Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Carel Ruysink
Vandaag om 10:37:27
Rondom Charlois door Hans Reints
Vandaag om 10:35:15
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Daan!
Vandaag om 10:22:06
De Hondsrugbaan, H0 door mass am see
Vandaag om 09:37:21
BNLS werkspoor - NS 3908 door Gerke
Vandaag om 09:34:12
Projekt 083-338 door Ric
Vandaag om 09:27:36
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 09:03:42
Messing laddertje met precies gelijke sporten door Marc tramt
Vandaag om 09:03:22
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 08:53:49
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 08:42:00
EifelBurgenBahn door mass am see
Vandaag om 08:41:38
Stoommachine door Marij Stoffels
Vandaag om 07:52:44
Modelbouwen in een lijstje door Tulpendaal
Vandaag om 06:00:21
Wie heeft een adventskalender en/of prijsvraag? door EddyK
Vandaag om 04:13:43
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door J. Moors
Vandaag om 02:22:53
PIKO Fabriek #61149 door Noordernet
30 november 2020, 23:05:31
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
30 november 2020, 22:55:05
Een Rotterdams gebouw door ronald1956
30 november 2020, 22:52:38
Van Swarzach naar Swarzburg door Wim Vink
30 november 2020, 22:52:32
Nieuwe Noorse baan : Nordlandsbanen: Hell Stasjon - Polarsirkelen door hansberekvam
30 november 2020, 22:50:42
Laag-Baarlo door Mark Lin
30 november 2020, 22:33:29
Opgegeven vermogen trafo, per uitgang of totaal? door JWS
30 november 2020, 22:30:36
Foam cutter zelf maken, welke materialen nodig? door Fritsprt
30 november 2020, 22:26:04
Werkplaats - (Baanplan H0) door Ronald Koerts
30 november 2020, 21:57:30
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Marc tramt
30 november 2020, 21:48:03
DR5000 koppelen aan raspberry Pi 4 modelb/4GB met rocrail door AlbertG
30 november 2020, 21:44:07
3D/RM IG: Anycubic photon voor modelbouw gebruiker ervaringen door Fritsprt
30 november 2020, 21:17:04
ESU Lokprogrammer: Hoe soundflow blokjes met elkaar verbinden? door Dave.......
30 november 2020, 21:14:56
Dönsdorfer Bauberichte door Basilicum
30 november 2020, 21:00:07
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
30 november 2020, 20:47:55
  

Auteur Topic: Roco Plan V geeft zichzelf andere adresnummers  (gelezen 854 keer)

Noordpool

  • Offline Offline
  • Berichten: 141
Roco Plan V geeft zichzelf andere adresnummers
« Gepost op: 24 oktober 2020, 17:03:57 »
Al sinds de aanschaf enkele jaren geleden van mijn Roco Plan V - artikelnummer 63161 in gelijkstroom heb ik digitale problemen. Kort na aanschaf is hij al een keer terug geweest naar Roco, maar de problemen zijn nooit helemaal verholpen. Na zeker 3 jaar in de vitrine gestaan te hebben, besloot ik deze recent weer eens een rondje te laten rijden.
Na het op de baan zetten bleek de bijwagen de sluitverlichting te branden en op de motorwagen branden geen frontverlichting. Ook wilde zij niet rijden. Uitgelezen en het adres CV1 bleek op nul te staan. CV1 op adres 64 gezet en de plan V reed probleemloos enkele rondjes over de baan met alle soundfuncties werkend. Na een paar rondjes op een zijspoor gezet om plaats te maken voor andere treinen. Aan het eind van de dag viel op dat weer alleen de sluitverlichting branden. Wederom CV1 uitgelezen en deze bleek op 8 te staan. Maar CV1 aanpassen of terug naar de fabrieksinstellingen zetten lukte ook niet. Later bleek CV1 op 16 te staan en vervolgens weer op 0, 8 en 16 etc... Bakken van elkaar losgehaald en van alles geprobeerd, maar CV1 aanpassen of resetten lukte niet. Wat kan dit zijn en hoe te verhelpen?
« Laatst bewerkt op: 24 oktober 2020, 20:04:25 door Noordpool »
Lid:
OMC Hilversum

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1360
Re: Roco Plan V geeft zichzelf andere adresnummers
« Reactie #1 Gepost op: 24 oktober 2020, 21:38:18 »
De Plan V van Roco is een beetje complex geval. Zowel in de motorbak als in de motorloze bak zit een decoder. Dat betekent dat je het stel niet als geheel kunt aanspreken, maar de bakken afzonderlijk op het programmeerspoor moet zetten en dan de decoders moet programmeren. Als je het hele stel op het programmeerspoor zet, probeert de centrale beide decoders tegelijk uit te lezen. Dat kan echter niet en levert random getallen als resultaat, die niet de werkelijke waarde voorstellen.

Mocht het afzonderlijk programmeren uiteindelijk niet het gewenste resultaat geven, dan denk ik dat er nieuwe decoders in moeten.
« Laatst bewerkt op: 24 oktober 2020, 21:40:37 door phdirk »
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Noordpool

  • Offline Offline
  • Berichten: 141
Re: Roco Plan V geeft zichzelf andere adresnummers
« Reactie #2 Gepost op: 30 oktober 2020, 06:26:33 »
Dirk,

Dank voor je bericht. Ik ga je tip nog eens proberen. Mocht dat niet lukken dan vrees ik idd dat er nieuwe decoders in moeten.
Lid:
OMC Hilversum

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2769
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Roco Plan V geeft zichzelf andere adresnummers
« Reactie #3 Gepost op: 30 oktober 2020, 09:00:03 »
Waarschijnlijk de spijker op zijn kop Dirk. Er staat mij alleen bij dat als je de functiedecoder in de bijwagen een (ander) adres wilt geven je nog moet zorgen voor belasting middels een lampje op de rail aansluiten of zoiets. Ik laat me graag verbeteren door de experts.

kar

  • Offline Offline
  • Berichten: 192
Re: Roco Plan V geeft zichzelf andere adresnummers
« Reactie #4 Gepost op: 30 oktober 2020, 09:03:21 »
Geen idee of de vraagsteller hiermee geholpen is maar het staat mij ook bij dat de functiedecoder uitsluitend twee decimalen aan kan qua nummer.

v140

  • Offline Offline
  • Berichten: 542
Re: Roco Plan V geeft zichzelf andere adresnummers
« Reactie #5 Gepost op: 30 oktober 2020, 09:08:09 »
Dat laatste klopt inderdaad.
Ik heb dit opgelost door gewoon een andere (ESU) functiedecoder te monteren.
Ik ben nu niet gebonden aan de beperking van de functiedecoder voor wat betreft het toekennen van een adres
Gr. Ron

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1360
Re: Roco Plan V geeft zichzelf andere adresnummers
« Reactie #6 Gepost op: 30 oktober 2020, 16:25:10 »
Hi All,

Ik heb beide decoders van de Plan V van Roco altijd in de trein kunnen programmeren. Dus zonder het aansluiten van lampjes en dergelijke.
Mijn Plan V heeft het lange adres 431. Volgens mij hebben beide decoders dat adres, maar ik moet dat nakijken. Misschien heb ik voor de Plan V wel 31 gebruikt voor de functiedecoder.
Ik gebruik namelijk altijd de treinnummers als adres. Dan hoef je nooit te zoeken naar je decoderadressen, die staan gewoon op de trein.
Met beste groeten,

Dirk Meijer