Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Falkenheim door tijgernootje
Vandaag om 16:37:33
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door martinh
Vandaag om 16:33:55
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
Vandaag om 16:28:58
Modelspoorbaan Fleischmann door tijgernootje
Vandaag om 16:23:35
Locmotor vervangen door Forever Rocofan
Vandaag om 16:13:37
Uit en Thuis, de bouw door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:10:31
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door Marc tramt
Vandaag om 16:10:14
Cranicher Altbahn door Arjen52
Vandaag om 16:00:37
Meer weten van deze locomotief door ruudns
Vandaag om 15:42:24
Loof en bladeren, welke leveranciers zijn er? door Biessendorf
Vandaag om 15:37:11
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 15:31:24
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:29:21
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door Ivo tB
Vandaag om 15:24:29
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door erikkral
Vandaag om 15:15:00
Gezocht: Lima H0 motors door Biesje
Vandaag om 15:09:59
Projekt 083-338 door Erik_omBC
Vandaag om 15:02:52
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 14:55:59
Wisselsymbool veranderen Ecos2 door Rolf S
Vandaag om 14:49:10
Baan in Los Angeles door Ronaldp
Vandaag om 14:48:51
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 14:48:23
Videoserie: Rocrail voor beginners door Romavami
Vandaag om 14:45:46
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door Ben
Vandaag om 14:27:01
Ergensnergens in H0e door BartvD
Vandaag om 14:17:54
Frezen, que pasa? door Tomasso
Vandaag om 13:56:57
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers? door bmwpiet
Vandaag om 13:54:54
Beschrijving Fleischmann stoomlok 562264 door Rondje_HO
Vandaag om 13:51:08
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door St00mboy
Vandaag om 13:24:26
Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk door Monobrachius
Vandaag om 13:06:55
NS DE-5 op basis van Lima Mat'46. door Marco Staartjes
Vandaag om 13:05:44
3-weg wissel aansluiten, en terugmelding d.m.v. leds? door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:03:59
  

Auteur Topic: Multimaus Pro blijft in testmodus.  (gelezen 1186 keer)

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Gepost op: 29 november 2020, 00:30:06 »
Goedendag,

Ik heb twee blauwe, dus draadloze, muizen van Roco.
Eén daarvan blijft om een of andere reden in Test staan.
Wat is er aan de hand en kan dit opgelost worden?

Hij kan wel verbinden  getuige het antennesymbool op de display.
Maar zodra ik een loc wil gaan toevoegen gaat hij dus naar Test...

[/url

Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7972
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #1 Gepost op: 29 november 2020, 07:19:59 »
Hoi,

Heb je de niet een lok "TEST" ooit aangemaakt? En is dat degene die je ziet? En heb je al eens geprobeerd de boel te resetten volgens de handleiding?

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Online Online
  • Berichten: 11756
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #2 Gepost op: 29 november 2020, 10:35:56 »
Testmodus bestaat toch helemaal niet, Ronald? Of toch?

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7972
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #3 Gepost op: 29 november 2020, 11:05:08 »
Daar zat ik dus ook al naar te kijken.... In de handleiding staat de modus niet genoemd  :) Daarom zat ik te kijken naar een lok die "TEST" heet. en anders de boel even resetten.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #4 Gepost op: 29 november 2020, 11:13:07 »
Ronald en Ronald,

Het lijkt er op dat er inderdaad ooit een loc "test" is genoemd (de muis is tweedehands en nog niet door mij geprogrammeerd)
Echter kom ik niet het menu in om deze "loc" te wissen en andere locs toe te voegen.
Ik kan wel switchen tussen Test en New, en dus zou een nieuwe loc toegevoegd moeten kunnen worden.
Als ik New kies en op de OK druk verschijnt er een P met een knipperende cursor er achter. Vervolgens wil ik dan de naam van de nieuwe loc intoetsen maar er verschijnen alleen cijfers. Dus als ik de A moet hebben verschijnt alleen de 2. Ik kan dus geen letters kiezen.
Ook als ik het menu in wil om die "Test loc" te wissen komt de P met de knipperende cursor er achter.

Ik heb inmiddels zowel de Multicentrale als de Muis zelf een update gegeven vanaf de site van Roco.

