Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 07:02:57
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door modelattic
Vandaag om 06:43:25
Fleischmann Profi-rails, productie wordt gestaakt! door Ronald Halma
Vandaag om 06:31:46
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rondje_HO
Vandaag om 06:27:11
Baan in Los Angeles door Rondje_HO
Vandaag om 06:22:18
Handbediende wissel RocoLine met bedding door ex-DR V100
Vandaag om 04:25:40
NL baan: Frotterdam in h0 door Modellbahnwagen
Vandaag om 02:17:07
Trafo na laten kijken? door M@rk
Vandaag om 01:31:46
Lima NS1200, het opknappen/verbeteren. door Biesje
Vandaag om 00:08:45
18-luiker in spoor 0 door Huib
30 mei 2020, 23:54:48
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
30 mei 2020, 23:50:35
Buitenlust door Huib
30 mei 2020, 23:47:42
Spooraccessoires in diverse schalen, 3D-geprint. door spoorfreak
30 mei 2020, 23:22:22
Waldberg : Revived. door Rondje_HO
30 mei 2020, 23:13:35
Ondergrond rails: hoe doen jullie dat? door Menno
30 mei 2020, 22:43:36
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Tomasso
30 mei 2020, 22:42:39
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
30 mei 2020, 22:31:28
Vergelijk tussen Digikeijs, NS parts en andere NS seinen door ruudns
30 mei 2020, 22:21:16
Soldeerapparaat kopen, aanbevelingen? door Hans van de Burgt
30 mei 2020, 22:06:53
Roco wissels schakelen maar één kant op (DCC), maar analoog 14-16VAC beide kante door Klaas Zondervan
30 mei 2020, 21:14:25
Wasbenzine/residu door Erik Baas
30 mei 2020, 20:31:14
DCC Voedingsspanning servo Loksound H0 door spock
30 mei 2020, 19:48:26
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
30 mei 2020, 19:42:14
Rijdag bij Wullum NS door Remunj
30 mei 2020, 19:24:17
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Arjen B.
30 mei 2020, 19:20:02
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door AndrevdG
30 mei 2020, 19:18:41
Roco NS1000, oud model, digitaliseren en pimpen door Casmir
30 mei 2020, 19:04:31
Welke perronbreedte voor Roco line door emanje
30 mei 2020, 18:50:25
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Duikeend
30 mei 2020, 18:44:45
FCS, bestaat een Automatisch stop systeem? door ex-DR V100
30 mei 2020, 18:44:30
  

Auteur Topic: Nieuwe trein toevoegen aan de ECoS  (gelezen 487 keer)

WillemdeNie

  • Offline Offline
  • Berichten: 148
Nieuwe trein toevoegen aan de ECoS
« Gepost op: 08 april 2020, 17:51:53 »
Vandaag een nieuw treintje gekocht maar werkelijk geen idee meer hoe het ook al weer moest (5 jaar geleden voor het laatst)J
Het gaat om de Schienenbus BR795 en de ECOS centrale . Ik heb natuurlijk de gebruiksaanwijzing van de ECOS er weer bijgepakt en ik denk dat de trein handmatig moet toevoegen, maar geen idee hoe ik het adres kan vinden. Er zit wel een hoop papier en tabelletjes bij de bus, maar ik haal daar niet zoveel uit. Behalve dat hij op de DCC standaard adres 3 gezet moet worden. Hij rijdt wel, maar op 1 snelheid en stoppen pas na een tijdje op 0. Wat moet ik nog doen ?
« Laatst bewerkt op: 09 april 2020, 09:51:20 door Bert van Gelder »

Wies

  • Offline Offline
  • Berichten: 395
Re: Nieuwe trein toevoegen aan de RCOS
« Reactie #1 Gepost op: 08 april 2020, 19:33:01 »
Beste Willem(?),

Allereerst de titel aanpassen: RCOS==>ECoS. Dat leest wat makkelijker.

Gaat het om een ECoS 1 of 2 en is de laatste update (4.2.7) geïnstalleerd?

Dan, om de decoder uit te lezen, zou ik de railbus op het programmeerspoor zetten. Wel op de ECoS aangeven of het om een DCC decoder gaat of een andere, want dat wordt niet duidelijk uit je bericht.

Succes ermee.

Met vriendelijke groet,
Wies.
Onlangs een spoor gevonden.
Vroeg me af van wie, van wat.
Het bleek de trein te zijn.
Die het achtergelaten had.

