Doel:€250.00
Donaties:€122.50

Per saldo:€-127.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-04-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
Vandaag om 22:50:29
Modelspoorbaan Fleischmann door NS1220
Vandaag om 22:48:54
Dat overkomt mij niet. door prutser
Vandaag om 22:40:57
Toon hier je (model)TRAM foto's. door GerardvV
Vandaag om 22:38:50
Beslissen hoe er aan te beginnen ... door dirk_de_coninck
Vandaag om 22:34:24
Verlichting pendelstoomtreinen. door Overet
Vandaag om 22:33:56
Pimp m’n ICE3, van 403 naar 406 EUROPA door Rondje_HO
Vandaag om 22:28:15
Rijdag bij Wullum NS door raymond erdtsieck
Vandaag om 22:27:49
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Rondje_HO
Vandaag om 22:25:48
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 22:17:02
Rijtuigverlichting permanent laten branden, Trix analoog door Fritsprt
Vandaag om 22:16:50
Marbatren Poetswagon door Bert van Gelder
Vandaag om 22:05:17
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 22:03:01
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 22:00:11
DR5000/DR5039 met Lenz door VvKan
Vandaag om 21:54:30
Zelf gemaakte Power Pack met Step-up regulator. door AP3737
Vandaag om 21:41:53
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door gdh
Vandaag om 21:38:09
Roco 70250 BR 23 (nieuw 2021) door Johan75
Vandaag om 21:36:44
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door WimM
Vandaag om 21:30:17
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 21:10:22
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door AntonM
Vandaag om 21:05:39
Mijn DCC accessoiredecoder, maar dan anders. Met MySQL, en ESP32. door meino
Vandaag om 20:56:28
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 20:56:20
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door phdirk
Vandaag om 20:52:31
Het 01TREFF 2021; 23 en 24 oktober. door Michiel2
Vandaag om 20:10:54
Project Roco Plan T -> Plan Vliegtuig door Duikeend
Vandaag om 20:03:10
Oud model Lima zilverbuik koppelen door Dwergsein
Vandaag om 19:56:54
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
Vandaag om 19:55:40
Update: baan in de tropen door HuubvG
Vandaag om 19:20:30
Roco NS 2435 met digitale koppelingen, na ontkoppelen rijdt lok tegen wagen? door rob oude mulders
Vandaag om 19:07:10
  

Auteur Topic: Hoe Marklin wisseldecoders werkend krijgen op Intellibox?  (gelezen 631 keer)

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 716
    • Hanulveen.nl
Hoe Marklin wisseldecoders werkend krijgen op Intellibox?
« Gepost op: 27 februari 2021, 13:24:44 »
Hallo allen,

Het lukt mij niet...
Hoe krijg je de Marklin decoders (74460) werkend op de Intellibox?



Ik heb een aantal digitale wissels die ik moet testen, het is dus niet zeker of ze werken... dat maakt het niet makkelijker om aan te sluiten als je niet weet of je het goed doet.

Wie kan mij daar even mee op weg helpen?


mvg,
Martijn.
« Laatst bewerkt op: 27 februari 2021, 21:30:54 door Bert van Gelder »
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 940
    • Onze site
Re: Hoe Marklin wissel decoders aansluiten op Intellibox?
« Reactie #1 Gepost op: 27 februari 2021, 13:31:53 »
gewoon op de rijspanning aansluiten op de rode en bruine klem
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 716
    • Hanulveen.nl
Re: Hoe Marklin wissel decoders aansluiten op Intellibox?
« Reactie #2 Gepost op: 27 februari 2021, 14:03:31 »
Oh, ik begrijp nu dat mijn vraagstelling niet duidelijk genoeg was. ::)


Hoe kan ik het voor elkaar krijgen dat door op de rode danwel groene wissel bedieningsknoppen van de Intellibox te drukken, er een Marklin C-railwissel, voorzien van een Marklin wisseldecoder (74460) en aandrijving (74491) van stand veranderd?

mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4103
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #3 Gepost op: 27 februari 2021, 14:13:37 »
Door het juiste adres met het juiste protocol te kiezen? ;)

Dat adres kun je instellen op je wisseldecoder: https://www.youtube.com/watch?v=lQwrsp5Knbw
en voorts bedien je dat via het keyboard mode van je IB.

Gr, Ben.

