Doel:€250.00
Donaties:€352.00

Per saldo:€102.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 29-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Waar en hoe seinpalen op station met 3 sporen door Peter Kleton
Vandaag om 10:55:23
Motor spoor 1 vervangen door Ronald Halma
Vandaag om 10:53:31
Baan in Los Angeles door Ronald Halma
Vandaag om 10:49:18
Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000 door Ronald Halma
Vandaag om 10:45:54
Pfarrerwinkel bahn door Eric v C
Vandaag om 10:45:24
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Hirschsprung
Vandaag om 10:43:30
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 10:35:28
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Casmir
Vandaag om 10:26:40
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door MacArthur
Vandaag om 10:26:36
Exact Train, echte NS Gs en geelbanders Gs-t, verwacht 2021 door spoorzeven
Vandaag om 10:14:09
LS Models 94010, STVA autotransportwagenset, NS, Tp. V door Jamie
Vandaag om 10:10:14
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Wummeke
Vandaag om 09:57:35
Zijn er niet-Duitse automodellen 1:87, tijdperk V of VI? door MOVisser
Vandaag om 09:57:31
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door Wummeke
Vandaag om 09:48:23
PIKO fabriek #61149, bouwverslag. door NS1220
Vandaag om 09:41:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rondje_HO
Vandaag om 09:26:27
Albert's fantasie in schaal 0e door NS1220
Vandaag om 09:14:09
Vroomshoop 1950 (HO) door Ferdy
Vandaag om 08:25:30
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Wim Vink
Vandaag om 06:56:58
Online course Modelmaking Techniques -David Neat door Tulpendaal
Vandaag om 06:06:01
De bouw van Schellenbach door Martin Domburg
Vandaag om 00:42:12
Jaren ‘40-‘60 baan met haventje door Wim Vink
28 februari 2021, 23:06:33
Kranenberg, een exercitie in code 70 door meino
28 februari 2021, 22:57:52
Raadplaatje door GerardvV
28 februari 2021, 22:56:41
Vaerwegh Dok - Sucrerie et Siroperie door Frans Peeters
28 februari 2021, 22:55:17
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
28 februari 2021, 22:51:48
Mijn eerste treinbaan en 1000 vragen. door AndrevdG
28 februari 2021, 22:34:59
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
28 februari 2021, 22:21:42
3D/RM: AHOB in H0 door Albert de Heer
28 februari 2021, 21:56:25
Maten Brabantse betonnen bovenleidingportalen Miniworld door Klaas Zondervan
28 februari 2021, 21:42:59
  

Auteur Topic: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?  (gelezen 1716 keer)

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19612
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #15 Gepost op: 18 januari 2021, 09:10:57 »
De blauwe draad is de meest gebruikte manier voor de gemeenschappelijke aansluiting van de leds. Dat moet dan de positieve kant van de led zijn (anode genaamd). De andere kant (kathode) van iedere led sluit je via een weerstand aan op een functieuitgang, geel of wit in dit geval. Dan moet het zonder verder cv aanpassen gewoon werken. Aansluiten via het chassis of de stroomafname is een optie, maar zeker geen noodzaak.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6855
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #16 Gepost op: 18 januari 2021, 12:53:43 »
Piet,
Je hebt een DR5000.
Waarom gebruik je die dan niet om de decoder te programmeren.
Gaat een stuk makkelijker.
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #17 Gepost op: 18 januari 2021, 20:14:09 »
Ok, dan ga ik dat proberen. Volgens hoofdstuk 12.3 moeten de uitgangen in Led modus gezet worden. In de handleiding van Lokpilot staat niet, hoe dat moet. In 2014 waren er nog niet veel tablets.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

Juroen

  • Offline Offline
  • Berichten: 333
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #18 Gepost op: 18 januari 2021, 20:41:50 »
In mijn handleiding van de lokpilot 4 staat wel hoe je uitgang in LED-modus zet.

In tabel 28 (paragraaf 12.3.1, bladzijde 57) zie je dat voor 'Spezialfunktion CV1' de benodigde waarde voor de LED-modus 128 is. In tabel 29 (paragraaf 12.3.2, bladzijde 59) zie je voor welke functie, welke CV je die waarde moet geven.

