Doel:€250.00
Donaties:€352.00

Per saldo:€102.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 29-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

109-jarig werkpaard maakt Amsterdamse tramsporen schoon door HRP
Vandaag om 17:29:06
Diagonaal spoor kortsluiting door VvKan
Vandaag om 17:27:32
Rheinburgh, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 17:27:12
Knooppunt aan de Twentelijn door 1200blauw
Vandaag om 17:25:01
Molendaal, h0-baan, Nederlands tintje, Periode III-heden. 2,6x1,4m door Juroen
Vandaag om 17:12:25
De Ponlijn in de Kersenbaan Amersfoort door Carel Ruysink
Vandaag om 17:01:00
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 16:55:58
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 16:55:06
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Duikeend
Vandaag om 16:51:49
Aansluiten van een FL6152 draaischijf op digitaal baan door erik2
Vandaag om 16:47:31
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Casmir
Vandaag om 16:27:31
Pfarrerwinkel bahn door Johnnytrein
Vandaag om 16:11:07
PIKO fabriek #61149, bouwverslag. door NS1220
Vandaag om 16:09:07
Werking hoofd en rangeersein door heuvelbaan
Vandaag om 15:40:45
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 15:35:28
Brauhofen 2020, modelbaan in h0. door MartOnTheWeb
Vandaag om 15:30:19
Modelspoorbaan Fleischmann door Wim Vink
Vandaag om 15:16:41
Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000 door hans1958
Vandaag om 15:08:53
Lenz LZV centrale/versterker, ervaringen gevraagd. door Coen Burki
Vandaag om 14:51:00
Gemeentetram Eemstede door Sven
Vandaag om 14:49:11
Minimale afmetingen baan N en alleen bovendeks door Locofiel
Vandaag om 13:58:32
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Eric B
Vandaag om 13:33:24
Waar en hoe seinpalen op station met 3 sporen door Martin Hornis
Vandaag om 12:59:59
Maten Brabantse betonnen bovenleidingportalen Miniworld door Eric B
Vandaag om 12:56:11
Trix NS1211 rijdt niet met of zonder decoder. door Remunj
Vandaag om 12:44:06
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Basmans
Vandaag om 12:18:22
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 10:18:11
Cranicher Altbahn door Arjen52
Vandaag om 08:37:53
Baan in Los Angeles door Hans Grasmaijer
Vandaag om 07:03:49
Liliput ref L350051: welk treinstel? door willyTEE
Vandaag om 00:06:40
  

Auteur Topic: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?  (gelezen 1723 keer)

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Gepost op: 17 januari 2021, 16:02:13 »
In handleiding multimaus heeft men het over cv programmeren van 0- 9 . Blijkbaar kan CV 351 hier niet mee,  3 cijfers.
« Laatst bewerkt op: 17 januari 2021, 16:48:49 door Bert van Gelder »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19613
Re: programmeren cv van 3 cijfers met multimaus
« Reactie #1 Gepost op: 17 januari 2021, 16:26:52 »
Ik begrijp je vraag niet helemaal. Maar bij de Multimaus kan je driecijferige cv's programmeren. Tot de laatste software-update van een jaar of zes geleden was de bovengrens cv 255, maar inmiddels is dat cv 1024.

Bij de oude Lokmaus was dat anders, omdat die nu eenmaal slechts een tweecijferig display had. Maar dat is dus geen Multimaus.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #2 Gepost op: 17 januari 2021, 17:56:25 »
Bij hoofdstuk 2.1 programmeren in de manual zie ik dat programmeren daar beschreven is.
Het verhaal: 
Heb een gebruikte Esu Lokpilot 4 decoder uit de la ingebouwd in een Lima Mat 64 tweetje. Die rijdt goed , en heb ook de lampjes van de mat 64 meteen vervangen door LED.
Dat moet nog in een CV worden omgezet op LED. Decoder komt namelijk uit een BR 44 met gloei lampen. Dus CV 262 en 263 moeten omgezet worden, lees ik op een forum.
Het tweetje staat op een programmeerspoor.
« Laatst bewerkt op: 17 januari 2021, 18:03:45 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

GMA70

  • Offline Offline
  • Berichten: 53
    • Lydo.nl
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #3 Gepost op: 17 januari 2021, 18:34:45 »
In de handleiding van de ESU lokpilot staat een workaround om hogere CV’s met een multimaus te kunnen programmeren. Niet echt handig voor veel aanpassingen, maar goed genoeg om even wat aan te passen.
Met vriendelijke groeten,  Gertjan

jowi

  • Offline Offline
  • Berichten: 2248
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #4 Gepost op: 17 januari 2021, 19:12:30 »
Hier de manual vd multimaus, het hoofdstuk wat je aanhaalt klopt al niet met je aangeeft. Of je hebt geen multimaus, of je haalt hoofdstukken door elkaar, of je verwart lange adressen met adressen van 3 cijfers...

