Doel:€250.00
Donaties:€122.50

Per saldo:€-127.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-04-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS baan in Las Vegas door Daan in Las Vegas
Vandaag om 15:40:10
Toon hier je (model)TRAM foto's. door AndréDev
Vandaag om 15:37:24
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Daan in Las Vegas
Vandaag om 15:34:12
DR4018 werkt niet goed door Ronald Koerts
Vandaag om 15:31:37
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door puntenglijder
Vandaag om 15:24:58
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 15:15:10
Toon hier je (model)treinfoto's door Frans8800
Vandaag om 15:04:46
LS Models CIWL Restauratie (van rond 1986) door Arnold van Heyst
Vandaag om 14:55:06
La vie...Sud-Est; zolderbaan met thema zuidoost Frankrijk door NS1220
Vandaag om 14:55:02
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Benrail
Vandaag om 14:54:50
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 14:54:19
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door puntenglijder
Vandaag om 14:49:07
BNLS-Werkspoor - Class 58 door Gerco van Beelen
Vandaag om 14:47:01
SLT in H0 voor Kleindrecht door Rob Ellerman
Vandaag om 14:39:46
Doornvliet door Chris Westerduin
Vandaag om 14:38:49
De Maaslijn na 75 jaar dan toch onder de draad? door thijs
Vandaag om 14:30:31
Frans loodsje et cetera door NS1220
Vandaag om 14:29:03
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 14:21:10
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door VAM65
Vandaag om 14:06:33
Werkplaats - (Baanplan H0) door Frans Peeters
Vandaag om 13:14:46
Artitec Mat '54, materieelbespreking. door brutus1
Vandaag om 13:14:37
Update: baan in de tropen door Arjen52
Vandaag om 13:10:42
Kan je aan een iTrain computer Xpressnet toevoegen zonder centrale? door bask185
Vandaag om 12:57:26
Alt Wutachbahn - Sau-Schwänzle-bahn Weizen - Zollhaus - Blumberg door Eric v C
Vandaag om 12:53:16
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door charp
Vandaag om 12:34:49
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 12:17:22
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 12:12:29
De IJmuider spoorlijn - korte geschiedenis en plaatjes door Nullem
Vandaag om 12:05:07
Italiaanse autotransportwagen in Nederland door verst107
Vandaag om 12:02:02
NS602 en NS 2019, bouwverslag door Wil uut Drenthe
Vandaag om 11:53:27
  

Auteur Topic: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000  (gelezen 2526 keer)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6913
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #30 Gepost op: 01 maart 2021, 08:03:21 »
Analoog  herkenning zit niet is deze locomotief.
Was een analoog locomotief. Omgebouwd met een N45 decoder.
Eh, toch wel. Is een standaard feature in een decoder.
Zet bit 2 van CV29 op 0. Die staat standaard aan zodat een digitale loc ook op een analoge baan kan rijden.
Maar kan soms problemen geven als die herkenning aan staat.
In principe kan je het beste alles uitschakelen wat je niet nodig hebt bij digitaal rijden.
Dus analoog herkenning, Railcom als je centrale dat niet ondersteund en niet gebruikte protocollen bij multiprotocol decoders
Gr.
Eric

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11940
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #31 Gepost op: 01 maart 2021, 10:45:54 »

Op mijn banen met XPressNet valt de communicatie ook wel weg, maar dat gebeurt dan, als het al gebeurt, wanneer de PC een lange tijd heeft aangestaan zonder dat de verbinding met de baan actief was.

En bij mij valt die verbinding met XPressNet nooit weg.... Ik denk dat de genoemde problemen helemaal gezocht moeten worden in de aangesloten pc en niet in de gebruikte centrale  :)

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 706
  • Veroniek
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #32 Gepost op: 01 maart 2021, 11:21:08 »
Voor zover ik heb kunnen nagaan zit het probleem niet in de PC. Ik heb al een andere labtop gebruikt en die gaf bij mij hezelfde probleem.
Dit probleem doet zich voor bij mijn baan met Loconet.
Op mijn banen met XPressNet valt de communicatie ook wel weg, maar dat gebeurt dan, als het al gebeurt, wanneer de PC een lange tijd heeft aangestaan zonder dat de verbinding met de baan actief was.
Zoals Ronald aangeeft, en je eigenlijk zelf ook al zegt:  als je je PC of laptop laat uitschakelen bij inactiviteit, dan heb je na die ingestelde tijd een probleem.
Oplossing:  op langere tijd instellen, bijvoorbeeld 1 dag of 1 jaar, of uitschakelen   (y).
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

hans1958

  • Gast
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #33 Gepost op: 01 maart 2021, 11:21:40 »
Dat is wat ik al diverse malen geschreven heb Ronald.
Bij Han is het opgelost die heeft mijn ideeën opgevolgd en heeft gisteren uren ongestoord kunnen rijden.
hans