Maar inderdaad, het aantal tablets is ook hier in huis sinds 2014 sterk toegenomen.

Groet, Juroen

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6855
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #19 Gepost op: 18 januari 2021, 21:45:45 »
Ok, dan ga ik dat proberen. Volgens hoofdstuk 12.3 moeten de uitgangen in Led modus gezet worden.
En waarom wil je ze in LED modus zetten?
Gloeilamp of LED, het werkt allebei met de standaard instelling.
Alleen als je speciale effecten wilt gaan gebruiken kan je de LED modus gebruiken.
Maar gezien jouw ervaring vermoed ik dat je hooguit licht aan of uit wilt zetten. En daar hoef je niets voor te veranderen.

In de handleiding van Lokpilot staat niet, hoe dat moet.
Jawel. Maar ligt er maar net aan welke versie je hebt. Zoals Juroen aangeeft staat het in een recente versie wel.

In 2014 waren er nog niet veel tablets.
Ook nog niet zoveel elektrische auto's  ::)
Maar wat een tablet met je lokdecoder te maken heeft  ???
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #20 Gepost op: 18 januari 2021, 22:42:50 »
Op de tablet heb ik nu verbinding met de DR5000 via de Z21 APP.
Zit nu in het menu cv programmeren
Keuze: loc op programmeerspoor,
ook keuze Loc (POM) en handmatig. Moet te programmeren loc op programmeerspoor zetten en kan dan rijgedrag lezen.
Ga ik morgen doen, geen vragen nu.
« Laatst bewerkt op: 18 januari 2021, 22:56:30 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #21 Gepost op: 19 januari 2021, 08:11:58 »
Goedemorgen, allemaal uitgeslapen?
Nu verder met de DR5000 centrale en de Z21 APP op de tablet.
Die gebruik ik al, om met meerdere locs/treinen te rijden op een baan van 7 meter. Laatste is de nieuwe Sik van Roco, die net uit is. Rijdt leuk en leuke geluiden.
Maar dat terzijde.
Heb de centrale weggehaald bij de baan en een hok verder op een los programmeerspoor aangesloten.
Heb track kabel van programmeerspoor in de centrale gedaan en de tablet met Z21 app daarop ingelogd via de Wifi.
De Lima rijdt heen en weer via de App.
In de App de keuze " loc op programmeerspoor."
Maar bij " rijgedrag lezen" druk op de knop, gaat cv lezen, daarna krijg ik de melding : geen loc met dit adres  gevonden.
Op youtube een recent filmpje gevonden in het Engels met een accent, daar wordt niet duidelijk, waar het loc adres in de cv programmering wordt ingesteld. Hij slaat stappen over, geloof ik.

Wijziging:
De LED programmeren is niet nodig, zegt men hier.
Maar ik wil het Locadres, het is een gebruikte decoder uit een loc met adres 44 , veranderen naar 46. Anders heb ik 2 keer materieel met zelfde adres en gaan er 2 treinen rijden op adres 44.
« Laatst bewerkt op: 19 januari 2021, 08:25:35 door bmwpiet. Reden: over op ander onderwerp »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19612
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #22 Gepost op: 19 januari 2021, 10:29:30 »
Je stelt telkens andere vragen Piet.  :)

Je hebt toch ook een Multimaus. Sluit die eens aan op de centrale. De Maus heeft een snelle procedure voor het aanpassen van het adres. Druk op Menu en tegelijk f1. Vul gewenste adres in. Druk op OK.
« Laatst bewerkt op: 19 januari 2021, 12:58:04 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1583
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #23 Gepost op: 19 januari 2021, 12:16:44 »
Hallo Piet,

Met betrekking tot het programmeren even het volgende:

Op de tablet heb ik nu verbinding met de DR5000 via de Z21 APP.
Zit nu in het menu cv programmeren
Keuze: loc op programmeerspoor,
ook keuze Loc (POM) en handmatig. Moet te programmeren loc op programmeerspoor zetten en kan dan rijgedrag lezen.


