Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Piko 2021, nieuws van de fabrikant door Hans Reints
Vandaag om 12:03:45
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door ingenium secundus
Vandaag om 11:56:41
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door Peter74
Vandaag om 11:40:47
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door Ferdinand Bogman
Vandaag om 11:34:22
Digitaal handbestuurd rijden: en de wissels dan? door henk
Vandaag om 11:32:13
BNLS-Werkspoor - NS 20 Kameel van Kleinspoor (en Artitec) door Luit
Vandaag om 11:28:34
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door tuurtje
Vandaag om 11:27:50
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door 4020 281-4
Vandaag om 11:27:41
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door Arjen52
Vandaag om 11:23:07
Huizen maken. door Hans van de Burgt
Vandaag om 11:17:42
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door Duikeend
Vandaag om 11:16:35
Beginnen met Digitaal, automatisch rijden, ECos2 in bezit, wat nog meer nodig? door Frycio82
Vandaag om 11:11:40
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 10:59:41
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door Ben
Vandaag om 10:57:22
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 10:55:26
Eerste kennismaking door VvKan
Vandaag om 10:49:07
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door ingenium secundus
Vandaag om 10:38:25
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door Gerard van de Weijer
Vandaag om 10:23:06
ESU Ecos 2 uit te breiden om meerdere treinen handbediend te laten rijden? door RobGood
Vandaag om 10:20:19
IR lichtsluis van Modelbouwled, handleiding gevraagd. door HansQ
Vandaag om 10:04:45
Viessmann 5077 rijtuigverlichting door henk
Vandaag om 09:45:38
Mijn Ned. N. Spoorbaan ''Echthoven'' door Rolando
Vandaag om 09:34:40
Glas door Bert van Gelder
Vandaag om 09:25:18
Lenz 2021 (spoor 0) door Pauldg
Vandaag om 09:06:16
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:00:07
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland 2e wereldoorlog door GORILLUS
Vandaag om 07:11:03
PCC’s en andere trams voor Delft, h0 door Tulpendaal
Vandaag om 05:49:59
Wim Mesu NS 600/2000 in 0 door roadster36
24 januari 2021, 23:49:53
Raadplaatje door GerardvV
24 januari 2021, 23:41:27
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door Hans van de Burgt
24 januari 2021, 23:16:54
  

Auteur Topic: Model rijdt niet op analoge baan.  (gelezen 1869 keer)

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20358
    • Pagina van klaas
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #15 Gepost op: 27 november 2020, 21:49:06 »
Faulhaber motoren en soortgelijken zijn notoire "uitbranders" op DCC zonder decoder. 
Dat komt doordat faulhabers een heel lage zelfinductie hebben en  daardoor veel van die hoogfrequente stroom snoepen. En daar worden ze erg warm van. Ik heb 1 loc met Faulhaber motor. Daar heb ik een smoorspoel in serie met de motor gezet om het oproken te voorkomen. Ik rij overigens niet digitaal maar Permaloog, waarbij een constante 20kHz wisselspanning op de baan staat.

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #16 Gepost op: 27 november 2020, 21:49:58 »
Dus in beide decoders even de analoog herkenning aanzetten en hij zou op een analoge baan moeten kunnen rijden.
Dank Eric, ga ik het zo doen.

grt Piet.
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #17 Gepost op: 27 november 2020, 21:50:52 »
Terug naar Piet en ontopic  ;)
Was het maar waar, Ronald. ;D
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20358
    • Pagina van klaas
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #18 Gepost op: 27 november 2020, 21:54:58 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #19 Gepost op: 28 november 2020, 01:15:49 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)
Ik blijf het jammer vinden dat draadjes gevuld worden met info die niet echt op het topic slaan, Klaas.
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19503
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #20 Gepost op: 28 november 2020, 08:16:49 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)

Is dat zo? Meerdere mensen in het draadje schrijven dat decoders apart moeten worden geprogrammeerd, maar ik begrijp nog steeds niet waarom. Als decoders per ongeluk tegelijk worden geprogrammeerd, werkt het maar al te goed.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 500
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #21 Gepost op: 28 november 2020, 09:41:05 »
Inderdaad, wat Henk schrijft verbaast mij ook. Sterker nog, ik heb treinstellen met meerdere decoders die juist tegelijk geprogrammeerd moeten worden. ??? ??? ???