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #34 Gepost op: 01 maart 2021, 11:45:38 »
Zo staat energie beheer:
Laptop is altijd aangesloten op netspanning.



mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #35 Gepost op: 01 maart 2021, 11:49:24 »
En bij mij valt die verbinding met XPressNet nooit weg.... Ik denk dat de genoemde problemen helemaal gezocht moeten worden in de aangesloten pc en niet in de gebruikte centrale  :)

En jij rijd ook met een DR5000?

mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

hans1958

  • Gast
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #36 Gepost op: 01 maart 2021, 11:54:23 »
nee rijd met een eigen ontwerp digitaal systeem niet over de rails maar radiografisch.
werkt veel stabieler en onbeperkte mogelijkheden en veeeeeel goedkoper.

hans1958

  • Gast
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #37 Gepost op: 01 maart 2021, 11:56:50 »
ik zou ook maar eens kijken bij je usb en netwerkkaart op energiebeheer en zeker bij je schijf.
er zijn ook achtergrond programma's die veel roet in het eten kunnen gooien.
scannen van usb , schijf en netwerk bv.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11940
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #38 Gepost op: 01 maart 2021, 12:01:17 »
En jij rijd ook met een DR5000?

mvg ronald

Nee, met de ontwerper van XPressNet; Lenz ;) Ik denk dat je te gefixeerd bent op de DR5000 omdat je met de MM die problemen niet gehad hebt. Ondanks dat geloof ik niet dat het in de centrale zit, immers doet die niet meer dan je DCC genereren en de boel coordineren met elkaar. De pc die er aan hangt en je koploper draait is denk ik de stoorzender in dit verhaal. Zeker weten? Nee. Vermoeden? Ja ;)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #39 Gepost op: 01 maart 2021, 12:15:30 »
In energiebeheer:

USB    beide in geschakelf
netwerk...max
Schijf op 10000 minuten.

,mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11940
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #40 Gepost op: 01 maart 2021, 13:13:13 »
Ronald, je had een screenshot laten zien... kijk eens bij "geavanceerde energie instellingen". Ik heb van de mijne even een screenshot gemaakt:



Kijk even of je schijf niet in de slaapstand gaat.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #41 Gepost op: 01 maart 2021, 17:29:09 »
Hi All,

De laptops, die ik gebruik gaan, wanneer je netvoeding krijgen, niet op de slaapstand.
Toch is soms, niet altijd, als de zaak een lange tijd heeft aangestaan, de communicatie met de XPressNet-inteface weg. Vaak helpt om de USB-kabel er even uit te trekken en weer aan te sluiten. Soms moet de centrale even worden uit- en aangezet.
De communicatie bij mijn Loconetbaan is van een andere orde. Dat kan hele tijden zonder problemen rijden, maar soms valt ineens de communicatie weg. Ben er nog niet achter waar dat precies zit, maar, zoals gezegd, verdenk ik mijn oude TwinCenter, die het allemaal niet bij kan sloffen.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #42 Gepost op: 01 maart 2021, 19:58:01 »
Koploper is altijd verbonden via de usb.
Nu zie ik continu het lampje flikkeren van de wifi op de dr5000.
Kan je wifi ook uitzetten in de dr5000?

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11940
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #43 Gepost op: 01 maart 2021, 20:56:29 »
Kan je wifi ook uitzetten in de dr5000?

Dat zal in de manual staan?

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #44 Gepost op: 02 maart 2021, 11:41:14 »
Andere laptop gebruikt.
Deze eerst opnieuw geïnstalleerd.
Koploper erop gezet.
Internet uit en virusscanner uitgezet.
En nog steeds het zelfde probleem.
DR5000 geeft geen bezetmeldingen...zet geen wissels om....bediend niet meer de seinen.

Heb me "oude" multimause weer aan gesloten.
En alles werkt weer als voor heen. Perfect. Kan weer uren rijden zonder storingen.

Ben klaar met de DR5000
Ga kijken als die terug kan naar de winkel.
Is van 23-10-2020

mvg Ronald

Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper