Doel:€250.00
Donaties:€122.50

Per saldo:€-127.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-04-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BNLS-Werkspoor - Class 58 door Edsko Hekman
Vandaag om 17:32:09
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:25:35
Flachdorf (430x100 cm) door wimk
Vandaag om 17:19:02
Kan je aan een iTrain computer Xpressnet toevoegen zonder centrale? door Ronald Koerts
Vandaag om 17:10:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door jerrytrein
Vandaag om 17:03:46
DR4018 werkt niet goed door Ronald Koerts
Vandaag om 17:03:39
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door jerrytrein
Vandaag om 17:02:22
Het oude station Blaak in H0 1970 - 1993 door Forever Rocofan
Vandaag om 17:02:00
De IJmuider spoorlijn - korte geschiedenis en plaatjes door Rick
Vandaag om 16:57:06
Artitec Mat '54, materieelbespreking. door Biesje
Vandaag om 16:42:16
De Maaslijn na 75 jaar dan toch onder de draad? door Rick
Vandaag om 16:42:12
BNLS-Werkspoor - Pimp my LimaRossi Mat '46 Muizeneus door Biesje
Vandaag om 16:35:17
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Peter Kleton
Vandaag om 16:32:33
Corona en modelbouw door MathieuN
Vandaag om 16:26:15
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door charp
Vandaag om 16:18:34
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Eric B
Vandaag om 16:16:24
3D/RM-IG Snpss Ruwhoutwagon van Thingiverse in H0, uit de 3D printer. door nighttrain1
Vandaag om 15:52:38
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 15:52:05
NS baan in Las Vegas door Daan in Las Vegas
Vandaag om 15:40:10
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 15:15:10
Toon hier je (model)treinfoto's door Frans8800
Vandaag om 15:04:46
LS Models CIWL Restauratie (van rond 1986) door Arnold van Heyst
Vandaag om 14:55:06
La vie...Sud-Est; zolderbaan met thema zuidoost Frankrijk door NS1220
Vandaag om 14:55:02
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door puntenglijder
Vandaag om 14:49:07
SLT in H0 voor Kleindrecht door Rob Ellerman
Vandaag om 14:39:46
Doornvliet door Chris Westerduin
Vandaag om 14:38:49
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 14:21:10
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door VAM65
Vandaag om 14:06:33
Werkplaats - (Baanplan H0) door Frans Peeters
Vandaag om 13:14:46
Update: baan in de tropen door Arjen52
Vandaag om 13:10:42
  

Auteur Topic: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000  (gelezen 2529 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Gepost op: 27 februari 2021, 16:38:59 »
De treinen gingen in eens hun eigen leven lijden.
Toen ze bediend werden door koploper.
Reden door rode seinen etc.
Wissels die niet meer schakelde.
Noodstop gebruikt via koploper.
Alles weer in de juiste blokken gezet.
Na op starten reed 1 trein de verkeerde kant op.
Moest in koploper het vinkje nu zetten dat die verkeerde kant op moet gaan rijden.
Hebben jullie dat ook weleens met de DR5000 centale?

mvg Ronald
« Laatst bewerkt op: 27 februari 2021, 22:38:54 door 44. Reden: Titel aangepast »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11940
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Trein rijd in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #1 Gepost op: 27 februari 2021, 17:04:56 »
Weet je zeker dat de DR5000 de veroorzaker is en niet koplopr/pc?

Edsko Hekman

  • Team Beurzen & PR
  • BNLS trambaan-deelnemer
  • Offline Offline
  • Berichten: 7463
  • Nieuw huis... eerst klussen. De baan komt later.
Re: Trein rijd in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #2 Gepost op: 27 februari 2021, 17:13:48 »
Mijn gedachte ook. Probeer eens een andere central, even aangenomen dat deze voor handen is...

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijd in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #3 Gepost op: 27 februari 2021, 17:25:04 »
Weet je zeker dat de DR5000 de veroorzaker is en niet koplopr/pc?

Aan koploper had ik niks veranderd.
Op de laptop waar koploper op geïnstalleerd is. Zat ik alleen maar gelijktijdig te interneten.
Zit een intelcore i7  8750H CPU    2,20hz
ssd schijf
videokaart  Nivida geforce GTX 1050
USB 3
Dus moet makkelijk koploper draaien.

Heb het wel vaker dat de treinen en wissels en seinen het af en toe niet doen.
Vroeger met de ouderwetse multimaus nooit last van gehad.

mvg ronald

Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
Re: Trein rijd in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #4 Gepost op: 27 februari 2021, 20:37:29 »
Hallo Ronald,

Ik herken je probleem. Met mijn installatie (TwinCenter, Loconet) gebeurt ook wel eens dat de zaak op hol slaat. Meestal volgt dan de melding "Communicatie met centrale verbroken". Dan alles gauw stoppen op het TwinCenter en dan staat er ook wel eens een lok de verkeerde kant op en blijken een aantal wissels het even niet te doen. Vaak begint het geheel ook met wissels die niet omgezet worden. Eigenlijk moet je de zaak dan al stilzetten en opnieuw opstarten.

