Doel:€250.00
Donaties:€352.00

Per saldo:€102.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 29-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bigboynl
Vandaag om 02:44:34
Kabelbaan in grootte 0, fabrikant gezocht. door Jan-Peter
Vandaag om 00:02:57
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Dwergsein
26 februari 2021, 23:52:37
Baanbouw Bosje77 door Wim Vink
26 februari 2021, 23:40:11
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door laurent
26 februari 2021, 23:28:37
ESU LokSound 5 Micro; langzame start en stop instellen. door Sven
26 februari 2021, 22:46:51
Projekt 083-338 door 44
26 februari 2021, 22:42:04
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door AntonM
26 februari 2021, 22:27:33
BNLS-Module: Grasland - de keerlussen met schaduwbakken door Edsko Hekman
26 februari 2021, 22:24:33
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Robert E
26 februari 2021, 22:15:47
Hornby TTS sound decoder, CV 5 in te stellen? door Hans1963
26 februari 2021, 22:06:00
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door ruudns
26 februari 2021, 22:05:45
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
26 februari 2021, 21:54:33
Jaren ‘40-‘60 baan met haventje door Aford
26 februari 2021, 21:51:34
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door ingenium
26 februari 2021, 21:50:34
Haarsem aan Zee H0 door bask185
26 februari 2021, 21:48:27
Cubana door Sven
26 februari 2021, 21:47:02
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Harold34
26 februari 2021, 21:38:29
Pfarrerwinkel bahn door Jelmer
26 februari 2021, 21:16:10
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
26 februari 2021, 21:12:10
Brabantse betonnen bovenleiding Ho, wat heb je nodig voor een diorama van 175cm? door Klaas Zondervan
26 februari 2021, 20:51:40
SLT in H0 voor Kleindrecht door AdLoc
26 februari 2021, 20:38:17
Roco 43563 Capitole lok, digitaal maken door kisskriss
26 februari 2021, 20:38:04
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
26 februari 2021, 20:22:45
Fleischmann lok digitaal lampen knipperen door henk
26 februari 2021, 20:22:06
Piko decoders in Piko Hondekop, hoe kun je lastregeling uitzetten? door bask185
26 februari 2021, 19:24:43
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
26 februari 2021, 19:22:48
Baan 'begroenen', hoe, wat en waarmee? door NS1220
26 februari 2021, 18:54:06
Spooraccessoires in diverse schalen, 3D-geprint. door spoorfreak
26 februari 2021, 18:05:20
Flachdorf (430x100 cm) door wimk
26 februari 2021, 17:31:42
  

Auteur Topic: Wisselsymbool veranderen Ecos2  (gelezen 645 keer)

nico99

  • Offline Offline
  • Berichten: 123
Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Gepost op: 17 januari 2021, 23:19:44 »
Hallo,

Ik gebruik MTB 1wisselmotoren. Deze worden aangestuurd via de Ecos middels de dr 4018. Het functioneert allemaal prima. Het probleem waar tegen aan loop is dat bij sommige wissel de stand op de Ecos verkeerd wordt weergegeven. Afbuigend ipv rechtdoor en visa versa.

Het lukt me niet om het symbool van wissel in de Ecos aan te passen aan de huidige stand. Iemand een tip of truck om te veranderen in de Ecos.

Mocht dat niet kunnen heeft het dan nut om de draden van poort 1 en 2 in Out 1 om te draaien of van de MBT 1 zelf?

Ik hoop eigenlijk dat het in de Ecos zelf kan ivm geen zin hebben om allerlei bedrading weer te gaan aanpassen onder de baan.

Gr Niek




Forever Rocofan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1820
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #1 Gepost op: 18 januari 2021, 05:14:59 »
Hoi Niek,

Al geprobeerd om de wissels die niet overeenkomen met het symbool één keer handmatig in de stand te zetten die overeenkomt met het symbool, zonder stroom op de baan ? Dan de Ecos pas opstarten als de wissels in de stand staan zoals je als laatste ziet op het scherm.

