Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Roco Hbis voor postvervoer? door spoorfan
Vandaag om 16:09:37
Mail MK Modelbouwstudio door Sven
Vandaag om 16:04:04
DKM/Holland Rail 2400 hekjes door Pauldg
Vandaag om 16:03:16
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Pauldg
Vandaag om 15:59:53
kwaliteit B-Models door Martijn de Kuiper
Vandaag om 15:57:32
Ecos ESU 50200 verbinden met Twin-Center. door cbx
Vandaag om 15:56:41
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 15:46:48
Station Delft N spoor 1/160 zelfbouw door Tulpendaal
Vandaag om 15:44:34
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Erik Baas
Vandaag om 15:31:02
Roco stoomlocomotieven met losse voorassen ontsporen op Fleischmann kruiswissels door Spoolder1972
Vandaag om 15:12:48
Verbouwing Amsterdam Centraal door Martin Hornis
Vandaag om 15:00:42
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 14:53:56
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door Rolando
Vandaag om 14:51:24
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rolando
Vandaag om 14:48:58
Spoorboekje Staatsspoor 1914 - Voornaamste buitenlandsche verbindingen Emmerik door Noordernet
Vandaag om 14:36:27
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Wim Vink
Vandaag om 14:28:08
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
Vandaag om 14:13:47
Gaatje te groot geboord – wat nu? door prutser
Vandaag om 13:59:53
NS 6100 van GM&S door janw
Vandaag om 13:48:18
Minitrix BR185 Rail4chem hapert door Kieft01
Vandaag om 13:40:50
Klompentrein door spoorzeven
Vandaag om 13:36:43
Artitec 2021, HO en N. Nieuws van de fabrikant door spoorzeven
Vandaag om 13:31:41
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 13:05:39
Hoogte locloods 6476 door saskia
Vandaag om 12:59:22
ExactTrain 2021 door HaHoHo
Vandaag om 12:46:07
VERPLAATST: Hackers door Bert van Gelder
Vandaag om 12:23:30
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door sncf231e
Vandaag om 12:06:35
Falkenheim door Falcon10
Vandaag om 12:04:33
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Pauldg
Vandaag om 11:57:42
ABC en stroomdetectie combineren. door VvKan
Vandaag om 11:42:13
  

Auteur Topic: Multimaus geeft error bij programmeren  (gelezen 2036 keer)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6816
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #30 Gepost op: 18 augustus 2020, 13:27:53 »
Ik wil inderdaad een adres van de decodee veranderen maar met elk mogelijke getal werkt het niet
Wat Jos bedoeld is het wijzigen van het locadres in de muisbibliotheek.
Dat is heel wat anders dan het locadres in je decoder veranderen.
Maak je daar de fout niet?

Geef eens duidelijk aan hoe je het precies doet en wat je na elke handeling op het display ziet.
Want zo blijft het gissen voor ons.
Zeker omdat het je bij geen enkele loc lukt lijkt het toch echt op een verkeerde bediening van de muis.
Gr.
Eric

44

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 14633
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #31 Gepost op: 18 augustus 2020, 13:31:22 »
Ja, misschien is dat het wel. Het programeren zal wel lukken, maar daarna moet je de lok in de bibliotheek nog wijzigen:

shift+ menu -> lok -> wijzigen -> L = en dan het juiste adres invoeren

DavidNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #32 Gepost op: 18 augustus 2020, 14:05:27 »
Hallo,

Het punt zit het hem echt in het veranderen van adres,
Hij blijft in zijn standaard instellingen hangen omdat er steeds ERR1 komt te staan.

Hoe ik normaal een adres wijzig,

Menu+1
Adres in toetsen
Prog volgend met een ERR  1

ERR  1 betekend dat het programmeren niet ondersteund word. Maar hoe dit opgelost moet worden....
(Alles staat in cv instellingen en niet in pom)

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #33 Gepost op: 18 augustus 2020, 14:24:02 »
Krijgt de baan wel spanning ?
Is niet ergens een kabelbreuk naar de baan toe.

Jos

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #34 Gepost op: 18 augustus 2020, 14:29:18 »
Nog even over mijn bovenstaande opmerking.
Waarschijnlijk kun je evengoed een adres in de muis kunnen zetten, ook al staat er geen loc op de baan.

Kan het hier niet zo snel uittesten.

Jos

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6816
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #35 Gepost op: 18 augustus 2020, 15:14:31 »
Goed volgende vraag.
Waar programmeer je de loc. Op een apart programmeerspoor of op de baan. En staan er dan ook andere locs tegelijk op de baan?
Als er meerdere locs op de baan staan en je probeert een adres te veranderen reageren ze daar in principe allemaal op.
En een loc zal de motor even laten draaien om een terugkoppeling te geven dat het programmeren gelukt is.
Als er meerdere locs reageren kan ik me voorstellen dat dat rommel op de lijn geeft omdat ze nooit allemaal even snel zijn. Misschien dat de muis daarvan in de stress raakt.
Gr.
Eric

Gouda

  • Offline Offline
  • Berichten: 1122
  • kaas, kaars en siroopwafel
    • Railclub Utrecht
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #36 Gepost op: 18 augustus 2020, 15:23:40 »
David, probeer je een 3 rail loc te programmeren of 2 rail loc?
Marc

Schaal of systeem zijn niet belangrijk maar de lol die het geeft.

lid van Railclub Utrecht en Fremo

peco

  • Offline Offline
  • Berichten: 89
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #37 Gepost op: 18 augustus 2020, 15:24:27 »
Hallo David,
Ik ben ook niet zo slim om je te kunnen helpen.
Werk ook met MM, maar ik gebruik altijd de gebruiksaanwijzing.
Zo ben ik ook begonnen, maar zo uit het hoofd zou ik het ook niet weten.
Net wat eerder is gezegd, loop goed de gebruiksaanwijzing door, denk je dat je het goed doet, dan is er toch waarschijnlijk een ander probleem.
De mensen willen je wel helpen, maar op afstand blijft het lastig, zelfs voor de deskundigen hier.
Hoop voor je dat de oplossing nabij is.

dimo1_dimo1

  • Offline Offline
  • Berichten: 3317
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #38 Gepost op: 18 augustus 2020, 15:40:25 »
Wat ik hier nog niet heb gelezen is welk adres wordt er geprogrammeerd? Niet elke decoder kan elk adres aan. Ik lees dat cv1 wordt gebruikt voor het adres, volgens de dcc norm kan die meende ik maximaal 128 als adres bevatten. Alles daarboven is een lang adres en dat kan niet via cv1.

Dus om eens met een makkelijke test te beginnen: kun je bijvoorbeeld adres 4 programmeren in cv1?
groeten,
Auke

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6816
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #39 Gepost op: 18 augustus 2020, 16:00:35 »
Alleen zegt de TS dat het bij geen een decoder lukt.
Dan zou hij steeds een adres proberen wat niet ondersteund wordt.

Maar als hij inderdaad een lang adres probeert te programmeren in CV1, tsja dan gaat het ook niet lukken.
Maar met de beperkte info die die de TS geeft blijft het gissen.
Gr.
Eric

DavidNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #40 Gepost op: 18 augustus 2020, 16:09:40 »
Oke het is me eindelijk gelukt,
Ik heb de lok op de zijkant gelegd om vervolgens de + en de - rechtstreeks op de wielen aan te sluiten, nu werkte het programmeren wel, waar het aan ligt? Geen idee. Wellicht overbelasting.

Ondanks wil ik jullie allemaal heel erg bedankten voor alle hulp, moeite en tijd,

Mvg

DavidNS


dimo1_dimo1

  • Offline Offline
  • Berichten: 3317
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #41 Gepost op: 18 augustus 2020, 16:21:21 »
Gebruik je toevallig een aansluitblok met ontstoorcondensator? Die kunnen ook nog wel eens storen bij het programmeren.
groeten,
Auke

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11767
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #42 Gepost op: 18 augustus 2020, 16:33:02 »
nu werkte het programmeren wel, waar het aan ligt? Geen idee. Wellicht overbelasting.


Heeft niets met overbelasting te maken! Echter wel met alles wat tussen MM en loc hangt.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6816
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #43 Gepost op: 18 augustus 2020, 16:37:35 »
Ik heb de lok op de zijkant gelegd om vervolgens de + en de - rechtstreeks op de wielen aan te sluiten, nu werkte het programmeren wel, waar het aan ligt? Geen idee. Wellicht overbelasting.
Wij wel  ;D
Geen overbelasting.
Maar:
Op een apart programmeerspoor of op de baan. En staan er dan ook andere locs tegelijk op de baan?
Als er meerdere locs op de baan staan en je probeert een adres te veranderen reageren ze daar in principe allemaal op.
En een loc zal de motor even laten draaien om een terugkoppeling te geven dat het programmeren gelukt is.
Als er meerdere locs reageren kan ik me voorstellen dat dat rommel op de lijn geeft omdat ze nooit allemaal even snel zijn. Misschien dat de muis daarvan in de stress raakt.
Verkeerde manier van programmeren dus.
Door hem direct aan te sluiten heb je een soort van programmeerspoor gemaakt waardoor het wel lukte.
De rest van je locs op de baan veroorzaakten dus het probleem.
Zoals ook geadviseerd wordt in de handleiding  :angel:
Gr.
Eric

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2853
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Multimaus geeft error bij programmeren
« Reactie #44 Gepost op: 18 augustus 2020, 17:06:40 »
Ach, eind goed al goed.