Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

kwaliteit B-Models door roadster36
Vandaag om 02:09:57
NS 6100 van GM&S door roadster36
Vandaag om 02:03:35
Stoom in de jaren 70 op berlijn Bahnhof Zoo door MathieuN
Vandaag om 01:32:18
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Duoblock
Vandaag om 00:46:47
Raadplaatje door Martin Hornis
Vandaag om 00:26:44
DKM/Holland Rail 2400 hekjes door KNed
Vandaag om 00:14:15
Van Biervliet/B Models 2019, nieuws van de fabrikant door Duoblock
Vandaag om 00:12:42
www.NLinModel.nl - Nederlands modelspoor overzicht door KNed
Vandaag om 00:06:14
Verbouwing Amsterdam Centraal door Jeroen Mooij
Vandaag om 00:04:55
Spoorboekje Staatsspoor 1914 - Voornaamste buitenlandsche verbindingen Emmerik door MathieuN
Vandaag om 00:04:01
Artitec 2021, HO en N. Nieuws van de fabrikant door Bert van Gelder
27 januari 2021, 23:46:46
Falkenheim door Frank 123
27 januari 2021, 23:35:13
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door jaco1988
27 januari 2021, 23:13:09
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door Debvd
27 januari 2021, 23:11:51
Probeersel in schaal 0, als dat maar wat wordt! door jaco1988
27 januari 2021, 23:11:44
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door jaco1988
27 januari 2021, 23:08:55
Verschil in functies Piko 2205 en 2375 -> cv's uitlezen lukt niet. door Michiel 80
27 januari 2021, 22:47:26
Uhlenbrock 65600 klemstekker door d.vanaalst
27 januari 2021, 22:46:22
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Sjaak2
27 januari 2021, 22:44:04
Bedrading locomotief solderen door Carl
27 januari 2021, 22:40:45
Welk karton voor een perron ? door MOVisser
27 januari 2021, 22:13:17
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
27 januari 2021, 21:52:42
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
27 januari 2021, 21:50:13
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
27 januari 2021, 21:40:15
Fleischmann wisselspoelen 6441 en 6442, schakelen soms niet, DCC met DR4018 door phdirk
27 januari 2021, 21:35:50
DCC++ basisstation geen baanspanning, wel oplichtende LED's op motorshield door spock
27 januari 2021, 21:30:59
Prutser begint met een diorama. door Railhopper
27 januari 2021, 21:21:21
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door mDDM
27 januari 2021, 21:05:38
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door Arjen52
27 januari 2021, 20:57:34
Corona en modelbouw door charp
27 januari 2021, 20:47:04
  

Auteur Topic: Model rijdt niet op analoge baan.  (gelezen 1879 keer)

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20361
    • Pagina van klaas
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #15 Gepost op: 27 november 2020, 21:49:06 »
Faulhaber motoren en soortgelijken zijn notoire "uitbranders" op DCC zonder decoder. 
Dat komt doordat faulhabers een heel lage zelfinductie hebben en  daardoor veel van die hoogfrequente stroom snoepen. En daar worden ze erg warm van. Ik heb 1 loc met Faulhaber motor. Daar heb ik een smoorspoel in serie met de motor gezet om het oproken te voorkomen. Ik rij overigens niet digitaal maar Permaloog, waarbij een constante 20kHz wisselspanning op de baan staat.

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #16 Gepost op: 27 november 2020, 21:49:58 »
Dus in beide decoders even de analoog herkenning aanzetten en hij zou op een analoge baan moeten kunnen rijden.
Dank Eric, ga ik het zo doen.

grt Piet.
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #17 Gepost op: 27 november 2020, 21:50:52 »
Terug naar Piet en ontopic  ;)
Was het maar waar, Ronald. ;D
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20361
    • Pagina van klaas
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #18 Gepost op: 27 november 2020, 21:54:58 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #19 Gepost op: 28 november 2020, 01:15:49 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)
Ik blijf het jammer vinden dat draadjes gevuld worden met info die niet echt op het topic slaan, Klaas.
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19512
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #20 Gepost op: 28 november 2020, 08:16:49 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)

Is dat zo? Meerdere mensen in het draadje schrijven dat decoders apart moeten worden geprogrammeerd, maar ik begrijp nog steeds niet waarom. Als decoders per ongeluk tegelijk worden geprogrammeerd, werkt het maar al te goed.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 501
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #21 Gepost op: 28 november 2020, 09:41:05 »
Inderdaad, wat Henk schrijft verbaast mij ook. Sterker nog, ik heb treinstellen met meerdere decoders die juist tegelijk geprogrammeerd moeten worden. ??? ??? ???

Groeten,
Bert

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #22 Gepost op: 28 november 2020, 10:39:36 »
Hallo

Als je onder pom programmeert nemen alle decoders de waarde over.
Op een programmeerspoor idem.

Bart

knar46

  • Offline Offline
  • Berichten: 764
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #23 Gepost op: 28 november 2020, 15:35:49 »
LS (den lezer heil) ;)
even de proef op de som. Op het programmeerspoor staat een loc met adres 3 in CV1 (lenz silver locdecoder) en is een functiedecoder verbonden (met aangesloten lampjes: functioneert goed) met eveneens frabriekswaarde 3 in CV1. Met de (Lenz) centrale wordt adres 13 in CV1 ingegeven. Bij afzonderlijke controle van de beide decoders blijkt dat de locdecoder op 13 staat en de functiedecoder (onveranderd) op 3. Ik houd het op het advies van Eric: separaat programmeren.
Groet
Knar46   

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Offline Offline
  • Berichten: 6786
  • Spoor N
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #24 Gepost op: 28 november 2020, 16:12:30 »
Even de proef op de som genomen met een VT11.5 met onbekende decoders (waarschjnlijk Zimo) met CV1 op 11 en een Multimaus, in CV modus wijzigen beide decoders naar adres 5 zonder problemen. Ik zou ze gewoon tegelijk programmeren als CV29 toch dezelfde waarde moet krijgen.

Als je onder pom programmeert nemen alle decoders de waarde over.
Op een programmeerspoor idem.
Als je onder POM programmeert (configureert voor sommigen) reageert alleen de gekozen decoder.
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19512
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #25 Gepost op: 28 november 2020, 17:52:37 »
Piet had het ook over Pom programmeren en dan worden alle decoders met het gekozen adres gewijzigd. Recent nog de decoders in twee Roco vectrons tegelijk in Pom geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de locs dezelfde rijeigenschappen krijgen en dus probleemloos zijn te combineren. Doe ik altijd zo en werkt feilloos. Pas in tweede instantie programmeer ik apart wat apart moet worden geprogrammeerd.

En ik lees nog steeds nergens waarom dat niet zou kunnen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #26 Gepost op: 28 november 2020, 18:53:42 »

Als je onder POM programmeert (configureert voor sommigen) reageert alleen de gekozen decoder.

Hallo

Dat ligt aan de centrale. Met een CS2 kun je iedere decoder op de baan, ongeacht het adres andere CV waardes geven. Een heel eng knopje op de CS2 dus. ;D

Bart

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Offline Offline
  • Berichten: 6786
  • Spoor N
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #27 Gepost op: 28 november 2020, 19:10:10 »
Volgens mij is dat juist de POM-modus, geen eng maar een handig knopje dus. Tenzij ik je verkeerd begrijp ergens.

Piet had het ook over Pom programmeren en dan worden alle decoders met het gekozen adres gewijzigd. Recent nog de decoders in twee Roco vectrons tegelijk in Pom geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de locs dezelfde rijeigenschappen krijgen en dus probleemloos zijn te combineren. Doe ik altijd zo en werkt feilloos. Pas in tweede instantie programmeer ik apart wat apart moet worden geprogrammeerd.

En ik lees nog steeds nergens waarom dat niet zou kunnen.
Ja, dat zou ik ook zo doen en ik zou ook niet weten waarom dat niet zou kunnen. Uitlezen gaat dan niet maar dat is ook niet altijd nodig.
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.