https://www.roco.cc/uploads/documents/pdf/multiMAUS/10810_multimaus_nl.pdf

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19613
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #5 Gepost op: 17 januari 2021, 19:38:33 »
Je hebt al geprobeerd cv 262 en 263 te programmeren?
Als dat niet lukt, heb je mogelijk nog softwareversie 1.02 in je Multimaus zitten. Na een update naar versie 1.03 kan de Multimaus cv’s hoger dan 255 programmeren.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #6 Gepost op: 17 januari 2021, 19:50:41 »
Bedankt, die multimaus, een rode, gebruik ik al vanaf het begin, toen ik de baan begon te bouwen. Na 2 digitale locs en ook digitale wissels ben ik overgestapt op de Tablet en de DR 5000. Ook omdat de draaiknop van de multimaus ging verslijten.

Voor het programmeerspoor gebruik ik een zwart kastje 10764 van roco met master en slave aan achterkant, met een zwarte trafo, die daarbij hoort. Multimaus kabel in 1 vd connectors.
Ik moet alleen de Lokpilot, die nog op gloeilampen staat ingesteld omzetten naar LED.
Normaal doet de winkel dat in 5 minuten, maar die is nu dicht door lockdown. En ik heb genoeg tijd en microprocessor diploma.
Moet alleen weten, waar en hoe ik die instelling moet omzetten. Waarschijnlijk een 1 in een nul veranderen in een CV.
Ja ben de kreet lange en korte adressen vaker tegengekomen.
« Laatst bewerkt op: 17 januari 2021, 19:57:53 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #7 Gepost op: 17 januari 2021, 19:53:33 »
De software van multimaus is een paar jaar geleden inmiddels ge upgrade. Even zoeken, waar ik het versie nummer kan vinden. Laatste 2 jaar is daar niet meer naar gekeken door de winkel.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19613
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #8 Gepost op: 17 januari 2021, 19:57:50 »
Multimaus moet in de masterconnector. Als de Maus een paar jaar geleden is ge-update, dan heb je hoogstwaarschijnlijk de correcte versie. Die is uit 2014 of zo.  :)

Maar het lijkt dat je vooral wilt weten wat je in de decoder moet instellen. Welke versie van Lokpilot heb je in de loc gestopt?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #9 Gepost op: 17 januari 2021, 20:00:58 »
Decoder is 1 bij 1,5 cm ongeveer, dus men zegt een Lokpilot 4. Zat in een tweedehands stoomlok zonder sound. Die Lok heb ik twee jaar dus decoder is, denk ik 5 jaar of ouder. Heb er geen doosje bij, omdat hij al ingebouwd zat.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19613
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #10 Gepost op: 17 januari 2021, 20:09:38 »
Oh ja sorry, dat had je al eerder gemeld.
Maar heb je de led via een voorschakelweerstand aangesloten? Dat moet altijd. Dan begrijp ik ook niet goed wat je wilt veranderen. De led doet het dan goed als die gewoon op een functie-uitgang is aangesloten.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #11 Gepost op: 17 januari 2021, 20:40:43 »
Ja, voorschakelweerstand gebruikt en de ene LED aan de witte draad, andere aan de gele,
massa is blauwe decoderdraad.
De LED`s branden allebei, voordat ik ze monteerde. Op de railspanning dus even los op de rail gehouden.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1368
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #12 Gepost op: 17 januari 2021, 20:56:16 »
Lees om zeker te zijn van de decoder dan even CV 7 en 8 uit. Dan weet je type decoder en fabrikant.

Indien Esu kun je via hun Programmer software grafisch de aanpassingen maken. Waarna je een CV-aanpassingslijst krijg om te volgen.
Die hogere CV's willen namelijk nog wel eens verstopt zitten achter een ander CV-tje dat een groep vrijgeeft.


Hoe heb je de Dr5000 eventueel aan de pc aangesloten? Via JMRI is dan namelijk iedere decoder grafisch in te stellen op het programmeerspoor.
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #13 Gepost op: 17 januari 2021, 20:58:35 »
Volgens fig 5 in manual van Lokpilot moeten de massa van de LED`s aan het Lokgehause,
dat is het probleem, want bij Lima is de hele trein van kunststof.
Iemand zei, dat de massa van de Led dan aan de blauwe draad van de decoder moet.
Ik kan proberen om de massa van een LED los te maken van de blauwe draad en   tegen de contacten van een draaistel te houden, hopende dat de decoder heel blijft.
« Laatst bewerkt op: 17 januari 2021, 21:00:43 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

GMA70

  • Offline Offline
  • Berichten: 53
    • Lydo.nl
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #14 Gepost op: 17 januari 2021, 21:10:56 »
Piet, de blauwe draad is de gemeenschappelijke + kant. De aansluitingen voor de functies schakelen naar ground/min kant. De blauwe draad moet dus aan de plus kant van de led (wel met een weerstand ertussen).
Met vriendelijke groeten,  Gertjan