Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Station Delft N spoor 1/160 zelfbouw door jowi
Vandaag om 09:14:57
Trein botst op scootmobiel bij spoorwegovergang Vierpaardjes door Quinzeedied
Vandaag om 09:12:29
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers? door bmwpiet
Vandaag om 09:06:29
Koppelen luchtslangen door Erwin L.
Vandaag om 08:45:37
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 08:41:47
Lux, railslijpwagen maakt veel geluid. door Cees van Stiphout
Vandaag om 08:21:17
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door henk
Vandaag om 08:18:56
Puzzel: schakelen verbindingsspoor met ompolen door bask185
Vandaag om 08:18:30
Update: baan in de tropen door AndrevdG
Vandaag om 08:16:20
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door bask185
Vandaag om 08:00:33
Modellbau Veit H0e 2021 door VFR
Vandaag om 07:57:43
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door Rick
Vandaag om 07:56:11
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
Vandaag om 07:44:23
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door henk
Vandaag om 07:43:22
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door HuubvG
Vandaag om 07:33:09
ESU Ecos 2 uit te breiden om meerdere treinen handbediend te laten rijden? door John van Staaijeren
Vandaag om 07:32:19
Beginnen met Digitaal, automatisch rijden, ECos2 in bezit, wat nog meer nodig? door Frycio82
Vandaag om 07:14:58
Cabineritten door Nederland en Duitsland. door Arjen-V
Vandaag om 06:17:25
B-Models 2021 door Floris
Vandaag om 06:06:47
Piko 2021, nieuws van de fabrikant door Jeroen Vreeken
Vandaag om 01:06:38
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Modellbahnwagen
Vandaag om 00:07:04
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door sdz1976
Vandaag om 00:02:26
NS 6100 van GM&S door Ivo tB
25 januari 2021, 23:42:23
Wie weet wat dit onderdeel is door hgr
25 januari 2021, 23:41:24
Cubana door sdz1976
25 januari 2021, 23:39:56
Modelspoorbaan Fleischmann door Wim Vink
25 januari 2021, 23:32:09
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
25 januari 2021, 23:22:04
PCC’s en andere trams voor Delft, h0 door GerardvV
25 januari 2021, 23:07:39
Digitaal handbestuurd rijden: en de wissels dan? door Peter Kleton
25 januari 2021, 23:07:16
Baanplan met vlak Hollands thema. door T.Trein
25 januari 2021, 22:44:41
  

Auteur Topic: Multimaus Pro blijft in testmodus.  (gelezen 1216 keer)

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Gepost op: 29 november 2020, 00:30:06 »
Goedendag,

Ik heb twee blauwe, dus draadloze, muizen van Roco.
Eén daarvan blijft om een of andere reden in Test staan.
Wat is er aan de hand en kan dit opgelost worden?

Hij kan wel verbinden  getuige het antennesymbool op de display.
Maar zodra ik een loc wil gaan toevoegen gaat hij dus naar Test...

[/url

Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7982
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #1 Gepost op: 29 november 2020, 07:19:59 »
Hoi,

Heb je de niet een lok "TEST" ooit aangemaakt? En is dat degene die je ziet? En heb je al eens geprobeerd de boel te resetten volgens de handleiding?

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11761
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #2 Gepost op: 29 november 2020, 10:35:56 »
Testmodus bestaat toch helemaal niet, Ronald? Of toch?

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7982
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #3 Gepost op: 29 november 2020, 11:05:08 »
Daar zat ik dus ook al naar te kijken.... In de handleiding staat de modus niet genoemd  :) Daarom zat ik te kijken naar een lok die "TEST" heet. en anders de boel even resetten.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #4 Gepost op: 29 november 2020, 11:13:07 »
Ronald en Ronald,

Het lijkt er op dat er inderdaad ooit een loc "test" is genoemd (de muis is tweedehands en nog niet door mij geprogrammeerd)
Echter kom ik niet het menu in om deze "loc" te wissen en andere locs toe te voegen.
Ik kan wel switchen tussen Test en New, en dus zou een nieuwe loc toegevoegd moeten kunnen worden.
Als ik New kies en op de OK druk verschijnt er een P met een knipperende cursor er achter. Vervolgens wil ik dan de naam van de nieuwe loc intoetsen maar er verschijnen alleen cijfers. Dus als ik de A moet hebben verschijnt alleen de 2. Ik kan dus geen letters kiezen.
Ook als ik het menu in wil om die "Test loc" te wissen komt de P met de knipperende cursor er achter.

Ik heb inmiddels zowel de Multicentrale als de Muis zelf een update gegeven vanaf de site van Roco.

