Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Frank 123
Vandaag om 07:22:16
Programmering Dr4018 door Technodirk
Vandaag om 06:43:07
Mehano Blue Tiger DCC, loopt slecht. Decoder defect? door Dave.......
Vandaag om 04:54:57
Roco z21: eerste ervaringen en problemen. door NS 1607
Vandaag om 04:23:58
Schroemershage door HidanNL
Vandaag om 03:58:58
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door TBBW
Vandaag om 00:48:28
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door Marijn
Vandaag om 00:20:26
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door Silver Fox 2512
19 januari 2021, 23:56:45
Haven/industrie rangeerbaantje in spoor 0 door AndréDev
19 januari 2021, 23:52:23
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
19 januari 2021, 23:47:51
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door Spoor010
19 januari 2021, 23:11:50
Gezocht: Roco motor 85113, of soortgelijk door meino
19 januari 2021, 23:06:03
Klein Hertogdom Moresnet in H0 door Wim Vink
19 januari 2021, 22:59:14
Projekt 083-338 door 44
19 januari 2021, 22:49:44
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door Huup
19 januari 2021, 22:41:33
Uit en Thuis, de bouw door Klaas Zondervan
19 januari 2021, 22:25:49
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
19 januari 2021, 22:19:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door barry1972
19 januari 2021, 21:56:26
Electrotren 1300, probleem bij Marklin M-rails wissel. door NL-modelspoor
19 januari 2021, 21:45:43
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door barry1972
19 januari 2021, 21:44:52
Philotrain 3759 door roadster36
19 januari 2021, 21:36:11
3D/RM: Stadler Flirt 3 in 1:160 door Stick
19 januari 2021, 21:13:22
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
19 januari 2021, 21:09:12
NL baan: Frotterdam in h0 door SvenW
19 januari 2021, 21:01:51
Hoe Nederlandse wisselsteller plaatsen? door Mitchell
19 januari 2021, 20:37:44
Gezocht: Lima H0 motors door Biesje@work
19 januari 2021, 20:36:46
Deining in Dönsdorf door Basilicum
19 januari 2021, 20:33:42
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dh3201
19 januari 2021, 20:22:48
Loof en bladeren, welke leveranciers zijn er? door Wim Janse
19 januari 2021, 19:37:25
3-weg wissel aansluiten, en terugmelding d.m.v. leds? door Pascal77
19 januari 2021, 19:13:38
  

Auteur Topic: Opgegeven vermogen trafo, per uitgang of totaal?  (gelezen 622 keer)

JWS

  • Offline Offline
  • Berichten: 25
Opgegeven vermogen trafo, per uitgang of totaal?
« Gepost op: 30 november 2020, 21:49:13 »
Goedenavond,
Ik wil graag weten of het opgegeven vermogen van een trafo gedeeld moet worden over bv 2 secundaire uitgangen. Ik denk hierbij aan mijn oude Temsi van 80 watt, die naast de rijregeluitgang ook 16 en 20 Volt uitgangen heeft. Ik wil eigenlijk alleen de 16 volt uitgang gebruiken voor een booster, maar ik krijg niet de indruk dat ik dan 80 watt eruit krijg. De spanning zakt al aardig bij 4 of meer loks.
Ik wil nu extra een M6002 inzetten, van 52 watt, maar die heeft 2 uitgangsset van elk 16 volt. Kan ik dan 2x 26 watt verwachten? Dat schiet niet veel op. Hoe los ik dat op met gebruik van deze aanwezige trafo's?
Ik bent benieuwd, alvast dank.
Jan Willem

« Laatst bewerkt op: 30 november 2020, 22:21:32 door JWS »

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20313
    • Pagina van klaas
Re: opgegeven vermogen trafo?
« Reactie #1 Gepost op: 30 november 2020, 21:59:18 »
Het hangt er van af hoe het vermogen is aangegeven. Op sommige trafo's staat het vermogen per uitgang vermeld, maar als er maar 1 getal wordt genoemd kun je er van uitgaan dat het totale vermogen wordt bedoeld.

Wat is de M6002 voor een trafo? Je noemt 52 VA (niet watt). Heeft die alleen maar 2 uitgangen van 16V of nog meer uitgangen? Anders snap ik de rekensom van 2x16 VA niet.

En als je er niet uit komt met deze trafo's, wat belet je om gewoon een passende trafo te kopen?

JWS

  • Offline Offline
  • Berichten: 25
Re: Opgegeven vermogen trafo, per uitgang of totaal?
« Reactie #2 Gepost op: 30 november 2020, 22:27:03 »
Dank Klaas voor je snelle reactie. Ik heb al gecorrigeerd naar 2x26 watt. Ik bedoel de witte Märklin lichttrafo 6002 met 2 aansluitsets. Kan ik die dan als 1 set gebruiken en 52 watt aftappen?
Met groet,
Jan Willem

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20313
    • Pagina van klaas
Re: Opgegeven vermogen trafo, per uitgang of totaal?
« Reactie #3 Gepost op: 30 november 2020, 22:27:30 »
In plaats van je bericht aan te passen had je mijn vragen kunnen beantwoorden.

Maar ik heb al een antwoord gevonden. Met M6002 bedoel je volgens mij de Märklin trafo 6002.  Dat is gewoon een enkelvoudige trafo. Er zitten wel dubbele klemmen op, maar die zijn identiek. Geel zit aan geel en bruin aan bruin. Het is een trafo met 1 uitgang van 52VA.

(onze berichten hebben elkaar gekruist)

JWS

  • Offline Offline
  • Berichten: 25
Re: Opgegeven vermogen trafo, per uitgang of totaal?
« Reactie #4 Gepost op: 30 november 2020, 22:30:36 »
Dat is mooi, en dus een wezenlijk verschil met die oude Temsi....Die ga ik dan maar gebruiken voor de voeding van de wisseldecoders. Dank nogmaals.
Jan Willem