Dus even noteren welke wissels je handmatig om moet zetten. Als je al hebt geprobeerd of als het niet lukt is er wellicht iemand die je verder kan helpen. Ik heb wel een Ecos 2, maar heb er nog geen wissels mee bedient.

Vriendelijke groet Ruud B.
« Laatst bewerkt op: 18 januari 2021, 05:24:52 door Forever Rocofan »
Verzamelaar van NS treinen in rood, blauw, bruin, groen en geel. En ooit hiermee rijden over mijn zelfgebouwde station Blaak.

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #2 Gepost op: 18 januari 2021, 06:45:58 »
Ik neem aan in je baanplan Lay-out ?
Daar kun je wisselsymbolen spiegelen en draaien .
Juiste wisselstand kun je absoluut vinden. Even mee spelen dan kom je er wel.

Succes, Johan

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 44
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #3 Gepost op: 18 januari 2021, 15:24:02 »
Niek, ik heb het vaak voorgehad met ESU's eigen wisselmotoren (ook servo's) en ESU's eigen decoders. Ik weet niet hoe de MTB's programmeren, dus kijk even of dit een analogie is die ook voor MTB van toepassing kan zijn.

De ESU decoders hebben 3 relevante CV waardes per wissel: een CV waarde voor de omschakelsnelheid, een CV waarde voor de eindstand 1 (zeg: afbuigen) en een CV waarde voor de eindstand 2 (zeg: rechtdoor). Bijvoorbeeld: snelheid waarde 5, eindstand 1 waarde 9 en eindstand 2 waarde 29. Wat ik dan doe is de eindwaarden van de servo 'omdraaien' in het programmeren. Dus van 5 maak ik 29 en van 29 maak ik 5. Dan denkt de Ecos dat afbuigen rechtdoor is geworden en omgekeerd. Daarna weer een beetje de '5'en de '29' fine-tunen om het omschakelen goed te krijgen.

Hoop dat het duidelijk is en dat het ook voor MTB werkt. Groeten. Rolf

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #4 Gepost op: 18 januari 2021, 16:05:22 »
CV waarden hebben niks met wissel symbolen in de ECoS van doen.

Mvg Johan

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4053
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #5 Gepost op: 18 januari 2021, 16:55:53 »
Hallo Johan,

Jij denkt aan het aanpassen van de lay-out op het scherm.

Zoals ik het lees schakelt hij het wissel rechtdoor op het scherm, maar dan staat het in werkelijkheid op afbuigende, en omgekeerd.

En dat laatste kun je aanpassen met de cv's.

Spraakverwarring, denk ik.

Gr, Bert

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #6 Gepost op: 18 januari 2021, 18:07:37 »
Heb je zo sangepast in je lay out scherm Bert pace of cake

Mvg Johan

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 44
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #7 Gepost op: 18 januari 2021, 21:50:49 »
Johan, ik bedoelde precies wat Bert zegt. Op het scherm kun je dat niet aanpassen volgens mij, dus moet je via CV's zorgen dat de posities van de wissel omgewisseld worden. Rolf

Hasenwald

  • Offline Offline
  • Berichten: 375
    • Mijn andere hobby; een vijver webshop
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2021, 22:05:35 »
Zowel op te lossen met cv aanpassingen als ook heel simpel met draadjes omwisselen. Wellicht dat onderstaand topic je op weg helpt:

https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=96116.msg3222174279#msg3222174279

Gr. Enrico
Hasenwald  |  Epoche III-IV-V  | H0 Roco-Line 2.1  |  BMD16N-SD  |  Digikeijs 4018  |  IB II  |  Power 4  |  iTrain Plus

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 44
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #9 Gepost op: 19 januari 2021, 14:49:10 »
Uit interesse heb ik vandaag wat met de Ecos gespeeld, en Johan's oplossing kan ook: in je sporenplan op de Ecos de wissel niet als rechtse maar als linkse wissel erin zetten en dan die wissel in het sporenplan spiegelen. Daarmee wordt rechtdoor inderdaad afbuigen en omgekeerd. Dus zijn er dan 3 oplossingen. Groeten, Rolf