 19:16:38
Jouef wissel, kun je de aandrijving uit het zicht plaatsen? door Jelle cou
18 mei 2021, 19:07:50
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
18 mei 2021, 18:37:23
Harzwald Hafen Bahn door MarcNL
18 mei 2021, 18:23:23
  

Auteur Topic: Wat kan je precies doen met Railcom?  (gelezen 3284 keer)

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4152
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #30 Gepost op: 12 april 2021, 13:50:10 »
En anders als tussenoplossing:



De Lenz LRC120

Gr, Bert

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
  • Veroniek
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #31 Gepost op: 12 april 2021, 14:24:54 »
Dus, JA, je kan S88-melders combineren met met Railcom-melders....
Maar geven de S88 melders dan ook de RailCom gegevens door aan de centrale ?  De getoonde LRC120 is geenszins een melder, die iets doorgeeft.  Behalve visueel natuurlijk.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

meino

  • Offline Offline
  • Berichten: 1153
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #32 Gepost op: 12 april 2021, 14:39:42 »
S88 is in een shiftregister, dus dat geeft alleen een bit door (waarde 0 of 1). Ieder bit betreft 1 bezetmelder. Als je andere informatie wilt doorgeven heb je iets anders nodig.

Groet Meino
A clean desk is a sign of an empty mind

Kranenberg
De CanBus komt naar Kranenberg

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
  • Veroniek
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #33 Gepost op: 12 april 2021, 14:59:48 »
Hallo Meino,
precies daarom snap ik de opmerking van Bert van Gelder niet:  het werkt bij mij prima gecombineerd.  Tenzij hij alleen maar bedoelt, dat je met S88 kunt terugmelden, terwijl er een LRC120 aan de baan hangt.  Maar dat geeft geen verdere invulling aan waar het hier om gaat:  terugmelding met RailCom.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

meino

  • Offline Offline
  • Berichten: 1153
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #34 Gepost op: 12 april 2021, 16:33:52 »
Dat zelfde probleem heb ik ook. Ik weet wat Railcom is en ongeveer hoe het werkt. Persoonlijk heb ik geen behoefte aan dit systeem. Daar is Kranenberg te bescheiden voor (max rijlengte 54m, maximaal 6-7 treinen). Het is natuurlijk wat anders als je iets hebt zoals Miniworld of als je vele tientallen locs op de baan hebt. Theoretisch zou je Railcom kunnen gebruiken als bezetmelder i.p.v. stroom- of massadetectors via S88. Alleen dan moet je besturingsprogramma daar wel mee overweg kunnen en verder weet ik niet hoe betrouwbaar dit uiteindelijk is. Want er wordt best wel eens een DCC pakket gemist, dat merk je meestal niet omdat de centrale die continue herhaald. Dus ook de Railcom berichten zullen wel eens gemist worden en dat heeft direct nare gevolgen tijdens het bedrijf als ze tevens als bezetmelder gebruikt worden. Daarnaast speelt imho ook het kostenplaatje een rol. In ieder geval voor mij.  ;D

Groet Meino
A clean desk is a sign of an empty mind

Kranenberg
De CanBus komt naar Kranenberg

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4152
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #35 Gepost op: 12 april 2021, 17:06:21 »
Maar geven de S88 melders dan ook de RailCom gegevens door aan de centrale ? 

Nee, het gaat me er om dat Bask meldde (via de quote van Henk" je kan ook een deel van de terugmeldounten met Railcom uitrusten. Hoe combineer je dat technisch dan met bijvoorbeeld S88?") dat dat niet kan en je dat niet moet willen.

Maar dat kan best, railcom-melders en S88 melders naast elkaar.

Citaat
De getoonde LRC120 is geenszins een melder, die iets doorgeeft.  Behalve visueel natuurlijk.

En dat is een reactie op Albert, als je als tussenoplossing wilt weten welke lok op een baanvak staat (bijvoorbeeld programmeerspoor). Alleen is dat met 60 euro geen goedkope oplossing...

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5745
  • ***
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #36 Gepost op: 12 april 2021, 17:14:28 »
Mooie uitleg van de LRC120
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 428
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #37 Gepost op: 12 april 2021, 17:26:30 »
Alles wat MFX , Railcom of wat dan ook is gaat hier uit en blijft uit. Ik zie het nut er niet van in en geeft alleen maar ellende.

Van de week had m'n PC kuren. iTrain houdt bij waar m'n locs staan. Maar dat was dus ook een puinhoop.

Omdat ik dus Railcom heb voor de meeste van m'n locs, heb ik alles 'weggegooit', zeg maar schoongemaakt.

iTrain weer aangezet, en ook de baan. M'n 70 locs melden zich weer mooi aan.
Zou ik geen Railcom hebben gehad, dan had ik 70 locs mogen aflopen om te zien wat waar staat.

Ik zou niet meer zonder willen met een baan van dit formaat.

Ik werk met Koploper en elke keer als ik na rijden stop en afsluit maak ik een back-up van Koploper incl locomotiefstanden.

Nog niet zolang geleden had de verbinding tussen de ECoS en PC kuren en moest Koploper geforceerd afsluiten.
Dan zijn de rapen gaar en ligt alles overhoop.
Best en snelst oplossing was de laatste back-up terug zetten in Koploper. Van de 30 treinen hoefde ik maar 3 handmatig van plaats te verwisselen en ik kon gewoon weer rijden.