Bij mijn installatie verdenk ik een zwakke plek in het Loconetgedeelte van het TwinCenter. Dat is al een keer gerepareerd, maar kennelijk nog steeds niet helemaal fris.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

J.Kempers

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Re: Trein rijd in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #5 Gepost op: 27 februari 2021, 21:40:13 »
Helaas nog zo’n geval hier . Het meest vreemde is dat het soms niet gebeurd maar vandaag was weer waardeloos. Zelf gebruik ik de DR 5000 voor de treinen en de 5033 booster voor seinen en wissels. In systeem controle in het programma Koploper zie ik dat de cpu belasting “slechts 1% is en dan gaat er plotseling een klein cirkeltje in het scherm draaien en verliest koploper de controle over de baan en kan alleen gestopt worden met de rode knop op de DR5000. Op het beeldscherm zie ik dan in een klein moment dat ik niets kan aanklikken , en daarna komt het beeld weer terug in volle helderheid maar zijn de treinen hun route gewoon kwijt. Ga nog maar eens terug naar een oude laptop om te kijken of het in de nieuwe comp. zit. M.v.g. Han Kempers

hans1958

  • Gast
Re: Trein rijd in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #6 Gepost op: 27 februari 2021, 21:56:25 »
Dit kan te maken hebben met de harde schijf belasting.
Er zijn behoorlijk wat programma's die op windows op de achtergrond ongemerkt draaien en daardoor soms de communicatie met de harde schijf verstoren.
Vooral windows update en antivirus programma's maken zich hier schuldig aan , die eisen voorrang op alle andere programma's.
Kan me dus voorstellen dat tijdens zo'n verstoring (meestal is dat van korte duur) een programma als koploper behoorlijk de mist in kan gaan.
Ik draai zelf met een I 9 processor met 32 gb geheugen en zelfs dan kom je dit verschijnsel tegen.
kijk in je instellingen en in je register welke programma's er op de achtergrond draaien en probeer het gene wat niet nodig is uit te schakelen.
Systeem beheer /services daar staan heel veel achtergrond programma's in die niet echt noodzakelijk zijn ook in opstarten.
Het mooiste is om met een geheel kale windows pc te draaien en alle achtergrond programma's uit te schakelen.
« Laatst bewerkt op: 27 februari 2021, 22:00:50 door hans1958 »

J.Kempers

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Re: Trein rijd in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #7 Gepost op: 27 februari 2021, 22:05:46 »
Hans.  Hartelijk dank voor je reactie ik ga dit zeker bekijken hoop er iets mee te bereiken.     M.v.g.  Han

hans1958

  • Gast
Re: Trein rijd in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #8 Gepost op: 27 februari 2021, 22:31:28 »
ook energie beheer van windows kan behoorlijk roet in het eten gooien daar valt ook behoorlijk wat winst te halen.
bv harde schijf uitschakelen na...... minuten kan een behoorlijke hindernis zijn.
en zo zijn er heel veel instellingen in het energie beheer die ellende kunnen veroorzaken.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #9 Gepost op: 27 februari 2021, 22:56:10 »
Als ik het heb.
Kan ik gewoon op de noodknop drukken in koploper.
Het valt me op dat het meestal gebeurd als de treinen een 1/2 uur of meer aan het rijden zijn.
Waarom gebeurt het wel bij een DR5000 en niet als ik de oude multimaus centrale gebruik?

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Edsko Hekman

  • Team Beurzen & PR
  • BNLS trambaan-deelnemer
  • Offline Offline
  • Berichten: 7463
  • Nieuw huis... eerst klussen. De baan komt later.
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #10 Gepost op: 27 februari 2021, 23:16:04 »
Wat heb je nog meer aangepast nu je een DR5000 in gebruik hebt?

Gr.

Edsko

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #11 Gepost op: 27 februari 2021, 23:32:00 »
Heb me DR5000 zo in gesteld:
- systeem LENZ
- Poort nummer de comport die de DR500 heeft gemaakt. Bij mij was dat com 7
- Baudrate 57600
Ga naar SPECIAL DIGITAAL SYSTEEM.
-vinkje bij LI-USB INTERFACE zetten.


Railcom cut-out uitschakelen


Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11940
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #12 Gepost op: 28 februari 2021, 11:17:52 »

Het valt me op dat het meestal gebeurd als de treinen een 1/2 uur of meer aan het rijden zijn.

Het zou zo maar zoiets kunnen zijn:

ook energie beheer van windows kan behoorlijk roet in het eten gooien daar valt ook behoorlijk wat winst te halen.
bv harde schijf uitschakelen na...... minuten kan een behoorlijke hindernis zijn.
en zo zijn er heel veel instellingen in het energie beheer die ellende kunnen veroorzaken.

Daar zou ik eerst maar eens naar kijken.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 8096
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #13 Gepost op: 28 februari 2021, 11:27:13 »
hoi,

Het valt me op dat het meestal gebeurd als de treinen een 1/2 uur of meer aan het rijden zijn. Waarom gebeurt het wel bij een DR5000 en niet als ik de oude multimaus centrale gebruik?

Het kan zijn wat Ronald H aangeeft. Normaal gesproken zou het niet mogen omdat er data over de USB-bus gaat. Als je de PC dan niet aanraakt kan het energiebeheer in windows behoorlijk agressief zijn.  :)

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Edsko Hekman

  • Team Beurzen & PR
  • BNLS trambaan-deelnemer
  • Offline Offline
  • Berichten: 7463
  • Nieuw huis... eerst klussen. De baan komt later.
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #14 Gepost op: 28 februari 2021, 12:29:45 »
Gebruik je nog een multimaus?
Wel eerst even idd energie beheer checken... kan me voorstellen dat die roet in het eten gooit.

Gr.

Edsko