Tevens ook de Multicentrale een reset gegeven volgens de handleiding.
« Laatst bewerkt op: 29 november 2020, 11:19:24 door p-kokkie »
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7972
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #5 Gepost op: 29 november 2020, 11:26:20 »
En ook de multimaus Pro een reset gegeven? Die kan je ook resetten.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

008200

  • Offline Offline
  • Berichten: 418
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #6 Gepost op: 29 november 2020, 11:28:43 »
Ingeven van een naam of getal in de Multimaus doe je, (tijdens het aanmaken of editen=bewerken)
door op de gewenste letter
of cijfer te drukken en het hele rondje aan diverse mogelijkheden,
die de betreffende toets heeft, te doorlopen.
Je kunt het rondje blijven herhalen tot je het juiste symbool hebt, en dan even wachten
of op OK drukken en dan het volgende symbool/letter/cijfer gaan kiezen.
François

Stedahult

  • Offline Offline
  • Berichten: 6660
  • Team Mitropa - GDMB
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #7 Gepost op: 29 november 2020, 11:37:33 »
Heb je überhaupt eerst de muis aan de
centrale gekoppeld. Die fout heb ik ooit
gemaakt. Het antenne symbool is dan
ook te zien, maar er gebeurd weinig. In
één van mijn muizen (heb er 5) stond
ook ooit test. Dat had een handelaar in
Duitsland gedaan. En misschien ter
overvloede, wel op de programmeer
ingang, maar dat zul je weten.
Mvh Steef

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #8 Gepost op: 29 november 2020, 11:39:17 »
@008200, dat programmeren van een loc en instellen van de naam lukt me wel. Ik kom alleen het menu niet in om de aanpassingen te doen... zowel als ik het menu in wil als zowel ik een nieuwe loc wil toevoegen komt er een P in de display met die knipperende cursor erachter. Welke combinatie ik ook probeer in te toetsen.

@Ronald, Resetten van de muis? Ik lees dat de stekker uit de muis moet en dan gelijktijdig de shift en menu toets moet indrukken en daarna gelijktijdig de stekker weer terug. Maar het is de blauwe, draadloze muis... dus geen stekker.
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #9 Gepost op: 29 november 2020, 11:40:00 »
@008200, dat programmeren van een loc en instellen van de naam lukt me wel. Ik kom alleen het menu niet in om de aanpassingen te doen... zowel als ik het menu in wil als zowel ik een nieuwe loc wil toevoegen komt er een P in de display met die knipperende cursor erachter. Welke combinatie ik ook probeer in te toetsen.

@Ronald, Resetten van de muis? Ik lees dat de stekker uit de muis moet en dan gelijktijdig de shift en menu toets moet indrukken en daarna gelijktijdig de stekker weer terug. Maar het is de blauwe, draadloze muis... dus geen stekker.
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7972
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #10 Gepost op: 29 november 2020, 11:53:13 »
Ja, resetten multimaus Pro. Heb je wel de goede handleiding bij de hand? Daar staat precies hoe je het moet doen. Als service even twee plaatjes uit de engelse handleiding:



en



Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #11 Gepost op: 29 november 2020, 12:00:28 »
@Stedahult, yep, al diverse keren de muis gekoppeld aan de centrale en ook programmeerspoor.

@Ronald, bedankt voor de plaatjes! Die heb ik inderdaad ook in de handleiding staan. Reset gedaan en heeft twee gevolgen.
1. De combinatie shift, menu en lichttoets schakelt de muis uit.
2. Combinatie licht, shift en menu komt ie weer met P en knipperende cursor.

Het lijkt of het het ding gewoon helemaal op slot zit of zo...

Ik ga kijken of ik de verkoper nog kan achterhalen. Wellicht dat hij me verder kan helpen.

Bedankt zover voor alle hulp!

Gr. Pascal
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #12 Gepost op: 29 november 2020, 12:11:15 »
Nou mensen...

Ik smijt de hele zooi in de hoek!
Twee blauwe muizen met centrales gekocht en het werkt voor geen meter!
Terug naar de rode, bedraade muis dus.

Binnenkort op MP dus twee blauwe muizen voor de knutselaar voor weinig.

Ik ben boos!

Fijne zondag!
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

Erik_omBC

  • Offline Offline
  • Berichten: 587
  • How to regognize trees from quite a long way away
    • Ommelander Maquette Bouw Collectief
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #13 Gepost op: 29 november 2020, 12:26:29 »
Ik heb wel belangstelling voor de muizen.

Frans

  • Offline Offline
  • Berichten: 258
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #14 Gepost op: 29 november 2020, 17:22:52 »
Wat ook wel wil werken is de batterijen uit de muis halen en een dertigtal minuten wachten.
Het kunnen meerdere batterijen zijn en de tijd is voor het leeglopen van de condensatoren.

Frans