Op deze manier heb ik die (dure) fratsen niet nodig voor mijn modelbaan.

Mvg, Johan

AndrevdG

  • Offline Offline
  • Berichten: 1543
    • Baan in Los Angeles
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #38 Gepost op: 14 april 2021, 04:09:34 »
Citaat
Ik zie het nut er niet van in en geeft alleen maar ellende.

Citaat
Op deze manier heb ik die (dure) fratsen niet nodig voor mijn modelbaan.

Ach ja, wat de 1 ziet als een mooie te gebruiken technologie wordt door de ander de grond in geboord.
Vaak zonder ook maar enige ervaring, omdat het systeem bij voorbaat al niet deugd.

Back-ups maak ik ook altijd, maar niet tijdens het rijden. Na een kwartier rijden staat er echt geen lok meer opdezelfde plek, en als de PC het dan begeeft heb je niets aan een back-up.

Railcom heeft hier al een paar keer heel wat ellende bespaart, ik zou niet meer terug willen.

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
  • Veroniek
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #39 Gepost op: 14 april 2021, 11:54:22 »
Alles wat MFX , Railcom of wat dan ook is gaat hier uit en blijft uit. Ik zie het nut er niet van in en geeft alleen maar ellende.

Op deze manier heb ik die (dure) fratsen niet nodig voor mijn modelbaan.
Nou, dat zie ik toch wat anders.  Want op de eerste plaats is (hier RailCom) helemaal niet zo duur als je er vanaf het begin mee werkt.  Dat je de allergoedkoopste oplossingen voor een aantal zaken dan niet kunt gebruiken is mij ook wel duidelijk.  En daarmee bedoel ik natuurlijk ook het programma dat je gebruikt.  Als dat voor niks is, tja....     Maar gelukkig kent Koploper RailCom dan ook niet. Daarom heb ik lekker dure programma's, die er wel mee overweg kunnen.

En waar haal je: "alleen maar ellende" vandaan ?  Ik hoor nooit van ook maar enige ellende van de echte gebruikers (wederom RailCom).

Op de tweede plaats:  je zet alles uit en dat blijft uit.  Dan hoop ik voor jou, dat je nooit een MFX loc koopt, want die lijkt me daardoor alleen al een stuk duurder.  Maar dat is in tegenspraak met:  ik zet alles uit.   Dus je betaalt toch al te veel bij bepaalde uitvoeringen, waarbij je wel van alle andere fratsen gebruik wilt maken. Dure fratsen, naar mijn mening, zoals digitaal, wat alleen maar ellende veroorzaakt. ;)

Kortom:  je praat een beetje kort door de bocht vanuit je eigen situatie.  En dat geeft helemaal niks, zolang je over je eigen oplossingen tevreden bent.  En dat zie ik bij jou wel terug, complimenten daarvoor.    Maar laat anderen dan ook in hun waarde, liefhebbers die met nutteloze, ellende veroorzakende dure fratsen bezig zijn, het is maar speelgoed (in dit geval meestal voor volwassenen).

VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 428
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #40 Gepost op: 12 mei 2021, 23:18:13 »
Nou hier heeft de enige goed rijdende mfx decoder (gewoon aangestuurd op MM-II) vanavond voor het eerst sinds jaren kuren vertoond. Voor mij is hij onbetrouwbaar geworden. Die gaat dus binnenkort vervangen worden door een ESU Lopi, net als de rest van zijn soort genoten die al vervangen zijn.

Een ander mag het van mij gebruiken heb ik geen moeite mee alleen ik heb hier in multiprotocol situatie genoeg ellende meegemaakt met die fratsen van mfx en Railcom.

Enige tijd geleden sloeg een Lopi V4 op hol bleek dat de Railcom in de decoder nog aanstond. Railcom geëlimineerd en nergens geen last meer van.

Gewoon recht toe recht aan, werkt het beste hier.

Mvg, Johan.

3-rail modelbaan met ESoC aangestuurd in multiprotocol MM en DCC. Verder alle poespas mfx en Railcom uitgeschakeld zowel in de ECos als in de decoder (waar het kan)

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
  • Veroniek
Re: Wat kan je precies doen met Railcom?
« Reactie #41 Gepost op: 13 mei 2021, 10:29:34 »
Groot gelijk, Johan.  Want ik lees hier niet alleen Multiprotocol maar ook multifrats.   MM   DCC  Railcom   mfx,  en dat allemaal door elkaar.  Lijkt mij ook niet zo'n goede combinatie, ook al zal het allemaal in theorie wel mogelijk moeten zijn.

Daarmee in tegenstelling:  ik rij Monocol en Monofrats, dus DCC met Railcom, (met als toevoeging het ABC systeem, maar dat staat er los van).
In principe doe ik alles met Lenz, dus ook de decoders in de loc's, maar ja, als je geluid wil ben je toch ook afhankelijk van Zimo en Esu en al een tijdje ook Piko.   Maar die kun je gelukkig goed instellen, dus daar heb ik geen problemen mee. 
« Laatst bewerkt op: 13 mei 2021, 10:31:10 door VvKan »
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