WillemdeNie

  • Offline Offline
  • Berichten: 148
Re: Nieuwe trein toevoegen aan de RCOS
« Reactie #2 Gepost op: 08 april 2020, 20:19:08 »
Beste Wies, dank dat je me wilt helpen,
ECOS hardware versie 2.0 software versie 4.0.2 (dus daar moet nog even aan gewerkt worden, maar als het niet perse moet wat later)
Nieuwe fleischmann piccolo trein met DCC decoder 
Generic NMRA Zimo electronic (145) aantal CV's 45
cv1 =3
cv2=8
cv3=16
cv4 16
cv5=182

Daarna geven alle cv een "fout"bij het uitlezen
Na wat heen en weer gemorrel van de trein naar hoofdspoor en weer terug op prog spoor geeft CV 1 ineens 156
en daarna weer fout
Ik snap er niets van.


Overigens doen alle geluiden het wel naar behoren.
Vr. Gr.

Willem

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6515
Re: Nieuwe trein toevoegen aan de RCOS
« Reactie #3 Gepost op: 08 april 2020, 20:38:23 »
Beste Willem,

Als er standaard al een decoder inzit zal die hoogstwaarschijnlijk standaard op adres 3 staan.
Maar om dat zeker te weten zal je even in de bijgeleverde documentatie moeten kijken of die niet al op een ander adres gezet is.

Geen idee van de mogelijkheden van deze decoder. Als die RailcomPlus heeft zou die zichzelf moeten aanmelden. Mits je dat aangezet hebt in de EcoS (paragraaf 21.5.3.1).
Anders kan je de loc handmatig aanmelden.

Staat prima beschreven in de Duitse en Engelse handleiding.
Zie blz 19, paragraaf 11.2.3. Vul het protocol in. Meestal DCC28 (zie de handleiding van je decoder voor de default waarde) en bij adres het adres van de loc. Waarschijnlijk 3, maar ook hier kijk even in de handleiding. En anders geef je de loc eerst een adres wat jij wilt en gebruikt dat adres.
Bij Sniffer geef je 0 en bij de naam iets wat je zelf handig vindt. Even bevestigen en je bent klaar.
Meer is het niet.
Gr.
Eric

WillemdeNie

  • Offline Offline
  • Berichten: 148
Re: Nieuwe trein toevoegen aan de ECOS
« Reactie #4 Gepost op: 08 april 2020, 21:18:58 »
Dat heb ik dus goed gedaan; maar toch werkt de snelheid slecht.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6515
Re: Nieuwe trein toevoegen aan de ECOS
« Reactie #5 Gepost op: 09 april 2020, 06:38:43 »
Dat zal je dan verder moeten zoeken in de instellingen van de decoder.
Bijvoorbeeld in de optrek en afrem vertraging CV3 en CV4.
En misschien in de motorregeling. CV's weet ik even niet van Zimo, zal je zelf even moeten nakijken.
En misschien ten overvloede, rails en wielen zijn mooi schoon?
Gr.
Eric

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7810
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Nieuwe trein toevoegen aan de ECOS
« Reactie #6 Gepost op: 09 april 2020, 09:15:05 »
Is het een nieuwe trein uit de winkel dus geen tweedehands? Of is het een tweedehands model? Bj een tweedehandsmodel: Reset de decoder eerst eens. Dan pas verder klooien ;) Ik lees namelijk nergens dat je de decoder eerst gereset hebt. Doe dat eerst eens. Zie de handleiding van het lokje voor CV8 en welke waarde je moet schrijven.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Nieuwe trein toevoegen aan de ECOS
« Reactie #7 Gepost op: 09 april 2020, 09:20:46 »
Maar als hij nieuw is, juist GEEN reset uitvoeren. Dan ben je eventuele hulp/instellingen van de fabrikant ook kwijt.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

WillemdeNie

  • Offline Offline
  • Berichten: 148
Re: Nieuwe trein toevoegen aan de ECoS
« Reactie #8 Gepost op: 09 april 2020, 12:51:05 »
Dank voor alle adviezen; inmiddels een reset uitgevoerd, maar dat gaf geen verandering van gedrag. De trein (helemaal nieuw) is terug naar de leverancier.
Gr. Willem
PS wat hebben we weer veel tijd voor de treintjes tegenwoordig :)