Tevens ook de Multicentrale een reset gegeven volgens de handleiding.
« Laatst bewerkt op: 29 november 2020, 11:19:24 door p-kokkie »
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7982
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #5 Gepost op: 29 november 2020, 11:26:20 »
En ook de multimaus Pro een reset gegeven? Die kan je ook resetten.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

008200

  • Offline Offline
  • Berichten: 422
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #6 Gepost op: 29 november 2020, 11:28:43 »
Ingeven van een naam of getal in de Multimaus doe je, (tijdens het aanmaken of editen=bewerken)
door op de gewenste letter
of cijfer te drukken en het hele rondje aan diverse mogelijkheden,
die de betreffende toets heeft, te doorlopen.
Je kunt het rondje blijven herhalen tot je het juiste symbool hebt, en dan even wachten
of op OK drukken en dan het volgende symbool/letter/cijfer gaan kiezen.
François

Stedahult

  • Offline Offline
  • Berichten: 6662
  • Team Mitropa - GDMB
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #7 Gepost op: 29 november 2020, 11:37:33 »
Heb je überhaupt eerst de muis aan de
centrale gekoppeld. Die fout heb ik ooit
gemaakt. Het antenne symbool is dan
ook te zien, maar er gebeurd weinig. In
één van mijn muizen (heb er 5) stond
ook ooit test. Dat had een handelaar in
Duitsland gedaan. En misschien ter
overvloede, wel op de programmeer
ingang, maar dat zul je weten.
Mvh Steef

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #8 Gepost op: 29 november 2020, 11:39:17 »
@008200, dat programmeren van een loc en instellen van de naam lukt me wel. Ik kom alleen het menu niet in om de aanpassingen te doen... zowel als ik het menu in wil als zowel ik een nieuwe loc wil toevoegen komt er een P in de display met die knipperende cursor erachter. Welke combinatie ik ook probeer in te toetsen.

@Ronald, Resetten van de muis? Ik lees dat de stekker uit de muis moet en dan gelijktijdig de shift en menu toets moet indrukken en daarna gelijktijdig de stekker weer terug. Maar het is de blauwe, draadloze muis... dus geen stekker.
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #9 Gepost op: 29 november 2020, 11:40:00 »
@008200, dat programmeren van een loc en instellen van de naam lukt me wel. Ik kom alleen het menu niet in om de aanpassingen te doen... zowel als ik het menu in wil als zowel ik een nieuwe loc wil toevoegen komt er een P in de display met die knipperende cursor erachter. Welke combinatie ik ook probeer in te toetsen.

@Ronald, Resetten van de muis? Ik lees dat de stekker uit de muis moet en dan gelijktijdig de shift en menu toets moet indrukken en daarna gelijktijdig de stekker weer terug. Maar het is de blauwe, draadloze muis... dus geen stekker.
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7982
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #10 Gepost op: 29 november 2020, 11:53:13 »
Ja, resetten multimaus Pro. Heb je wel de goede handleiding bij de hand? Daar staat precies hoe je het moet doen. Als service even twee plaatjes uit de engelse handleiding:



en



Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #11 Gepost op: 29 november 2020, 12:00:28 »
@Stedahult, yep, al diverse keren de muis gekoppeld aan de centrale en ook programmeerspoor.

@Ronald, bedankt voor de plaatjes! Die heb ik inderdaad ook in de handleiding staan. Reset gedaan en heeft twee gevolgen.
1. De combinatie shift, menu en lichttoets schakelt de muis uit.
2. Combinatie licht, shift en menu komt ie weer met P en knipperende cursor.

Het lijkt of het het ding gewoon helemaal op slot zit of zo...

Ik ga kijken of ik de verkoper nog kan achterhalen. Wellicht dat hij me verder kan helpen.

Bedankt zover voor alle hulp!

Gr. Pascal
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

p-kokkie

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
    • Beste Volkswagen ooit!!!
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #12 Gepost op: 29 november 2020, 12:11:15 »
Nou mensen...

Ik smijt de hele zooi in de hoek!
Twee blauwe muizen met centrales gekocht en het werkt voor geen meter!
Terug naar de rode, bedraade muis dus.

Binnenkort op MP dus twee blauwe muizen voor de knutselaar voor weinig.

Ik ben boos!

Fijne zondag!
Heeft u geen probleem? Dan maken wij er een!

Erik_omBC

  • Offline Offline
  • Berichten: 588
  • How to regognize trees from quite a long way away
    • Ommelander Maquette Bouw Collectief
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #13 Gepost op: 29 november 2020, 12:26:29 »
Ik heb wel belangstelling voor de muizen.

Frans

  • Offline Offline
  • Berichten: 258
Re: Multimaus Pro blijft in testmodus.
« Reactie #14 Gepost op: 29 november 2020, 17:22:52 »
Wat ook wel wil werken is de batterijen uit de muis halen en een dertigtal minuten wachten.
Het kunnen meerdere batterijen zijn en de tijd is voor het leeglopen van de condensatoren.

Frans