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 940
    • Onze site
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #4 Gepost op: 27 februari 2021, 14:13:53 »
kiezen voor wissels en het juiste adres ingeven onder MM protocol (marklin)
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 716
    • Hanulveen.nl
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #5 Gepost op: 27 februari 2021, 14:44:42 »
Ok.

Wissel gekoppeld aan een aan de Intellibox aangesloten recht stuk C-rails.
Power aan, groene LED brandt.
Met de multimeter wordt bevestigd dat het gehele stuk spoor inclusief wissel onder stroom staat.

Intellibox 'keyboard mode' op tab [1] - [8] ingesteld.
Druk om de beurt op groen en rood van [7], niets.
In intellibox protocol gewijzigd van MM naar DCC.
Druk om de beurt op groen en rood van [7], niets.
Power uit, rode LED brandt.


Wissel van adres 7 op adres 1 gezet via dips.
Intellibox 'keyboard mode' gecontroleerd dat hij op tab [1] - [8] ingesteld staat.
Power aan, groene LED brandt.
Druk om de beurt op groen en rood van [1], niets.
In intellibox protocol gewijzigd van MM naar DCC.
Druk om de beurt op groen en rood van [1], niets.

Dit is tot nu toe met elk van de 10 wissels het geval...
Moet je echt niet méér doen om de wissels aan de praat te krijgen?
Ergens aangeven waar hij de wissels moet zoeken?
Andere wissel aanstuur mogelijkheden uitzetten? S88, NETBus of zo?!  ???


NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 940
    • Onze site
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #6 Gepost op: 27 februari 2021, 14:54:20 »
MM2 ?
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 716
    • Hanulveen.nl
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #7 Gepost op: 27 februari 2021, 16:20:36 »
MM2?

Ik heb de keuze uit:
"DCC"
"Motorola"


mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

harmjong

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #8 Gepost op: 27 februari 2021, 16:47:51 »
Motorola dat werkt

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 716
    • Hanulveen.nl
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #9 Gepost op: 27 februari 2021, 17:51:33 »
Het doet hier nog steeds niks...
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4103
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #10 Gepost op: 27 februari 2021, 17:55:31 »
Even over het wisselprotocol MM / DCC: stel je dat in voor ALLE wissels tegelijk in het config menu of per wissel?

Doet je aandrijving het wel? Die hebben nog wel eens kuren door ingebrande eindschakelaars.

Gr, Ben.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4103
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #11 Gepost op: 27 februari 2021, 18:01:37 »
Rood en bruin mogelijk verwisseld, ik meen dat dat wat uit maakt bij MM (?).

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 940
    • Onze site
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #12 Gepost op: 27 februari 2021, 18:07:07 »
bij de oude wel.De nieuwe zou niet mogen.Als het 2dehands is zouden het wel eens die eindschakelaars kunnen zijn.De reden van verkoop mss.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 716
    • Hanulveen.nl
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #13 Gepost op: 27 februari 2021, 18:21:10 »
Even over het wisselprotocol MM / DCC: stel je dat in voor ALLE wissels tegelijk in het config menu of per wissel?
Gr, Ben.
Per test wissel wijzig ik het alle wissels, dat werkt het makkelijkst in het menu.
De intellibox is niet gekoppeld aan een baan, de wissels worden om de beurt uitgepakt en getest.

Doet je aandrijving het wel? Die hebben nog wel eens kuren door ingebrande eindschakelaars.
Dat is een bekend euvel inderdaad.
Met een losse voeding controleer ik die werking los van de decoder. De meesten doen het gelijk, sommige na heen en weer halen.

De reden van verkoop mss.
Het is geen verkoop, iemand anders vroeg of ik ze kon testen...


Ik ben gelijkstroomrijder.  ;)
Dat Marklin digitale spul vind ik maar gebruikers onvriendelijk en zoals hierboven gezegd ook niet erg betrouwbaar... (mijn mening, geen waarde aan hechten).

mvg,
Martijn.



NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4103
Re: Hoe Marklin wissel decoders werkend krijgen op Intellibox?
« Reactie #14 Gepost op: 27 februari 2021, 18:50:39 »
Als je in het config menu alle wissels op MM zet maar individuele wissels staan op DCC dan blijft het DCC. Mogelijk zit het daar.

Dus: zet eens een individueel wisseladres op MM en kijken wat het doet.

Gr, Ben.