In de App de keuze " loc op programmeerspoor."
Maar bij " rijgedrag lezen" druk op de knop, gaat cv lezen, daarna krijg ik de melding : geen loc met dit adres  gevonden.

Om verdere frustraties te voorkomen: De Z21 App en de WLANMaus werken sinds de laatst uitgebrachte Roco-updates niet meer in combinatie met de DR5000: Het "draadloos" programmeren van CV's is niet meer betrouwbaar of zelfs onmogelijk.

Groet,
Bert
« Laatst bewerkt op: 19 januari 2021, 13:14:16 door Bert_Apd »

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6855
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #24 Gepost op: 19 januari 2021, 12:50:42 »
Heb de centrale weggehaald bij de baan en een hok verder op een los programmeerspoor aangesloten.
Heb track kabel van programmeerspoor in de centrale gedaan en de tablet met Z21 app daarop ingelogd via de Wifi.
De Lima rijdt heen en weer via de App.
In de App de keuze " loc op programmeerspoor."
Maar bij " rijgedrag lezen" druk op de knop, gaat cv lezen, daarna krijg ik de melding : geen loc met dit adres  gevonden.
En heb je dat programmeerspoor wel aangesloten op de programmeer aansluiting, dus NIET op de track uitgang?

Gebruik de DR5000 software eens.
Als je die opstart en op "Prog track" klikt kom je in het programmeermenu.
Als je daar achter address 44 invult kan je dan wel CV's uitlezen?
Als je CV1 uitleest zou je dan 44 terug moeten krijgen.
En dan kan je dat veranderen in 46.
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #25 Gepost op: 19 januari 2021, 13:54:54 »
Eric,
track kabeltje zit inderdaad verkeerd.

En voor programmeren is USB kabeltje nodig staat me bij. Via een Windows PC, denk ik.

Handleiding DR5000 gevonden, eerst lezen.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #26 Gepost op: 26 januari 2021, 09:06:29 »
een Lima mat46 met lokpilot 4.0 decoder vermoeden we. Daar ingebouwd in mat46. Decoder komt uit andere loc. die rijdt heen en weer  met zwart kastje 10764 Roco en Multimaus.
Lampjes vervangen door LED. Die doen het op 12 volt, maar niet in de trein. Van alles geprobeerd.

prog spoor naar dr5000, draad aan prog ingang.
Opdracht: Uitgang decoder in led modus zetten volgens hoofdstuk 12 van Manual.
Sommigen zeggen , dat dit niet hoeft.

Software dr5000 opgestart,
Dan USB kabel naar de 5000.  goede volgorde, dacht ik.
5000 scherm opent op laptop Win10. Kabel naar prog ingang en prog spoor.

Foto van DR5000 op pc scherm , ik druk op control, daarna rijden, rijvenster
loc adres ingevoerd. snelheidsbalk verzet, loc gaat rijden, we hebben contact, dat is snel.


« Laatst bewerkt op: 26 januari 2021, 09:14:51 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #27 Gepost op: 26 januari 2021, 09:22:00 »
Op de foto van de 5000, op prog ?? gedrukt, rechtsboven,

Programmeervenster opent.
Locadres ingevoerd, op pijl ernaast gedrukt, verstuur waarde naar decoder.
CV veld 4 op 1 laten staan en veld 5 op 0. Pijl 10 gedrukt. Tabblad testrijden.
trein reageert niet meer. Blijkbaar waarde 0 in CV1 ingevoerd. En CV1 is het locadres.


« Laatst bewerkt op: 26 januari 2021, 13:06:48 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #28 Gepost op: 15 februari 2021, 09:24:01 »
Heb het loc adres kunnen veranderen. Loc reageert, motor gaat aan.  ;D
Nu spelen met andere dingen. Het is ook routine krijgen. Heb dit met de laptop en kabeltje gedaan.
Programmeerspoor verplaatst naar de baan. Anders steeds de DR 5000 verplaatsen naar andere kamer, is niet meer nodig.
Geen vragen dit moment. Met laptop gaat het beste, dan niet nodig om op 5000 wifi te gaan.
Alleen de programmeerkabel erin, klaar.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS