Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Peco rails code 55 of 80 voor ouder materieel? door Hans Reints
Vandaag om 13:01:07
Beneluxforum Kalender 2021 door Wim Vink
Vandaag om 12:57:46
Baan in Los Angeles door Wim Vink
Vandaag om 12:55:40
Verbindingsstukjes voor houten treinbaan door FLM1331
Vandaag om 12:52:19
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 12:51:18
Leuke film over een restauratierijtuig door Frank103
Vandaag om 12:45:09
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door Reinout van Rees
Vandaag om 12:43:53
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Reinout van Rees
Vandaag om 12:40:26
Eén leuke of mooie trein/spoor foto van je vakantie. door Josephes
Vandaag om 12:32:37
versterker uitgang LocSound5 door De eerste Ivo
Vandaag om 12:28:56
Koploper Delft stopt door arnout
Vandaag om 12:14:47
"Southern Pacific's Coos Bay Branchline in H0", een nieuwe thuisbaan. door Floris Dilz
Vandaag om 12:03:25
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dh3201
Vandaag om 11:57:44
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door nkob
Vandaag om 11:50:49
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 11:49:27
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Rondje_HO
Vandaag om 11:21:59
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door Erik Mijd
Vandaag om 11:18:49
Rhätische Bahn in 0m; van Filisur naar Stuls door VvKan
Vandaag om 11:09:13
Schwarzburg door tuurtje
Vandaag om 11:00:04
Mooi weer om buiten te spelen door Rondje_HO
Vandaag om 10:47:24
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 10:00:29
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door sdz1976
Vandaag om 09:47:33
Worsteling over mogelijke uitbreiding van gekozen systeem door H0_trainiac
Vandaag om 09:25:26
Fremo module - Boerderij van Meurs door Harold Content
Vandaag om 08:28:23
artitec PLAN W vs LS Models door ES44AC
Vandaag om 07:26:40
Nieuws over oud spul in Colombia door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 06:02:29
Railways of Zimbabwe Beyer Garratt type 15 stoomlok door AndrevdG
Vandaag om 05:16:24
NS baan in Las Vegas door Daan in Las Vegas
Vandaag om 05:14:54
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 01:38:17
Olympische trein 2012, welke sluitsein? door Maarten.T
Vandaag om 00:54:53
  

Auteur Topic: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om  (gelezen 671 keer)

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Gepost op: 14 juli 2020, 12:51:46 »
Ik heb een test baan gemaakt in koploper met 14 blokken.
En twee bezet melder per blok.

Blok 1 t/m 7 is het schaduwstation.
Dan gaat naar blok 8.
Van blok kan die naar blok 9 of 10.
Van uit blok 9 of 10 gaat hij naar 11 en dan 12 dan 13 en dan 14.
Van blok 14 kan hij naar 1 t/m 7.


Als hij van 1 t/m 7 vertrekt dan een rondje rijdt.
Alle bezet punten lichten geel op waar de trein rijdt.
Behalve bij blok 12 bezet punt 1 die licht grijs op.
De pc denkt dat de trein in blok 11 is.
Je ziet op je sporenplan dat de volgende bezet punten grijs oplichten en de blokken blauw.
Tot dat hij bij blok 8 bezet punt 1 is die licht geel op.
En de pc ziet de trein van blok 11 naar 12. Terwel de trein nog in blok 8 is.
Dan rijdt de trein verder naar blok 12 dan klop alles weer.
Tot dat je weer bij blok 11 bezet punt 2 bent.
En gaat altijd zo door.


De wissels werk perfect.
Ik gebruik bezet melders van rosoft s88sd16-n smd version 1.1
Centrale s88xpressnetli_usb rs232
 
De van de centrale en bezetmelders drivers zijn up-to-date 
Een andere bezetmelder geeft het zelfde probleem
Van blok 12 bezetpunt 1 heb ik een nieuwe kabel getrokken misschien een kabel breuk.
Op internet gezocht naar een soort gelijk probleem of instellingen die verkeerd staan.


Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
In de test modus werkt koploper wel goed.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6617
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #1 Gepost op: 14 juli 2020, 12:54:28 »
Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
Kan ook niet.
Je kunt alleen plaatjes plaatsen.

En met deze vraag kun je beter naar het Koploperforum gaan. Daar kan je je database plaatsen en kunnen we meekijken wat er eventueel mis is.
Gr.
Eric

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #2 Gepost op: 14 juli 2020, 12:56:02 »
Daar heb ik me gisteren geregisseerd.
Ik wacht nog op goedkeuring.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6617
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #3 Gepost op: 14 juli 2020, 13:00:50 »
Dan zien we je daar binnenkort wel verschijnen  ;D
Gr.
Eric

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 700
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #4 Gepost op: 14 juli 2020, 14:41:23 »
of het FB koploper forum : Koploper / PaHaSOFT
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #5 Gepost op: 14 juli 2020, 22:20:59 »
Ik heb het probleem gevonden.
In blokken (spinnenweb) had ik bij blok 12had ik 1 bezet punt van blok 8 in gevoerd.
Blok  8 heeft bezet punt 66.7 en 66.8
Blok 11 heeft Bezet punt 67.7 en 67.8
Ik heb er elke keer over Heen gekeken.

Bedankt voor jullie reacties.

Robbnl

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #6 Gepost op: 14 juli 2020, 23:40:18 »
Dat is snel opgelost Kimi  (y)
ik denk dat je pas begonnen ben met je baan maar probeer niet teveel tegelijk te doen en veel te testen dan vind je ook evt. fouten snel terug.
Succes

Gr. Rob

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #7 Gepost op: 15 juli 2020, 00:59:42 »
Ik was al 2 avonden bezig met het probleem en ik had er ook al meerdere keren over heen gekeken.
Dat klopt Rob, ik had 3 jaar geleden een test baan met de beginners handleiding van koploper gemaakt met 4 blokken en een inhaal spoor.
Toen kreeg ik de wissels niet werkend gekregen.
Ik had toen een baan plan zonder schaduw station. Dat werd niks.
Plan 2 met schaduw station was een hybride van plan 1.

Plan 1/2 wilde ik echt water gebruiken.
Om met containerschepen te varen en die laden en lossen met de treinen.
Dat had ik voor elkaar met PVc 200 buis.
Maar dat man te veel ruimte in.
En de schaduw station’s  werden daar door ook beperkt.
 
Sins een maand heb ik dat plan definitief over boord gegooid.

En nu plan 3
Nu eerst de twee schaduw station’s.
Dat eerst werkend zien te krijgen.

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 700
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #8 Gepost op: 15 juli 2020, 12:21:49 »
als ik zo iets tegenkom dna maak ik gewoon een uitprint van de melder instellingen,rijwegen enzovoort.Zie je het veel sneller als je vergelijkt met je baanplan.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #9 Gepost op: 15 juli 2020, 21:06:39 »
Bedankt voor de tip bellejt.  (y)