Groeten,
Bert

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 751
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #22 Gepost op: 28 november 2020, 10:39:36 »
Hallo

Als je onder pom programmeert nemen alle decoders de waarde over.
Op een programmeerspoor idem.

Bart

knar46

  • Offline Offline
  • Berichten: 764
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #23 Gepost op: 28 november 2020, 15:35:49 »
LS (den lezer heil) ;)
even de proef op de som. Op het programmeerspoor staat een loc met adres 3 in CV1 (lenz silver locdecoder) en is een functiedecoder verbonden (met aangesloten lampjes: functioneert goed) met eveneens frabriekswaarde 3 in CV1. Met de (Lenz) centrale wordt adres 13 in CV1 ingegeven. Bij afzonderlijke controle van de beide decoders blijkt dat de locdecoder op 13 staat en de functiedecoder (onveranderd) op 3. Ik houd het op het advies van Eric: separaat programmeren.
Groet
Knar46   

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Online Online
  • Berichten: 6784
  • Spoor N
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #24 Gepost op: 28 november 2020, 16:12:30 »
Even de proef op de som genomen met een VT11.5 met onbekende decoders (waarschjnlijk Zimo) met CV1 op 11 en een Multimaus, in CV modus wijzigen beide decoders naar adres 5 zonder problemen. Ik zou ze gewoon tegelijk programmeren als CV29 toch dezelfde waarde moet krijgen.

Als je onder pom programmeert nemen alle decoders de waarde over.
Op een programmeerspoor idem.
Als je onder POM programmeert (configureert voor sommigen) reageert alleen de gekozen decoder.
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19503
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #25 Gepost op: 28 november 2020, 17:52:37 »
Piet had het ook over Pom programmeren en dan worden alle decoders met het gekozen adres gewijzigd. Recent nog de decoders in twee Roco vectrons tegelijk in Pom geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de locs dezelfde rijeigenschappen krijgen en dus probleemloos zijn te combineren. Doe ik altijd zo en werkt feilloos. Pas in tweede instantie programmeer ik apart wat apart moet worden geprogrammeerd.

En ik lees nog steeds nergens waarom dat niet zou kunnen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 751
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #26 Gepost op: 28 november 2020, 18:53:42 »

Als je onder POM programmeert (configureert voor sommigen) reageert alleen de gekozen decoder.

Hallo

Dat ligt aan de centrale. Met een CS2 kun je iedere decoder op de baan, ongeacht het adres andere CV waardes geven. Een heel eng knopje op de CS2 dus. ;D

Bart

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Online Online
  • Berichten: 6784
  • Spoor N
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #27 Gepost op: 28 november 2020, 19:10:10 »
Volgens mij is dat juist de POM-modus, geen eng maar een handig knopje dus. Tenzij ik je verkeerd begrijp ergens.

Piet had het ook over Pom programmeren en dan worden alle decoders met het gekozen adres gewijzigd. Recent nog de decoders in twee Roco vectrons tegelijk in Pom geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de locs dezelfde rijeigenschappen krijgen en dus probleemloos zijn te combineren. Doe ik altijd zo en werkt feilloos. Pas in tweede instantie programmeer ik apart wat apart moet worden geprogrammeerd.

En ik lees nog steeds nergens waarom dat niet zou kunnen.
Ja, dat zou ik ook zo doen en ik zou ook niet weten waarom dat niet zou kunnen. Uitlezen gaat dan niet maar dat is ook niet altijd nodig.
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.